Wyniki 11-20 spośród 84 dla zapytania: authorDesc:"Elżbieta Polak"

V SEMINARIUM LODOWE

Czytaj za darmo! »

W dniach 11-12.10.2006 r., w miejscowości Elgiszewo firmy CSK food enrichment i SWISSGUM zorganizowały V seminarium dla producentów lodów. Program seminarium obejmował zagadnienia technologiczne, propozycje dodatków smakowych do lodów, nowe rozwiązania w opakowaniach, nowości w przepisach z zakresu prawa żywnościowego. Zagadnienia technologiczne tradycyjnie omówione zostały przez Martina So[...]

Stowarzyszenie Krajowych Producentów Lodów i Deserów Mrożonych

Czytaj za darmo! »

Stowarzyszenie Krajowych Producentów Lodów i Deserów Mrożonych powstało w 1993 r., z inicjatywy Centralnego Laboratorium Chłodnictwa w Łodzi i działa do chwili obecnej. Na czele jego Zarządu od utworzenia do roku 2003 stała dr inż. Janina Jędrzejewska. W 2003 r. funkcję tę powierzono dr inż. Elżbiecie Polak, która sprawuje ją do chwili obecnej. Ideą, jaka przyświecała powołaniu tej organiz[...]

Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia

Czytaj za darmo! »

Produkcja żywności mrożonej, rozpoczęta w 1930 roku, jest uważana za jedno z najważniejszych osiągnięć technologicznych XX wieku. Pod pojęciem mrożonej żywności rozumie się produkty poddane zamrożeniu przy zastosowaniu odpowiedniej metody, celem maksymalnego zabezpieczenia początkowych cech organoleptycznych i wartości odżywczych. Na rozwój tej formy utrwalania żywności duży wpływ ma wzrost z[...]

Seminarium lodowe

Czytaj za darmo! »

W dniach 13-14.09.2007 r. w Starych Jabłonkach k. Ostródy, fi rmy CSK food enrichment i SWISSGUM zorganizowały cykliczne seminarium dla producentów lodów. Tegoroczne spotkanie odbyło się w zmienionej formule, gdyż równolegle prowadzone były wykłady dla branży mleczarskiej.Uroczystego otwarcia seminarium dokonali szefowie fi rm: Gerda Held i Piotr Zgórzyński. Jednym z ważnych problemów nękający[...]

Konferencja Centralnego Laboratorium Chłodnictwa

Czytaj za darmo! »

W dniach 18-19 pazdziernika 2007 r. w Zamku w Baranowie Sandomierskim odbyła sie konferencja, zorganizowana przez Centralne Laboratorium Chłodnictwa z Łodzi, zwiazana z doskonaleniem jakosci zywnosci mrozonej w swietle przepisów i oczekiwan konsumentów. Uczestnikami byli producenci zywnosci mrozonej, w tym lodów.Wsród tematów dotyczacych całej branzy chłodniczej, znalazły sie zagadnienia zw[...]

« Poprzednia strona  Strona 2  Następna strona »