Wyniki 1-2 spośród 2 dla zapytania: authorDesc:"Piotr Walczyński"

Nadszedł czas na obróbkę wysokociśnieniową żywności – HPP


  Możliwość kreowania innowacyjnych produktów spożywczych przez zastosowanie HPP (high pressure processing) Obecnie przedsiębiorstwa zajmujące się rozwojem lub transportem produktów spożywczych coraz częściej poszukują informacji o dostępnych technologiach umożliwiających zwiększenie bezpieczeństwa żywności oraz wydłużenie jej trwałości. Klienci oczekują wyrobów świeżych, zdrowych i bez konserwantów, a jednocześnie wygodnych i smacznych. Sprzedawcy detaliczni, chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klienta, potrzebują produktu trwałego, a jednocześnie bezpiecznego dla zdrowia. Kreowanie wyrobów spełniających te wymagania - nie wspominając o zgodności z prawem - jest naprawdę rozsądnym działaniem. Co może zrobić przetwórca żywności? Jest na to idealne rozwiązanie. Wysokociśnieniowa obróbka (HPP), która od 20 lat sprawdza się w wielu dziedzinach, oferuje przetwórcom oraz sprzedawcom żywności możliwość zapewnienia bezpieczeństwa ich produktów oraz zdobycia nowych rynków. Tą metodą otrzymuje się wolne od konserwantów produkty chłodnicze, które do tej pory były utrwalane przez zastosowanie obróbki termicznej czy dodatek konserwantów. Należy wspomnieć, że oprócz zalet, jakie mają nowe produkty, przetwórca może zwiększyć obroty swojej firmy przez wejście na wyższy poziom cenowy. Zastosowanie HPP, czyli nietermicznej obróbki opakowanej żywności, znacznie poprawia jakość następujących produktów chłodniczych: wstępnie podgotowanych .. oraz gotowych do spożycia wyrobów mięsnych, w kawałkach lub krojonych w plastry, ..gotowych posiłków (MRE), ..soków i świeżo krojonych owoców, ..sosów i past, takich jak guacamole, hummus, salsa i dressingi, oraz zup i przypraw, ..sałat[...]

Wysokociśnieniowe utrwalanie żywności - HPP


  Możliwość kreowania innowacyjnych produktów spożywczych przez zastosowanie HPP (high pressure processing) Obecnie przedsiębiorstwa zajmujące się rozwojem lub transportem produktów spożywczych coraz częściej poszukują informacji o dostępnych technologiach umożliwiających zwiększenie bezpieczeństwa żywności oraz wydłużenie jej trwałości. Klienci oczekują wyrobów świeżych, zdrowych i bez konserwantów, a jednocześnie wygodnych i smacznych. Sprzedawcy detaliczni, chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klienta, potrzebują produktu trwałego, a jednocześnie bezpiecznego dla zdrowia. Kreowanie wyrobów spełniających te wymagania - nie wspominając o zgodności z prawem - jest naprawdę rozsądnym działaniem. Co może zrobić przetwórca żywności? Jest na to idealne rozwiązanie. Wysokociśnieniowa obróbka (HPP), która od 20 lat sprawdza się w wielu dziedzinach, oferuje przetwórcom oraz sprzedawcom żywności możliwość zapewnienia bezpieczeństwa ich produktów oraz zdobycia nowych rynków. Tą metodą otrzymuje się wolne od konserwantów produkty chłodnicze, które do tej pory były utrwalane przez zastosowanie obróbki termicznej czy dodatek konserwantów. Należy wspomnieć, że oprócz zalet, jakie mają nowe produkty, przetwórca może zwiększyć obroty swojej firmy przez wejście na wyższy poziom cenowy. Zastosowanie HPP, czyli nietermicznej obróbki opakowanej żywności, znacznie poprawia jakość następujących produktów chłodniczych: wstępnie podgotowanych ?? oraz gotowych do spożycia wyrobów mięsnych, w kawałkach lub krojonych w plastry, ??gotowych posiłków (MRE), ??soków i świeżo krojonych owoców, ??sosów i past, takich jak guacamole, hummus, salsa i dressingi, oraz zup i przypraw, ??sał[...]

 Strona 1