Aktualności | 2017-05-25
Trójstronny Zespół ds. Branży Spożywczej

Trójstronny Zespół ds. Branży Spożywczej

W skład Trójstronnego Zespołu do Spraw Branży Spożywczej wchodzą przedstawiciele pracodawców i pracowników zaś stronę rządową reprezentują delegaci Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Rolnictwa. W imieniu Związku Rzemiosła Polskiego w pracach Zespołu uczestniczą Iwona Porczak i Bronisław Wesołowski oraz członkowie władz Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy i Kucharzy w Poznaniu aktywnie w nim działający: Hieronim Jurga i Jacek Marcinkowski.

Podczas pierwszego posiedzenia uznano, że najpilniejszymi problemami, wymagającymi rozpatrzenia w pierwszej kolejności, są zagadnienia związane z systemem kontroli jakości, bezpieczeństwem żywności oraz szeroko pojętą szarą strefą. Z pewnością właśnie te sprawy będą przedmiotem prac Zespołu na najbliższych posiedzeniach.