Aktualności | 2017-10-27
Bocuse d'Or Poland nabiera tempa!

Bocuse d'Or Poland nabiera tempa!

A tymczasem prace nad regulaminem i niezbędnymi dokumentami rozpoczął Komitet Organizacyjny konkursu, który został powołany przez Jacka Krawczyka Prezesa Zarządu Bocuse d’Or Poland.

W komitecie znaleźli się szefowie, których wiedza, doświadczenie i autorytet w branży z pewnością podkreślą wyjątkowość tego wydarzenia.
Wśród szefów znaleźli się:
- Jarosław Walczyk - Head Chef Bocuse d’Or Poland
- Paweł Oszczyk
- Adam Chrząstowski
- Łukasz Konik
- Jarosław Uściński

Przed Szefami zapowiada się dużo pracy. Ponieważ Bocuse d’Or to nie tylko konkurs, który należy przygotować w najmniejszym detalu. Przed nimi szczegółowe opracowanie regulaminu i wszystkich dokumentów, organizacja preeliminacji, które wyłonią zawodników na finał w Polsce. To również codzienna praca ze zwycięzcą w Akademii Bocuse d’Or, gdyż kolejnym celem jest udział Polaka w europejskich eliminacjach w Turynie, już w czerwcu 2018 roku. Docelowym marzeniem jest dostanie się naszego reprezentanta do Wielkiego Finału, który odbędzie się w styczniu 2019 roku w Lyonie.
Czasu niewiele, a cele bardzo ambitne do zrealizowania.
Szczegóły już wkrótce!