Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Michał Hawliczek"

Kulinarny spektakl DOI:


  Wszystko się zaczęło w styczniu 1987 r., kiedy wybitny francuski mistrz kulinarny Paul Bocuse urzeczywistnił swe marzenie. Było nim pokazanie pracy szefa kuchni szerszej publiczności. Wzorując się na wydarzeniach sportowych, stworzył prawdziwe show wokół kuchni i szefów. Wtedy właśnie narodził się najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie - Bocuse d’Or.W ciągu 31 lat odbyło się wiele krajowych eliminacji w ponad 60 krajach, ekscytujących selekcji kontynentalnych i wielkich finałów w centrum targów SIRHA, które odbywają się co dwa lata. W tym roku, w dniach 27-28 lutego w Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbył się Finał Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018. Po wielu tygodniach intensywnych przygotowań, wielu stresowych sytuacjach i nieprzespanych nocach, ten legendarny konkurs kulinarny odbył się ponownie w naszym kraju. Wyłoniona w preeliminacjach ósemka szefów kuchni, wraz ze swoimi pomocnikami walczyła o najwyższe trofeum. Byli to: - Jakub Kasprzak - Restauracja Lumiere, Baranowo i Mateusz Gubała (com[...]

 Strona 1