Wyniki 1-4 spośród 4 dla zapytania: authorDesc:"K. Oleksy"

Konferencja prasowa przed targami

Czytaj za darmo! »

W dniach 10-12 listopada, po rocznej absencji (w 2009 r. w Monachium odbywały się targi DrinkTec), Norymberga po raz 49. stanie się Mekką dla przemysłu napojowego. W tym roku organizatorzy zapowiadają, że na BRAU Beviale zaprezentuje się blisko 1400 wystawców z ponad 40 krajów, głównie z Niemiec, Włoch, Wlk. Brytanii, Austrii, Holandii, Szwajcarii i Francji. Liczba ta utrzymuje się na stałym poziomie, podobnie jak powierzchnia hal zajmowana przez wystawców. Oferta wystawców obejmie pełny zakres technologii, w tym maszyn i urządzeń do produkcji, napełniania i pakowania napojów, wyposażenia technicznego zakładów i laboratoriów oraz urządzeń energotechnicznych. Taką ofertę zaprezentuje ponad poł[...]

Brau Beviale Konferencja prasowa przed targami

Czytaj za darmo! »

9-11 listopada br. to czas, kiedy wszyscy specjaliści z branży napojowej spotykają się na targach BrauBeviale w Norymberdze. W tym roku targi te obchodzą jubileusz - odbędą się po raz 50. Organizatorzy spodziewają się, że swoje produkty, technologie i urządzenia zaprezentuje ponad 1300 wystawców, a odwiedzi targi ok. 32 tys. zwiedzających specjalistów. Podczas targów będzie można zapoznać się z ofertą wystawców z ponad 40 krajów, głównie z Niemiec, Włoch, Wlk. Brytanii, Austrii, Szwajcarii i Belgii. Oferta g[...]

Seminarium firmy Eaton dla branży sokowniczej w Dwikozach

Czytaj za darmo! »

Przedstawiciele branży sokowniczej spotkali się w dniach 20-21 maja w Dwikozach na dorocznym seminarium organizowanym przez firmę EATON. Współorganizatorami tegorocznego spotkania były firmy: Alfa Laval, Ecolab, Mettler-Toledo oraz Salmon Hygiene Technology. Seminarium odbyło się w Dworze Dwikozy nieopodal Sandomierza, gdzie swoją siedzibę ma główny organizator seminarium, firma EATON. Podczas części merytorycznej spotkania uczestnikom zaprezentowano interesujące wykłady. Demonstrację ustalania optymalnego dozowania środków enzymatycznych przedstawili Rainer Junker oraz Amos von Bruening z EATON Technologies GmbH. Uczestnicy konferencji byli naocznymi świadkami doboru optymalnego dozowania środków enzymatycznych podczas doświadczeni[...]

"Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg IFS oraz BRC" - szkolenie branżowe DOI:


  Firmy Cid Lines i Salmon Hygiene Polska po raz kolejny zorganizowały szkolenie branżowe dla przedstawicieli branż: przetwórstwa owocowo-warzywnego oraz napojowej. Szkolenie odbyło się w dn. 1-3 marca w centralnej części kraju, w Radziejowicach. Współorganizatorami były firmy: Merck, PHUO Clevro Robert Klemba oraz Foodjobs. W szkoleniu udział wzięło ok. 100 przedstawicieli zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego, mroźni oraz produkujących wody i napoje. Adresatami szkolenia byli właściciele, dyrektorzy i kierownicy działów jakości oraz inne osoby odpowiedzialne za wyniki jakościowe w zakładach przemysłu spożywczego. Firmy Cid Lines i Salmon Hygiene Polska już od kilku lat organizują takie szkolenia dla przemysłu spożywczego. Ich wysoki poziom merytoryczny zapewnia współpraca organizatorów w tym zakresie z jednostką ceryfikującą - Tüv Nord Polska. Współpraca ta sprawdza się znakomicie, a szkolenia z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem uczestników, co św[...]

 Strona 1