Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Charakterystyka i zastosowanie kaszy krakowskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Możliwości wykorzystania optoelektronicznych separatorów do czyszczenia nasion gryki, przeznaczonych do produkcji żywności bezglutenowej
Stanisław Konopka
nr katalogowy: 125848
nasiona gryki
produkty bezglutenowe
separatory optoelektroniczne
ocena techniczna i ekonomiczna
buckwheat seeds
gluten-free products
optoelectronic separators
technical and economic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gryka jako żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
nr katalogowy: 88430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badanie procesu granulowania odpadów zbożowych
Sławomir Obidziński
Roman Hejft
Magdalena Dołżyńska
nr katalogowy: 110756
10.15199/62.2017.11.28
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Technologia czyszczenia i przerobu gryki na kaszę
Wiesław KOWALEWSKI
Roman GAŁĄZKA
Teresa GĄSIOROWSKĄ
nr katalogowy: 6319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Aktywność przeciwutleniająca ziarniaków gryki
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 38782
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Żywieniowo-profilaktyczna wartość ziarniaków gryki oraz produktów gryczanych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 37062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
GRYKA - Część 2. Charakterystyka chemiczno-żywieniowa
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 37057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Gryka - cenny surowiec w produkcji żywności funkcjonalnej
KAROLINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 31942
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Gryka (cz. 3.) Produkcja gryki w Polsce i aspekty prozdrowotne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 38777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Superżywność na miarę XXI wieku z wykorzystaniem pradawnej odmiany gryki
nr katalogowy: 118497
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 82855
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Prawie wszystko o ziarnie gryki i jej przetworach
nr katalogowy: 54861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Nasiona chia
Bartosz Kulczyński Marzena Grdeń Joanna Kobus-Cisowska
Maciej Taczanowski
Dominik Kmiecik
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 105777
10.15199/65.2017.4.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Przetwórstwo ziarna gryki
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 14027
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Co lepsze? Siemię lniane czy nasiona chia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 118886
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chrupek kukurydzianych
MICHAEL ABDALLA
HANNA GRZELKA
KAROL KUDŁA
nr katalogowy: 45900
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 20426
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wykorzystanie komosy ryżowej w przemyśle spożywczym
Grażyna Cacak -Pietrzak
Aleksandra Szybilska
nr katalogowy: 58922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Kasza gryczana prażona i nieprażona
Beata Borkowska
Anna Robaszewska
nr katalogowy: 88431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Ogólna charakterystyka oraz właściwości prozdrowotne gryki
Danuta Dojczew
Katarzyna Kowalczyk
nr katalogowy: 60162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza - produkt wartościowy sam w sobie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83383
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Tendencje w stosowaniu nowych dodatków
nr katalogowy: 100589
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Gryka jako alternatywa dla pszenicy
nr katalogowy: 25158
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Nasiona bobu w walce z chorobą Parkinsona
Katarzyna Pawłowska
Maciej Kuligowski
Jacek Nowak
nr katalogowy: 100971
10.15199/65.2016.7.8
AURA 2018-11
Amarantus - roślina o cennym składzie chemicznym nasion
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
KRZYSZTOF JAROSZ
nr katalogowy: 117027
10.15199/2.2018.11.1
amarantus
szarłat
nasiona
wartość odżywcza
amaranth
tumbleweed
seed
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Amarantus i komosa ryżowa jako niesłodowane dodatki w produkcji piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 93073
10.15199/64.2015.7-8.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ mikrofal 2,45 GHz na wzrost rzeżuchy siewnej (Lepidium sativum L.)
Tomasz JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 117355
10.15199/48.2018.12.58
microwaves
exposition
seeds
growth.
Słowa kluczowe: mikrofale
ekspozycja
nasiona
wzrost.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Uwaga na odymka pszenicznika (Anguna tritici)
WITOLD KARNKOWSKI
nr katalogowy: 14041
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Guarana - dar od boga
nr katalogowy: 66083
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość nasion rozpuszczalnych w silosie metalowym
Tomasz KRIEGER
Magdalena RUDZIŃSKA
Antoni RYNIECKI
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
nr katalogowy: 6430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Opory przepływu powietrza przez ziarno zbóż i wybrane nasiona podczas wietrzenia
WALENTYNA KIZUN
ELŻBIETA KUSIŃSKA
nr katalogowy: 6320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Informacja o wybranych maszynach do optycznego sortowania zbóż
nr katalogowy: 52965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Quinoa - wartość żywieniowa i wykorzystanie w produkcji pieczywa i makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83385
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Czy łubin może stać się polską soją?
Magdalena Zielińska-Dawidziak
Eleonora Lampart-Szczapa
nr katalogowy: 103658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Chleb prozdrowotny O dobrodziejstwach jakie dają mąka chia i gryczana
Beata Marchand
nr katalogowy: 95783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Kasze znane i mniej znane
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91206
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Wykorzystanie przetwornika piezoelektrycznego w badaniach uderzeniowych nasion
Artur BOGUTA
nr katalogowy: 33603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Kalendarz targowy branży spożywczej w 2008 roku
nr katalogowy: 32979
AURA 2008-1
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 32825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Możliwość zastosowania gryki jako surowca w procesie ekstruzji
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 43805
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Poznaj grykę
nr katalogowy: 101603
AURA 2007-12
Skarb jesiennych lasów
SZYMON WÓJCIK
nr katalogowy: 31659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Możliwości wykorzystania szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29210
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kiełkująca moc
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 25737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123056
AURA 2017-3
Wpływ pola elektromagnetycznego na organizmy żywe
Krzysztof PAWLAK
nr katalogowy: 104478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Chia - co dalej?
nr katalogowy: 109755
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-5-6
Dynamiczne Premiery
Henryk Piekut
nr katalogowy: 33715
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 35062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Mąka łubinowa w recepturze pieczywa bezglutenowego
Anna Diowksz
Monika Kajzer
Tomasz Zając
nr katalogowy: 30207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Innovative bioformulations for seed treatment. Preliminary assessment of functional properties in the initial plant growth phase Innowacyjne biopreparaty do zaprawiania nasion. Wstępna ocena właściwości użytkowych w początkowej fazie wzrostu roślin
Agnieszka Dmytryk
Edward Rój
Radosław Wilk
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 85014
10.12916/przemchem.2014.959
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Wpływ dodatków przeciwutleniających na wybrane właściwości chemiczne oleju z nasion maku tłoczonego na zimno
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
Dariusz Andrejko
Agnieszka Sagan
Beata Zdybel
Zbigniew Kobus
nr katalogowy: 124471
10.15199/62.2020.1.15
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Amarantus - wartości odżywcze i funkcjonalne oraz możliwości wykorzystania w profilaktyce żywieniowej
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 32766
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Co warto wiedzieć o kawie?
nr katalogowy: 58742
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 95942
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Charakterystyka i zastosowanie mąki z ziaren roślin strączkowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Zdrowa, syta, smakowita
nr katalogowy: 92448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Nasiona w doskonałej kondycji
nr katalogowy: 109234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 64122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
NIEZAWODNE NAPĘDY DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
nr katalogowy: 122453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Układy napędowe zapewniają moc dla transportu w młynie zbożowym
nr katalogowy: 100986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Zmiany jakościowe oleju wytłoczonego z ozonowanych nasion rzepaku
Monika Sachadyn-Król
Izabella Jackowska
Monika Bojanowska
nr katalogowy: 116821
10.15199/62.2018.10.29
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.4. Czyszczenie tzw. czarne i sortowanie ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 68284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Zastosowanie unowocześnionych technik czyszczenia i sortowania ziarna pszenicy zapewnia jakość przetworów zgodną z normami UE
Roman Jurga
nr katalogowy: 57352
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Wpływ działania pola magnetycznego na kiełkowanie nasion
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 88890
10.15199/48.2015.01.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ pola magnetycznego na zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu, aktywność diastazy oraz zmiany w widmach ATR-FTIR w świeżych miodach gryczanych
Monika Kędzierska-Matysek
Arkadiusz Matwijczuk*
Mariusz Florek
Krzysztof Kornarzyński
Alicja Matwijczuk
Anna Wolanciuk
Joanna Barłowska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 112755
10.15199/62.2018.3.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 113423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Hydrokoloidy jako dodatki funkcjonalne stosowane w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 46314
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Porównanie właściwości przeciwutleniających wybranych przetworów zbożowych
Joanna Czerech
Iwona Konopka
nr katalogowy: 124787
związki fenolowe
właściwości przeciwutleniające
ziarno zbóż
pseudozboża
phenolic compounds
antioxidative properties
cereal grain
pseudocereals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 127383
gryka
kasza
polifenole ogółem
rutyna
kwasy fenolowe
przechowywanie
buckwheat
groats
total polyphenols
rutin (rutoside)
phenolic acids
storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 71697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.2. Prawie wszystko o zanieczyszczeniach masy zbożowej i uszkodzeniach ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 66844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 104637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
CHIA (Salvia hispanica L.) Nowa żywność o wysokich walorach odżywczych
Beata Marchand
nr katalogowy: 95166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Łubin - możliwości wykorzystania
Aneta Tomczak
Magdalena Zielińska- -Dawidziak
nr katalogowy: 121096
10.15199/65.2019.6.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Sytuacja podażowo-popytowa na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 85262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Teff - alternatywne zboże
Michael Abdalla
nr katalogowy: 76474
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Selected chemical and physical properties of Spanish sage seeds (Salvia hispanica L.) Skład chemiczny i właściwości fizyczne nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
Beata Zdybel
Agnieszka Sagan
Artur Przywara
nr katalogowy: 104012
10.15199/62.2017.2.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Soczewica jadalna (Lens culinaris) korzystna dla środowiska oraz żywienia ludzi i zwierząt
Beata Marchand
nr katalogowy: 101323
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
List otwarty - Apel do władz i do środowiska naukowego w Polsce poprzez Prezydenta RP, Pana Bronisława Komorowskiego
nr katalogowy: 65594
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
AURA 2014-11
kronika ekologiczna
nr katalogowy: 87630
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.) – cenne źródło dodatków do żywności
Kamila Mateuszuk
Wioletta Biel
nr katalogowy: 126521
10.15199/65.2020.5.6
Hippophae rhamnoides L.
liście
olej
owoce
skład chemiczny
Hippophae rhamnoides L.
leaves
oil
fruit
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Imprezy targowe w 2013 r.
nr katalogowy: 73906
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Jak produkować pieczywo specjalne wysokiej jakości
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 75347
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Sytuacja na rynku zbożowych surowców paszowych i produkcji pasz
nr katalogowy: 72182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Amarantus - skład chemiczny i wartość prozdrowotna
Ewelina Łysoń
Wioletta Biel
nr katalogowy: 106760
10.15199/65.2017.6.9
amarantus
skład chemiczny
właściwości prozdrowotne
amaranth
chemical composition
health- -promoting properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-24
Winiarstwo na ziemiach polskich
winny maniak
nr katalogowy: 117022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Wykaz targów rolno-spożywczych w 2014 r. (od marca 2014 r.)
nr katalogowy: 82299
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ ozonowania nasion rzepaku na barwę oleju
Monika Sachadyn-Król
Izabella Jackowska
nr katalogowy: 113868
10.15199/62.2018.5.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Chemiczna diagnostyka skuteczności ogrzewania protein nasion ciecierzycy
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 125787
10.15199/62.2020.4.17
AURA 2018-8
Modrzew, wyjątkowa piękność wśród drzew Europy
nr katalogowy: 115312
AURA 2014-7
Występowanie i zwalczanie barszczu Sosnowskiego
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 85235
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Sytuacja na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 72903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 93333
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. II . Surowce stosowane w produkcji wyrobów ekstrudowanych
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 74243
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Bezglutenowe piwo z gryki
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 99240
10.15199/64.2016.6.1
AURA 2018-10
Cis pospolity (Taxus baccata L.) nestor wśród polskich drzew
Małgorzata Falencka -Jabłońska
nr katalogowy: 116440
AURA 2015-3
Czy musi zginąć tatrzańska puszcza świerkowa? (2)
nr katalogowy: 89815
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Chemiczna diagnostyka skuteczności ogrzewania nasion soi
Marek Szmigielski
Dariusz Andrejko
Zbigniew Krzysiak
Zbigniew Kobus
Marek Domin
nr katalogowy: 127950
10.15199/62.2020.9.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Chemiczna diagnostyka skuteczności ogrzewania nasion soi
Marek Szmigielski
Dariusz Andrejko
Zbigniew Krzysiak
Zbigniew Kobus
Marek Domin
nr katalogowy: 127950
10.15199/62.2020.9.31
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Biodegradowalne włókninowe opaski dla sadzonek w ogrodnictwie i leśnictwie
ZDZISŁAW CZAPLICKI
KAZIMIERZ RUSZKOWSKI
nr katalogowy: 63509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
AURA 2013-4
Badania biotechnologiczne dla potrzeb leśnictwa
Katarzyna NAWROT-CHORABIK
nr katalogowy: 75674
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
AURA 2020-5
Robinia akacjowa wonią swych kwiatów zachwycająca...
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 126242
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 125641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Sytuacja na krajowym rynku pasz przemysłowych
nr katalogowy: 55357
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Współzależność między zdolnością kiełkowania a wybranymi cechami fizyczno-chemicznymi nasion seradeli siewnej (Ornithopus sativus L.)
Krzysztof Jadwisieńczak
Stanisław Konopka
Joanna Majkowska-Gadomska
Dariusz J. Choszcz
Adam J. Lipiński
Piotr Markowski
Ewelina Kolankowska
nr katalogowy: 113855
10.15199/62.2018.5.10
OPAKOWANIE 2011-1
Interes kwitnie w niszy
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 57272
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Walory żywieniowe i możliwości wykorzystania sorgo w żywieniu człowieka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55358
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Chemiczne właściwości oleju z nasion tytoniu
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Marek Szmigielski
Kazimierz Zawiślak
Paweł Sobczak
Apoloniusz Berbeć
nr katalogowy: 117218
10.15199/62.2018.11.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
AURA 2018-12
Jego wysokość świerk
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 117518
AURA 2014-9
Komosa ryżowa - cenna roślina pseudozbożowa
Joanna Onuch
Barbara Skwałryło-Bednarz
nr katalogowy: 86980
AURA 2011-1
Niezwykła moc oleju arganowego
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 56885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Opowieści o winie (cz. I)
winny maniak
nr katalogowy: 119637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sytuacja na krajowym rynku zbóż i ich przetwórstwa w sezonie 2011/12
nr katalogowy: 64960
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Krajowe zbiory i podaż zbóż oraz ich zużycie (w tym spożycie) na różne cele
nr katalogowy: 79022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Sytuacja i perspektywy rozwoju na krajowym rynku pasz
nr katalogowy: 77124
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Stan krajowego rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 56206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Mykotoksyny - niebezpieczne zanieczyszczenie ziarna i produktów zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111949
pleśnie
mykotoksyny
zboża
produkty przemiału
filamentous fungi
mycotoxins
cereal
milling products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
AURA 2019-9
Klony i ich skrzydlate nasiona
Małgorzata Falencka -Jabłońska
nr katalogowy: 122148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Nośność graniczna metalowego płaszcza silosu współpracującego z ośrodkiem sypkim
Eugeniusz Hotała
Mateusz Kuśnierek
Łukasz Skotny
nr katalogowy: 93699
10.15199/33.2015.09.39
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Propozycja szybkiej metody oznaczania wody w wybranym produkcie tłuszczowym typu margaryna
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
nr katalogowy: 109367
10.15199/48.2017.9.4
margaryna
zawartość wody
proces suszenia
wilgotność
wagosuszarka
margarine
content of water
drying process
humidity
moisture analyser
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ mikoryzacji na jakość technologiczną ciasta pszennego z dodatkiem liści rokitnika
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
nr katalogowy: 123784
mikoryza
rokitnik zwyczajny
pszenica
cechy farinograficzne
mycorrhiza
sea buckthorn
wheat
farinographic properties.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107693
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Olej lniankowy jako biopaliwo dla silników o zapłonie samoczynnym
Stanisław W. Kruczyńskia
Piotr Orliński
Krzysztof Biernat
nr katalogowy: 65165
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Przyprawy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 80007
AURA 2013-7
Ogród Botaniczny w Coimbrze (Portugalia) i jego krakowski rówieśnik (2)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 77713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Naturalne dodatki w produkcji pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 77386
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Nowości
nr katalogowy: 53047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
POLSKA - EUROPA - ŚWI AT
nr katalogowy: 95184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Przegląd wiadomości rynkowych
nr katalogowy: 92764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Kontrola wilgotności i temperatury ziarna zbóż w czasie ich przechowywania
nr katalogowy: 60744
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 3) Bezpieczne przechowywanie ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 118499
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Beta-glukan w brzeczkach otrzymanych z dodatkiem pseudozbóż lub syropu maltozowego
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 99244
10.15199/64.2016.6.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 2) Masa ziarnowa - skład i właściwości
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Biozasady
nr katalogowy: 115027
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH