r e k l a m a
Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

CHŁODNICTWO

Czasopismo umieszczone na Liście Czasopism Punktowanych (w części B) MNiSW z liczbą punktów 4

Chłodnictwo, klimatyzacja, wentylacja, pompy ciepła. Budowa i eksploatacja maszyn, urządzeń i instalacji. Aparatura kontrolno-pomiarowa, automatyka, monitoring i elektronika. Zagadnienia dotyczące prawidłowej eksploatacji, montażu

GAZETA CUKROWNICZA

Tematyka:
Wszystko o cukrze od pola do nabywcy. Hodowla i odmiany buraków cukrowych. Uprawa buraków i ich wartość technologiczna. Gospodarka surowcowa cukrowni. Chemia i technologia cukru. Postęp naukowo-techniczny w produkcji cukru. Aparatura...

GOSPODARKA MIĘSNA


GOSPODARKA MIĘSNA
to najstarsze czasopismo branży mięsnej, które ukazuje się od 1949 roku. Na łamach miesięcznika znajdą Państwo artykuły zawierające wiele ciekawych informacji, wskazówek, innowacyjnych rozwiązań oraz specjalistycznej wiedzy z zakresu technologii, jakości, ekonomii, zarządzania czy też prawa żywnościowego.

PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY

Tematyka:
Praktyka i teoria żywienia zbiorowego w Polsce. Nauka o żywieniu człowieka, technologia gastronomiczna, prezentacja nowoczesnych maszyn i urządzeń, marketing, najnowsze informacje z dziedziny żywienia zbiorowego, porady prawne i poda...

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Tematyka:
Technika i technologia piekarstwa, ciastkarstwa, produkcji czekolady, lodów i innych słodyczy; publikacje wyników prac naukowo-badawczych w aspekcie możliwości ich wdrożenia; oferty zakupu maszyn, urządzeń, surowców i półproduktów; w...

PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI

Tematyka:
Nowości techniki i technologii z zakresu przetwórstwa zbóż, zwłaszcza dotyczące przechowalnictwa zbóż, młynarstwa, kaszarstwa i płatkarstwa, produkcji makaronu i pasz przemysłowych, ekonomika przedsiębiorstw przetwórstwa zbóż; normal...

PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY

Tematyka:
Zagadnienia związane z produkcją przemysłu: piwowarskiego, gorzelniczego, spirytusowego, winiarskiego, drożdżowego, owocowo-warzywnego, soków owocowych i warzywnych, soków zagęszczonych, napojów bezalkoholowych i wód mineralnych - in...

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY

Tematyka:
Zagadnienia sektora spożywczego. Informacje o innowacjach technicznych, technologicznych i produktowych w branży spożywczej. Ekonomika, organizacja, marketing i zarządzanie przedsiębiorstwami spożywczymi, restrukturyzacja i przekszta...