Smak, smak i jeszcze raz smak. Nawet, gdy chodzi o rozległy temat naturalności,
jest on najważniejszym kryterium. Nowe technologie stosowane przy wytwarzaniu
aromatów owocowych pozwalają producentom na uzyskiwanie jeszcze bardziej
autentycznych i bardziej indywidualnych profili smakowych, dzięki czemu
dany produkt może się wyraźnie różnić od konkurencji.Naturalność nigdy nie wychodzi z mody - i tak
też będzie w najbliższych latach. Właśnie dlatego, że
sposoby na życie i przyzwyczajenia żywieniowe tak
drastycznie się zmieniają, wzrasta również świadomość
konsumentów w obszarze środków spożywczych.
Raczej niezdrowy styl życia, niepozostawiający
czasu na porządny posiłek, każe wielu konsumentom
przeciwdziałać mu korzystając ze zdrowszej
żywności. Przemysł reaguje na to wzbogacaniem
swoich produktów dodatkami poprawiającymi zdrowie,
red
[...]