Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czy zalecenie redukcji soli w żywności to biurokratyczny bezsens przychodzący z Brukseli?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 45411
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-7
TECHNIKA SENSOROWA. Pomiary strumienia objętości płynów przy wykorzystaniu metody korelacyjne
A. Andruszkiewicz
nr katalogowy: 9095
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Badania formulacji krajowych płynów hamulcowych
GERARD BEKIERZ
JERZY CELEJEWSKI
HALINA POSKROBKO
nr katalogowy: 106928
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Metodyka przeprowadzania symulacji przepływu płynów w programie Autodesk CFD
Marcin Warchulski
Jacek Warchulski
Igor Jatczak
nr katalogowy: 135048
10.15199/148.2021.6.4
numeryczna mechanika płynów
Autodesk CFD
computational fluid dynamics
Autodesk CFD
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Metodyka przeprowadzania symulacji przepływu płynów w programie Autodesk CFD
Marcin Warchulski
Jacek Warchulski
Igor Jatczak
nr katalogowy: 135048
10.15199/148.2021.6.4
numeryczna mechanika płynów
Autodesk CFD
computational fluid dynamics
Autodesk CFD
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Metodyka przeprowadzania symulacji przepływu płynów w programie Autodesk CFD
Marcin Warchulski
Jacek Warchulski
Igor Jatczak
nr katalogowy: 135048
10.15199/148.2021.6.4
numeryczna mechanika płynów
Autodesk CFD
computational fluid dynamics
Autodesk CFD
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Przepływowy ogrzewacz płynów infuzyjnych i krwi
Piotr Zybert
nr katalogowy: 91929
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-3
Wybór optymalnego systemu rozdziału powietrza w pomieszczeniu wentylowanym z wykorzystaniem obliczeniowych technik mechaniki płynów
ZYGMUNT WIERCIŃSKI
ALDONA SIEPSIAK-SKOTNICKA
nr katalogowy: 33870
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-10
Problematyka oceny właściwości płynów hamulcowych i technologicznych w laboratorium akredytowanym
BRONISŁAW DEJNEGA
nr katalogowy: 30262
OPAKOWANIE 2006-10
Opakowanie z dozownikiem stanowi doskonałe rozwiązanie dla płynów do mycia rąk
nr katalogowy: 21896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek tłuszczów - spożycie i prognozy popytu
E. Rosiak
nr katalogowy: 7101
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-3
Meta Modas europejski projekt badawczy
nr katalogowy: 24001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Spożycie przetworów zbożowych i sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 20152
GAZETA CUKROWNICZA 2008-6
Sterowanie procesami w cukrowniach VI. Pomiary przepływu płynów
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 36275
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Przepływ płynów nienewtonowskich przez pakiety siatek filtracyjnych
TOMASZ KILJAŃSKI
MAREK DZIUBIŃSKI
nr katalogowy: 28841
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Zastosowanie płynów dezynfekcyjnych z dodatkami nanosrebra w przemyśle mięsnym w celu ograniczenia odorów
ZYGMUNT KOWALSKI
MARCIN BANACH
EDYTA POWAŁKA
nr katalogowy: 49055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe
nr katalogowy: 73470
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
charakterystyka zbóż chlebowych uprawianych w Polsce
Paulina Karczewska
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 76468
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-10
GRACO N.V. na polskim rynku zabezpieczeń antykorozyjnych
nr katalogowy: 38974
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-4
Rola mechaniki płynów i hydrauliki w kształceniu inżynierów zaopatrzenia w wodę
Czesław Grabarczyk
nr katalogowy: 119695
10.15199/17.2019.4.4
mechanika płynów i hydraulika
zjawiska przepływowe
kształcenie inżynierów
urządzenia zaopatrzenia w wodę
wymiarowanie urządzeń
wykłady
ćwiczenia (zajęcia) laboratoryjne
programy
metody
fluid mechanics and hydraulics
flow phenomena
education of engineers
installations of water supply
dimensioning of installations
lectures
laboratory classes
curriculum
methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Prawie wszystko o produkcji mąk całoziarnowych (razowych)
nr katalogowy: 58121
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Znaczenie parametru przepuszczalności płynów przez wstęgę włóknistą w procesie prasowania
WŁODZIMIERZ KAWKA
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 39516
GOSPODARKA WODNA 2011-5
Elżbieta Kubrak, Janusz Kubrak: Podstawy obliczeń z mechaniki płynów w inżynierii i ochronie środowiska
Jan Żelazo
nr katalogowy: 59536
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Główne problemy produkcji i przetwórstwa zbóż
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 37682
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Odporność włókienniczych wyrobów medycznych na przenikanie bakterii na mokro
Magdalena Kiwała
nr katalogowy: 54535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 99248
10.15199/64.2016.6.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Napoje na lato
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127628
woda
pragnienie
napoje gazowane
napoje niegazowane
mrożona herbata i kawa
piwa bezalkoholowe
kwas chlebowy
kwas buraczany
water
thirst
carbonated drinks
non-carbonated drinks
iced tea and coffee
non-alcoholic beers
kvass
beetroot acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Temperatura wrzenia płynu hamulcowego na bazie eterów alkilowych glikoli alkilenowych na przykładzie pojazdów będących w użytkowaniu
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
Tomasz Słowik
Jan Vrabel
Branislav Šarkan
Jacek Caban
Piotr Makarski
nr katalogowy: 117893
10.15199/62.2018.12.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Temperatura wrzenia płynu hamulcowego na bazie eterów alkilowych glikoli alkilenowych na przykładzie pojazdów będących w użytkowaniu
