Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce. W tym roku odbędzie się ono 11 października 2017, w Centrum MT Polska, na ulicy Marsa 56C w Warszawie. Jest to jedyna w swoim rodzaju okazja do wymiany poglądów pomiędzy szefami z całej Polski. W trakcie wydarzenia będzie także możliwość rozmowy z około 100 Dostawcami HoReCa.

Nowościami tegorocznej edycji są dwa atrakcyjne konkursy. Pierwszy z nich o nazwie Hasztag Kongresu Szefów Kuchni 2017 trwa jedynie do 31 sierpnia. Aby wziąć w nim udział należy po pierwsze zarejestrować swój udział w Kongresie. Następnie wydrukować kartę konkursową zamieszczoną na stronie: http://kongresszefowkuchni.pl/konkursy . Wpisać na niej proponowany hasztag, a następnie sfotografować wypełnioną kartę samą lub wraz z selfie, a zdjęcie zamieścić na profilu Kongresu na facebook’u i zachęcić znajomych do głosowania na zamieszczone zgłoszenie.

Główną nagrodą w konkursie jest Blender Vitamix VITA-PREP 3, który cenią sobie zawodowi kucharze i szkoły gotowania na całym świecie za wyjątkową moc, wszechstronność i wydajność. VITA-PREP 3 wspomaga szereg czynności: od siekania delikatnych składników po miksowanie gęstych puree. Do wygrania także tatuaż typu oldschool i lot termiczny paralotnią z instruktorem.

Nagrody zostaną wręczone w trakcie Kongresu. Szczegóły konkursu znaleźć można na stronie: http://kongresszefowkuchni.pl/konkursy .

Na miejscu uczestnicy Kongresu będą mogli wziąć udział w grze sytuacyjnej z nagrodami – Magiczny Targ.

W programie wydarzenia znajdą się, między innymi, wystąpienia na poniższe tematy:

  • Kuszenie od pierwszego wejrzenia, czyli jak stworzyć nowoczesne menu, które zmaksymalizuje sprzedaż w Twojej restauracji. Prowadzone przez Annę Dębską, redaktor naczelną www.GdzieZjesc.info® .

  • Modne diety a wyzwania dzisiejszego szefa kuchni. Prowadzone przez Agnieszkę Piskałę, dietetyka, nutridietetyka, diet coach’a.

  • Jak negocjować skuteczniej - chwyty, tricki i techniki... Prowadzone przez Marka Skałę, trenera warsztatowego, coach’a, mówcę inspiracyjnego, konsultanta biznesowego.

  • Magazyn i koszty, czyli nie daj się zwariować na zapleczu kuchni. „Zasada Pareto”. Kuchnia to nie apteka! Zajmij się tym co ma największe znaczenie, czyli znajdź swoje "Pareto". Prowadzone przez Piotra Rogowskiego, niezależnego menedżera i eksperta gastronomii.

  • Twój zespół od kuchni. Jak zarządzić zespołem, aby ,,chciało im się chcieć’’? Prowadzone przez Agnieszkę Czaplińską, trenera biznesu, coacha indywidualnego i grupowego.

Gość specjalny, Marek Kamiński, podróżnik, polarnik i przedsiębiorca opowie: Jak niemożliwe staje się możliwe czyli wyprawy na krańce marzeń. Jak coś, co wydawało się niemożliwe stało się możliwe.

W trakcie Kongresu odbędą się aż dwie debaty ekspertów, w których udział wezmą doświadczeni szefowie kuchni:

  1. Trendy społeczne a gastronomia. W jaki sposób przygotować się na nadchodzące zmiany społeczne i rynkowe.

  2. Relacje pracownik – pracodawca. Co zrobić by w gastronomii działo się lepiej.

Szczegółowy program Kongresu: http://kongresszefowkuchni.pl/program .

Udział dla Szefów Kuchni i ich Zastępców jest nieodpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.

Zapraszamy do rejestracji udziału: http://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie

Organizator:

Evential Sp. z o.o.

Ul. Marszałkowska 1

00-640 Warszawa

www.kongresszefowkuchni.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Branża spirytusowa apeluje o równe traktowanie
    2017-11-16

    Ministerstwo Finansów złożyło projekt rozporządzenia obniżającego o 50 % akcyzy na piwa, dla browarów produkujących do 20 mln litrów tego trunku rocznie. Wcześniej padła zapo[...]

  2. Smaki Pabianic - poznaj najlepszą restaurację w mieście
    2017-11-14

    Już 16 listopada Pabianice będą najsmaczniejszym miastem w Polsce. Po ogólnopolskim konkursie kulinarnym "Gęsina nie tylko na Św. Marcina" oraz wizycie Magdy Gessler w jednej z lokalnych[...]

  3. Crown Orbit debiutuje w Polsce
    2017-11-08

    Dawtona zwiększa wygodę opakowań marynat dzięki nagradzanym wieczkom twist. Philadelphia, PA - 20 września 2017 r Dawtona, od 30 lat wiodący polski przetwórca owoców i warzyw we współp[...]

  4. FSSC 22000 4.0 - bezpieczeństwo żywności
    2017-11-07

    W opublikowanej przez fundację FSSC czwartej wersji standardu FSSC 22000 pojawił się szereg wymagań, których wdrożenie może stanowić wyzwanie dla wielu firm. Szczególną uwagę należy poświęcić dwóm now[...]

  5. Gobarto rozszerza segment produkcji
    2017-11-02

    W dniu 31 października br. Gobarto S.A. podpisała ze spółką Cedrob S.A. umowę warunkową nabycia 100% akcji w kapitale zakładowym Zakładów Mięsnych Silesia S.A., produkujących i sprzedających przetwory[...]

  6. Bocuse d'Or Poland nabiera tempa!
    2017-10-27

    Przygotowania do organizacji krajowych eliminacji najbardziej prestiżowego konkursu na świecie - Bocuse d'Or ruszyły w Polsce pełną parą. Już niebawem zostaną podane szczegółowe informac[...]

  7. Srebro dla Cydru Lubelskiego Lodowego
    2017-10-24

    W IX Konkursie Polskich Win i Cydrów o Medal ENOEXPO 2017 Cydr Lubelski Lodowy otrzymał srebrny medal! - Nasza próba rozwijania specjałów regionalnych, szczególnie trudnych gatunków cydru, została doc[...]

  8. 2 edycja programu Szef dla Młodych Talentów
    2017-10-24

    Rozpoczęła się druga edycja Szefa dla Młodych Talentów - programu edukacyjnego dla uczniów szkół gastronomicznych, prowadzonego przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Nowy cykl zainaugurował Mikser Kulinar[...]

  9. Polakom nie straszne mity żywieniowe
    2017-10-19

    Najnowsze badania pokazują, że pijemy coraz więcej soków, zarówno owocowych jak i warzywnych, a także jemy więcej musów. Trzyletnia kampania promocyjno-informacyjna "Soki i musy - witaminy w SMART for[...]

  10. Posadzki Flowfresh HF w hali ZM ZAKRZEWSCY
    2017-10-19

    Antybakteryjne posadzki Flowfresh, wykonane w technologii i z materiału dostarczonego przez Flowcrete Polska, zostały zastosowane w nowo otwartej hali rozbioru mięsa wołowego Zakładów Mięsnych Zakrz[...]