profil Twój Profil
Kliknij, aby zalogować »
Jesteś odbiorcą prenumeraty plus
w wersji papierowej?

Oferujemy Ci dostęp do archiwalnych zeszytów prenumerowanych czasopism w wersji elektronicznej
AKTYWACJA DOSTĘPU! »

Twój koszyk
  Twój koszyk jest pusty

WYSZUKAJ FIRMĘ!

Szukana fraza (nazwa, adres, słowa kluczowe)
Województwo

Zaawansowane...

Czasowy dostęp?

zegar

To proste!

zobacz szczegóły

ZAMÓW EZEMPLARZ PAPIEROWY!

baza zobacz szczegóły
r e k l a m a
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
r e k l a m a
FAIL (the browser should render some flash content, not this).  
Jesteś zainteresowany zamieszczeniem skutecznej reklamy na naszych stronach? Wszystkich, którzy chcieliby dotrzeć do swoich klientów za naszym pośrednictwem, prosimy o kontakt telefoniczny bądź elektroniczny z Działem Reklamy i Marketingu (reklama@sigma-not.pl). więcej»

AKTUALNOŚCI

kwi
18
Świeże sery, chrupiące pieczywo z samopszy, miody, pyłek pszczeli, olej rydzowy, konfitury z płatków róży takie  i inne smakołyki będzie można się zaopatrzyć na ekojarmarku towarzyszącemu Śniadaniu na[...] więcej »
16 kwietnia 2014 r. ruszyła ogólnopolska kampania edukacyjno-informacyjna skierowana do klientów-odbiorców energii elektrycznej. Za pośrednictwem mediów Towarzystwo Obrotu Energią (TOE) chce uświadomi[...] więcej »
Trwa przyjmowanie zgłoszeń od producentów żywności chcących zdobyć certyfikaty Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. Artykuły spożywcze spełniające podstawowe kryterium programu, tj[...] więcej »
7 kwietnia 2014 r. firma Lectra ogłosiła nawiązanie współpracy ze Szkołą Wyższą Viamoda Industrial w Warszawie. Lectra udostępniła studentom uczelni Viamoda pakiet oprogramowania do projektowania odzi[...] więcej »
Rolnictwo zrównoważone jest jednym z pakietów działania Program rolnośrodowiskowy PROW 2007-2013, o wsparcie w ramach którego rolnicy mogą ubiegać się także w roku 2014. Ponadto, ze względu na fakt, ż[...] więcej »
Okres Wielkanocy to czas wzmożonej konsumpcji mięsa i jaj. Jak się okazuje, polscy producenci są przygotowani na tę nadwyżkę. Nadchodzący czas Świąt sprzyja więc pytaniom o kondycję polskiej branży[...] więcej »
Zobacz pozostałe aktualności »

CZASOPISMA WG BRANŻY

Budownictwo i Geodezja

Elektronika, Energetyka, Elektrotechnika

Hutnictwo, Górnictwo

Przemysł lekki

Przemysł spożywczy i gastronomia

Inne gałęzie przemysłu

Tematyka ogólnotechniczna

Czasopisma wielobranżowe


ZAPRENUMERUJ JUŻ DZIŚ!

Dear Customer! Order an annual subscription (PLUS version) and get access to other electronic publications of the magazine (year 2004-2012), also from March - year 2013.
Take advantage of the thousands of publications on the highest professional level.

POLECAMY!

Korelacja danych pomiarowych rozkładu temperatur w wyłożeniu ogniotrwałym garu i trzonu wielkiego pieca z oceną stanu wyłożenia metodą diagnostyki akustycznej
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7»
Bazując na równaniu Fouriera-Kirchoffa przedstawiono wyniki obliczeń numerycznych rozkładu temperatur w wyłożeniu ogniotrwałym garu i trzonu wielkiego pieca o poj. 1719 m3 i porównano z danymi pomiar[...] więcej»

Higiena absolutna coś całkiem prostego (XV)
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4»
Jedną z pierwszych zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej jest odpowiednie zlokalizowanie budynków i wykończenie wnętrz pomieszczeń. Przed podjęciem decyzji o lokalizacji zakładu żywienia n[...] więcej»

Zarządzanie firmą ...czyli kilka słów o efektywnej strukturze firmy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8»
Skuteczne przedsięwzięcie biznesowe wymaga opracowania rzetelnego planu i konsekwentnego jego realizowania. Aby to było możliwe, muszą być zapewnione odpowiednie środki fi nansowe, rzeczowe, kadra&[...] więcej»

Monitoring strat energii elektrycznej w elektroenergetycznych sieciach dystrybucyjnych
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-6»
Podstawowym zadaniem spółki dystrybucyjnej wynikającym z koncesji na przesył i obrót energią elektryczną jest dostarczanie odbiorcom w sposób ciągły i niezawodny energii elektrycznej o zgodnych z p[...] więcej»

Light flux decrease during the aging process of light sources
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8»
Theme of this work is the issue of ageing of light sources. Information of ageing of particular light sources is one of the important when designing lighting systems. If it is not known how the light[...] więcej»

PUBLIKACJE

r e k l a m a
FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Koncepcja instytucji katastru jako organizacji odpowiedzialnej za utrzymanie ładu prawnego gruntów
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-3»
Głównym celem artykułu jest przedstawienie koncepcji administracji katastralnej - organizacji o charakterze administracji publicznej odpowiedzialnej za utrzymanie ładu prawnego gruntów oraz uzasadnie[...]
więcej»

Bezpieczeństwo przy robotach przeciwkorozyjnych w wytwórniach konstrukcji stalowych
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-3»
Czyszczenie i nakładanie powłok wiąże się z wieloma niebezpiecznymi procesami, co wymusza modernizację wytwórni konstrukcji stalowych w tym zakresie. Modernizacje dotyczą wyposażania zakładów w nowoc[...]
więcej»

Poprawa efektywności wykorzystania przyłącza energetycznego elektrowni wiatrowych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3»
Sektor energetyki wiatrowej w Polsce, jako wiodącej części odnawialnych źródeł energii elektrycznej przeżywa w ostatnich kilkunastu miesiącach dynamiczny rozwój. W niniejszym artykule podjęto rozważa[...]
więcej»

Wpływ składu mineralnego iłów biało wypalających się na właściwości tworzyw gresowych
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-1»
Badania składu mineralnego ponad 20 gatunków iłów biało wypalających się pochodzących ze źródeł krajowych oraz Ukrainy, Saksonii i Czech, stosowanych obecnie lub możliwych do zastosowania w pols[...]
więcej»

Estymacja parametrów składowej podstawowej prądu wtórnego przekładnika prądowego odkształconego na skutek nasycenia rdzenia magnetycznego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3»
W artykule przedstawiono nowy algorytm do estymacji parametrów składowej podstawowej sygnału prądu wtórnego przekładnika prądowego zniekształconego na skutek nasycenia rdzenia magnetycznego. Opisywan[...]
więcej»

1. UPRAWNIENIA ZAWODOWE W GEODEZJI
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-2»
Pytania egzaminacyjne na egzamin pisemny z zakresów: pierwszego, drugiego i czwartego w dniu 19 grudnia 2008 r.Pytania z zakresu pierwszego 1. Wykonawca mapy do celów projektowych dokonał odtworzen[...]
więcej»

2. Policjant - funkcjonariusz ruchu drogowego
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8»
Ocena ryzyka zawodowego policjanta - funkcjonariusza ruchu drogowego - została wykonana metodą RISK SCORE. Jest to jedna z metod wskaźnikowych. Metoda RISK SCORE jest metodą trójparametrową, w któr[...]
więcej»

3. Geodeta
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-10»
Ocena ryzyka zawodowego geodety została wykonana metodą RISK SCORE. Metoda RISK SCORE jest metodą trójparametrową, w której szacuje się skutki zdarzenia S, ekspozycję na zagrożenie E i prawdopodobi[...]
więcej»

4. Badanie jakości usług metodą SERVQUAL
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10»
Dopóki nie pojawi się lepszy, ale jednocześnie równie prosty model, dopóty SERVQUAL będzie najpopularniejszą metodą pomiaru jakości usług.W XX wieku podejmowano wiele prób stworzenia uniwersalnego [...]
więcej»

5. PORÓWNANIE METOD ODZYSKU PLATYNY ZE ZUŻYTYCH KATALIZATORÓW SAMOCHODOWYCH
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-5»
Obecnie każdy samochód wprowadzany na rynek musi być wyposażony katalizator, gdzie metale szlachetne takie jak platyna, pallad i rod pełnią funkcje katalityczne. Czas życia katalizatorów samochodowyc[...]
więcej»

6. Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4»
Woda jest jednym z podstawowych składników żywności, a jej zawartość waha się od ułamka procenta do ponad 98%. Surowce niepoddane przetwarzaniu zawierają dużo wody, np.: owoce i warzywa 77-96%, mi[...]
więcej»

7. Żywność funkcjonalna obecnie i w przyszłości
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5»
Żywność funkcjonalna od wielu lat stanowi ważny segment rynku żywności w wielu krajach. Od niedawna intensywny wzrost popularności tego typu żywności obserwuje się również w Polsce. Według danych o[...]
więcej»

8. Mikrokapsułkowanie dodatków do żywności
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5»
Procesy mikrokapsułkowania są stosowane w przemyśle spożywczym w celu stabilizacji i kontrolowanego uwalniania się mikrokapsułkowanej substancji oraz rozdzielenia składników recepturowych, które mo[...]
więcej»

9. Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9»
Polska, po akcesji do UE umocniła swoją pozycję największego we Wspólnocie producenta i eksportera mrożonych owoców i drugiego (po Belgii) producenta i eksportera mrożonych warzyw. W obecnej dekadz[...]
więcej»

10. Polski rynek płytek ceramicznych w 2008 r. w ocenie producentów, importerów i dystrybutorów
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-1»
kryzys w USa i panująca od kilku lat recesja w budownictwie, w krajach europy Zachodniej, spowodowały bardzo trudną sytuację wielu włoskich i hiszpańskich producentów płytek ceramicznych. Tylko w[...]
więcej»