Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Zdrowa dieta bezglutenowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 108434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Choroba królów
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Dieta bezglutenowa
Anna Korfel
nr katalogowy: 12755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Zdrowa dieta dla zdrowego życia
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Dieta intermittent fasting
Ewa Ceborska-Scheitebauer
nr katalogowy: 122759
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Mali roślinożercy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 82359
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Dieta śródziemnomorska
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 120485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Choroby neurologiczne a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Glutenowa sprawa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109060
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dieta dla kobiet w ciąży i karmiących
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Dieta śródziemnomorska w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 4796
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Kampanią społeczną w złe nawyki żywieniowe 500+ na Pana Kanapkę
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 99146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Przemysł makaronowy w Europie wobec rynkowych wyzwań
nr katalogowy: 20051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Mąka z porośniętego ziarna żyta, pszenżyta i jęczmienia w żywieniu dzieci
nr katalogowy: 6253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Choroba Hashimoto a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 100586
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Menu z Amorem w tle Dieta o właściwościach afrodyzjakalnych
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 18639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
O czym się mówi w kraju wiatraków.Dyskryminacja i zdrowa dieta
ANNA W.
nr katalogowy: 18628
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Grecka dieta śródziemnomorska w praktyce
A. Cichocka
nr katalogowy: 6999
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dieta z bakaliami
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 3966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Dieta bezmięsna - moda czy fanaberia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 117387
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Święta i co potem?
Ewa Górska
nr katalogowy: 89027
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Dieta Kanapkowa smaczna i zdrowa
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 92633
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Szpital od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 31729
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Żywność, zdrowie i pieniądze
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 65289
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Wzbogacać żywność czy nie wzbogacać?
HANNA KUNACHOWICZ
BEATA PRZYGODA
nr katalogowy: 37394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Dodatki do pieczywa o działaniu prozdrowotnym
nr katalogowy: 28959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Lecznicze menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 35777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Praktyczny przewodnik dla wegan
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Chleb źródłem zdrowia
ANNA DIOWKSZ
nr katalogowy: 31730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Jak reklamować pieczywo?
nr katalogowy: 34885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 77100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Mąka łubinowa w recepturze pieczywa bezglutenowego
Anna Diowksz
Monika Kajzer
Tomasz Zając
nr katalogowy: 30207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Sport bez mięsa
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Chleb dla Niej i Chleb dla Niego - produkty idealnie dopasowane
nr katalogowy: 80085
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99744
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Nic za nas bez nas
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 84362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Butle Freshline Plus i mieszanki gazów Air Products zapewniają dobrą atmosferę dla żywności
nr katalogowy: 78775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Zmiany na rynku żywności bezglutenowej
Iga Rybicka
nr katalogowy: 86353
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Ocena zawartości glutenu w wybranych produktach specjalnego żywieniowego przeznaczenia
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60687
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Zbilansowana dieta ważna dla kobiet w ciąży
Dorota Szostak-Węgierek
nr katalogowy: 100973
10.15199/65.2016.7.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Produkcja pieczywa bezglutenowego
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 93649
10.15199/65.2015.9.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Krytyczny komentarz do artykułu "Trujący chleb powszedni", opublikowanego na łamach "Wprost". Wheat Belly. Dieta bez pszenicy?
Anna Diowksz
nr katalogowy: 80076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Mama wegetarianka
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83251
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 rola w żywieniu, występowanie, zastosowanie
Magdalena Maszewska
Iwona Gańko
nr katalogowy: 51874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Warzywa i owoce przeciwdziałają chorobom cywilizacyjnym
nr katalogowy: 108790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Pochwała postu
Irena Fober
nr katalogowy: 125876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Wiosenne porządki w organizmie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 97849
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
Machaca i inne smakołyki
nr katalogowy: 97651
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Praca zmianowa a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Żywność a zdrowie
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 64979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
W zdrowiu na Wielkanoc
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 96688
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-6-7
Od strusiego po przepiórcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 90535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Kasza jaglana i komosa ryżowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
No waste w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 118414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Czy powinniśmy podjadać pomiędzy posiłkami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 102525
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Jak nie dać się wirusom?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 126609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Zbuduj swoją odporność!
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128196
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Co jeść, by dłużej cieszyć się młodością?
nr katalogowy: 108070
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Żywność może być lekiem...
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 96450
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Promocja spożycia mąki i pieczywa całoziarnowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 88261
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Prawidłowa dieta czy pigułki? (Cz. I)
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76258
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Kanapka - idealny posiłek na wakacyjne wojaże
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99732
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Dieta w czasie i po pandemii
nr katalogowy: 127637
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Jak promować pieczywo?
nr katalogowy: 87299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Bezpardonowy atak na chleb - Czy Grzegorz Lewicki to truciciel?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 80075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Skreślony kłos
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 53147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Kto nie idzie naprzód, ten się cofa
nr katalogowy: 56931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 101143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
Piramida długowieczności
Irena Fober
nr katalogowy: 112666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
AURA 2013-6
Cellulit - problem nie zawsze kosmetyczny
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77067
AURA 2011-4
Dieta bogata w ryby - korzyści i zagrożenia
Klaudia OLEKSIUK
Marta KUBASIAK
Edyta LETKA
nr katalogowy: 58776
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Smaki szwedzkiej prowincji
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 83928
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Możliwości wykorzystania teffu w produkcji bezglutenowej żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 90411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Świadomość konsumentów dotycząca zdrowego odżywiania
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 124145
10.15199/65.2019.12.5
dieta
zachowania konsumentów
bezpieczeństwo żywności
diets
consumer behavior
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Nietolerancja pokarmowa glutenu
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Sok przez cały rok
nr katalogowy: 85464
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Dieta ludzi starszych
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 51701
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Metody selekcji mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 55116
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Ważne dla konsumenta informacje o wartości odżywczej
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 71081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Cukrzyca typu 2 Cz. I. Epidemia naszych czasów
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 77388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
ISM Światowe Targi Słodyczy (cz. II)
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 76277
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Referencyjne Wartości Spożycia Odżywcze referencje
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 104412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Optymalizacja produkcji soków NFC z uwzględnieniem wartości odżywczych
Jan Oszmiański
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 100343
10.15199/64.2016.7-8.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Możliwości wykorzystania ozonu w przechowalnictwie owoców
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 100324
10.15199/64.2016.7-8.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Bezglutenowe piwo z gryki
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 99240
10.15199/64.2016.6.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Powiem ci, co masz jeść
Wojciech Roszkowski
nr katalogowy: 129884
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Czy należy bać się glutenu?
nr katalogowy: 117492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Dlaczego należy jeść chleb? Czy pieczywo tuczy?
nr katalogowy: 110812
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
AURA 2013-9
Produkty zbożowe podstawą piramidy zdrowego żywienia
Dorota LITWINEK
Halina GAMBUŚ
nr katalogowy: 79188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Cukrzyca typu 2 Cz. II. Produkty spożywcze wskazane w diecie
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 78244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Prawie wszystko o mąkach i pieczywie całoziarnowym (razowym)
Roman Jurga
nr katalogowy: 75008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 120482
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Alergik w restauracji
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Treść rocznika PFiOW 2015 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 96260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Jak wyżywić ludność świata do 2050 roku?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 99227
10.15199/65.2016.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Wiedza chorych o diecie bezglutenowej i zawartości glutenu w produktach
Anna Jędrusek‑
Golińska
Dorota Piasecka‑
Kwiatkowska
Marzanna Hęś
Marta Burzyńska
nr katalogowy: 114467
10.15199/65.2018.6.8
dieta bezglutenowa
ukryte źródła glutenu
świadomość konsumentów
gluten free diet
hidden sources of gluten
consumer awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Zastosowanie wysokiego ciśnienia do utrwalania soków z jabłek i buraków ćwikłowych
Agnieszka Jankowska
Karolina Bałdyga
nr katalogowy: 105831
10.15199/65.2017.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Recovery of oils from domestic plant materials by extraction with supercritical carbon dioxide Wydzielanie olejów z krajowych surowców roślinnych przez ekstrakcję nadkrytycznym ditlenkiem węgla
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Karolina Grzęda
Rafał Kowalski
nr katalogowy: 83684
10.12916/przemchem.2014.480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Czy kancerogenny chrom(VI) jest obecny w skórach?
Lucyna Korowajczyk
Anna Pierzgalska
nr katalogowy: 61871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Soki i napoje w zaleceniach żywieniowych różnych krajów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 98016
10.15199/64.2016.4.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Cena zdrowia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 96444
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Przegląd aplikacji mobilnych wspierających zdrowy styl życia
Maria SZMIDT
Dominika GRANDA
Dominika Skolmowska
Ewa Sicińska
Joanna Kałuża
nr katalogowy: 118002
aplikacje mobilne
zdrowy styl życia
dieta
dietoterapia
mobile applications
healthy lifestyle
diet
diet therapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
AURA 2019-12
Wegetarianizm - sposób odżywienia się czy coś więcej?
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 123869
10.15199/2.2019.12.2
wegetarianizm
zrównoważony rozwój
ekologia
etyk
vegetarianism
sustainable development
ecology
ethics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH