Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wykorzystanie metod sorpcyjnych w ocenie wpływu zamrażalniczego przechowywania chleba na świeżość miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 57680
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Czerstwienie pieczywa i sposoby jego spowalniania
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 81362
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Jakość mikrobiologiczna przechowywanego chleba
Kinga Stuper-Szablewska
nr katalogowy: 121644
chleb
mikotoksyny
grzyby mikroskopowe
bread
mycotoxins
microscopic fungi
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Rola opakowania w przedłużaniu trwałości pieczywa
Agnieszka Makowska
Jakub Królak
nr katalogowy: 148667
10.15199/65.2024.5.8
pieczywo
zmiany mikrobiologiczne
opakowania aktywne
nanocząstki
bread
microbiological changes
active packaging
nanoparticles
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
CHŁODNICTWO 2011-6
Modelowanie trwałości pieczywa przechowywanego zamrażalniczo w warunkach domowych z wykorzystaniem metod sorpcyjnych
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 60572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Zainteresowanie pieczywem z dodatkiem błonnika wśród polskich konsumentów
Marzena Jeżewska-Zychowicz
nr katalogowy: 97764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Wpływ dokarmiania dolistnego buraka cukrowego borem w stanowisku po buraku cukrowym na wartość surowca do produkcji metanu
Arkadiusz Artyszak
nr katalogowy: 81023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
TARGI
nr katalogowy: 50850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
CHŁODNICTWO 2014-4
Porównanie wpływu zamrażalniczego przechowywania pieczywa pszennego zwykłego i razowego na właściwości sorpcyjne miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 83738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Konsumpcja pieczywa a substytuty produktowe
Małgorzata Zielińska
nr katalogowy: 110544
konsumpcja pieczywa
substytuty pieczywa
zachowania konsumenckie
cena pieczywa i substytutów
the bread consumption
the bread substitutes
the consumer behaviour
the price of the bread and of the substitutes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Pieczywo półcukiernicze – spożycie, wartość odżywcza i możliwości jej poprawy
Justyna Krzywoń
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 148949
10.15199/61.2024.3.5
pieczywo półcukiernicze
orkisz
zakwas
semi-confectionery bread
spelt
sourdough
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
YIELD FORECASTING USING ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Jan BARWICKI
Marek HRYNIEWICZ
Anna GRZYBEK
nr katalogowy: 126063
10.15199/180.2020.1.3
artificial intelligence
hybrid solutions
fuzzy logic
neural networks
yield
sztuczna inteligencja
rozwiązania hybrydowe
logika rozmyta
sieci neuronowe
wydajność
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
YIELD FORECASTING USING ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Jan BARWICKI
Marek HRYNIEWICZ
Anna GRZYBEK
nr katalogowy: 126063
10.15199/180.2020.1.3
artificial intelligence
hybrid solutions
fuzzy logic
neural networks
yield
sztuczna inteligencja
rozwiązania hybrydowe
logika rozmyta
sieci neuronowe
wydajność
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Starożytny chleb pszenny na zakwasie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Laktony. Część XXXVIa). Synteza chlorowcolaktonów z podstawnikiem metoksyfenylowym
Marcelina Mazur
Witold Gładkowski
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Determining energy production of CdTe photovoltaic system
Jan ŠLAMBERGER
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Model for forecasting good yield of microcircuit chips by results of test control
Anatoly BELOUS
Anthon EMELYANOV
Valentine SYAKERSKY
Ryhor CHYHIR
nr katalogowy: 33569
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Model for forecasting good yield of microcircuit chips by results of test control
Anatoly BELOUS
Anthon EMELYANOV
Valentine SYAKERSKY
Ryhor CHYHIR
nr katalogowy: 30371
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Analysis of the effect of hardened surface layer on the crack driving force in bending of titanium alloy
WALDEMAR ZIAJA
nr katalogowy: 40498
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Album "Malarska opowieść o polskim chlebie". Spotkanie retrospektywne
nr katalogowy: 124142
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Microstructure and mechanical properties of ultra-high strength steel Weldox 1300
Marek Stanisław WĘGLOWSKI
Władysław OSUCH
Grzegorz MICHTA
nr katalogowy: 78036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Nowe zboże tritordeum - mieszaniec pszenicy i jęczmienia
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 116498
krzyżowanie
plon
alergenność
luteina
crossing
yield
allergenicity
lutein
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Badania śladu węglowego produkcji pieczywa
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 147245
10.15199/61.2024.1.5
ślad węglowy pieczywa
GHG
emisja gazów cieplarnianych
przemysł piekarski
bread carbon footprint
GHG
greenhouse gas emissions
bakery industry
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Dlaczego wyjeżdżają na Zachód
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 32331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Album "Malarska opowieść o polskim chlebie". Spotkanie retrospektywne
nr katalogowy: 124335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Chorleywood Bread Process - technologia sporządzania ciasta, która zmieniła Anglię
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86958
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Kilka słów o Stawropolu i Krainie Stawropolskiej
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 82190
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Rynek piekarski Unii Europejskiej: produkty, uczestnicy, trendy i perspektywy
nr katalogowy: 53667
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Automation of xerographic discharge measurements
Jaroslaw JUNG
Rafal GISKO
Andrzej RYBAK
nr katalogowy: 41257
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-9
Stale do produkcji grodzic o wysokiej wartości naprężenia uplastyczniającego w procesie walcowania na gorąco
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
nr katalogowy: 86889
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-10
Wpływ warunków odkształcenia plastycznego na gorąco na zmiany naprężenia uplastyczniającego stali Complex Phase (CP)
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Michał DZIEDZIC
Stanisław TURCZYN
Ksenia PŁATEK
Damian BARAN
nr katalogowy: 101630
10.15199/24.2016.10.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ terminu siewu i dawki nawożenia azotem na plonowanie sorga ziarnowego odmiany Gk Emese
MARCIN RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150887
10.15199/61.2024.5.4
sorgo ziarnowe
odmiana
plon ziarna
białko
plon białka
GK emese
grain sorghum
variety
grain yield
protein
protein yield
GK Emese
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Azot i jego wpływ na ilość i jakość plonu pszenicy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 149822
10.15199/61.2024.4.1
azot
plon ziarna
jakość plonu
pszenica
nitrogen
grain yield
yield quality
wheat
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-5
Analysis of variations of the mechanical properties of aluminium during the accumulative roll-bonding (Arb) process
MARCIN KWAPISZ
MARCIN KNAPIŃSKI
ANNA KAWAŁEK
nr katalogowy: 44284
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-9
Ocena wartości naprężenia uplastyczniającego stali do walcowania grodzic w plastometrycznym teście skręcania na gorąco
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
nr katalogowy: 71181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of enzymatic hydrolysis conditions of ligno-cellulosic raw materials on the glucose yield Wpływ warunków enzymatycznej hydrolizy surowców lignino-celulozowych na wydajność uzyskiwanej glukozy
Joanna Kawa-Rygielska
Grzegorz Wcisło
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 87208
10.12916/przemchem.2014.1739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Wyznaczenie znormalizowanej krzywej plonowania rożnika przerośniętego (Silphium perfoliatum) względem dawki azotu
Marek Hryniewicz
nr katalogowy: 121306
10.15199/62.2019.7.9
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-11
Parametry wytrzymałościowe pasów stalowych stosowanych w dźwigarach o falistym środniku
Witold Basiński
nr katalogowy: 129077
10.15199/33.2020.11.01
pasy dźwigarów o falistym środniku
współczynnik częściowy granicy plastyczności pasów
rozkład normalny granicy plastyczności
flanges of beams with corrugated web
partial safety factor yield strength of flanges
normal distribution of yield strength.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
Ocena naprężenia uplastyczniającego stali do wytwarzania prętów żebrowanych w plastometrycznym teście skręcania na gorąco
ZBIGNIEW KUŹMIŃSKI
STANISŁAW TURCZYN
MICHAŁ DZIEDZIC
nr katalogowy: 55968
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-7
Modelowanie matematyczne procesu odkształcenia plastycznego stali mikrostopowych
Marek OPIELA
nr katalogowy: 100047
10.15199/24.2016.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Study on odour emission on industrial plants Badanie emisji odorów z obiektu przemysłowego
Maria Skrętowicz
Izabela Sówka
Piotr Sobczyński
Urszula Miller
nr katalogowy: 85681
10.12916/przemchem.2014.1128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Optymalizacja warunków prowadzenia reakcji kondensacji fenolu z pirogronianem metylu w środowisku kwaśnej chloroglinianowej 1-n-butylo-3-metylo-imidazoliowej cieczy jonowej
