Kolejne dwa konkursy kulinarne, które odbędą się podczas MAZURY HoReCa festiwal smaków to Gęsina w Restauracji oraz Drób na Polskim Stole. W dniu 13 maja odbędzie się konkurs Gęsina w Restauracji. Wziąć w nim udział mogą kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich, jak i pojedynczych restauracji z całej Polski. W konkursie uczestniczą ekipy dwuosobowe, składnikiem obowiązkowym przygotowanego dania jest gęsina, pozostałe składniki uczestnicy dobierają indywidualnie według własnego uznania.

W dniu 14 maja odbędzie się konkurs Drób na Polskim Stole i skierowany jest do uczniów szkół o profilu gastronomicznym z całej Polski. Tutaj elementem obowiązkowym przygotowanego dania jest filet z kurczaka supreme, zaś pozostałe składniki są dowolne. Zgłoszenia konkursowe zawierające formularz zgłoszeniowy oraz recepturę wraz z wyraźnym zdjęciem potrawy prosimy przesyłać na adres marpol6@interia.pl lub dostarczyć do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 1 maja 2016 roku.

Konkursy finansowane są z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, a ich organizatorami są Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych - Izba Gospodarcza, Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi, Expo Mazury S.A. oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl/konkursy

Zapraszamy do udziału!

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Piekarski pion badań i rozwoju
    2018-01-15

    Rok 2017 był dla nas szczególnie ważny. Została zrealizowana część planu biznesowego. Wyczekiwany przez wielu dział piekarski stał się częścią oferty Libra Polska. Celem doświadczon[...]

  2. Warsztaty gotowania z POLSKIM MIĘSEM
    2018-01-10

    20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw. Wspierali go liczni sponsorzy, tj.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka, Zakł[...]

  3. Gobarto porządkuje strukturę Grupy
    2017-12-30

    W dniu 28 grudnia br. podczas Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Gobarto S.A. podjęto uchwały, umożliwiające spółce dalszy rozwoju segmentu przetwórstwa mięsa [...]

  4. Otwarcie rynku Singapuru
    2017-12-15

    Jak poinformowało Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, singapurskie służby weterynaryjne pozytywnie rozpatrzyły polski wniosek dotyczący możliwości eksportu mięsa drobiowego[...]

  5. Aseptyczne pakowanie=bezpieczna żywność
    2017-12-15

    Według opublikowanego ostatnio raportu dotyczącego aseptycznego pakowania (Aseptic Packaging Market: Global Industry Analysis, Trends, Market Size & Forecasts to 2023), skumu[...]

  6. 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan
    2017-12-07

    Po 1445 dniach leżakowania na rynku pojawiła się Whisky Jakubiak - 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan. Ten szlachetny trunek to tradycyjny single malt z jednej beczki o wyjątkowym, int[...]

  7. V-LABEL dla warszawskiego wegeguru!
    2017-12-07

    W tegorocznym międzynarodowym rankingu najbardziej prowegańskich miast na świecie organizowanym przez serwis Happy Cow Warszawa zajęła zaszczytne III miejsce, stając na podiu[...]

  8. EFEKTYWNOŚĆ ZASOBÓW W CENTRUM UWAGI
    2017-12-06

    Anuga FoodTec to jedne z najbardziej znanych międzynarodowych targów branży technologii spożywczych. Tematem przewodnim zbliżającej się odsłony wydarzenia, które w dniach 20-[...]

  9. Cedrob na misji gospodarczej w Wietnamie
    2017-12-05

    Dobiegła końca wizyta Prezydenta RP Andrzeja Dudy w Wietnamie. Głowie państwa towarzyszyli przedstawiciele rządu oraz 65 przedsiębiorców wchodzących w skład misji biznesowej.[...]

  10. PREELIMINACJE Bocuse d'Or Poland
    2017-12-04

    Bocuse d'Or Poland nabiera coraz wyraźniejszych kształtów i od momentu pojawienia się informacji o powrocie konkursu do Polski wywołuje duże emocje. Komitet Organiz[...]