Katedra Klimatyzacji i Transportu Chłodniczego Wydziału Techniki Morskiej i Transportu zaprasza na studia podyplomowe pt. "Chłodnictwo i Klimatyzacja". Studia podyplomowe są kierowane do osób posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych minimum pierwszego stopnia kierunków technicznych lub pokrewnych pragnących nabyć, uzupełnić lub rozwinąć wiedzę i umiejętności związane z projektowaniem i budową systemów chłodniczych i klimatyzacyjnych.

Studia podyplomowe będą trwały 2 semestry, w systemie niestacjonarnym w sobotę i niedzielę.

Rekrutacja na studia w formie elektronicznej na www.zut.edu.pl studia podyplomowe od 01.11.2017 roku do 20.02.2018 roku

Osoby zainteresowane mogą uzyskać informację pod adresem email: kkitch@zut.edu.pl , www.kkitch.zut.edu.pl tel. 91 449 40 62

Planowane rozpoczęcie 03.03.2018rok

Koszt 4000,00 (za dwa semestry) możliwa płatność w ratach

Wymagane dokumenty:

1) odpis dyplomu ukończenia jednolitych studiów wyższych / potwierdzoną przez uczelnię kopię odpisu dyplomu

2) kopia dowodu osobistego / innego dokumentu potwierdzającego tożsamość słuchacza

3) 1 fotografia

4) karta zgłoszenia wydruk z elektronicznej rekrutacji

5) skierowanie z zakładu pracy jeżeli kandydat jest delegowany przez zakład pracy



Opis kwalifikacji absolwenta studiów podyplomowych

Chłodnictwo i Klimatyzacja

Absolwent po zakończonych studiach będzie posiadał wiedzę, umiejętności i kompetencje na temat projektowania, doboru urządzeń chłodniczych, pomp ciepła i systemów klimatyzacji, znajomość ich budowy i wiedza o eksploatacji obiektów lądowych i morskich, ze szczególnym naciskiem na energooszczędność, odnawialne źródła energii i ochronę środowiska.

Będzie posiadał umiejętności projektowania nowoczesnych systemów klimatyzacji co związane jest z utrzymaniem parametrów komfortu: cieplnego; zapachowego, dźwiękowego czy biometeorologicznego. Troska o czystość dezynfekowanie i oczyszczenie kanałów jednostek wewnętrznych klimatyzatorów, wyposażenie w systemy ciągłego monitorowania i antybakteryjnego przygotowywania powietrza.

Absolwenci będą posiadali kwalifikacje do pracy w przedsiębiorstwach branży chłodniczej i klimatyzacji w chłodniach portowych, na statkach morskich, w instytucjach i ośrodkach związanych z techniką chłodniczą, klimatyzacyjną, przetwórstwem i przechowalnictwem żywności; ochroną środowiska i transportem.

Studia podyplomowe „Chłodnictwo i Klimatyzacja”

Celem studiów podyplomowych jest uzupełnienie i rozszerzenie wiedzy w zakresie projektowania, budowy i eksploatacji urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych oraz pomp ciepła. Studia są kierowane do osób z wyższym wykształceniem, w szczególności kadry inżynierskiej branży HVACR z firm wykonawczych, biur projektowych, służb utrzymania ruchu, dystrybutorów.

Program studiów podyplomowych ukierunkowany jest na doskonalenie praktycznych umiejętności absolwenta i zawiera bardzo dużą liczbę godzin praktycznych (ćwiczeń, laboratoriów i projektów).

Absolwent studiów podyplomowych nabywa wiedzę i umiejętności w zakresie: projektowania, budowy i eksploatacji systemów chłodniczych, klimatyzacyjnych i pomp ciepła; obiegów chłodniczych i klimatyzacyjnych; zastosowania automatyki i monitoringu w instalacjach chłodniczych i klimatyzacyjnych; optymalizacji parametrów pracy urządzeń chłodniczych i pomp ciepła; remontów urządzeń; wykorzystania OZE w chłodnictwie i klimatyzacji; w różnych zastosowaniach morskich i lądowych.

Studia podyplomowe są adresowane do osób legitymujących się dyplomem ukończenia studiów wyższych pierwszego, drugiego stopnia lub studiów jednolitych magisterskich kierunków technicznych lub pokrewnych.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. WSPÓŁPRACA Z UKRAINĄ
    2018-02-16

    7 lutego br. Stowarzyszenie Elektryków Polskich (SEP) zawarło umowę o współpracy z Polsko-Ukraińską Izbą Gospodarczą (PUIG). Umowa pozwoli na kontynuację i rozwój współpracy SEP i PU[...]

  2. Bezpieczeństwo pracy na budowie
    2018-02-14

    8 marca odbędzie się w Krakowie seminarium "Techniczne bezpieczeństwo pracy na budowie - najnowsze rozwiązania, metody kontroli, praktyka". Tematyka seminarium - Uprawnienia i o[...]

  3. Systemy balustradowe od CDA Polska
    2018-02-13

    Szklane balustrady to bezpieczny i efektowny sposób zabezpieczenia tarasów oraz balkonów. W ofercie CDA Polska dostępne są obecnie dwa rozwiązania dedykowane tego typu konstr[...]

  4. PERŁY CERAMIKI UE 2017. Gala Laureatów
    2018-01-25

    24 stycznia br. w Warszawie odbyła się uroczysta Gala Laureatów konkursu PERŁY CERAMIKI UE 2017, który organizowany jest od 2004 r. przez kwartalnik "Wokół Płytek Ceramicznych" , a od 20[...]

  5. Rola szkła w nowoczesnej kuchni
    2018-01-16

    Kiedyś traktowana głównie jako miejsce przygotowywania posiłków, obecnie jest centralnym punktem domu, w którym toczy się życie rodzinne i towarzyskie. Współczesna kuchnia to[...]

  6. STUDIA PODYPLOMOWE CHŁODNICTWO I KLIMATYZACJA
    2018-01-15

    Katedra Klimatyzacji i Transportu Chłodniczego Wydziału Techniki Morskiej i Transportu zaprasza na studia podyplomowe pt. "Chłodnictwo i Klimatyzacja". Studia pody[...]

  7. Szkło w rustykalnym wnętrzu
    2017-12-20

    Szkło kojarzy się najczęściej z minimalistycznym wnętrzem urządzonym w nowoczesny sposób lub przestrzenią biurową. Rzadko kiedy materiał ten łączy się z wnętrzami w stylu cou[...]

  8. Aosta - łączniki do kabin prysznicowych
    2017-12-11

    Seria Aosta od CDA Polska to kolekcja ponad 20 okuć pozwalających na montaż szklanej kabiny prysznicowej. Seria obejmuje 16 rodzajów łączników i końcówek do stabilizatorów, 5 stabilizato[...]

  9. Wystartował "Konkurs dla użytkowników CAD Decor"
    2017-12-06

    13 listopada br. wystartował "Konkurs dla architektów i projektantów wnętrz", organizowany od 2012 r. przez kwartalnik "Wokół Płytek Ceramicznych" i firmę CAD Projekt K&A. Zapraszamy wsz[...]

  10. Od 7 grudnia mięso QAFP w Kauflandzie
    2017-12-06

    Już od czwartku 7 grudnia mięso wieprzowe i drobiowe QAFP dostępne w sieci sklepów Kaufland na terenie całego kraju. System QAFP to budowanie wiarygodności uczestników łańcucha żywnościo[...]