Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Marcin Piesiewicz"

Przygotowanie komór chłodniczych do sezonu przechowalniczego DOI:


  Przygotowanie komór chłodniczych do sezonu przechowalniczego jest ważnym elementem sprawnego funkcjonowania obiektu przechowalniczego. W wyniku zaniedbań możemy mieć problem z uzyskaniem odpowiednich parametrów w trakcje przechowywania, np. takich jak: temperatura, skład atmosfery w komorach czy wilgotność. Wynikiem tego może być obniżenie jakości przechowywanych owoców, a nawet konieczność skrócenia okresu przechowywania.MYCIE ŚCIAN W KOMORACH Po sezonie przechowalniczym powinniśmy umyć ściany, aby zlikwidować ogniska chorób grzybowych. Do tego celu możemy stosować detergenty, które są wykorzystywane do mycia powierzchni w przemyśle spożywczym. Ściany wyłożone panelami lub blachą można myć myjką wysokociśnieniową, a w komorach, w których jako izolacja wykorzystana jest pianka poliuretanowa, musimy delikatnie usuwać zabrudzenia, aby nie uszkodzić powłoki, która zapewnia izolację oraz gazoszczelność. Dzięki myciu ścian ogran[...]

 Strona 1