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
Tomasz Słowik
Jan Vrabel
Branislav Sarkan
Jacek Caban
Piotr Makarski
nr katalogowy: 117892
10.15199/62.2018.12.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Fizykochemiczne oraz użytkowe aspekty wytwarzania nowoczesnych, transparentnych płynów do płukania tkanin
Marta Ogorzałek
Emilia Klimaszewska
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 119080
10.15199/62.2019.3.6
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Czy wszystkie płyny eksploatacyjne można ze sobą mieszać?
nr katalogowy: 135410
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - cz. 2
M. Piekut
nr katalogowy: 16658
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Zbiorniki do płynów
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 84953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Działania promujące spożycie pieczywa realizowane przez Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 67403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Konsumpcja owoców i warzyw w Polsce i w UE
I. Strojewska
nr katalogowy: 22387
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
AURA 2009-12
Zjawiska meteorologiczne – dynamika regularna, chaos czy szum?
JAKUB GRATA
nr katalogowy: 48301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Dieta a skóra (cz. 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134808
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Model przepływomierza tarczowego
Paweł Pliszka
Elżbieta Wróblewska
Artur Andruszkiewicz
nr katalogowy: 84087
10.15199/ELE-2014-028
AURA 2010-11
Rola wody w organizmie człowieka
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 55317
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Bardziej ekologiczne pakowanie płynów
nr katalogowy: 128753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Ulotka promująca spożycie pieczywa
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 45288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Czy i jak ograniczać spożycie soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Rynek napojów alkoholowych
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 85096
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Poziom wyżywienia w Chinach i Indiach
MARIOLA KWASEK
nr katalogowy: 32537
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Zmiany na rynku soków pitnych, nektarów i napojów
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 35997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Konsument na rynku ryb i przetworów rybnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Konsumpcja soków pitnych i wydatki na soki w gospodarstwach domowych
Irena Strojewska
nr katalogowy: 68863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the hydrophobic plant extract and sodium chloride content on the rheological properties of hand dishwashing liquids Znaczenie hydrofobowych ekstraktów roślinnych i stężenia chlorku sodu w kształtowaniu właściwości reologicznych płynów do ręcznego mycia naczyń
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97898
10.15199/62.2016.4.13
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozwiązanie alternatywne – adaptacja istniejących pomieszczeń
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 142506
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-4
TECHNIKA SENSOROWA Bezwładnościowy przepływomierz kolanowy
A. Andruszkiewicz
nr katalogowy: 9043
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
AMB Dozowanie płynów montażowych
Marek Bernaciak
nr katalogowy: 10237
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Prognozowanie rozprzestrzeniania dymu w budynkach
G. Sztarbała
P. Głąbski
nr katalogowy: 2438
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
AMB Dozowanie płynów montażowych
Marek Bernaciak
nr katalogowy: 10237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Kryzys ekonomiczny a produkcja, handel i spożycie wyrobów makaronowych
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowsk i
nr katalogowy: 48396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 30747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Nasz polski chleb powszedni - mieszany
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 37733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Plakat promujący spożycie pieczywa - znów dostępny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 73300
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-6
Mechanika płynów
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 5302
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Przepływ płynów jedno- i wielofazowych przez siatki i złoża cząstek kulistych
Jacek Różański
Sylwia Różańska
Piotr T. Mitkowski
Waldemar Szaferski
Patrycja Wagner
Agata Marecka-Migacz
Adrianna Kuczora
nr katalogowy: 117877
10.15199/62.2018.12.10
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-9
Rola katedr w kształceniu kwalifikacji nauczycieli akademickich mechaniki płynów i hydrauliki
Czesław Grabarczyk
nr katalogowy: 122615
10.15199/17.2019.9.4
katedra
katedra mechaniki płynów i hydrauliki
kwalifikacje
kompetencje
nauczyciel akademicki
profesor
mechanika płynów i hydraulika
stopnie naukowe
doktoryzowanie
habilitowanie
faculty
faculty of fluid mechanics and hydraulics
qualification
competencies
academic teacher
professor
fluid mechanics and hydraulics
academic degrees
doctorate process
habilitation process
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Zawory do nakładania klejów cyjanoakrylowych Nowy zawór do natrysku
nr katalogowy: 10238
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-25
Kamienie milowe (6)
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 13423
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Zawory do nakładania klejów cyjanoakrylowych Nowy zawór do natrysku
nr katalogowy: 10238
OPAKOWANIE 2005-9
Samoprzylepne etykiety firmy PRODESMAG
L.F.
nr katalogowy: 11274
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-11
Wpływ różnych czynników na rozprzestrzenianie się zanieczyszczeń gazowych przy wentylacji ogólnej pomieszczenia
Barbara Lipska
nr katalogowy: 21455
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-2
Wykorzystanie cieczy reologicznych jako materiałów inteligentnych
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 2139
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-8
Pomiary parametrów aerozoli inhalacyjnych
J. Kania
nr katalogowy: 16327
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
TECHNIKA SENSOROWA. Ultradźwiękowa korelacyjna metoda pomiaru parametrów przepływów dwufazowych ciecz-gaz
A. Andruszkiewicz
nr katalogowy: 9149
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Dieta a skóra (cz. 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134808
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Czy wszystkie płyny eksploatacyjne można ze sobą mieszać?
nr katalogowy: 135410
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Analiza odkształcenia rur okładzinowych w kontekście stosowania powłok chroniących przed oddziaływaniem płynów aktywnych chemicznie
Iwona Kowalska-Kubsik
Robert Rado
nr katalogowy: 120233
10.15199/62.2019.5.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-12
Nowoczesne płyny do układów chłodzenia pojazdów mechanicznych
Janusz Zieliński
Barbara Markiewicz
Barbara Liszyńska
Grzegorz Marton
nr katalogowy: 6691
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-11
Obliczenia numeryczne
Michał Szymański
Agata Latusek
Janusz Wojtkowiak
nr katalogowy: 21454
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
Płyny eksploatacyjne
nr katalogowy: 134526
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123892
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie płynów w stanie nadkrytycznym do recyklingu surowcowego materiałów polimerowych
Romuald Bogoczek
Hanna Pińkowska
nr katalogowy: 20240
OPAKOWANIE 2005-1
Mechanizacja procesów produkcyjnych kluczem do sukcesu rynkowego
Paweł Kula
Robert Białkowski
nr katalogowy: 11054
OPAKOWANIE 2005-1
Mechanizacja procesów produkcyjnych kluczem do sukcesu rynkowego
Paweł Kula
Robert Białkowski
nr katalogowy: 11054
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Bardziej ekologiczne pakowanie płynów
nr katalogowy: 128753
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
Znaczenie płynu chłodniczego dla prawidłowej i bezawaryjnej pracy silnika
nr katalogowy: 139802
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-3
Metoda doboru płaszczowo-żebrowego rdzenia do pierścieniowego wymiennika ciepła o przepływie przeciwprądowym
KRZYSZTOF NAKONIECZNY
nr katalogowy: 75004
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Ile (wg GUS) spożywamy chleba
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 65751
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-7
Termodynamiczna optymalizacja kriostatu do badań cieplnych przewodów z nadprzewodnika Nb3Sn
M. Chorowski
J. Poliński
nr katalogowy: 9082
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Spożycie przetworów zbożowych i stan krajowego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 84585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Współczesne problemy oraz oczekiwania związane z produkcją makaronu w Polsce
Wiktor Obuchowski
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 71464
AURA 2010-5
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 51904
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Odpowietrzanie układu chłodzenia
nr katalogowy: 135467
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Dobór modeli oraz warunków brzegowych a wynik analizy numerycznej rozprzestrzeniania się dymu i ciepła
Wojciech Węgrzyński
Grzegorz Krajewski
nr katalogowy: 87557
OPAKOWANIE 2015-1
URZĄDZENIA PAKUJĄCE I LOGISTYCZNE
nr katalogowy: 89192
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 115057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 67235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Promocja mąki i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 57886
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Spożycie soków NFC w krajach UE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 100340
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-12-13
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 36643
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Ziemniaczane sekrety
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44853
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 116586
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
Płyny eksploatacyjne
nr katalogowy: 134526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-5
Wydzielanie kwasu glukonowego z płynów pofermentacyjnych
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
BAZYLI SEMENIUK
ADAM MYŚLIŃSKI
HANNA WILCZURA
nr katalogowy: 105924
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Aktualności
nr katalogowy: 125766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-3
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 42953
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
WATER SYSTEMS
nr katalogowy: 38917
OPAKOWANIE 2014-11
Innowacyjna butelka z PET, która wygląda jak szklana
nr katalogowy: 87883
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zmiany w spożyciu przetworów zbożowych
Stan isław Urban
nr katalogowy: 49660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozwiązanie alternatywne – adaptacja istniejących pomieszczeń
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 142506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Promocja mąk i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
nr katalogowy: 56209
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Dodatki do energetyzowanych płynów szczelinujących. Badania nad doborem biocydu
Klaudia Wilk
Piotr Kasza
Mateusz Masłowski
nr katalogowy: 107062
10.15199/62.2017.6.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Mechanizmy przepływu gazu w strukturach porowatych
Grzegorz Wałowski
nr katalogowy: 109334
10.15199/62.2017.9.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-7
Ekstrakcyjne wydzielanie kwasów mlekowego i cytrynowego z płynów pofermentacyjnych
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
BAZYLI SEMENIUK
nr katalogowy: 43531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-8
Ekstrakcyjne wydzielanie kwasów mlekowego i cytrynowego z płynów pofermentacyjnych
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
BAZYLI SEMENIUK
nr katalogowy: 42619
CHŁODNICTWO 2007-11
XX Jubileuszowy Zjazd Termodynamików
nr katalogowy: 31497
CHŁODNICTWO 2008-9
XX Jubileuszowy Zjazd Termodynamików
nr katalogowy: 38205
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-9
Numeryczne modele człowieka stosowane w symulacjach układów wentylacji i klimatyzacji
AnnA BogdAn
nr katalogowy: 38091
OPAKOWANIE 2006-9
Porównawcze wyniki badań migracji globalnej z folii opakowaniowych z tworzyw sztucznych do płynów modelowych imitujących tłuszcze oraz do mediów badawczych w teście alternatywnym
Grażyna Kamińska-Bach
nr katalogowy: 17901
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-10-11
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 76671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-5
Właściwości ochronne zol-żelowych powłok ZrO2 na stali 316L w roztworze sztucznej krwi
Anna Mazur
Jacek Chęcmanowski
Bogdan Szczygieł
nr katalogowy: 105136
10.15199/40.2017.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Wykorzystanie soli magnezowych kwasu lauryloeterosiarkowego i kwasu alkilobenzenosulfonowego do wytwarzania płynów do ręcznego mycia naczyń
TOMASZ WASILEWSKI
JAN PRZONDO
JUSTYNA GORZELAK
nr katalogowy: 61525
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Determination of coefficients of thermal convection in a highspeed electrical machine using the computational fluid dynamics
Zlatko KOLONDZOVSKI
nr katalogowy: 56622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
New surfactants as potential components of washing liquids Nowe surfaktanty jako potencjalne składniki płynów do prania
Marian W. Sułek
Wiesław Hreczuch
Jolanta Janiszewska
Katarzyna Kurzepa
Bożenna Mirkowska
Renata Dudek
nr katalogowy: 100772
10.15199/62.2016.9.17
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Niebawem spożycie wód butelkowanych przekroczy spożycie wszystkich pozostałych kategorii napojowych
nr katalogowy: 118723
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143576
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 59414
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Modelowanie rozwoju pożaru w tunelu kablowym
Ryszard CHYBOWSKI
Marek KONECKI
Norbert TUŚNIO
nr katalogowy: 30798
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-6
Określenie strumienia masy gazu z wykorzystaniem przepływomierza oscylacyjnego
JANUARIUSZ GÓRECKI
ARTUR ANDRUSZKIEWICZ
KRZYSZTOF KUBAS
nr katalogowy: 36221
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Odporność korozyjna układów kompozytowych z powłokami zol-żel
JACEK G. CHĘCMANOWSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 25498
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-4
NOWE NORMY
nr katalogowy: 25098
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-7
Dr Gerard Bekierz (1932-2000)
Jerzy Wasilewski
nr katalogowy: 28417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Substancje balastowe w produktach zbożowych
nr katalogowy: 20007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
nr katalogowy: 41079
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Spożycie soków pitnych i nektarów w Polsce i w krajach UE-27
Irena Strojewska
nr katalogowy: 77511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20626
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Przemiał ziarna na mąki razowe
Wiesław KOWALEWSKI
nr katalogowy: 20131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Niekonwencjonalne produkty młynarskie
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 14026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-4
