Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Czy i jak ograniczać spożycie soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42460
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Gotuj po mistrzowsku
nr katalogowy: 18667
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Prewencja na targach
nr katalogowy: 8126
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Możejki opanowane przez behapowców
Robert Kozela
nr katalogowy: 34069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Dzikie smaki
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 101276
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Prewencja i dobre praktyki
nr katalogowy: 88
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-6
Pracodawco, uważaj na młodych
nr katalogowy: 15650
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-12
Pepperl+Fuchs wprowadza system przewietrzania silników 6100
nr katalogowy: 124048
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-9
Analiza zmian nadciśnienia mieszanin gazowych w sieci niskiego ciśnienia w zależności od obciążenia i usytuowania w terenie
Jolanta Szoplik
Paulina Stelmasińska
nr katalogowy: 116272
10.15199/17.2018.9.3
sieć gazowa niskiego ciśnienia
obciążenie sieci
ciepło spalania
posadowienie sieci
low pressure gas network
network load
heat of combustion
foundation of the network
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Prewencja w Lublin
nr katalogowy: 102875
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Systemy obsługi gości
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 132655
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-5
Analiza zmian przepływu gazu w sieci gazociągów niskiego ciśnienia na podstawie wyników symulacji statycznej
Jolanta Szoplik
nr katalogowy: 67336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Gorąca ekspedycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 78103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Solidna prewencja
Robert Kozela
nr katalogowy: 34715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Konfiguracja dowolna
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 50340
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Dieta śródziemnomorska w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 4796
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Trzy wiodące tematy
nr katalogowy: 61493
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
Nie dajcie się szczypać
nr katalogowy: 68466
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Wino i potrawy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50258
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Zdrowe odżywianie dorosłego człowieka
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47493
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Realizacja zadań w obsługiwanej firmie
Teresa Szczepkowicz-Duda
nr katalogowy: 23553
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-8
Ponura prewencja
Robert Kozela
nr katalogowy: 28953
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Prewencja w górnictwie
Robert Kozela
nr katalogowy: 38569
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-3
Monitoring jakości wody w systemie jej dystrybucji w świetle danych literaturowych i badań własnych
Mirosław Sudoł
nr katalogowy: 24662
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-2
Targi bhp w Turcji
nr katalogowy: 124806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Pieniądze na poprawę warunków pracy
nr katalogowy: 86849
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
The development of a process for the preparation of olmesartan medoxomil with pharmaceutical-grade purity Opracowanie technologii wytwarzania olmesartanu medoksomilu o czystości farmaceutycznej
Iwona Dams
Anna Ostaszewska
Wojciech J. Szczepek
nr katalogowy: 93013
10.15199/62.2015.8.16
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-5
Zaświadczenia zamiast wizytacji
nr katalogowy: 35435
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Skuteczność działania systemów różnicowania ciśnień w klatkach schodowych budynków wysokich
Marcin Fryda
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 138529
10.15199/33.2022.07.03
system różnicowania ciśnień
klatka schodowa
system ciśnieniowy
bezpieczeństwo ewakuacji
budynki wysokie.
pressure differential system
stairwell
pressure system
evacuation safety
high-rise buildings.
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-6
Sztuczna inteligencja - najważniejszy trend technologiczny tego roku
nr katalogowy: 114587
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
wydarzenia
nr katalogowy: 65716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Od 1 września drożdżówka jest passé
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 93299
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Drogowskazy zdrowia
nr katalogowy: 126738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
OPAKOWANIE 2004-3
Wysokiej jakości opakowania do wyrafinowanych potraw
nr katalogowy: 3162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Dobór win do potraw
winny maniak
nr katalogowy: 112584
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-11
Strategie, promocje, kampanie
Robert Kozela
nr katalogowy: 72572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Early Warning Europe - wsparcie dla przedsiębiorców w kłopotach
nr katalogowy: 112219
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-5
Ograniczanie wypadków na Warmii i Mazurach
nr katalogowy: 67607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Oceniamy potencjalne ryzyko
Waldemar Dzwolak
Katedra Mleczarstwa
nr katalogowy: 66293
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Wino i potrawy (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 51674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Systemy obsługi gości
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 132655
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Szpital od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 33371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Inteligentna technologia
nr katalogowy: 31189
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Grzybobranie
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 31731
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-8-9
Co ślinę na język przyniesie?
nr katalogowy: 113287
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Zastygliśmy w formalinie i udajemy, że pachnie nowością
Robert Kozela
nr katalogowy: 86842
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Powietrze pod kontrolą
nr katalogowy: 120185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Z sycylijskiej kuchni - na polskie stoły
nr katalogowy: 104994
ELEKTROINSTALATOR 2018-5
System ochrony odgromowej z wczesną emisją lidera
nr katalogowy: 115630
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Inspectio - nadzór, kontrola
nr katalogowy: 62153
OPAKOWANIE 2022-9
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 12.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 139582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107273
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Wypowiedzenie umowy o pracę z powodu absencji
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 102898
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Kontrola robót murowych z zastosowaniem ABK
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 140623
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
technika na co dzień
nr katalogowy: 118429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Technologiczne wsparcie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Działanie prozdrowotne pestek dyni
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Joanna Kobus-Cisowska
Dominik Kmiecik
nr katalogowy: 102272
10.15199/65.2016.11.9
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
PORADNIK Wino dla inżyniera (105)
winny maniak
nr katalogowy: 74614
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Program informatyczny do oceny ryzyka wystąpienia awarii w obiektach przemysłowych
Jarosław Tępiński
Anna Wawrzyńczak
Grzegorz Siess
Krzysztof Cygańczuk
nr katalogowy: 131425
10.15199/62.2021.4.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Program informatyczny do oceny ryzyka wystąpienia awarii w obiektach przemysłowych
Jarosław Tępiński
Anna Wawrzyńczak
Grzegorz Siess
Krzysztof Cygańczuk
nr katalogowy: 131425
10.15199/62.2021.4.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Catering z zasadami
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 73875
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Sól - konserwant, czy przyprawa...
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 40722
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Oznakowanie GDA - propozycja dla producentów i konsumentów
Marta Stus
nr katalogowy: 43747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 21, 22 i 23 z 2019 r.)
nr katalogowy: 124836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Jazz w restauracjach
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 49035
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
PORADNIK Wino dla inżyniera (135) Wino i mięsa
winny maniak
nr katalogowy: 86826
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Apetyt wizualny
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 41512
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dawne sposoby konserwowania mięsa w słojach
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Finis coronat opus - deser wieńczy posiłek i pozwala nam docenić w pełni jego smak
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 75363
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Wielcy przy stole
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 40676
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Przy bufecie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 42268
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 41505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Na długich dystansach
nr katalogowy: 48015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Czy promocja zdrowia się opłaca?
nr katalogowy: 44523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Pokazowe gotowanie
nr katalogowy: 4166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Kresowe inspiracje
nr katalogowy: 4285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
W aromatycznym dymie
nr katalogowy: 4036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Gotowanie pełną parą
nr katalogowy: 4081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Japońskie ucztowanie
TOMASZ ZIEJĄ
nr katalogowy: 12005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Advocaat na Święta
nr katalogowy: 66922
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XIII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 23010
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Ciemna słodycz
WOJCIECH KOLAMOWSKI
nr katalogowy: 4303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Kresowe nastroje
M.K
nr katalogowy: 4047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Serwujemy sery
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Dodatki funkcjonalne do żywności. Geneza i perspektywy
A. Rutkowski
nr katalogowy: 20806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4328
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Dania z rodowodem
nr katalogowy: 4185
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Wino w kuchni
winny maniak
nr katalogowy: 42096
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 46693
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Konfekty, czyli słów kilka o pierwszym dziele cukierniczym
nr katalogowy: 103597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Kuchnia wczoraj i dziś
URSZULA MACHAJ
WANDA MAZUREK
nr katalogowy: 18516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zaprosili nas
nr katalogowy: 4356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Królewskie przystawki
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Jak makiem zasiał
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Wszystko na pokaz
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Warzone i sycone
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12142
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
O piecach raz jeszcze Piece konwekcyjno-parowe
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18531
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Prewencja przynosi efekty
nr katalogowy: 64384
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Alergeny w menu restauracji
Iga Bielejewska
nr katalogowy: 117485
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Festiwal kuchni światowej
nr katalogowy: 51058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nauka ze smakiem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 95503
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Słodki kolor słońca
IZABELA KRAUS-ŻUR
nr katalogowy: 12143
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Zupa w winnym towarzystwie
MARIUSZ KAPCZYŃSKI
nr katalogowy: 11935
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Magazynowanie surowców i potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 65461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Potrawy w dobrych rękach
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 61424
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
"Smaki dzieciństwa"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 89116
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
Multisensoryczna ROLA SMAKU W ŻYWNOŚCI
Anna Płachetka
nr katalogowy: 146358
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XI) Wstępna obróbka surowców
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4330
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Prosto z patelni Patelni - wolnostojące i zblokowane w ciągu technologicznym
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 22931
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Walka na ryby i skorupiaki
nr katalogowy: 66311
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Wiadomości
nr katalogowy: 143996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Organizacja bufetu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 125363
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Zawartość niklu (Ni) w przetworach zbożowych
Bohdan ACHREMOWICZ
Joanna KASZUBA
Czesław PUCHALSKI
nr katalogowy: 99943
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Zaproszenie na grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 98896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Mikrofale na fali. Wpływ mikrofalowego ogrzewania żywności na wartość odżywczą potraw
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18585
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Pracownik myjni Część 2- Karta oceny ryzyka
nr katalogowy: 95596
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bezpieczeństwo potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 54030
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Prewencja przede wszystkim
nr katalogowy: 89519
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Konferencje
nr katalogowy: 36852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Gotuj z pasją
nr katalogowy: 84686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Szwedzki blask Pierwsza krakowska restauracja, w której można spróbować dań kuchni fusion w szwedzkim wykonaniu
TZ
nr katalogowy: 4337
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Znakomite Bordeaux i „Sztuka Mięsa”
nr katalogowy: 132679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Pieprzno i szafranno
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-12
Roczny Spis Treści Tematyczny
nr katalogowy: 930
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Dobór metody wykonania przepony i osuszania przegród przyziemia
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 10660
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 39705
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Przepis na dobry lokal
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 64513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Iberyjska obróbka w naturze
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119304
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Serce na długie lata
Irena Fober
nr katalogowy: 95936
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Menora
nr katalogowy: 34396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Szkoła trendów kulinarnych
nr katalogowy: 31178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Rozważania nad bożonarodzeniowym stołem
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 88582
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Aparaty grzejne Gorąca linia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 88293
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Dobór technologicznej warstwy wierzchniej w kołach zębatych
ZBIGNIEW GAWROŃSKI
JACEK SAWICKI
BOGDAN KRUSZYŃSKI
PIOTR ZGÓRNIAK
nr katalogowy: 21641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Abstrakcja, czy pragmatyka?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 36829
OPAKOWANIE 2011-12
Mięso bardziej chrupiące w opakowaniu Nordenii
nr katalogowy: 65052
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Metodyka wprowadzania chemicznego usuwania fosforu ze ścieków w pracujących oczyszczalniach ścieków przemysłowych
Krzysztof Chmielewski
nr katalogowy: 51594
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Drogocenne ingrediencje
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Tam, gdzie pieprz rośnie
nr katalogowy: 23957
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Szlakiem żętycy i moskoli
nr katalogowy: 122296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
bhp w sieci
nr katalogowy: 50946
AURA 2008-2
Czerwony śledź po europejsku
TOMASZ ŻYLICZ
nr katalogowy: 33069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Olbrzymia pełnia smaku
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 30187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Pora na sosy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
W gościnie u Wrochema
JERZY MAGNER
nr katalogowy: 29155
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Dwa papierobrusy proszę! i Azyl
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 38469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Powiew wielkiego świata
nr katalogowy: 36861
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kalorie Wielkiejnocy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Potrawy na winie i wino do potraw
ANNA W.
nr katalogowy: 24640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Ujawnione sekrety
nr katalogowy: 24627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Nowości
nr katalogowy: 72891
OPAKOWANIE 2016-7
Silgan i Pamapol nakarmią pielgrzymów
nr katalogowy: 99609
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH