Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Pomiar stężenia roztworów sacharozy metodą infraktometryczną
S. Brzeziński A. Pałka
nr katalogowy: 1526
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Wstępne wyniki badań zamykania substancji zapachowych i barwnych w kryształach sacharozy
A. Sztekmiller
J. Grabka
nr katalogowy: 1529
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Zamykanie substancji zapachowych i barwnych w kryształach sacharozy
A. Sztekmiller. J. G rąbka
nr katalogowy: 1410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Próby otrzymania konfitur bez dodatku sacharozy z zastosowaniem aspartamu i acesulfamu K
A. Woźnica
A. Jarczyk
nr katalogowy: 6942
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Piorunowe udary napięciowe jako alternatywna obróbka korzeni buraków przed procesem ekstrakcji
S. Wawro
R. Zybeń
R. Gruska
nr katalogowy: 1535
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28225
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Wysłodki jako pasza - minimalne wymagania
Franciszek Brzóska
nr katalogowy: 30592
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 25230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
ABC informatyki w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 27057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Analiza zmian współczynnika przewodności cieplnej wodnych roztworów izomaltu służących do produkcji cukierków bezcukrowych
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Robert Kłosowiaka
Natalia Idaszewska
Zuzanna Sydow
Krzysztof Bieńczak
Liliana Rak-Urbańska
nr katalogowy: 122831
10.15199/62.2019.10.4
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-2
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 96837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
CHŁODNICTWO 2010-10
Wpływ częściowego zastąpienia sacharozy polidekstrozą na jakość lodów nisko zamrożonych
Małgorzata Jasińska
Karolina Gaczkowska
Krystian Wąsik
nr katalogowy: 54606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Porównanie składu cukrów w cydrach polskich i importowanych
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
Andrzej Cendrowski
Agnieszka Grzejszczak
nr katalogowy: 91481
10.15199/64.2015.5.6
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16586
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Słodka ofensywa
nr katalogowy: 5129
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Osad saturacyjny jako źródło strat sacharozy
S. Wawro
R. Gruska
P. Wawro
nr katalogowy: 1499
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Pomiary współczynnika przesycenia w procesie krystalizacji sacharozy
M. Ludwicki
nr katalogowy: 1480
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Polaryzacja buraków określana na podstawie analizy dygeratów miazgi klarowanej siarczanem glinu lub zasadowym octanem ołowiu
B. Wnuk
nr katalogowy: 1493
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Zmiany struktury kryształu sacharozy po okluzji substancji barwnych
J.Grabka
A.Sztekmiller-Szymańska
nr katalogowy: 9472
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodat ków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 71069
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Przetwory mięsne o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Marek Cierach
Kamil Szacłlo
nr katalogowy: 1706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 35268
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Fruktoza w przetwórstwie żywności
nr katalogowy: 89207
10.15199/65.2015.1.8
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Dezynfekcja mieszaniny ekstrakcyjnej
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29821
CHŁODNICTWO 2004-4
Charakterystyka czynnika chłodniczego R419A (Forane ® FX 90) zamiennika HCFC 22
Adam Ruciński
nr katalogowy: 703
GAZETA CUKROWNICZA 2007-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 27989
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Pomiar zawartości węgla błyszczącego w materiałach stosowanych jako zamienniki pyłu węglowego w masach formierskich
A. Witowski
nr katalogowy: 16363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 31708
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Zamienniki LED klasycznych żarówek
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 72099
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Zamienniki LED klasycznych żarówek (2)
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 89380
10.15199/48.2015.02.45
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Informatyka w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 37327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Budowa i właściwości skrobi w świetle najnowszych badań (cz. II)
Marta Orłowska
nr katalogowy: 34429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Z czego składają się lody - Substancje stałe
nr katalogowy: 24465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zamienniki tłuszczu w produkcji żywności o obniżonej wartości energetycznej
A. Górecka
K. Krygier
nr katalogowy: 7083
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Tętnienie światła wytwarzanego przez lampy LED - zamienniki żarówek tradycyjnych i halogenowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 106216
10.15199/48.2017.06.16
oświetlenie
źródła światła
żarówki
żarówki halogenowe
lampy LED
tętnienie światła.