Właściwości i możliwości zastosowania monoalkilowych eterów ( C 1÷C4 ) glikoli etylenowych
HALINA POSKROBKO
GERARD BEKIERZ
JERZY CELEJEWSKI
JERZY WASILEWSKI
nr katalogowy: 43110
GAZETA CUKROWNICZA 2008-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 32674
CHŁODNICTWO 2007-9
Złożone (kombinowane) metody intensyfikacji konwekcyjnej wymiany ciepła przy przepływie jednofazowym płynów w rurach
MARIA PLOCEK
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 29926
CHŁODNICTWO 2007-8
Złożone (kombinowane) metody intensyfikacji konwekcyjnej wymiany ciepła przy przepływie jednofazowym płynów w rurach
MARIA PLOCEK
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 29376
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-23
Kpiny wraku z subfunduszu
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 39748
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28550
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-3
Nowe książki
nr katalogowy: 119249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Nie tylko bieda ogranicza spożycie pieczywa
nr katalogowy: 4926
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1733
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Spożycie produktów zbożowych w Polsce
Marlena PIEKUT
nr katalogowy: 14069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Krewetki z karpiem w ryżu
nr katalogowy: 58735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Ofensywne akcje francuskiego młynarstwa
Henryk PIESIEWICZ
nr katalogowy: 14117
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Spożycie mięsa w 2004 roku i jego uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 9570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 69057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Popyt i podaż na krajowym rynku soków pitnych
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 14517
GAZETA CUKROWNICZA 2005-12
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - część 1
M. Piekut
nr katalogowy: 9474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Stan i prognoza krajowego rynku zbóż
nr katalogowy: 68965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Tendencje na rynku przetworzonych owoców i warzyw. Cz. l. Popyt
B. Nosecka
nr katalogowy: 7202
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
An innovative method for assessment of quality and economic parameters of hand dishwashing liquids Innowacyjna metoda jakościowej i ekonomicznej oceny płynów do ręcznego mycia naczyń
Wiesław Hreczuch
Emilia Kazek
Arkadiusz Chruściel
Karolina Dąbrowska
nr katalogowy: 95017
10.15199/62.2015.11.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Podatność na biodegradację niektórych środków do prania używanych w Polsce
JOLANTA WOYCIECHOWSKA
JAN DOJLIDO
URSZULA DMITRUK
nr katalogowy: 43262
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
W jaki sposób promować spożycie mleka i przetworów mlecznych
A. Rosłoniec
nr katalogowy: 22437
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Michał Sznajder
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 12573
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Spożycie żywności i jego uwarunkowania w latach 2002-03
nr katalogowy: 6251
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
Spożycie mięsa i przetworów mięsnych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 16783
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Michał Sznajder
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 12573
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Rozwój rynków produktów zbożowych
Hanna GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 22318
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Dojrzały rynek soków i nektarów w Europie Zachodniej; rosnące udziały napojów niegazowanych
nr katalogowy: 20534
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Coff ee&tea. Kubki, czarki, fi liżanki
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 69588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Stan przetwórstwa zbóż po przystąpieniu do Unii Europejskiej
Jadwiga DROŻDŻ
Roman URBAN
nr katalogowy: 14114
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Marka Banette - początek nowej ery w relacjach młynarzpiekarz
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Wina z Libanu – jakość i terroir
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 140785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Menu na co dzień. Planowanie jadłospisu w oparciu o zasady zdrowego żywienia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97172
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Południowa Afryka – wina, których warto spróbować
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 22012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Sposób na tuszki Technologia mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18609
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stan i perspektywy przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 6374
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH