Aktualności | 2016-05-19
Dodatki w produkcji mięsnej-problemy

Dodatki w produkcji mięsnej-problemy

Podobną niepewność budzą także inne kwestie, jak choćby znakowanie produktów mięsnych z uwzględnieniem zawartych w nich dodatków czy odpowiedzialność prawna, powiązana z korzystaniem z dodatków do żywności. Ważnymi zagadnieniami są także te dotyczące oświadczeń żywieniowych oraz dobrowolnych deklaracji producentów w tej sprawie. Niezmiennie zainteresowanie budzi również możliwość zafałszowania produktu i nieumyślne wprowadzenie w błąd podczas stosowania dodatków do żywności.

Związek Polskie Mięso postanowił wyjść naprzeciw problemom producentów w tej sprawie, organizując konferencję szkoleniową poruszającą najistotniejsze kwestie problematyki dodatków do żywności. Już 8 czerwca w Hotelu Marriott w Warszawie, producenci i przetwórcy mięsa będą mogli spotkać się z gronem wybitnych ekspertów, zajmujących się wyżej wymienionymi zagadnieniami. Będzie to idealna okazja do dyskusji oraz rozwiania wątpliwości związanych ze stosowaniem dodatków w przetwórstwie mięsa.

Szczegółowy program wydarzenia oraz formularz zgłoszeniowy dostępne na stronie: www.polskie-mieso.pl