Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Magda Wójcik"

Wszystko na jedną kartę


  Już na wstępie Rafał Targosz zaznacza, że za jego kulinarną przygodą nie stoi żadna romantyczna historia: przyrządzająca przysmaki mama albo odnaleziony na strychu zeszyt z przepisami prababci. Do kuchni trafił przypadkiem, bo i bez specjalnego namysłu zdecydował się na szkołę gastronomiczną. A później? Miał szczęście do ludzi, których napotkał.Jego nauczycielami byli m.in. Pierre Gaillard, szef kuchni we francuskiej restauracji Cyrano de Bergerac w Krakowie oraz Alfredo Chioccetti, który szefował restauracji w krakowskim hotelu Pod Różą. Dużo zawdzięcza też rodzinie Likusów, do której należą m.in. hotele zaliczające się do najbardziej luksusowych w Polsce. Ci ostatni rozumieli, że w pracownika trzeba inwestować i wysyłali młodego kucharza na szkolenia, staże i konkursy. Zanim jednak Rafał Targosz trafił pod skrzydła krakowskich szefów kuchni, na początku lat 90. [...]

 Strona 1