Wyniki 1-10 spośród 74 dla zapytania: authorDesc:"DOMINIKA MATUSZAK"

Kuchnia poetycka

Czytaj za darmo! »

Mówisz pyszne, myślisz - poezja! I słusznie, arcydzieła smaku mogą się wszak równać z najwznioślejszą sztuką. Wiedzą o tym dobrze goście jednej z warszawskich restauracji o znamiennej nazwie: Poezja.Niezwykłość "Poezji" polega na tym, że jej właściciel i szef kuchni to jedna osoba. W Polsce taki układ wciąż jeszcze należy do rzadkości, aszkoda. Przykład "Poezji" dobitnie o tym świadcz[...]

Trening czyni mistrza

Czytaj za darmo! »

Coffeeheaven to największa sieć kawiarni w Polsce; 48 lokali, a w Europie Środkowo-Wschodniej ponad 80. Firma pojawiła się przed ośmiu laty, na dość ubogim wówczas rynku kawiarnianym i niewątpliwie w olbrzymiej mierze przyczyniła się do "rozkręcenia" mody na kawę w Polsce. Od początku istnienia coffeeheaven wyznacza kawowe standardy i niezmiennie trzyma wysoki poziom. Jak to robi? Odpowiedź [...]

Warszawa-Jerozolima

Czytaj za darmo! »

Dania żydowskie, izraelskie i polskie współistnieją w karcie menu i - podobnie jak te kultury — przenikają i uzupełniają się nawzajem. Restauracja Warszawa-Jerozolima powstała, by zbliżyć do siebie Polaków i Żydów przy jednym stole, którego dzieje i historia nieraz się zazębiały i były wspólne dla obydwu narodów. Dodatkową atrakcją lokalu są śpiewający kelnerzy, czyniący z wizyty w rest[...]

Pod Tężniami

Czytaj za darmo! »

Wszyscy wiedzą, gdzie są tężnie w Ciechocinku, podobnie jak wszyscy znają tamtejszą Klinikę Uzdrowiskową "Pod Tężniami" jeden z największych i najnowocześniejszych obiektów tego typu w kraju. Od listopada 2007 roku oferta Kliniki "Pod Tężniami" wzbogaciła się o usługi i zabiegi oferowane w imponującym, supernowoczesnym Kompleksie Balneologicznym im. Jana Pawła II.Klinika Uzdrowisko[...]

Inna niż wszystkie

Czytaj za darmo! »

Michael Ovadenko to filar polskiej branży kawiarnianej. Przed laty współtworzył sieć coffeeheaven, która nad Wisłą rozkręciła modę na kawę. Teraz zaprasza do swej nowej, niezwykłej kawiarni - The Barista Espresso Bar & Bakery.Kawiarnia The Barista Espresso Bar & Bakery mieści się w jednym z warszawskich centrów handlowych: Złote Tarasy. Dobra lokalizacja to klucz do sukcesu w tym biznesie, [...]

Łódzcy szefowie kuchni

Czytaj za darmo! »

Łódź rozwija się i pięknieje z każdym rokiem, zachwyca niepowtarzalnym klimatem starych fabryk, które teraz przeżywają swoją drugą młodość, jako modne centra handlowe, sportowe, biznesowe i kulinarne. Łódź "od kuchni" jest równie ciekawa. Branża gastronomiczna aktywnie włącza się w rozwój swego miasta, będąc jego najlepszą wizytówką. Wszyscy chętni i operatywni mogą działać w ramach Stowarzy[...]

Smaki uluBIOne

Czytaj za darmo! »

Szef kuchni Jacek Szczepański zaprasza do pierwszej w Polsce restauracji bio. Porta 13 otwiera szeroko swe podwoje (nomen omen: porta, znaczy drzwi) dla wszystkich, którzy cenią sobie prawdziwy smak naturalnych produktów.Pomysł na restaurację bio, to śmiała i niełatwa koncepcja, ale z pewnością "na czasie". Na całym świecie tzw. ekologiczna żywność, bez rozmaitych ulepszaczy i innych sztuczn[...]

Chłopak z espresso

Czytaj za darmo! »

O kawie, przy kawie, mógłby rozmawiać godzinami. Tę pasję można wyczuć w smaku przyrządzanej przez niego kawy i dostrzec w misternych rysunkach, zdobiących powierzchnię kawowych napojów. Marcin Moczydłowski - tegoroczny Mistrz Polski Latte Art, od lat związany z siecią kawiarni Green Coffee - opowiada o pracy, która stała się fascynacją i przygodą życia.Wszystko zaczęło się siedem lat temu, k[...]

Spała wspaniała

Czytaj za darmo! »

Hotel Mościcki w Spale nawiązuje do międzywojennej świetności tego kurortu. I daje nadzieję, na równie obiecującą przyszłość. Czterogwiazdkowy, elegancki obiekt jest jednym z najlepszych hoteli w całym województwie łódzkim.Przed laty Spała należała do najmodniejszych miejscowości wypoczynkowych. Swoją ulubioną rezydencję miał tu prezydent Ignacy Mościcki i to on przede wszystkim przyczyni[...]

Mądra PRomocja

Czytaj za darmo! »

Jak wypromować nową restaurację i utrzymać na rynku? Na czym się skoncentrować, by odnieść sukces? Restauracyjny PR, przy coraz liczniejszej i groźniejszej konkurencji, zaczyna mieć kluczowe znaczenie dla powodzenia całego gastronomicznego przedsięwzięcia.Skuteczne działania public relations w restauracji muszą być przede wszystkim świadome - tzn. właściciel lokalu musi widzieć sens tych dz[...]

 Strona 1  Następna strona »