Wyniki 11-20 spośród 27 dla zapytania: authorDesc:"Paulina Steklińska"

Wiosenne inspiracje dla cukierni online DOI:


  Branża cukiernicza charakteryzuje się sezonowością. Oferta zmienia się w zależności od pory roku i tego, jakie wówczas święta pojawiają się w kalendarzu. Od pory roku często też zależy, jakie wydarzenia i przyjęcia będą organizowane - śluby, przyjęcia komunijne czy też imprezy plenerowe. Przygotowanie oferty musi współgrać z charakterystyką pór roku i tym, czego klienci w danym czasie od nas oczekują. Jak więc przygotować adekwatną ofertę na wiosnę i lato? Postaramy się przyjrzeć temu zagadnieniu. Odchodząca zima Miesiące zimowe w cukiernictwie skupiają się na wypiekach bożonarodzeniowych oraz słodkich, nierzadko doś[...]

Jak odnieść sukces online? Dowiedz się, jak działać na swoją korzyść! DOI:


  Wiele osób pyta nas o to, jak odnieść sukces, zakładając swój sklep online. My odpowiadamy wówczas, że nie ma jednego przepisu i na swoje słodkie zwycięstwo w wyścigu po uwagę klientów trzeba naprawdę się napracować. Wierzymy, że cukiernie, z którymi współpracujemy to wyjątkowe miejsca na mapie Polski, które mogą poszczycić się najlepszymi wypiekami. Czego w takim razie jeszcze brakuje im w przeobrażeniu się w najważniejsze punkty z wypiekami w swoim mieście i okolicy? Odpowiedź jest jedna - odpowiedniej promocji. Za każdym razem, kiedy rozmawiamy z cukiernikami zainteresowanymi wdrożeniem swojej E-Cukierni, mówimy o odpowiednim planie marketingowym. Sklep online to narzędzie, które należy odpowiednio wykorzystać do swoich celów. Dlatego podpowiadamy, w jaki sposób (krok po kroku) przedostawać [...]

Promocja E-cukierni na Instagramie DOI:


  Zarówno podczas rozmów z cukiernikami, jak i w naszych artykułach często podkreślamy rolę odpowiedniej promocji swojego biznesu online. W końcu, aby do sklepu internetowego zawitali klienci, muszą oni najpierw na niego trafić. Tłumaczyliśmy już między innymi znaczenie pozycjonowania, które zapewnia wysokie miejsce w wyszukiwarce Google. Pozwala ono trafić do osób szukających konkretnych produktów i usług, zazwyczaj w najbliższej okolicy. Chcąc dotrzeć do szerszej publiczności, warto skupić się na działaniu w mediach społecznościowych. Według badań coraz więcej młodych osób - czyli tych, które najchętniej wybierają zakupy online - korzysta częściej z Instagrama niż z Facebooka. Dlatego też warto jest zaprezentować możliwości swoj[...]

Dostawa, czyli jak zadbać o logistykę DOI:


  Zakładając swoją E-Cukiernię większość cukierników ma najwięcej wątpliwości dotyczących dostarczania wypieków. Dotychczas klient sam przychodził i kupował lub odbierał wcześniej zamówione produkty, dzięki czemu nie było potrzeby organizacji dowozu. Jednak w sytuacji, gdy decydujemy się świadczyć słodkie usługi z dostawą do zamawiających, musimy zawsze wziąć pod uwagę konieczność przygotowania się do transportu wypieków - także na nieco dalsze dystanse. Poznaj swoje możliwości Ponieważ dla większości cukierników sprzedaż online jest nowością, nie są oni przyzwyczajeni do planowania transportu. W przypadku E-Cukierni dostawa jest kluczowa, ponieważ jest częś[...]

Zadbaj o ofertę dla biznesu w swojej E-Cukierni DOI:


  Cukiernie online przyciągają coraz więcej klientów i to przede wszystkich z dwóch powodów. Pierwszy z nich jest taki, że pozwalają na wygodne zapoznanie się z ofertą i złożenie zamówienia o dowolnej porze - także po zamknięciu lokalu. Drugi to możliwość dostawy wypieków prosto do domu lub do odbiorcy w innym mieście. Coraz więcej cukierników rozwijających swoje sklepy online zauważa, że jest to ważne nie tylko dla klientów indywidualnych, ale także firm. Dlatego coraz częściej można się spotkać z prezentacją słodkości dedykowanych mniejszym lub większym wydarzeniom biznesowym. Postaramy się przybliżyć nieco tę ideę w poniższym artykule. Catering, którym warto się wyróżnić Sł[...]

Rok rozmaitości, czyli podsumowanie 2018 DOI:


  W ciągu mijającego właśnie roku analizowaliśmy wiele różnych trendów związanych z branżą cukierniczą. Z jednej strony zauważyliśmy popularność wypieków haute cuisine, które objawiały się w większych i mniejszych formach o bajecznych dekoracjach. Z drugiej coraz większy udział w zamawianych ciastach mają te o składzie ekologicznym, naturalnym, wegańskim i bez alergenów. Chcemy żyć zdrowo, ale też jeść pyszne słodycze. Chcemy wyszukanych pralin z glazurą, ale też domowego placka jak u babci. Co w takim razie było najbardziej wyrazistym trendem w cukiernictwie w 2018 roku? Pochwała różnorodności Trendem tym jest po[...]

Czekoladowa przyjemność dla każdego DOI:


  Mało kto potrafi się oprzeć czekoladzie. Niektórzy preferują tę gorzką, inni mleczną, jest także wiele zwolenników czekolad z dodatkami. Stanowi składnik wielu wypieków, w tym tortów, ciast i przeróżnych deserów. Współpracujemy z wieloma cukierniami, wiemy więc, że czekolada w pracowni jest niezbędnym elementem. Niektóre wypieki nigdy nie wychodzą z mody, inne natomiast pojawiają się sezonowo lub w postaci trendów. Na podstawie naszych doświadczeń z zamówieniami z całej Polski, przygotowaliśmy przegląd czekoladowych upodobań Polaków. Powrót do korzeni Od kiedy miłośnicy słodkości zaczęli zwracać większą uwagę na skład i jakość zamawianych wypieków, torty czekoladowe wróciły do łask. Intensywny i wyraz[...]

Luty - czas działania DOI:

Czytaj za darmo! »

Początek roku nigdy nie jest łatwy. Po pełnym ekscytacji i pracy Bożym Narodzeniu nadchodzi długi styczeń, kiedy zima daje się we znaki nieco bardziej. Na szczęście początek nowego roku oznacza nowe wyzwania - w lutym z pewnością nie będzie ich brakować. To najkrótszy miesiąc w roku, więc lepiej wykorzystać czas maksymalnie. Jak? Przekonajcie się w artykule. Przede wszystkim karnawał Początek nowego roku oznacza ogrom zabaw karnawałowych. Warto przygotować swoje siły na różnego rodzaju zamówienia cateringowe - mniejsze, większe, prywatne [...]

Słodki marzec na osłodę po długiej zimie DOI:


  Co prawda zima kojarzy nam się niezwykle magicznie i świątecznie, ale po długich, chłodnych miesiącach marzymy już tylko o wiośnie. I wiosna nadchodzi - nie tylko ta kalendarzowa, ale także ta cukiernicza. Pojawiają się bowiem zapowiedzi różnych trendów, które będą popularne w roku 2019, a które już teraz rozgrzewają emocje w prasie i na targach. Warto sprawdzić, gdzie można dowiedzieć się o nowinkach i skąd brać inspiracje. Jednak to nie wszystko, gdyż marzec to także kole[...]

Jak przygotować się na Święta Wielkanocne? DOI:


  Każde święta to dla cukierni ogromne wyzwanie: trzeba dobrze zaplanować proces produkcji oraz dostawy, aby wszystko wyszło idealnie. Zależy nam na maksymalnym wykorzystaniu potencjału każdej cukierni, a z doświadczenia wiemy, że zawsze można postawić sobie dalsze cele i realizować większe plany. Dlatego zachęcamy do przygotowywania się do Wielkanocy wcześniej i z odpowiednim podejściem, ponieważ nasze tradycyjne święta to już nie tylko babki i mazurki! Wypieki tradycyjne Oczywiście, znaczna większość zamawiających decyduje[...]

« Poprzednia strona  Strona 2  Następna strona »