lighting
light sources
LED lamps
incandescent lamps
halogen lamps
ripple of luminous flux.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Nowości techniki
nr katalogowy: 32126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Rosja obniży cła na import wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 69619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Składniki funkcjonalne napojów energetycznych i energetyzujących
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 77515
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-6
Synteza i badanie właściwości nowych laków disazowych
WOJCIECH CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 43293
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Profesor Alexander Dandár - znamienity uczony i praktyk oraz serdeczny przyjaciel polskich cukrowników
Jan Iciek
Krystyna Szwajcowska
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64447
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Wyłączniki linkowe – bezpieczeństwo taśmociągów
nr katalogowy: 149691
GAZETA CUKROWNICZA 2007-12
Praca doktorska pt. Podwyższanie jakości syropów cukrowniczych przez zastosowanie utleniaczy do ich odbarwiania wykonana jako projekt badawczy nr: 2 P06T 016 28
Lidia Miłek
nr katalogowy: 32084
GAZETA CUKROWNICZA 2007-12
Praca doktorska pt. Zamykanie substancji zapachowych i barwnych w kryształach sacharozy wykonana jako projekt badawczy nr: 2 P06T 015 28
Anna Sztekmiller-Szymańska
nr katalogowy: 32083
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Charakterystyka struktury i właściwości stopu Fe-28Al-5Cr
IWONA BEDNARCZYK
EWELINA BERNSTOCK-KOPACZYŃSKA
MAGDALENA JABŁOŃSKA
DARIUSZ KUC
nr katalogowy: 35988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-8
Nowy materiał anodowy do baterii litowo-jonowych modyfikowany sacharozą
Jakub Niewiedział
Danuta Olszewska
nr katalogowy: 100073
10.15199/74.2016.8.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Pracowity rok
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 112585
AUTO MOTO SERWIS 2023-1
Recykling i regeneracja baterii samochodów elektrycznych i hybrydowych cz. 2
Piotr Kowalski
nr katalogowy: 141715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
OPAKOWANIE 2024-9
Nowoczesne opakowania – ochrona żywności i ekologia w jednym
nr katalogowy: 150696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Modelowanie numeryczne przepływu płynu w układzie ciecz-ciało stałe w bioreaktorze zbiornikowym z mieszadłem turbinowym
Agnieszka Raducka
Joanna Karcz
nr katalogowy: 62266
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
OPAKOWANIE 2019-5
Plastik i kauczuk: małżeństwo doskonałe?
nr katalogowy: 120407
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Oprawy oświetleniowe LED
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 101251
10.15199/48.2016.10.64
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Fruktoza, syrop fruktozowy
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 54812
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Otyłość i nadwaga Cz. II. Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Danuta Górecka
Patrycja Komolka
nr katalogowy: 73848
CHŁODNICTWO 2013-10
Wpływ czasu zamrażalniczego przechowywania i metod rozmrażania na wielkość ubytku masy śliwek utrwalonych metodą dehydrofreezing
AGNIESZKA SZPARAGA
MARIA DYMKOWSKA-MALESA
nr katalogowy: 80073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Lampy LED nowej technologii - zamienniki żarówek tradycyjnych i halogenowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 111079
10.15199/48.2017.12.68
Lampy LED
źródła światła
żarówki
żarówki halogenowe
oświetlenie.
LED lamps
light sources
incandescent lamps
halogen lamps
lighting.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Lampy LED nowej technologii - zamienniki żarówek tradycyjnych i halogenowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 111078
10.15199/48.2017.12.68
Lampy LED
źródła światła
żarówki
żarówki halogenowe
oświetlenie.
LED lamps
light sources
incandescent lamps
halogen lamps
lighting.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
BIM Kemi TISSUE Technologia produkcji i przetwarzania
nr katalogowy: 112962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
ELEKTROINSTALATOR 2024-1
ŹRÓDŁA ŚWIATŁA LED – PRZEGLĄD ROZWIĄZAŃ
nr katalogowy: 147039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Żywieniowa charakterystyka węglowodanów łatwo przyswajalnych zawartych w wyrobach cukierniczych
Jadwiga Biernat
Monika Bronkowska
nr katalogowy: 50856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Z sukralozą coraz bardziej słodko i klarownie od strony prawnej
Adam Bogacz
nr katalogowy: 41731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Tuby LED zamienniki świetlówek liniowych
Andrzej Wiśniewski
nr katalogowy: 145258
10.15199/48.2023.09.36
świetlówki liniowe T8 i T5
tuby LED
świetlówkowe oprawy oświetleniowe
technologia LED
RoHS
linear fluorescent lamps T8 and T5
LED tubes
luminaires for linear fluorescent lamps
LED technology
RoHS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
BIM Kemi TISSUE Technologia produkcji i przetwarzania
nr katalogowy: 109595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
CHŁODNICTWO 2009-12
Wpływ rodzaju czynnika wysokociśnieniowego - substytutu R22 – na wymianę ciepła podczas skraplania w konwencjonalnych kanałach rurowych
TADEUSZ BOHDAL
HENRYK CHARUN
MARIAN CZAPP
nr katalogowy: 48661
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Zastosowania poli(metakrylanu metylu) w medycynie
HANNA CHABERSKA
nr katalogowy: 47853
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Badania kluczowych charakterystyk mechanicznych stopów z układu FeAl
MAGDALENA JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 46231
OPAKOWANIE 2020-6
Ekologiczne opakowania receptą na przyszłość
nr katalogowy: 126817
OPAKOWANIE 2020-6
Ekologiczne opakowania receptą na przyszłość
nr katalogowy: 126817
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Wpływ napięcia zasilania na właściwości wybranych źródeł światła
Krzysztof Górecki
Witold J. Stepowicz
nr katalogowy: 79976
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Tętnienie światła wytwarzanego przez tuby LED - zamienniki świetlówek liniowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 92116
10.15199/48.2015.07.18
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Wybrane aspekty technologiczne oddziaływania udarów napięciowych na enzymy wpływające na wydajność produkcji sacharozy z buraka cukrowego
Stanisław Wawro
Halina Kalinowska
Radosław Gruska
nr katalogowy: 41266
AURA 2015-1
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 88859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
W dobie kryzysu stawiamy na jakość, a nie na zamienniki i agresywne reklamy
nr katalogowy: 50724
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Warunki wycofywania żarówek z eksploatacji i ich racjonalnej wymiany na energooszczędne źródła światła w pomieszczeniach domowych
Wojciech ŻAGAN
nr katalogowy: 44735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. II)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek Politechnika Łódzka
nr katalogowy: 69081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Made in England, Wales and Scotland
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 133296
OPAKOWANIE 2021-9
Opakowania przestrzenne z papieru antidotum na dyrektywę „plastikową”
nr katalogowy: 133438
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkości na chlebek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104864
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-11
Badania składu produktów hydrolizy dekstranu
MIROSŁAW WIECZOREK
RAJMUND SOŁONIEWICZ
nr katalogowy: 107754
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-6
Bezpieczeństwo chemiczne w laboratorium Zasady postępowania - cd.
Paweł Szczepański
nr katalogowy: 91712
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
AUTO MOTO SERWIS 2023-1
Recykling i regeneracja baterii samochodów elektrycznych i hybrydowych cz. 2
Piotr Kowalski
nr katalogowy: 141715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Czy Francuzi robili głupstwa, czyli kilka słów o specjalności Nord-Pas-de-Calais
Beata Marchand
nr katalogowy: 90807
CHŁODNICTWO 2013-5
Kompaktowe chillery amoniakalne
Piotr Piasecki
nr katalogowy: 76705
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnoąci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120743
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
OPAKOWANIE 2024-4
Opakowania z XPP do dań na wynos
nr katalogowy: 148295
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
OPAKOWANIE 2021-2
Europejska premiera ekologicznej łyżki z tektury
nr katalogowy: 130639
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Kombucha - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 118722
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
ABC informatyki w piekarni i cukierni Obsługa i rozliczanie produkcji w zakładzie piekarsko-cukierniczym
Maciej Latawiec
nr katalogowy: 88771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Badania mikrostruktury i własności plastycznych spoiwa Ag45Cu27Zn25Sn3
BEATA Cwolek
LUDWIK Ciura
WITOLD Malec
BARBARA JUSZCZYK
ŁUKASZ J. Wierzbicki
nr katalogowy: 53507
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-11
Chemiczne modyfikacje lecytyny
KRZYSZTOF POMIAN
KRZYSZTOF PEĆ
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 106908
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 60128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Sytuacja na krajowym rynku produkcji pasz
nr katalogowy: 59405
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 80307
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Świdośliwa - cenny surowiec dla przetwórstwa
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 99251
10.15199/64.2016.6.4
CHŁODNICTWO 2012-1-2
XII Spotkanie Krajowej Sieci Serwisowej "Serwis Polska" Chłodnictwo - Klimatyzacja - Gastronomia
nr katalogowy: 66001
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Analiza porównawcza zamiany opraw sodowych na oprawy LED w oświetleniu drogowym
Wiesława Pabjańczyk
Zbigniew Gabryjelski
Przemysław Markiewicz
Roman Sikora
nr katalogowy: 64943
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Ocena wybranych parametrów lamp LED do oświetlenia wnętrz
Małgorzata GÓRCZEWSKA
nr katalogowy: 66565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
CHŁODNICTWO 2013-6
Rewolucje w czynnikach chłodniczych
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 77416
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-6
Testowanie zdalnie sterowanych reklozerów i sekcjonalizerów SN
Cord Mempel
nr katalogowy: 76997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Made in England, Wales and Scotland
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 133296
GOSPODARKA WODNA 2023-9
Analiza potencjalnych przyczyn powstawania obciążeń zmęczeniowych w rurociągach ciśnieniowych
MATEUSZ NERKOWSKI
APOLONIUSZ KODURA
nr katalogowy: 144863
10.15199/22.2023.9.3
rury
naprężenia
obciążenia zmęczeniowe
tworzywa sztuczne
pipes
strain
fatigue load
plastics
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Właściwości mechaniczne tkanki buraczanej w technologii cukru, ich znaczenie i możliwości modyfikacji
Radosław Gruska
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 65656
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Charakterystyki procesowe dla mieszanego mechanicznie układu ciecz-gaz w zakresie przepływu burzliwego
Magdalena Cudak
nr katalogowy: 62255
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Kazimierz Wagnerowski - skromny, starszy Pan
Piotr Sługocki
nr katalogowy: 62146
AURA 2013-9
Produkty zbożowe podstawą piramidy zdrowego żywienia
Dorota LITWINEK
Halina GAMBUŚ
nr katalogowy: 79188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Koncentraty deserów instant z zamiennymi środkami słodzącymi
Iwona Błasińska
Maria Jeżewska
Małgorzata Kulczak
nr katalogowy: 52490
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Kombucza - fermentowany napar herbaciany
Ewa Jabłońska-Ryś
Waldemar Gustaw
Marta Zalewska-Korona
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
Monika Michalak-Majewska
nr katalogowy: 90188
10.15199/64.2015.3.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 86621
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Lampy LED - ocena podstawowych parametrów
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 67786
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Ciecze obróbkowe na bazie oksyetylatów frakcji glicerynowej z instalacji biodiesla
Elżbieta Rogoś
Bronisław Naraniecki
Andrzej Urbański
Marek Lukosek
nr katalogowy: 63062
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Kształtowanie struktury kompozytowych powłok Al-AlN na stali martenzytycznej metodą Arc-PVD
Bogusław mendala
lucjan swadźba
marek hetmańczyk
nr katalogowy: 62481
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie ryzykiem w pracach rozwojowych - zagrożenia a może szanse
Włodzimierz Kosiński
Joanna Wójcik
Joanna Jasińska
nr katalogowy: 75844
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Badania porównawcze zamienników tradycyjnych żarówek
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 55549
ELEKTROINSTALATOR 2019-5
Sterowanie oświetleniem ledowym
Andrzej Dubrawski
nr katalogowy: 121075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The content of soluble sugars and lignocellulose in sorghum hybrids Zawartość cukrów rozpuszczalnych i związków ligninocelulozowych w odmianach sorga
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Magda Aniołowska
nr katalogowy: 94467
10.15199/62.2015.10.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Ocena właściwości kompleksujących chelatów nawozowych
MAGDALENA BOROWIEC
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 51328
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Właściwości elektryczne polimerowych ogniw paliwowych na bazie modyfikowanych elektrolitów
Marek MALINOWSKI
Agnieszka IWAN
Grzegorz PAŚCIAK
nr katalogowy: 86917
10.12915/pe.2014.09.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Wybrane aspekty impulsowego i stałoprądowego sterowania diodami LED
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 66563
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Wysokotemperaturowe charakterystyki plastyczności stopów magnezu
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
nr katalogowy: 78615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Rozkład pola temperaturowego opraw z diodami LED
nr katalogowy: 59131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Obowiązki operatorów urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 54146
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Monitorowanie i weryfikowanie jakości surowców i produktów
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 125178
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Wpływ dodatku litu na charakterystyki plastyczności stopów magnezu
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
Tomasz MIKUSZEWSKI
Ivo SCHINDLER
nr katalogowy: 92854
10.15199/24.2015.8.6
ELEKTROINSTALATOR 2021-3
NISKOSTRATNE ZAMIENNIKI PRZEWODÓW TRADYCYJNYCH W NAPOWIETRZNYCH SIECIACH ELEKTROENERGETYCZNYCH
nr katalogowy: 130865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Aging of biodegradable thermoplastic starch film under UV-irradiation Starzenie biodegradowalnej folii ze skrobi termoplastycznej pod wpływem promieniowania UV
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Tomasz Oniszczuk
Mariusz Szymanek
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 105267
10.15199/62.2017.4.32
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 81717
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Jak wybrać energooszczędny zamiennik tradycyjnej żarówki?
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 64240
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Bezpieczeństwo fotobiologiczne wybranych źródeł światła stosowanych do celów oświetleniowych
Agnieszka WOLSKA
Agata LATAŁA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 68815
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 126558
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Use of the methanol-activated carbon sorption set in a refrigeration unit Wykorzystanie zespołu sorpcyjnego metanol-węgiel aktywny w adsorpcyjnym urządzeniu chłodniczym
Andrzej Grzebielec
Artur Rusowicz
Adam Ruciński
nr katalogowy: 91684
10.15199/62.2015.6.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-2
Produkcja wodoru w morskich farmach wiatrowych
nr katalogowy: 147556
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of the effectiveness of a mixture of herbicides and biostimulators in the cultivation of sugar beet Ocena skuteczności mieszaniny herbicydów i biostymulatorów w uprawie buraka cukrowego
Krzysztof Domaradzki
Katarzyna Marczewska-Kolasa
Marcin Bortniak
nr katalogowy: 91329
10.15199/62.2015.5.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH