• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 116514 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • Przemysł Spożywczy i Gastronomia
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • Zeszyt 2008-10

PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY

Miesięcznik ISSN 0033-2119, e-ISSN 2449-9420 - rok powstania: 1946
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Zeszyt 2008-10


 
 kup! (PDF) - tylko 12,00 zł »  

 
  Dostęp do Wirtualnej Czytelni - archiwalne e-zeszyty czasopisma
 kup! - 12h tylko 73.80 zł » 
 kup! -   4h tylko 43.05 zł » 
 kup! -   1h tylko 24.60 zł » 

W kolorze łososiowym
Dorota Czerwińska 
Łosoś należy do najpopularniejszych obecnie gatunków ryb. Kiedyś potrawy z łososia kojarzyły się z luksusem, dziś są jadane bardzo często. Istnieje wiele odmian tej ryby. Najbardziej popularne są łososie atlantyckie (norweski, islandzki, szkocki i irlandzki). Rzadsze są łososie dziko żyjące, pacyficzne (np. czawycza, keta).Mięso łososia cechuje wysoka wartość odżywcza. Jest ono dość kaloryc więcej » Czytaj za darmo! »
Nie tylko "fish & chips"
Ewa Czarniecka-Skubina 
Kuchnia angielska nie cieszy się na świecie dobrą opinią. Zarzuca się jej brak różnorodności, finezji i wyobraźni. Wbrew opinii, że w Anglii można dobrze zjeść jedynie na śniadanie, Brytyjczycy zasłużyli się dla światowej sztuki kulinarnej poprzez wiele własnych produktów i potraw, ale też dzięki sprowadzeniu do Europy dań kuchni azjatyckich: chińskiej, indonezyjskiej i hinduskiej.Warto pami więcej » Czytaj za darmo! »
Naturalnie, tradycyjnie... czyli polskie (i nie tylko) smaki w Łodzi
W dniach 17-19 października 2008 r. Międzynarodowe Targi Łódzkie Sp. z o.o. organizują DNI NATURALNEJ ŻYWNOŚCI NATURA FOOD. To pierwsza taka impreza targowa w Łodzi łącząca prezentację produktów lokalnych tradycyjnych, regionalnych, ofert gospodarstw ekologicznych oraz wytwórców produktów żywnościowych wysokiej jakości.Organizatorzy postanowili pokazać mieszkańcom Łodzi i regionu jak równi więcej » Czytaj za darmo! »
Dwa papierobrusy proszę! i Azyl
Władysław Serwatowski 
W Polsce mamy coraz więcej lokali gastronomicznych, które dbając o swój wizerunek świadomie różnią się kartą dań, wystrojem wnętrza i cenami. Kuchnie oferują smaki i potrawy charakterystyczne dla odległych geograficznie miejsc, a właściciele lokali atakują ogłoszeniami, reklamą wizualną oraz opiniami gości, którzy zakosztowali już oryginalnych potraw. Restauracje pod tym samym adresem zmienia więcej » Czytaj za darmo! »
Między Wschodem a Zachodem
Wystrój restauracji Open Ticket łączy w sobie elementy tradycji polskiej oraz tradycji regionów tematycznie związanych z koncepcją restauracji. Menu skomponowane jest tak, aby sprostać potrzebom bardzo szerokiej gamy gości - począwszy od dań bardzo prostych, poprzez szwedzki bufet, po niezwykle wykwintne dania, serwowane w wydzielonej części restauracji.W centrum obu sal, na parterze i na p więcej » Czytaj za darmo! »
Mądra PRomocja
Dominika Matuszak 
Jak wypromować nową restaurację i utrzymać na rynku? Na czym się skoncentrować, by odnieść sukces? Restauracyjny PR, przy coraz liczniejszej i groźniejszej konkurencji, zaczyna mieć kluczowe znaczenie dla powodzenia całego gastronomicznego przedsięwzięcia.Skuteczne działania public relations w restauracji muszą być przede wszystkim świadome - tzn. właściciel lokalu musi widzieć sens tych dz więcej » Czytaj za darmo! »
Kulinarna matematyka
Teresa Wojciechowska 
Na prośby Czytelników przypominamy postać Drew Nieporenta - jednego z najlepszych restauratorów w Stanach Zjednoczonych - o którym już przed laty pisaliśmy na łamach "Przeglądu Gastronomicznego". W poprzednim numerze ponownie spotkaliśmy się z tym niezwykłym gastronomem, właścicielem słynnych restauracji w Nowym Jorku i nie tylko. Dziś druga część opowieści o jego sukcesie i zawodowych spostr więcej » Czytaj za darmo! »
W sezonie
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
W poprzednim artykule opisywaliśmy tendencje rozwojowe zjawisk rynkowych w czasie, koncentrując się na analizowaniu danych dla kolejnych lat. Opisane metody pozwalają śledzić ogólne trendy zjawisk. Jeśli zauważamy, że sprzedaż usług gastronomicznych wzrasta z roku na rok, to nie oznacza jednak wcale, że taki sam wzrost sprzedaży wystąpi w każdym z badanych miesięcy w skali roku.Wiadomo z doś więcej » Czytaj za darmo! »
Innowacje wspierające uczciwość
Jarosław Stegliński 
Większość pracowników hoteli to osoby uczciwe. Niestety, nie o wszystkich możemy tak powiedzieć. Czasami brak odpowiedniego nadzoru właścicielskiego i tolerowanie nadużyć może krok po kroku demoralizować wszystkich pracowników. Oznacza to utratę zysków i brak perspektyw rozwoju. Na szczęście można temu zaradzić.Rozwój technologii umożliwił, w sposób niewyobrażalny wcześniej, pełniejsze i dok więcej » Czytaj za darmo! »
Herbata w menu
Podwieczorek z herbatą łączy to, co przyjemne dla podniebienia, z tym, co pożyteczne dla naszego zdrowia. O projekcie realizowanym w ramach Dni Herbaty rozmawiamy ze Zbigniewem Czekryszewem, dyrektorem ds. gastronomii Gourmet Foods (importer herbat Dilmah).Który z projektów organizowanych w ramach Dni Herbaty uważa Pan za najbardziej interesujący? Oczywiście wszystkie projekty są niezwykle więcej » Czytaj za darmo! »
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
Prezentujemy osoby, które wytrwale i skutecznie pną się w górę w naszej branży. Liczymy na Państwa pomoc w redagowaniu tej rubryki.Pochodzi ze Śląska, spod Wisły. Liceum gastronomiczne ukończył w Jastrzębiu-Zdroju, później studiował w Wyższej Szkole Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu. Dzięki poznańskiej szkole Michał Godyń miał możliwość odbycia wielu praktyk zagranicznych, które były więcej » Czytaj za darmo! »
Niezbędne ustalenia
Witold Bocho 
Jedną z popularniejszych usług, które załatwia concierge dla gości jest rezerwacja pokoi hotelowych w innym mieście lub kraju. Goście na przykład pytają pracownika concierge: "Czy mógłby Pan nam polecić i zarezerwować jakiś dobry hotel w Nowym Jorku?" - rozmowa ma miejsce np. w Krakowie. Wydawałoby się, że jest to proste pytanie.Bardzo ważny jest sposób przeprowadzenia rozmowy z gościem i więcej » Czytaj za darmo! »
Hotel od kuchni
Piotr Dominik 
Coraz ważniejszą rolę w gastronomii hotelowej odgrywają organizacja bankietów i catering. Ta sfera działalności przynosi hotelowi znaczne profity, ale wymaga też doskonałej organizacji pracy i znajomości zasad niełatwej sztuki wydawania przyjęć.Bankiet, ze względu na swój wystawny, uroczysty i okazjonalny charakter, najczęściej wydawany jest na czyjąś cześć albo, żeby uczcić wyjątkowe wydar więcej » Czytaj za darmo! »
Cena niestandardowa
Arletta Kowalik 
Hotele stają niekiedy przed koniecznością obniżenia cen. Obniżki te "wymuszane" są nie tylko przez konkurencję czy sezon, ale też przez samych nabywców usług hotelarskich. Aby jednak uniknąć nadmiernych strat związanych z obniżką, hotele stosują strategię różnicowania cen.Strategia różnicowania cen polega na ustalaniu cen produktów hotelowych według różnych kryteriów, m.in.: rodzaju pokoj więcej » Czytaj za darmo! »
Nowości nigdy dość
Witold Bocho 
Różne są zdania hotelarzy na temat innowacji. W obiektach tzw. sieciowych wprowadzenie innowacji i ulepszeń "od dołu" jest bardzo trudne, ponieważ istnieją różne standardy narzucone przez "centralę". Dotyczy to szczególnie procedur (bardzo "suche" słowo) sprawdzania czystości pokoi, organizowania bankietów, przyjmowania zleceń, rezerwacji, przeciwpożarowego i antywłamaniowego zabezpiec więcej » Czytaj za darmo! »
Deserowe, żółte i słomiane
Jura, dla jednych kraina między Burgundią i Szwajcarią, dla innych między Wogezami i Alpami. Jakkolwiek patrzeć na mapę i liczyć kilometry, jedno jest pewne, tam warto pojechać.Widoki, smaki, zapachy czyli wyprawa pełna wrażeń. Po spróbowaniu w Artois najlepszych francuskich czekoladek, po posmakowaniu nogi perliczki i młodocianej kaczki, ryb z jurajskich rzek, króla wśród jurajskich serów więcej » Czytaj za darmo! »
Grand Cru i Kroke
W przypadku wielkich win, umownie określanych jako Grand Cru, dużą rolę odgrywają roczniki. Świadoma tego firma Mielżyński organizuje co roku degustację nowych roczników swoich najlepszych win, łącząc ją z koncertem. W tym roku dobre wina w Starej Fabryce Koronek można było degustować słuchając zespołu Kroke.Określenie Grand Cru zawsze kusi i bywa często nadużywane. Często - ale nie u Mie więcej » Czytaj za darmo! »
Nie tylko na upały
Sam napisałem rok temu, że wina alzackie są wprost wymarzone na upały, co jednak nie oznacza, że warto je pić tylko w lecie. Ciekawe połączenia gastronomiczne można dla nich znaleźć na każdą porę roku, o czym łatwo się było przekonać na zorganizowanym przez Sopexę szkoleniu, połączonym z prezentacją dostępnych już na polskim rynku win 15 alzackich producentów.Alzacja jest krainą wyjątkową więcej » Czytaj za darmo! »
Obsługa konsumenta
Ewa Czarniecka-Skubina 
Książka stanowi kompendium wiedzy z dziedziny obsługi konsumenta. Została przygotowana z myślą o studentach uczęszczających na zajęcia z obsługi konsumenta w gastronomii i cateringu, a także nauczycieli przedmiotów zawodowych w szkołach gastronomicznych, którzy zgłaszali zapotrzebowanie na tego rodzaju pozycję na rynku wydawniczym. Książka powstała na podstawie najnowszej literatury więcej » Czytaj za darmo! »
Idealne naczynia jednorazowe
Produkty BioWare pojawiły się po raz pierwszy w 2004 roku, ale nadal mają status nowości. Są to całkowicie biodegradowalne naczynia jednorazowego użytku.BioWare to pełny wachlarz wysokiej jakości produktów dla gastronomii. Wykonane są z odnawialnych surowców roślinnych. Cały łańcuch, począwszy od surowca, poprzez produkcję, aż do utylizacji został zaprojektowany w sposób zapewniający mi więcej » Czytaj za darmo! »
W żołnierskiej kantynie
Waldemar Dzwolak 
O kondycji i skuteczności każdej armii decyduje nie tylko sprzęt i wyposażenie wojskowe oraz przygotowanie żołnierzy, ale także stopień zapewnienia bezpieczeństwa żywności dostarczanej żołnierzom, zarówno w warunkach pokoju, jak i podczas działań zbrojnych.Siły Zbrojne RP, jako element sił NATO ze szczególną odpowiedzialnością muszą dbać o tzw. gotowość bojową, w której jednym z ważniejszyc więcej » Czytaj za darmo! »
Urządzenia wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińsk 
Coraz więcej zakładów gastronomicznych decyduje się na produkcję z wykorzystaniem pieca konwekcyjno-parowego, wielofunkcyjnego urządzenia, które pozwala na stosowanie różnych form obróbki cieplnej.W piecach konwekcyjno-parowych para wodna i gorące powietrze, jako media grzejne mogą działać osobno lub oba jednocześnie. Dodatkowo, możliwe jest dowolne określenie parametru czasu i temperatury więcej » Czytaj za darmo! »
Drobnoustroje pod lupą
W zbiorowym żywieniu bardzo ważną zasadą jest przestrzeganie Dobrych Praktyk Higienicznych i Produkcyjnych. Do podstawowych kanonów należą: mycie warzyw i owoców, nieprzetwarzanie zepsutej lub zakażonej żywności, dogotowywanie mięsa i jaj. Ponadto noszenie odpowiedniej odzieży ochronnej, prawidłowa higiena osobista, a po produkcji - mycie i dezynfekcja stanowisk pracy. Jednak najczęściej więcej » Czytaj za darmo! »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest
  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

2018-08-22

SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY»

2018-06-26

BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ»

2018-06-20

BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie»

Możliwości współpracy automatyki samoczynnego załączania rezerwy i systemu FDIR

WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
(2018-12)»

Modelowanie spalania paliw gazowych w komorach grzewczych metodą DRGEPSA

HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
(2018-12)»

Wybrane zagadnienia postępowania z odpadami w kontekście bezpieczeństwa ekologicznego na przykładzie Wojskowych Zakładów Uzbrojenia S.A.

PROBLEMY JAKOŚCI
(2018-12)»

Jak zmiany klimatu wpływają na niedźwiedzia brunatnego?

AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
(2018-12)»

Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2018-12)»

Radar harmoniczny do wykrywania zdalnie uruchamianych ładunków IED

ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
(2018-12)»

Długoterminowe magazynowanie energii w złożach adsorpcyjnych

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Wykorzystanie metod i narzędzi zarządzania jakością usług w podmiotach leczniczych. Analiza przypadków

PROBLEMY JAKOŚCI
(2019-1)»

Zawodowe i środowiskowe narażenie narządu słuchu na toksyczne działanie metali ciężkich

PRZEMYSŁ CHEMICZNY
(2018-12)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

aura żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie grzyby przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol przegląd elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo Amarantus olej rzepakowy jakość atest 7 kukurydza czekolada gluten gmo antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik Przemysl Chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY problemy jakości żywność funkcjonalna przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa wzbogacanie żywności antocyjany Akrylamid ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata analiza sensoryczna błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne ARONIA opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności Wiadomości elektrotechniczne celiakia salmonella przyprawy probiotyki PIWO
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software