Został rozstrzygnięty konkurs Hasztag Kongresu Szefów Kuchni 2017. Zwycięzcą został Pan Łukasz Banaszak i jego hasztag #MistrzPatelni. Zwycięzca otrzyma Blender Vitamix VITA-PREP 3, który cenią sobie zawodowi kucharze i szkoły gotowania na całym świecie za wyjątkową moc, wszechstronność i wydajność. VITA-PREP 3 wspomaga szereg czynności: od siekania delikatnych składników po miksowanie gęstych puree ufundowany przez SCM Monin.

Drugie miejsce zajął Pan Michał Fabiszewski z hasłem #CHEFSTALKS, a trzecie Pan Tomasz Łukasz Mrówczyński #szefunio. Wręczenie nagród nastąpi w trakcie Kongresu Szefów Kuchni.

To jednak nie koniec wielkich emocji. Uczestnicy kongresu będą mogli wziąć udział w grze sytuacyjnej Magiczny Targ. Każdy z uczestników gry otrzyma mapę poszukiwacza skarbów, a jego zadaniem będzie odwiedzenie 29 miejsc zaznaczonych na mapie i wykonanie 29 zadań oraz zdobycie 29 haseł-kluczy służących do wypełnienia krzyżówki. Poprawnie wypełniona krzyżówka odsłoni motto Kongresu Szefów Kuchni 2017. Pierwsi na mecie otrzymają cenne nagrody:

I miejsce

Frytownica RM Gastro o pojemnosci 8 litrow, Fundator Aviko

Zestaw noży profesjonalnych RATIONAL DICK w futerale, Fundator Rational

Zestaw 18 kieliszków (6 do białego, 6 do czerwonego i 6 do szampana) oraz 6 szklanek do whisky. Wszystko marki Chef&Sommelier; Fundator Dajar

Zestaw upominków AGD, Fundator Metro Plast

Zestaw upominkowy – elegancki długopis z pendrive’m plus pojemnik na oliwę, Fundator Develey

Zestaw herbat klasy premium, Fundator Newby Teas

Lot paralotnią, Fundator Evential

II miejsce

3 zestawy z kamieniem grillującym, Fundator Steakrock

Zestaw 4 tekstur, Fundator Morning

Karafka Spiegelau, Fundator Tableart

Nóż kucharski marki Hendi, Fundator Fanex

Zestaw upominkowy – elegancki długopis z pendrive’m plus pojemnik na oliwę, Fundator Develey

Zestaw herbat klasy premium, Fundator Newby Teas

Lot paralotnią, Fundator Evential

III miejsce

2 deski do serów, Fundator Steakrock

Książka Jana Marka Mołoniewicza :Menedżer gastronomii. Jak otworzyć i z sukcesem prowadzić lokal gastronomiczny. Część I oraz 3 ostatnie wydania czasopisma Biznes Restauracje & Catering, Fundator Forum Media Polska

Zestaw makaronów, Fundator Makarony Czaniecki

Zestaw upominkowy – elegancki długopis z pendrive’m plus pojemnik na oliwę, Fundator Develey

Zestaw herbat klasy premium, Fundator Newby Teas

Lot paralotnią, Fundator Evential

Szczegółowy program Kongresu: http://kongresszefowkuchni.pl/program .

Udział dla Szefów Kuchni i ich Zastępców jest nieodpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.

Zapraszamy do rejestracji udziału: http://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie

Organizator:

Evential Sp. z o.o.

Ul. Marszałkowska 1

00-640 Warszawa

www.kongresszefowkuchni.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Branża spirytusowa apeluje o równe traktowanie
    2017-11-16

    Ministerstwo Finansów złożyło projekt rozporządzenia obniżającego o 50 % akcyzy na piwa, dla browarów produkujących do 20 mln litrów tego trunku rocznie. Wcześniej padła zapo[...]

  2. Smaki Pabianic - poznaj najlepszą restaurację w mieście
    2017-11-14

    Już 16 listopada Pabianice będą najsmaczniejszym miastem w Polsce. Po ogólnopolskim konkursie kulinarnym "Gęsina nie tylko na Św. Marcina" oraz wizycie Magdy Gessler w jednej z lokalnych[...]

  3. Crown Orbit debiutuje w Polsce
    2017-11-08

    Dawtona zwiększa wygodę opakowań marynat dzięki nagradzanym wieczkom twist. Philadelphia, PA - 20 września 2017 r Dawtona, od 30 lat wiodący polski przetwórca owoców i warzyw we współp[...]

  4. FSSC 22000 4.0 - bezpieczeństwo żywności
    2017-11-07

    W opublikowanej przez fundację FSSC czwartej wersji standardu FSSC 22000 pojawił się szereg wymagań, których wdrożenie może stanowić wyzwanie dla wielu firm. Szczególną uwagę należy poświęcić dwóm now[...]

  5. Gobarto rozszerza segment produkcji
    2017-11-02

    W dniu 31 października br. Gobarto S.A. podpisała ze spółką Cedrob S.A. umowę warunkową nabycia 100% akcji w kapitale zakładowym Zakładów Mięsnych Silesia S.A., produkujących i sprzedających przetwory[...]

  6. Bocuse d'Or Poland nabiera tempa!
    2017-10-27

    Przygotowania do organizacji krajowych eliminacji najbardziej prestiżowego konkursu na świecie - Bocuse d'Or ruszyły w Polsce pełną parą. Już niebawem zostaną podane szczegółowe informac[...]

  7. Srebro dla Cydru Lubelskiego Lodowego
    2017-10-24

    W IX Konkursie Polskich Win i Cydrów o Medal ENOEXPO 2017 Cydr Lubelski Lodowy otrzymał srebrny medal! - Nasza próba rozwijania specjałów regionalnych, szczególnie trudnych gatunków cydru, została doc[...]

  8. 2 edycja programu Szef dla Młodych Talentów
    2017-10-24

    Rozpoczęła się druga edycja Szefa dla Młodych Talentów - programu edukacyjnego dla uczniów szkół gastronomicznych, prowadzonego przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Nowy cykl zainaugurował Mikser Kulinar[...]

  9. Polakom nie straszne mity żywieniowe
    2017-10-19

    Najnowsze badania pokazują, że pijemy coraz więcej soków, zarówno owocowych jak i warzywnych, a także jemy więcej musów. Trzyletnia kampania promocyjno-informacyjna "Soki i musy - witaminy w SMART for[...]

  10. Posadzki Flowfresh HF w hali ZM ZAKRZEWSCY
    2017-10-19

    Antybakteryjne posadzki Flowfresh, wykonane w technologii i z materiału dostarczonego przez Flowcrete Polska, zostały zastosowane w nowo otwartej hali rozbioru mięsa wołowego Zakładów Mięsnych Zakrz[...]