Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-3
Cykl Bez zarzutu - Niepożądane zmiany barwy powłoki
nr katalogowy: 17812
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Zmiana koloru materiałów tła odzieży ostrzegawczej na skutek naświetlania. Cz. II
KRZYSZTOF ŁĘŻAK
GRAŻYNA BARTKOWIAK
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 46999
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Elektrochromizm polimerów przewodzących na przykładzie polianiliny
AGNIESZKA KOSSAKOWSKA
DOROTA G. PIJANOWSKA
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 46393
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Nowy sposób wprowadzania srebra do płaskich wyrobów włókienniczych metodą wykończalniczą. Cz. II
Barbara Filipowska
Anetta Walawska
Michał Miklas
nr katalogowy: 63510
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Tekstylia muzealne - metody badań
ANNA KOTLIŃSKA
nr katalogowy: 44497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 112568
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-5
Cienkowarstwowy system elektrochromowy zasilany baterią słoneczną
Konstanty Marszałek
Tomasz Stapiński
Barbara Swatowska
nr katalogowy: 76551
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-4
Reklamacje dotyczące okładzin z kamienia na elewacjach
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 129683
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
CHŁODNICTWO 2004-10
Trwałość barwy jeżyn mrożonych w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak
Zbigniew Irzyniec
Lucjan Krala
nr katalogowy: 763
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Zapewnienie jakości przetworów mięsnych podczas magazynowania
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99379
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Ocena procesu fotochemicznego starzenia poli(tereftalanu etylenu) poprzez określenie zmiany barwy polimeru
Wojciech Rejmer
nr katalogowy: 111427
10.15199/62.2017.12.18
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-2
Reklamacje wykładzin z wielkoformatowych płyt XXL ze spieków kwarcowych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 114407
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Odporność wyrobów z kompozytów polimerowo-drzewnych na czynniki środowiskowe
Ewa Sudoł
Magdalena Wasiak
nr katalogowy: 108694
10.15199/33.2017.08.24
kompozyty drzewno-polimerowe
odporność na czynniki środowiskowe
absorpcja wody
zmiany wymiarów
wytrzymałość na zginanie
zmiana barwy
wood-plastic composites
weathering resistance
water absorption
dimensional changes
bending strength
colour change.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
Badania powłok, powłoki konwersyjne
nr katalogowy: 17778
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
Pomiar według szarej skali zgodny z normą DIN 54001
nr katalogowy: 13726
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Wpływ barwy papieru na barwę odbitek offsetowych
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 12501
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Peklowanie alternatywne
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129669
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KULTUR BAKTERII DENITRYFIKUJĄCYCH na barwę peklowniczą w kiełbasie śląskiej
Adam Kostecki
nr katalogowy: 146361
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-11
Wpływ warunków pomiar u barwy na współrzędne barwy nadruku
SVITLANA KHADZHYNOVA
PAWEŁ RYCHTER
nr katalogowy: 88278
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Starzenie materiałów włókienniczych przeznaczonych na odzież ochronną pod wpływem promieniowania słonecznego i czynników atmosferycznych. Część IIa: Wyniki badań i ich analiza
Krzysztof Łężak
Iwona Frydrych
nr katalogowy: 59665
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
ZASTOSOWANIE ALTERNATYWNYCH DLA SOLI PEKLOWNICZEJ PREPARATÓW POCHODZENIA NATURALNEGO W TWORZENIU BARWY PEKLOWNICZEJ
Adam Kostecki
nr katalogowy: 147001
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Barwa mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 29831
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-10
Intensywne barwy włókiennictwa
KAZIMIERZ KUBIAK
nr katalogowy: 30698
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-1
Zastosowanie fotografii cyfrowej do pomiarów barwy
Wojciech MOĆKO
nr katalogowy: 23426
OPAKOWANIE 2012-11
Siła barwy
KAROL SUSKI
nr katalogowy: 72386
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Energetyzujące barwy, sportowe fasony
J. Perlińska-Szebesta
nr katalogowy: 24577
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-3
Nietypowa reklamacja trwałości barwy okładzin ściennych z płytek ceramicznych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 86344
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
Reklamacje odcieni barwy
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 138346
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Barwa mięsa surowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 101641
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Rozważania o jakości oddawania barw źródeł światła, wyrażanej wskaźnikiem Ra (CRI), uwzględniające fizjologię widzenia oraz zagadnienia techniczno-prawne
Irena FRYC
Justyna FRYC
Krzysztof Andrzej WĄSOWSKI
nr katalogowy: 96955
10.15199/48.2016.02.55
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Analiza możliwości dynamicznej zmiany parametrów kolorymetrycznych układu świetlno-optycznego współpracującego z wydzielonym luminoforem
Mateusz PROROK
Maciej ZAJKOWSKI
nr katalogowy: 111989
10.15199/48.2018.02.34
luminofor
LED
luminescencja
kolorymetria
temperatura barwowa.
phosphor
LED
luminescence
colourimetry
colour temperature.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Barwa remontowanej fasady ceglanej
Robert Wójcik
Piotr Kosiński
nr katalogowy: 81402
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-2
Kolejny Projekt badawczy realizowany przez Polskie Stowarzyszenie Korozyjne
nr katalogowy: 141914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Barwniki zmiany przepisów prawnych
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 76640
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-4
Jak wybierać barwę konstrukcji, aby była trwała
DAMIAN WOJDA
IZABELA KUNCE
nr katalogowy: 125860
10.15199/40.2020.4.2
powłoka nawierzchniowa PUR
starzenie UV
pomiar barwy
Δ
E00
PUR topcoat
UV weathering
colour measurement
Δ
E00
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-4
Jak wybierać barwę konstrukcji, aby była trwała
DAMIAN WOJDA
IZABELA KUNCE
nr katalogowy: 125860
10.15199/40.2020.4.2
powłoka nawierzchniowa PUR
starzenie UV
pomiar barwy
Δ
E00
PUR topcoat
UV weathering
colour measurement
Δ
E00
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Jakość surowca chromoforowego a właściwości barwiące pigmentu cyrkonowo-żelazowego
CECYLIA DZIUBAK
nr katalogowy: 41764
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część III: Elementy kolorymetrii i fotometrii w aspekcie monitorowania i automatycznego wykrywania zmian odcieni barw w tkaninach i dzianinach
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 133262
10.15199/60.2021.4.2
przestrzeń barw
elementy kolorymetrii i fotometrii
kolometryczne modele przestrzeni barw
model kolometryczny CIE L*a*b*
odcień barwy
nasycenie i jej jasność
urządzenia służące do pomiaru barwy obiektów.
color space
elements of colorimetry and photometry
colometric models of color space
CIE L*a*b* colometric model
color shade
saturation and its brightness
devices for measuring the color of objects.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część III: Elementy kolorymetrii i fotometrii w aspekcie monitorowania i automatycznego wykrywania zmian odcieni barw w tkaninach i dzianinach
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 133262
10.15199/60.2021.4.2
przestrzeń barw
elementy kolorymetrii i fotometrii
kolometryczne modele przestrzeni barw
model kolometryczny CIE L*a*b*
odcień barwy
nasycenie i jej jasność
urządzenia służące do pomiaru barwy obiektów.
color space
elements of colorimetry and photometry
colometric models of color space
CIE L*a*b* colometric model
color shade
saturation and its brightness
devices for measuring the color of objects.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część III: Elementy kolorymetrii i fotometrii w aspekcie monitorowania i automatycznego wykrywania zmian odcieni barw w tkaninach i dzianinach
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 133262
10.15199/60.2021.4.2
przestrzeń barw
elementy kolorymetrii i fotometrii
kolometryczne modele przestrzeni barw
model kolometryczny CIE L*a*b*
odcień barwy
nasycenie i jej jasność
urządzenia służące do pomiaru barwy obiektów.
color space
elements of colorimetry and photometry
colometric models of color space
CIE L*a*b* colometric model
color shade
saturation and its brightness
devices for measuring the color of objects.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część III: Elementy kolorymetrii i fotometrii w aspekcie monitorowania i automatycznego wykrywania zmian odcieni barw w tkaninach i dzianinach
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 133262
10.15199/60.2021.4.2
przestrzeń barw
elementy kolorymetrii i fotometrii
kolometryczne modele przestrzeni barw
model kolometryczny CIE L*a*b*
odcień barwy
nasycenie i jej jasność
urządzenia służące do pomiaru barwy obiektów.
