Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriott, Warszawa 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika "Food-Lex"

W programie:

  • Jakość produktów spożywczych w świetle wyników kontroli przeprowadzanych przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

  • Informacje o warunkach przechowywania i warunkach użycia produktów spożywczych w świetle artykułu 25 rozporządzenia UE 1169/2011.

  • Pozostałości pestycydów w środkach spożywczych

  • Niezależne zapewnienie kontroli jakości w łańcuchu żywnościowym

  • Urzędowa kontrola stosowania dodatków do żywności

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt:

Monika Jonczak, Dyrektor ds. marketingu

tel.: +48 22 830 70 55, email: m.jonczak@pfpz.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Miód w proszku
    2020-04-07

    W artykule (z najnowszego wydania "Przemysłu Spożywczego") przedstawiono wyniki badań związane z otrzymywaniem miodu w proszku metodą suszenia rozpyłowego, uzyskane w przeciągu kilku ostatnich lat w K[...]

  2. Zakłady Mięsne Lukullus - trwa rozbudowa
    2020-04-02

    Postępuje realizacja przebudowy i rozbudowy o nową halę magazynową zakładu produkcyjnego w Michałowie, gmina Leoncin. Nowy obiekt - dwupoziomowe skrzydło.pełnić będzie funkcje magazynowe[...]

  3. Polska potęgą w uprawie aronii.
    2020-04-01

    Według sondażu Kantar, w ostatnim tygodniu marca 11 proc. Polaków deklarowała regularną konsumpcję aronii i jej przetworów. - Wynik jest bardzo dobry na tle badania jakie zrealizowaliśmy pod koniec[...]

  4. Polskie mięso podbija rynek HoReCa
    2020-03-06

    Najlepsi szefowie kuchni na szlaku polskiego mięsa. W dniach 2-3 marca 2020 odbyła się pierwsza edycja kulinarnego wydarzenia pt. MASTER CLASS - mistrzowie kuchni na szlaku polskiej woło[...]

  5. Konferencja "Jak edukować Polaków...
    2019-11-22

    W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]

  6. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  7. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  8. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  9. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  10. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]