Wyniki 1-8 spośród 8 dla zapytania: authorDesc:"Justyna Stefańska"

Bake & Play DOI:

Czytaj za darmo! »

Po sukcesie pierwszej edycji konkursu dla młodych cukierników, zorganizowanego przez Akademię Mistrza, kolejni adepci sztuki cukierniczej już szykują się do kolejnej rywalizacji i zabawy. "Jeśli cukiernictwo to dla Ciebie nie tylko ciężka praca, ale także dobra zabawa, nie czekaj i weź udział w konkursie Bake and Play!". Właśnie tak Akademia Mistrza zachęca do wzięcia udziału w zabawie, która nie tylko daje młodym ludziom szansę pokazania swojego talentu i warsztatu szerokiej publiczności, [...]

Bake & Play - wielki konkurs dla młodych cukierników DOI:

Czytaj za darmo! »

Już za kilka dni rusza druga edycja, największego konkursu dla młodych cukierników w Polsce - Bake & Play. Pierwsza odsłona pokazała nam jak ogromny talent drzemie w młodych ludziach, którzy rozpoczynają swoją przygodę w cukiernictwie. Niektórzy z nich, przy odrobinie pomocy ze strony bardziej doświadczonych kolegów po fachu, mają szansę stać się mistrzami w swojej branży. I właśnie po to jest ten konkurs. Aby wyłapywać najzdolniejszych cukierników i pokazywać ich talent światu - mówi pomysłodawca konkursu Bake & Pla[...]

Bake & Play po raz drugi DOI:

Czytaj za darmo! »

Za nami druga edycja konkursu Bake & Play. W rywalizacji zorganizowanej dla młodych Cukierników przez ZT Kruszwica wzięło udział kilkadziesiąt osób. Zaprezentowały one ponad 100 prac, z których - zdaniem jurorów - zdecydowana większość zasłużyła na wyróżnienie. Brawa dla wszystkich, którzy zdecydowali się wziąć udział w konkursie. Dla mnie każdy z nich jest zwycięzcą. Najchętniej przyznałbym nagrody wszystkim uczestnikom. Naprawdę na to zasłużyli - ocenił jeden z sędziów, Jacek Zięba, technolog żywności z Kruszwicy. Biorąc pod uwagę fakt, że poziom wszystkich prac był bardzo wysok[...]

Podwieczorki z Akademią Mistrza Kruszwicy Praktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczych DOI:

Czytaj za darmo! »

Od 2014 roku Kruszwica zaprasza swoich partnerów biznesowych na seminaria w ramach programu "Podwieczorki z Akademią Mistrza". Podczas tych spotkań cukiernicy i piekarze mają możliwość w swobodnej atmosferze przy smacznym podwieczorku porozmawiać z ekspertami z różnych dziedzin i - wykorzystując ich wiedzę - coraz lepiej, skuteczniej i efektywniej rozwijać swoją działalność. Zadaniem Kruszwicy jest ułatwianie cukiernikom i właścicielom cukierni, rozwijania ich przedsiębiorstw. Dzięki wieloletniej, ścisłej współpracy dobrze znamy ich wyzwania, wiemy w jakich dziedzinach ocze[...]

Chwal się krótką etykietą! DOI:

Czytaj za darmo! »

Przepisy prawne obowiązujące producentów żywności stają się coraz bardziej restrykcyjne. Dla przedsiębiorstw produkujących wyroby pełne niepożądanych przez klientów dodatków - to poważne utrudnienie. Zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 producenci żywności, a więc także piekarze i cukiernicy, zobowiązani są do umieszczenia na opakowaniu (lub w przypadku produktów niepakowanych w dostępnym dla klienta miejscu) pełnej lub prawie pełnej listy składników wyrobu gotowego. Kolejny przepis, który wejdzie w życie w grudniu br.,[...]

Międzynarodowe Inspiracje, czyli światowe gwiazdy cukiernictwa dla Akademii Mistrza DOI:


  Akademia Mistrza, w ciągu dziesięciu lat swojego istnienia zainicjowała całą gamę projektów. Liczne spotkania, warsztaty, szkolenia oraz konkursy zawsze budziły duże zainteresowanie wśród piekarzy i cukierników. Jest jednak jeden szczególny projekt. Są to Spotkania z Mistrzem.Światowej sławy cukiernicy, specjalnie na zaproszenie Akademii Mistrza, prezentują podczas spotkań swój kunszt, doświadczenie, a także dzielą się pomysłami. Dzięki Akademii, Mistrzowie są na wyciągnięcie ręki! Najpierw poznaj tradycyjną recepturę i rolę każdego składnika w przepisie. Potem eksperymentuj! [...]

Jak wykorzystać święta by docenić pracowników i zadbać o poprawę atmosfery w firmie? DOI:


  Święta to czas spotkań z bliskimi, życzeń i oczywiście prezentów. Dotyczy to nie tylko relacji rodzinnych, ale także zawodowych. Trudno wyobrazić sobie lepszy moment na podziękowanie współpracownikom za całoroczną pracę i docenienie ich wysiłków. Świąteczna atmosfera sprzyja także budowaniu dobrych relacji w zespole i rozwiązywaniu firmowych konfliktów. Warto więc mądrze wykorzystać ten niezwykły czas. Świąteczne prezenty, spotkania czy inne inicjatywy mają bowiem duże znaczenie dla optymalnego funkcjonowania zakładu. Warto potraktować je jako element motywacyjny - mądrą inwestycję w pracowników i współpracowników, która zaowocuje w przyszłości. Prezenty "od firmy" Tym czego nie może zabraknąć w Boże Narodzenie w żadnym polskim domu, są słodkie wypieki. Przedstawiciele branży cukierniczej mają więc w swojej ofercie gotowe podarunki. Paczki świąteczne to jedna z najpopularniejszych form dziękowania pracownikom i partnerom biznesowym za współpracę w mijającym roku - mówi Marek Kopernik z działu marketingu ZT Kruszwica. Często te paczki są związane z ofertą firmy. W przypadku Kruszwicy w pięknie zapakowanych, świątecznych paczkach dla pracowników znalazły się wysokiej jakości oleje i margaryny, produkty, które przed świętami, kiedy przygotowujemy mnóstwo wypieków, bardzo się przydają - dodaje. Takie prezenty mają dla pracodawcy tę zaletę, że w b[...]

Akademia Mistrza dla Szkół, czyli karmelowo-czekoladowa pasja DOI:


  Technolog żywności, wizjoner cukiernicTwa, współzałożyciel akademii misTrza… o jacku ziębie z zT kruszwica można powiedzieć znacznie więcej. jednak o branży cukierniczej - jej bolączkach i perspekTywach, a przede wszysTkim o roli akademii misTrza w realizacji szczyTnej misji rozwijania zawodu cukiernika i jego presTiżu - najlepiej mówi on sam.Akademia Mistrza dla Szkół to najnowsze działanie w ramach projektu Kruszwicy. Zanim jednak porozmawiamy o pokazach, z którymi jeździcie do szkół cukierniczych, chciałabym cofnąć się do 2007 roku, czyli początków Akademii. Jaki cel przyświecał stworzeniu tego projektu? Program Akademia Mistrza to miejsce, gdzie wszyscy uczestnicy branży cukierniczej mogą swobodnie wymieniać doświadczenia, wzajemnie się od siebie uczyć, szkolić. Głównym celem, który poprzez ten projekt chcemy osiągnąć, jest rozwijanie branży, podnoszenie umiejętności cukierniczych i prestiżu tego zawodu. Z lekką zazdrością spoglądam na zawód kucharza. Jego rozwój, promocję, zainteresowanie mediów. Marzę o tym, by za kilka lat cukiernicy znaleźli się w takiej samej sytuacji. Oczywiście, nie da się tego osiągnąć z dnia na dzień, ale wierzę, że takie projekty jak Akademia Mistrza mogą tu bardzo dużo zmienić. Mam nadzieję, że przy zaangażowaniu różnych firm, [...]

 Strona 1