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Dresler
nr katalogowy: 71684
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
Ocena naprężenia uplastyczniającego stali konstrukcyjnej i stali na łożyska toczne w plastometrycznym teście sekwencyjnego skręcania na gorąco
Zbigniew KUŹMiŃSKi
StaniSław tUrCZYn
MiChał dZiedZiC
aleKSander żaK
nr katalogowy: 64499
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
BADANIA MECHANICZNE ZBLIŹNIACZONYCH MONOKRYSZTAŁÓW Cu-8%at. Al W PRÓBACH ROZCIĄGANIA I ŚCISKANIA
SEBASTIAN KOPACZ
MAREK S. SZCZERBA
nr katalogowy: 64002
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Wpływ systemu uprawy bezorkowej i uprawy tradycyjnej na plonowanie buraków pastewnych
Magdalena Jakubowska
Leszek Majchrzak
nr katalogowy: 60123
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Study on liquid-phase oxidation of 4-acetoxytoluene with ozone Badanie procesu utleniania 4-acetoksytoluenu ozonem w fazie ciekłej
Andrew Galstyan
Halyna Marshalok
Genry Galstyan
nr katalogowy: 97908
10.15199/62.2016.4.23
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Irlandia - kraina irish bread i bajgli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 66752
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Badania inżynieryjne nad bezpośrednią syntezą metylochlorosilanu w reaktorze fluidalnym wyposażonym w wielorurowy wymiennik ciepła z przegrodami segmentowymi
Wang Qiang
Zhang Zhengwei
Wang Xu
Gao Lin
nr katalogowy: 114940
10.15199/62.2018.7.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Optymalizacja mikrofalowo wspomaganej ekstrakcji substancji bioaktywnych z tarczycy bajkalskiej przy użyciu planu doświadczeń Boksa i Behnkena
Lin Cheng
Li-min Yang
Mei Han
nr katalogowy: 114208
10.15199/62.2018.6.19
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
The influence of heating rate during sintering on mechanical properties of Fe40Al sinters at room temperature
Dariusz Siemiaszko
Iwona Nowakowska
Zenon Komorek
nr katalogowy: 101858
10.15199/28.2016.5.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Effect of poplar (Populus sp.) biomass pretreatment on the yield of its enzymatic hydrolysis Wpływ obróbki wstępnej biomasy z topoli (Populus sp.) na wydajność hydrolizy enzymatycznej
Monika M. Marchwicka
Andrzej Radomski
Andrzej Antczak
Jan Szadkowski
Anna Lewandowska
Dominika Szadkowska
Tomasz Zielenkiewicz
Michał Drożdżek
Ewa I. Archanowicz
nr katalogowy: 91336
10.15199/62.2015.5.34
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-11
FILOZOFIA POJĘĆ TECHNICZNYCH (198)
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 146157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 145410
Strip-till
uprawa pasowa
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
Strip-till
cultivation systems
winter wheat
yield
grain quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Application of Neural Networks to Voltage Fluctuations Measurement - Neural Networks Flickermeter
Marcin SZLOSEK
nr katalogowy: 39618
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Wpływ warunków odkształcenia na gorąco na zmiany naprężenia uplastyczniającego stali 09G2S/C
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
Ksenia PŁATEK
nr katalogowy: 109704
10.15199/24.2017.10.3
szyna kolejowa
naprężenia własne
prostowanie
railway rail
residual stresses
straightening
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-1
The characteristic of deformability of Fe–Ni superalloy during high-temperature deformation
Kazimierz J. Ducki
nr katalogowy: 96776
10.15199/28.2016.1.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Potencjał wykorzystania ziarna żyta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 125847
żyto
plon
mąka żytnia
wartość paszowa
rye
yield
rye flour
fodder value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Processes of cubic boron nitride crystallization in B-N-Mg-O system
I. AZARKO
O. IGNATENKO
E. KOZLOVA
V. ODZHAEV
N. SHEMPEL
O. YANKOVSKY
nr katalogowy: 33616
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Effect of finish-rolling conditions on properties of HSLA Steel QStE460N
IVO SCHINDLER
LUBOMÍR ČÍŽEK
STANISLAV RUSZ
MARCEL JANOŠEC
MIROSLAV LEGERSKI
ALEŠ KŘUPALA
nr katalogowy: 37273
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Preliminary study of two-dimensional magnetic property measurement of silicon steel sheet using stator of induction motor
Tetsuji MATSUO
Hiraku HIRAO
Masaaki SHIMASAKI
nr katalogowy: 25131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Techniki mroźnicze oraz pakowanie w technologii MAP stosowane w produkcji piekarskiej dla wydłużenia trwałości wyrobów
Przemysław Kopeć
Anna Diowksz
nr katalogowy: 120565
techniki mroźnicze
pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
biokonserwacja
zakwas piekarski
ekstrakty warzywne
freezing techniques
packaging in modified atmosphere (MAP)
biopreservation
sourdough
vegetable extracts
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Bezpośrednia synteza oktafluoropentyloglukozydu z glukozy i perfluoroalkoholu metodą Fischera
JANUSZ NOWICKI
nr katalogowy: 54885
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Charakterystyki zmian naprężenia uplastyczniającego stali wielofazowej C-Mn-Al-Si w zależności od parametrów procesu
Ksenia PŁATEK
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
nr katalogowy: 109705
10.15199/24.2017.10.4
walcowanie na gorąco
naprężenie uplastyczniające
plastometryczny test skręcania
hot rolling
yield stress
plastometric torsion test
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Chleb na świecie na przestrzeni dziejów
nr katalogowy: 83160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Manufacturing of anhydrous ethylene chlorohydrin Otrzymywanie bezwodnej chlorohydryny etylenowej
Grzegorz Lewandowski
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 86573
10.12916/przemchem.2014.1604
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Utilization of distillery wastes by anaerobic digestion. Zagospodarowanie odpadów z przemysłu gorzelniczego w procesach fermentacji beztlenowej
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
Hubert Prask
nr katalogowy: 77828
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
ZINC AND COBALT EXTRACTION FROM REFUSE AFTER SPHALERITE MINERAL LEACHING
SILVIE BROŽOVA
PAVLINA PUSTĚJOVSKÁ
SIMONA JURSOVÁ
SOŇA VYSTAVĚLOVÁ
nr katalogowy: 75238
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Proces chlorowodorowania glicerolu w kaskadzie reaktorów barbotażowych
Marian Spadło
Andrzej Brzezicki
Lech Iwański
nr katalogowy: 51785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
The technical-economic and environmental study of a hybrid photovoltaic liquid petroleum gas energy system for an isolated community in Algeria
Mohamed AMARA
Mohamed MOSTEFAI
nr katalogowy: 136071
10.15199/48.2022.02.11
hybrydowy system fotowoltaiczny
płynny gaz
uwarunkowania środowiskowe.
Economic
Performance
Solar
LPG
Hybrid System
Homer Software
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Empirical thermodynamic model of coal gasification with air Termodynamiczno-empiryczny model powietrznego zgazowania węgla
Marek Ściążko
Leszek Stępień
nr katalogowy: 82934
10.12916/przemchem.2014.368
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-4
PROPOZYCJA NOWEGO KRYTERIUM PLASTYCZNOŚCI DLA BLACH ORTOTROPOWYCH Z UWZGLĘDNIENIEM ASYMETRII ZAKRESU SPRĘŻYSTEGO
PAWEŁ SZEPTYŃSKI
RYSZARD B. PĘCHERSKI
nr katalogowy: 67315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
New polydiallyldimethylammonium herbicides. Synthesis and biological activity. Nowe herbicydy poli(diallilodimetyloamoniowe). Synteza i aktywność biologiczna
Rafał Giszter*
Michał Niemczak
Katarzyna Marcinkowska
Filip Walkiewicz
Tadeusz Praczyk
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 79411
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Extraction of phospholipids from chicken egg yolk using a concentrated microwave field. Ekstrakcja fosfolipidów z żółtka jaj kurzych z wykorzystaniem skoncentrowanego pola mikrofalowego
Łukasz Bobaka
Ewelina Siepka
Henryk Różański
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77367
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Thermal modeling of photovoltaic modules under highly variable solar radiation
Witold MARAŃDA
Maciej PIOTROWICZ
nr katalogowy: 53715
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Artificial Intelligence in the AHSS Steel Mechanical Properties and Microstructure Analysis
Sławomir KRAJEWSKI
Jerzy NOWACKI
nr katalogowy: 98795
10.15199/48.2016.06.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ nawozów na bazie struwitu na plon i cechy struktury pszenicy jarej
Mieczysław Borowik
Marzena Mikos-Szymańska
Marta Wyzińska
Anna Zdunek
Sebastian Schab
Alicja Sułek
nr katalogowy: 112771
10.15199/62.2018.3.24
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-6
Delignifikacja tlenowa wysokowydajnej masy siarczanowej sosnowej – porównanie wybranych wariantów procesu
DARIUSZ DANIELEWICZ
nr katalogowy: 149285
10.15199/54.2024.6.1
masa wysokowydajna siarczanowa
delignifikacja tlenowa
warianty procesu
wskaźniki oceny efektywności procesu
high-yield kraft pulp
oxygen delignification
process variants
indicators for assessing its effectiveness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Granulowane nawozy organiczno-mineralne z podłoży popieczarkowych. Cz. II.** Wpływ nawozów na plon roślin testowych i zawartość w nich magnezu
Ewa Kuśmireka
Justyna Wrzosek
nr katalogowy: 116171
10.15199/62.2018.9.40
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH