20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw. Wspierali go liczni sponsorzy, tj.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka, Zakłady Mięsne Zakrzewscy, Zakłady Mięsne Stanisławów, PRIME FOOD, NERO Sp z o.o., Baziółka – Swedeponic Polska Sp. z o.o., Muffin Love, Polska Federacja Producentów Żywności, którym bardzo dziękujemy!

Dzieci z warszawskiego Domu dziecka nr 1 mogły poczuć magię świąt i otrzymać odrobinę ciepła
i słodyczy, przygotowując wraz z wybitnymi szefami kuchni - Marcinem Budynkiem i Robertem Sową oraz dziennikarzami, świąteczne potrawy, dekorowali pierniki i wyjątkowe muffinki. Przy dekorowaniu słodkości podopieczni mogli wykazać się kreatywnością i pomysłowością, a wspierała ich między innymi Małgosia O’Szewster z MuffinLove. Dzieci oraz dziennikarze chętnie zabrali ze sobą własnoręcznie przygotowane słodycze.

Dzieciaki serwowały także wszystkim gościom danie z mięsem w roli głównej oraz ziołowe sosy na bazie ziół dostarczonych licznie przez firmę Baziółka – Swedeponic Polska Sp. z o.o.

Podczas wydarzenia nie mogło zabraknąć oczywiście Świętego Mikołaja! Dzięki partnerom wydarzenia Dzieci otrzymały indywidualne prezenty, dostosowane do ich wieku a także wiele innych upominków, między innymi: rozmaite gry planszowe i edukacyjne, zabawki, zestawy klocków LEGO, torby słodyczy, vouchery na zakup odzieży, zapas ziół i oczywiście dostawę POLSKIEGO MIĘSA na cały rok. Na rzecz Domu Dziecka Związek Polskie Mięso przekazał również sprzęt AGD: pralkę i zmywarkę.

Wydarzenie zakończyło się wspólnym posiłkiem podczas którego Dzieciaki podzieliły się swoimi wrażeniami i uśmiechem, które to były największą nagrodą za trud i prace, włożone przez Związek Polskie Mięso i sponsorów
w przygotowanie tych warsztatów.

Mamy nadzieję, że Dzieci na długo zapamiętają świąteczne warsztaty i będą ciepło wspominać wspólnie spędzony czas z polskim mięsem.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  2. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  3. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  4. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  5. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  6. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  7. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]

  8. Piotr Kulikowski Prezesem KRD - IG
    2018-06-18

    14 czerwca 2018 r. w Józefowie pod Warszawą podczas Walnego Zgromadzenia Członków Piotr Kulikowski został powołany na Prezesa Zarządu KRD-IG. Na stanowisku tym zastąpił Rajmunda Paczkowskiego, który o[...]

  9. Polski drób coraz bliżej Chin
    2018-06-13

    W zeszłym tygodniu chińskie władze weterynaryjne przekazały długo wyczekiwany projekt znowelizowanego protokołu bilateralnego pomiędzy Polską a Chinami, dotyczącego mięsa drobiowego. Bez[...]

  10. PROMAR W ZAWIERCIU WIĘKSZY O 2800 M2
    2018-05-29

    Zakończył się właśnie kolejny etap rozbudowy oddziału Zawiercie firmy Promar. Oddana właśnie do użytku nowa hala produkcyjno-magazynowa liczy 2881m2. Powierzchnia całego oddziału to tera[...]