Wyniki 1-10 spośród 24 dla zapytania: authorDesc:"Arkadiusz Krzywiński"

Sander Gourmet to gwarancja jakości

Czytaj za darmo! »

Zgodnie z dewizą "jakość jest tradycją - innowacja regułą" firma Sander Gourmet od ponad 30 lat produkuje świeże dania gotowe dla dużych odbiorców hurtowych. Wspólnie z przedsiębiorstwem siostrzanym Sander Catering stanowi istotną część w segmencie usług cateringowych. W 2002 r. firma Sander wdrożyła oprogramowanie ERP firmy CSB-System jako jedno rozwiązanie do optymalizacji procesów całego[...]

Informatyczny system zarządzania wspiera procesy produkcyjne i logistyczne

Czytaj za darmo! »

Struktura organizacyjna w gospodarce materiałowej i produkcji w zakładach piekarskich i cukierniczych powinna dokładnie odzwierciedlać zachodzące procesy. W Systemie CSB, specjalistycznym oprogramowaniu branżowym, jest ona zbudowana na bazie wielopoziomowych receptur. Receptura (zwana również specyfikacją) jest podstawą: ?? rachunku nośników kosztów, ?? rejestracji danych produkcyjnych (dan[...]

Branżowy system informatyczny dla przemysłu spożywczego. Cz. I

Czytaj za darmo! »

Od działów planowania i controllingu wymaga się obecnie, aby wykazywały pozostające jeszcze rezerwy pozwalające na ograniczanie kosztów. Niezbędne są do tego sprawnie działające systemy informatyczne. Istotną cechą stosowanych systemów wspomagających zarządzanie przedsiębiorstwami spożywczymi powinno być przede wszystkim spełnienie przez nie wszystkich istotnych wymagań branżowych oraz ofero[...]

Branżowy system informatyczny dla przemysłu spożywczego. Cz. II

Czytaj za darmo! »

Planowanie produkcji w zintegrowanym systemie zarządzania procesami musi być zgodne z wymaganiami wynikającymi zarówno ze specyfiki danej branży, jak i indywidualnych oczekiwań przedsiębiorstwa. Sprawnie działający system informatyczny powinien być elastyczny i uwzględniać wszystkie niezbędne parametry wynikające z odmiennych technologii stosowanych w przetwórstwie żywności. Rachunek planow[...]

Śledzenie pochodzenia i bezpieczeństwo produktów. Cz. I

Czytaj za darmo! »

Podstawowym celem kontroli pochodzenia surowca i produktu w przemyśle spożywczym jest dostarczenie odbiorcy - konsumentowi bezpiecznych produktów i ochrona przedsiębiorstw przez wdrożenie procedur określających przebieg procesów produkcyjnych. Do obowiązków zakładów przetwórczych i przedsiębiorstw handlowych należy dokładne śledzenie pochodzenia wszystkich produktów, odpowiednie znakowanie [...]

Śledzenie pochodzenia i bezpieczeństwo produktów. Cz. II

Czytaj za darmo! »

Podstawowym celem kontroli pochodzenia surowca i produktu w przemyśle spożywczym jest ochrona konsumenta, czyli dostarczenie mu bezpiecznych produktów i ochrona przedsiębiorstw przez wdrożenie procedur określających przebieg procesów produkcyjnych. Kontrola pochodzenia w obrębie zakładu W celu konsekwentnego wdrożenia wszystkich elementów kontroli pochodzenia należy jednoznacznie oznakować [...]

Innowacyjne rozwiązanie IT do efektywnego sterowania sprzedażą

Czytaj za darmo! »

Użytkownicy Systemu CSB w zakładach spożywczych mają do dyspozycji wydajny moduł o nazwie "uzgodnienia logistyczne" pozwalający na szybkie i bezbłędne opracowywanie zleceń klientów. "Uzgodnienia logistyczne" są dla procesów wewnętrznych określonymi punktami czasu, które mogą mieć wpływ na przetwarzanie pojedynczych zleceń lub kompletnych tras. Rozwiązanie to daje gwarancję, że zlecenia klie[...]

Zakłady EDEKA NORDfrische Center w Valluhn

Czytaj za darmo! »

Latem 2006 r. uruchomiono nowoczesny zakład EDEKA NORDfrische Center w Valluhn (Meklemburgia - Pomorze Przednie). Budowę nowego centrum logistycznego i zakładu produkcyjnego rozpoczęto z myślą o rosnących wymaganiach branży spożywczej, zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego i standardu IFS. Wraz z uruchomieniem NORDfrische Center, wdrożono także oprogramowanie branżowe ERP firmy CSB-Syst[...]

 Strona 1  Następna strona »