Aktualności | 2017-01-31
Cedrob nawiązał współpracę z SGGW

Cedrob nawiązał współpracę z SGGW

Zakres współpracy obejmuje: produkcję mięsa, wędlin, piskląt i surowca, technologie wdrażania produktów, produkcję i technologię pasz, zarządzanie jakością, ochronę środowiska oraz działania kierowane do ferm.

Cedrob oraz SGGW będą szukać, m.in. możliwości zapobiegania wad jakościowych mięsa drobiowego oraz zagospodarowania ubocznych artykułów uboju. W obszarze środowiska badania obejmą sposoby ograniczenia emisji odorów z ferm czy spalanie biomasy. Rozwijana też będzie technologia produkcji wędlin bez użycia dodatków. Umowę sygnowali: Andrzej Goździkowski, Prezes Zarządu Cedrob S.A. oraz prof. dr hab. Wiesław Bielawski, rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W spotkaniu, podczas którego podpisano porozumienie oraz uzgodniono szczegóły współpracy, udział wzięli prorektorzy oraz dziekani wydziałów i specjaliści z katedr SGGW oraz przedstawiciele Cedrob.