Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Dominika Kołodziejska"

MNIEJSZE ZUŻYCIE WODY i efektywność energetyczna NAPĘDZAJĄ przemysł spożywczy DOI:


  Działania mające na celu oszczędność wody i energii elektrycznej stały się priorytetem dla przemysłu spożywczego. Menedżerowie muszą liczyć się z każdą kroplą - od transportu wody ze studni lub wód powierzchniowych, uzdatniania wody używanej do wytwarzania produktów spożywczych, wewnętrznego ponownego jej użycia w zakładach przetwórczych, po oczyszczanie i odprowadzanie ścieków. Xylem jako dostawca technologii zarządzania wodą, oferuje kompletne, energooszczędne, zgodne z obowiązującymi przepisami i normami rozwiązania dla zakładów produkujących żywność i napoje. Niezależnie od tego, czy chodzi o mały browar, zakład mleczarski, producenta soków czy o dużą grupę przemysłową dysponującą najnowocześniejszą technologią, proces produkcji jest zasadniczo taki sam. Zakłady spożywcze niezależnie od wielkości potrzebują niezawodnych, e[...]

 Strona 1