W październiku ub.r. ukazały się trzy rozporządzenia
Ministra Zdrowia:
n rozporządzenie z 18 września 2008 r. w sprawie dozwolonych
substancji dodatkowych (DzU nr 177, poz.
1094),
n rozporządzenie Ministra Zdrowia z 4 września 2008 r.
w sprawie stosowania oraz oznakowania aromatów
(DzU nr 177, poz. 1092),
n rozporządzenie Ministra Zdrowia z 4 września 2008 r.
w sprawie rozpuszczalników ekstrakcyjnych, które mogą
być stosowane w produkcji żywności (DzU nr 177,
poz. 1093).
Rozporządzenia te zastąpiły poprzednio obowiązujące
rozporządzenie Ministra Zdrowia z 23 kwietnia 2004 r.
w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych i substancji
pomagających w przetwarzaniu (DzU nr 94, poz.
933 wraz ze zmianami).
Rozporządzenia w sprawie aromatów i rozpuszczalników
ekstrakcyjnych powst
[...]