color space
elements of colorimetry and photometry
colometric models of color space
CIE L*a*b* colometric model
color shade
saturation and its brightness
devices for measuring the color of objects.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część III: Elementy kolorymetrii i fotometrii w aspekcie monitorowania i automatycznego wykrywania zmian odcieni barw w tkaninach i dzianinach
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 133262
10.15199/60.2021.4.2
przestrzeń barw
elementy kolorymetrii i fotometrii
kolometryczne modele przestrzeni barw
model kolometryczny CIE L*a*b*
odcień barwy
nasycenie i jej jasność
urządzenia służące do pomiaru barwy obiektów.
color space
elements of colorimetry and photometry
colometric models of color space
CIE L*a*b* colometric model
color shade
saturation and its brightness
devices for measuring the color of objects.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część III: Elementy kolorymetrii i fotometrii w aspekcie monitorowania i automatycznego wykrywania zmian odcieni barw w tkaninach i dzianinach
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 133262
10.15199/60.2021.4.2
przestrzeń barw
elementy kolorymetrii i fotometrii
kolometryczne modele przestrzeni barw
model kolometryczny CIE L*a*b*
odcień barwy
nasycenie i jej jasność
urządzenia służące do pomiaru barwy obiektów.
color space
elements of colorimetry and photometry
colometric models of color space
CIE L*a*b* colometric model
color shade
saturation and its brightness
devices for measuring the color of objects.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część III: Elementy kolorymetrii i fotometrii w aspekcie monitorowania i automatycznego wykrywania zmian odcieni barw w tkaninach i dzianinach
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 133262
10.15199/60.2021.4.2
przestrzeń barw
elementy kolorymetrii i fotometrii
kolometryczne modele przestrzeni barw
model kolometryczny CIE L*a*b*
odcień barwy
nasycenie i jej jasność
urządzenia służące do pomiaru barwy obiektów.
color space
elements of colorimetry and photometry
colometric models of color space
CIE L*a*b* colometric model
color shade
saturation and its brightness
devices for measuring the color of objects.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Niejednoznaczności i ograniczenia w określaniu jakości oddawania barw źródeł światła wskaźnikiem Ra (CIE CRI)
Justyna KOWALSKA
nr katalogowy: 105428
10.15199/48.2017.05.14
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-9
NIELINIOWE OGRANICZONE DO WIDMA OPTYCZNEGO ŚWIATŁA BIAŁEGO PRZEKSZTAŁCENIE PRZESTRZENI KOLORU RGB NA HSI W CYFROWEJ TERMOMETRII OBRAZOWEJ
ANDRZEJ ZIEMBA
nr katalogowy: 62297
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Stabilizacja barwy mięsa bydlęcego w atmosferze tlenku węgla(II)
Karolina Semeriak
Andrzej Jarmoluk
Jagoda Ambrozik
Anna Zimoch
nr katalogowy: 59911
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości kształtowania barwy produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 123019
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-23-24
Barwy normalności
hen
nr katalogowy: 13415
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Różnica bar w w nowych standardach poligraficznych
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 90283
CHŁODNICTWO 2006-1-2
echnologiczne możliwości kształtowania jakości mrożonego mięsa końskiego
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16151
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-4
Nowojorski eklektyzm w warszawskim apartamencie
Angelika Ogrocka
nr katalogowy: 110935
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Na zielono...
J. Perlińska- Szebesta
nr katalogowy: 5923
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
Cykl Bez Zarzutu - Niejednorodność barwy farb z pigmentem metalicznym
nr katalogowy: 17712
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-11
Preferencje użytkowników oświetlonego wnętrza w zakresie barwy światła
Piotr Pracki
nr katalogowy: 7688
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Oświetlenie zgodne z feng shui
Iwona Kubis
nr katalogowy: 15422
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Oświetlenie zgodne z feng shui
Iwona Kubis
nr katalogowy: 15422
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Czy obecność otrąbek w mące jest podstawą do reklamacji
nr katalogowy: 6331
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Rozdrobnienie pigmentów a barwa szkliw ceramicznych
C. Dziubak
R. Gebel
A. Gąsiński
nr katalogowy: 7428
OPAKOWANIE 2004-3
Budowa fleksograficznych farb rozpuszczalnikowych
Robert Gonta
nr katalogowy: 3148
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Proces usuwania barwy z wykorzystaniem chityny trocin i popiołów
URSZULA FILIPKOWSKA
nr katalogowy: 16492
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-9
Zastosowanie nadtlenku wodoru w fazie gazowej do dekontaminacji materiałów włókienniczych
Anetta Walawska
Jadwiga Sójka-Ledakowicz
Joanna Olczyk
Magdalena Kiwała
nr katalogowy: 109288
10.15199/60.2017.09.1
waporyzowany nadtlenek wodoru
dekontaminacja
materiały włókiennicze
mikroorganizmy
zmiana barwy
vaporised hydrogen peroxide
decontamination
textile materials
microorganisms
colour change
SZKŁO I CERAMIKA 2006-1
Pomiar barwy farb ceramicznych
l. Witosławska
A. Karaś
nr katalogowy: 21027
OPAKOWANIE 2022-3
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 9.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 136917
OPAKOWANIE 2023-1
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 14.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 141688
OPAKOWANIE 2023-1
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 14.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 141688
OPAKOWANIE 2023-3
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 15.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 142547
OPAKOWANIE 2022-9
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 12.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 139582
OPAKOWANIE 2022-11
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 13.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 140517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Ocena efektywności przemiału ziarna pszenicy na podstawie zależności zawartości popiołu i barwy mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 20108
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Modification of color in turmeric rhizomes (Curcuma longa L.) with pulsed electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
Andrzej Czarnecki
Jacek Stańdo
nr katalogowy: 143755
10.15199/48.2023.06.24
impulsowe pole elektryczne
kurkuma
(Curcuma longa L.)
modyfikacja barwy roślin
pulsed electric field
turmeric
(Curcuma longa L.)
plant color modification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Modification of color in turmeric rhizomes (Curcuma longa L.) with pulsed electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
Andrzej Czarnecki
Jacek Stańdo
nr katalogowy: 143755
10.15199/48.2023.06.24
impulsowe pole elektryczne
kurkuma
(Curcuma longa L.)
modyfikacja barwy roślin
pulsed electric field
turmeric
(Curcuma longa L.)
plant color modification
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Warstwy sensorowe na bazie porowatej krzemionki do zastosowań w światłowodowych czujnikach amoniaku
PAWEŁ KARASIŃSKI
CUMA TYSZKIEWICZ
nr katalogowy: 52282
CHŁODNICTWO 2006-3
Wpływ metody schładzania na zmiany masy i barwę tuszek kurcząt
Mirosław Słowiński
Agata Chojecka
Leszek Lemke
nr katalogowy: 16135
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-5
Zastosowanie analizatora SCA w sterowaniu i monitorowaniu procesu koagulacji
WOJCIECH ŁASZCZ
ROBERT STARUSZKIEWICZ
PAWEŁ MATUSIAK
nr katalogowy: 9268
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-11
Komunikaty
nr katalogowy: 31585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Zmiany barwy, zawartości polifenoli i właściwości przeciwrodnikowych soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
A. Sokół-Łętowska
A. Z. Kucharska
nr katalogowy: 20711
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Znaki i barwy bezpieczeństwa na maszynach
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 103942
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Modyfikacja parametrów kolorymetrycznych w oprawach oświetleniowych ze źródłami LED
Łukasz BUDZYŃSKI
Maciej ZAJKOWSKI
nr katalogowy: 92119
10.15199/48.2015.07.21
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Zmiany wybranych parametrów jakości mięsa w różnym czasie po uboju
Eugenia Grześkowiak
Karol Borzuta
Jerzy Strzelecki
Dariusz Lisiak
Jarosław Rogalski
nr katalogowy: 1620
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-8
PPCJ 4475-2004, Materials Performance 8-2004,912004,10-2004,1112004, Protective Coatings Europę 912004, Corrosion 812004
nr katalogowy: 10912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Biel – ale jaka?
nr katalogowy: 143934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Wpływ skrobi na właściwości optyczne i starzenie papierów białych
Agnieszka Wysocka-Robak
nr katalogowy: 63485
CHŁODNICTWO 2013-9
Wpływ czasu chłodniczego przechowywania na barwę jaj gotowanych pakowanych próżniowo
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Katarzyna Klekotko
nr katalogowy: 79213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
The stability of diesel fuel containing bio-component obtained by the hydroconversion of rapeseed oil Stabilność oleju napędowego zawierającego biokomponent uzyskany w wyniku hydrokonwersji oleju rzepakowego
Jan Lubowicz
nr katalogowy: 105740
10.15199/62.2017.5.28
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-2
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 2. Badania owoców i warzyw
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
Iwona Skoczko
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI
nr katalogowy: 82400
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Regulacja barwy diod LED RGB przy zasilaniu impulsowym
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 67785
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Wpływ odmiany jabłek na barwę cydru
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Agnieszka Grzejszczak
Monika Latawiec
Jarosław Markowski
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 101018
10.15199/64.2016.9.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 9 i 10 z 2015 r.)
nr katalogowy: 92999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Barwy włókiennictwa w Z.W. "Farbolux"
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 32881
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Pomiar barwy za pomocą detektora o nieznormalizowanych czułościach widmowych
Wojciech MOĆKO
nr katalogowy: 32339
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Silcosan F1 - innowacyjna farba elewacyjna
nr katalogowy: 29879
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
LORIS TEX "BARWY WŁÓKIENNICTWA" - innowacje przemysłu włókienniczo-odzieżowego
KAZIMIERZ KUBIAK
nr katalogowy: 29513
SZKŁO I CERAMIKA 2008-3
Wytwarzanie żółtego pigmentu baddeleyitowego
Cecylia Dziubak
nr katalogowy: 36015
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Możliwości kształtowania barwy wytworów papierowych
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 28816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Aranżacja słodkiego stołu Trochę o kolorach
nr katalogowy: 115195
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-3
Trendy mody w obuwiu
TERESA IBEK
nr katalogowy: 33982
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-10
Piękno barwy i struktury
Andrzej Wanat
nr katalogowy: 30626
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Kierunek - innowacyjność i rozwój
KAZIMIERZ KUBIAK
nr katalogowy: 29409
SZKŁO I CERAMIKA 2008-6
Atramenty ceramiczne
DANUTA CHMIELEWSKA
ZDZISŁAW STACHURA
STANISŁAW TRACZYK
ANNA KARAŚ
ROMAN GEBEL
nr katalogowy: 39821
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-11
Bez zarzutu: Nieodpowiednia pigmentacja wyrobów renowacyjnych
nr katalogowy: 39170
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-10
Producenci farb polecają
nr katalogowy: 38972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Odkryj zapakowaną świeżość
Maria Bonikowska
Piotr Śnieżawski
nr katalogowy: 37393
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Elektroniczna stabilizacja parametrów świetlnych LED RGB
Marian GILEWSKI
Andrzej KARPIUK
nr katalogowy: 37139
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-1
Utrwalenie barwy nubuków obuwiowych
Krzysztof Galczak
nr katalogowy: 23816
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-4
Mała i kolorowa
Marta Skwarczyńska
nr katalogowy: 64675
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Standaryzacja barwy oraz długoterminowa stabilność koncentratu – Adsorber ADS XL
nr katalogowy: 133166
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-2
Kabiny natryskowe bez brodzika
Tomasz Witczak
nr katalogowy: 77015
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Nowa kadencja Komisji Zarządzających Funduszami Promocji
nr katalogowy: 108417
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Nowa kadencja Komisji Zarządzających Funduszy Promocji
nr katalogowy: 106772
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-1
Duchowość i system społeczny organizacji a innowacyjność
Krystyna LISIECKA
Mira BIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 40658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-12
Ditlenek tytanu jako pigment i fotokatalizator
ELŻBIETA KOCIOŁEK-BALAWEJDER
MARTA SZYMCZYK
nr katalogowy: 31921
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
XVI Walne Zgromadzenie Krajowej Rady Winiarstwa i Miodosytnictwa
nr katalogowy: 31554
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-I
Analiza kontrastu barwy i luminancji w iluminacji
Michał PAWLACZYK
nr katalogowy: 27619
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-10
Skuteczność koagulacji siarczanem glinu lub chlorkiem poliglinu w oczyszczaniu wody podziemnej
Izabela Krupińska
Maria Świderska-Bróż
nr katalogowy: 38530
AURA 2008-9
Wczesna jesień pachnie owocami
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 37968
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Usuwanie naturalnych substancji organicznych z wody z wykorzystaniem żywic jonowymiennych
MAŁGORZATA KABSCH-KORBUTOWICZ
BARBARA KRUPIŃSKA
nr katalogowy: 35015
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Barwa światła emitowanego przez światłowód o skokowym profilu refrakcyjnym
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 25694
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Optymalizacja grubości nadruków farb procesowych w technologii offsetowej
TOMASZ DĄBROWA
MARTA GAJADHUR
nr katalogowy: 24993
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Drodzy Czytelnicy!
Drodzy.Czytelnicy
nr katalogowy: 58501
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Barwy kampanii
nr katalogowy: 54737
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
MM Kwidzyn stawia na edukację zawodową
nr katalogowy: 135090
OPAKOWANIE 2022-5
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 10
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 137838
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Cocktail Bar
nr katalogowy: 140938
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zmiany barwy drewna wenge po obróbce chemicznej i naświetlaniu
Agata Stachowiak-Wencek
Magdalena Zborowska
Bogusława Waliszewska
Włodzimierz Prądzyński
nr katalogowy: 111656
10.15199/62.2018.1.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Nowa kadencja Komisji Zarządzających Funduszy Promocji
nr katalogowy: 108623
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Zmiana rozporządzenia o oznakowaniu opakowań
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 83521
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 92900
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-2
Modyfikacja powierzchni cząstek proszków α-Al2O3 cząstkami ZrO2 uzyskanymi techniką chemiczną
JULIA FERENC
JAKUB MICHALSKI
HUBERT MATYSIAK
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 44199
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-2
Eksport hiszpańskich płytek ceramicznych w 2023 roku
Piotr Król
nr katalogowy: 149888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Czym jest zmiana?
nr katalogowy: 125856
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Overview of methods used to determine the thermophysical parameters of phase change materials with particular consideration of differential scanning calorimetry Przegląd metod stosowanych do określania termofizycznych parametrów materiałów zmiennofazowych ze szczególnym uwzględnieniem skaningowej kalorymetrii różnicowej
Patrycja Wcisło-Kucharek
Ewa Klugmann-Radziemska
nr katalogowy: 98964
10.15199/62.2016.6.21
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-4
Zanieczyszczenie wody wodociągowej produktami korozji żelaza
Maria Świderska-Bróż
Małgorzata Wolska
nr katalogowy: 34242
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
Wpływ barwy światła na wygląd oświetlanego obiektu
Stefan Brzozowski
nr katalogowy: 33049
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Naturalne barwy, które nigdy nie blakną GNT - daj się porwać kolorom!
nr katalogowy: 29446
AURA 2007-5
Ptaki Doliny Biebrzy - Słonka.
Sebastian Bielak
nr katalogowy: 26030
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Oświetlenie w łazience
Piotr Parzych
nr katalogowy: 100943
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-2
IN MEMORIAM Prof. dr hab. inż. Andrzej Makowski 1931 - 2013
Paweł Pędzich
nr katalogowy: 82353
SZKŁO I CERAMIKA 2008-2
Zmiana terminu POLEKO 2008
Tomasz Wojciechowski
nr katalogowy: 34593
AURA 2008-12
Jaka będzie edukacja dla zrównoważonego rozwoju w polskiej szkole?
ANNA BATORCZAK
nr katalogowy: 39859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Zmiana terminologii produktów spirytusowych
Stanisława Ciborska
nr katalogowy: 23836
CHŁODNICTWO 2012-5
Wpływ procesu dojrzewania na zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 68030
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-11
Poprawa właściwości kształtek wtryskowych z poli(tereftalanu etylenu) w wyniku zmieszania polimerów o różnych masach cząsteczkowych
ANDRZEJ WĄSICKI
WOJCIECH NAPIERALSKI
nr katalogowy: 43668
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Porównanie właściwości aplikacyjnych oświetlenia żarowego i diodowego LED
WOJCIECH GRZESIAK
TOMASZ MAJ
JERZY POCZĄTEK
nr katalogowy: 39692
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Opportunities to apply LED RGB systems in lighting
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 37135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 90819
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Biel – ale jaka?
nr katalogowy: 143934
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Energia aktywacji i mechanizm przewodzenia w polimerowych czujnikach wilgotności z polietylenoiminy
BOGDAN CHACHULSKI
GRZEGORZ JASIŃSKI
PIOTR JASIŃSKI
ANTONI NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 35697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 94511
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Płyty włóknocementowe EQUITONE nowoczesny materiał na elewacje
nr katalogowy: 100836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Pod żaglami
nr katalogowy: 98911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 93334
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Cocktail Bar
nr katalogowy: 140938
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu
Halina Makała
nr katalogowy: 99845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Zmiana właściwości miejscowej w VAT od stycznia 2016 r.
nr katalogowy: 96437
OPAKOWANIE 2017-5
Zależność siły formowania opakowań jednostkowych tekturowych wykorzystywanych w zautomatyzowanej produkcji od ich wilgotności
Anna Mikołajczak
nr katalogowy: 106042
10.15199/42.2017.5.2
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-7
"...Każda zmiana w początkowej fazie spotyka się z niechęcią..."
nr katalogowy: 60885
ELEKTROINSTALATOR 2023-5
SZYBKIE ZMIANY NAPIĘCIA W SIECI ELEKTRYCZNEJ
nr katalogowy: 143263
CHŁODNICTWO 2007-3
Wpływ kwasu askorbinowego i ekstraktów wodnych z tymianku na zmiany wskaźnika TBA i barwy modelowych pieczeni wieprzowych podczas ich przechowywania chłodniczego
nr katalogowy: 24973
OPAKOWANIE 2013-12
Rosnące zainteresowanie foliami Derprosa
nr katalogowy: 81160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 90378
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Akademia bezpiecznego przedszkolaka
Zofia Lejko
nr katalogowy: 81180
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Rok 2016 - Jubileuszowy Rok 25-lecia powstania Klubu POLSKIE FORUM ISO 9000 (06 grudzień 1991) Zmiany, zmiany, zmiany…
Marek Roszak
nr katalogowy: 100045
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
BARWA MIĘSA JAKO JEDEN Z DETERMINANTÓW atrakcyjności i jakości produktu spożywczego
Dagmara Dróżdż
nr katalogowy: 135049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Zmiany w firmie - ciekawe i inspirujące, choć mogą rodzić opór
nr katalogowy: 80104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Noworoczne zmiany diety
nr katalogowy: 130446
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
Stereoskopia
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 112672
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Estetyka obiektów mostowych
Grażyna Łagoda
Marek Łagoda
nr katalogowy: 109967
10.15199/33.2017.07.38
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-10
Polartec na jesień
nr katalogowy: 87267
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Ceglana elewacja w wersji współczesnej i klasycznej
nr katalogowy: 62581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Barwniki naturalne i barwiąca żywność firmy Chr. Hansen w wyrobach cukierniczych
nr katalogowy: 78888
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
MM Kwidzyn stawia na edukację zawodową
nr katalogowy: 135090
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Zmiana Kodeksu pracy.Ograniczenie obowiązków pracodawców
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 74503
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1991–2011 (cz. 16)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 139070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Ciemnienie bulw ziemniaka możliwości jego ograniczania
Elżbieta Wszelaczyńska
Jarosław Pobereżny
Katarzyna Gościnna
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
nr katalogowy: 110550
10.15199/65.2017.11.6
biostymulator
kwasy organiczne
ciemnienie
odmiany ziemniaka
przechowywanie
biostimulant
organic acids
discoloration potential
potato cultivars
storage
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Przesłanki decyzji o warunkach zabudowy
Patrycja Rycerz
nr katalogowy: 136280
OPAKOWANIE 2014-3
Dublowanie część I
nr katalogowy: 83307
OPAKOWANIE 2021-1
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery część 2.
nr katalogowy: 130155
ELEKTROINSTALATOR 2021-12
PRODUKTY
nr katalogowy: 135222
OPAKOWANIE 2022-7
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 11.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 138428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Przegląd ciekawych ofert na targach Drinktec 2022. Cz.2
nr katalogowy: 141048
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-1
Przesiąkliwość płytek – wada ukryta
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 147975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Marketing 2.0
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 117391
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH