Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Escherichia coli w produktach zbożowo-młynarskich
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 113062
Escherichia coli
EHE C O157:H7
źródła skażenia zboża i mąki
dopuszczalny poziom bakterii coli
Escherichia coli
EHEC O157:H7
sources of grain and flour contamination
acceptable level of coli bacteria
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-3
Wpływ wilgotności względnej powietrza na przeżywalność bakterii w poliestrowych włókninach filtracyjnych
PRZEMYSŁAW KRAKOWIAK
ZOFIA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75567
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Spark discharge in water for bacteria inactivation
Tomasz IZDEBSKI
Mirosław DORS
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 75318
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Coating of polylactide films to generate their antimicrobial properties Powlekanie folii polilaktydowej w celu nadania jej właściwości antymikrobowych
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 91319
10.15199/62.2015.5.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Regularized Total Variation Image Enhancement Using E.Coli Bacteria Foraging Algorithm: Application to Neutron Radiography Projections
Slami SAADI
Abderrezak GUESSOUM
Maamar BETTAYEB
nr katalogowy: 66649
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologiczne i mikrobiologiczne aspekty wpływu lizozymu na trwałość mięsa drobiowego
Adam Malicki
Tadeusz Trziszka
Maciej Szpak
Andrzej Jarmoluk
Paulina Janik
Jolanta Źródłowska-Danek
nr katalogowy: 59888
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Effect of cinnamon oil on the film properties of polylactide (PLA) and low density polyethylene (PE-LD) Wpływ olejku cynamonowego na właściwości folii z polilaktydu oraz z polietylenu o małej gęstości
Wioletta Krawczyńska
Filip Jędra
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
nr katalogowy: 98969
10.15199/62.2016.6.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
OCENA ŻYWOTNOŚCI I ADHEZJI BAKTERII NA POWIERZCHNI POLIMERÓW Z NANOCZĄSTKAMI SREBRA I MIEDZI.
Małgorzata Piotrowska
Beata Gutarowska
Zofia Żakowska
Regina Jeziórska
Stanisław Zajchowski
Jolanta Tomaszewska
nr katalogowy: 70880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Comparative study of bacteria sterilization by cold plasma produced by DC generator with positive and negative polarity using atmospheric pressure
Benzerga DJEMAA
Youcef BENMIMOUN
Mohammed Fethi BEKKARA
Sid-Ahmed KELLAL
Benzerga FELLAH
nr katalogowy: 129267
10.15199/48.2020.12.10
Sterilization – bacteria
corona discharge
cold plasma
atmospheric air
sterylizacja
plazma
wyładowanie koronowe
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Molekularne narzędzia monitorowania biotechnologicznych procesów przemysłowych
Daria Krefft
Kamila Homa
Marta Głębocka
Olga Nałęcz
Małgorzata Ponikowska
Gabriela Jędrzejczak
Krystyna Seroczyńska
Justyna Banaszczyk
Piotr M. Skowron
Joanna Jeżewska-Frąckowiak
nr katalogowy: 121325
10.15199/62.2019.7.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Żywotność wybranych mikroorganizmów na materiałach służących do wyrobu protez dentystycznych
EWA SOBOLEWSKA
BOGUMIŁA FRĄCZAK
HALINA EY-CHMIELEWSKA
MARIUSZ PRYLIŃSKI
ANDRZEJ BŁĘDZKI
nr katalogowy: 61517
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Symulacja widm impedancyjnych struktur biologicznych na elektrodach palczastych
Mateusz WROŃSKI
Tomasz PIASECKI
Karol NITSCH
nr katalogowy: 55165
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
System-level model of hardware assisted still image compression based on two dimensional principal component analysis
PAWEŁ FORCZMAŃSKI
PIOTR DZIURZAŃSKI
nr katalogowy: 27853
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
KOMPOZYTY POLIMEROWE O ZWIĘKSZONEJ ODPORNOŚCI NA DZIAŁANIE MIKROORGANIZMÓW
Regina Jeziórska
nr katalogowy: 70873
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BADANIA WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWYCH KWASU P-KUMAROWEGO I JEGO SOLI
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70887
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Low-temperature microwave microplasma for bio-decontamination
Jerzy MIZERACZYK
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
Mirosław DORS
nr katalogowy: 70721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Krystalizacja struwitu i hydroksyapatytu w procesie usuwania związków biogennych na złożu filtracyjnym
Ewa Wąsika
Piotr Bugajskia
Krzysztof Chmielowskia
Agata Nowakb
Robert Mazurb
nr katalogowy: 108899
10.15199/62.2017.8.27
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Efficiency study of bioactive porous structures with time-dependent activity in filtering melt-blown nonwovens Badanie skuteczności porowatych struktur biobójczych z funkcją czasowej aktywacji we włókninach filtracyjnych melt-blown
Katarzyna Majchrzycka
Małgorzata Okrasa
Bogumił Brycki
Justyna Szulc
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 104643
10.15199/62.2017.3.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Comparison of antimicrobial activity of aqueous and organic extracts from Baltic algae Porównanie mikrobiologicznych właściwości wodnych i organicznych ekstraktów z alg bałtyckich
Izabela Michalak
Monika Marędziak
Katarzyna Basińska
nr katalogowy: 93034
10.15199/62.2015.8.37
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Studies on use of hop extract as a natural biocide in coatings Badania ekstraktu chmielowego jako naturalnego środka biobójczego do farb
Krzysztof Bortel
Helena Kuczyńska
Anna Ślusarczyk
nr katalogowy: 82421
10.12916/przemchem.2014.187
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-7
Rola mikroorganizmów zawartych w oleju napędowym w korozji mikrobiologicznej stali pokrytej powłoką niklową
TOMASZ SŁOMCZYŃSKI
MARIA ŁEBKOWSKA
nr katalogowy: 52909
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Using of UV lamps and UV robots for disinfection in the medical practice and in the hospital during the coronavirus epidemic
Henrik Krisch
Katarzyna Lelinska
Yao Zhanghao
nr katalogowy: 128190
UV robots
lamps
radiation
UV
UV-V
UV-C
UV-B
UV-A
virus
bacteria
DNA
RNA
coronavirus
H1N1
aerosol
disinfection
decontamination
ultraviolet
epidemic.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Using of UV lamps and UV robots for disinfection in the medical practice and in the hospital during the coronavirus epidemic
Henrik Krisch
Katarzyna Lelinska
Yao Zhanghao
nr katalogowy: 128190
UV robots
lamps
radiation
UV
UV-V
UV-C
UV-B
UV-A
virus
bacteria
DNA
RNA
coronavirus
H1N1
aerosol
disinfection
decontamination
ultraviolet
epidemic.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-4
The structure of porosity of the cement mortar containing nano-TiO2 after exposure to the sulphuric acid
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 119721
10.15199/40.2019.4.2
biogenic sulfuric acid
CEM II mortar
nano-TiO2 modifier
porosity structure
pore distribution
biogeniczny kwas siarkowy
zaprawa CEM II
modyfikator nano-TiO2
struktura porowatości
rozkład porów
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Operational amplifi er for switched capacitor systems realized in various CMOS technologies
RAFAŁ DŁUGOSZ
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 50806
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Skoncentrowane pole mikrofalowe (CMF) jako niekonwencjonalna metoda utrwalania płynnych produktów spożywczych w ramach "teorii płotkowej"
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Łukasz BOBAK
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Piotr NAWARA
Paulina WRONA
nr katalogowy: 96013
10.15199/48.2016.01.27
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
EFEKTYWNOŚĆ DEZYNFEKCJI METODĄ JONIZACJI FOTOKATALITYCZNEJ
Katarzyna Zduniak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
Daria Rembisz
nr katalogowy: 70894
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Porównanie trwałości systemu powłokowego nałożonego na podłoże stalowe czyste i zanieczyszczone
ANDRZEJ MISZCZYK
nr katalogowy: 66318
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Novel S-transform information fusion for filtering ultrasonic pulse-echo signals
Michal KUBINYI
Ondrej KREIBICH
Jan NEUZIL
Radislav SMID
nr katalogowy: 58354
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Bioaktywne wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 92703
10.15199/60.2015.7.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Escherichia coli w żywności, w tym E. coli O104
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2006 r.
nr katalogowy: 23842
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Badania antybakteryjnych właściwości komercyjnych fotokalizatorów TiO2
Oliwia Paszkiewicz
Agata Markowska-Szczupak
nr katalogowy: 123321
10.15199/62.2019.11.27
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Możliwości wytwarzania biogazu w procesie fermentacji metanowej wysłodków buraczanych Część III: Fermentacja ciągła wysłodków buraczanych
Bożenna Połeć
Andrzej Baryga
Tomasz Szymański
nr katalogowy: 61683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
The antimicrobial properties of polylactide films covered with ZnO nanoparticles-containing layers Właściwości antybakteryjne folii polilaktydowych pokrytych powłokami z nanocząstkami ZnO
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
Marek Jotko
Iga Chodzyńska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 92505
10.15199/62.2015.7.26
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Biokorozja w przemysłowych systemach wodnych Cz. 2. Biokorozja tlenowa i beztlenowa
Anna Sałek
nr katalogowy: 48980
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Workflow Region Recognition Algorithm and Its Time Complexity
Xinqin Gao
Xueping Wang
Mingshun Yang
and Yong Liu
nr katalogowy: 74358
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Fire hazard in EX Zones caused by lightning protection system tested according to EN 62561-1
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 111022
10.15199/48.2017.12.12
lightning
fire
cross connector
through connector
immunity
wyładowanie piorunowe
pożar
złącze odgromowe
odporność
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Application of the information-gap theory for evaluation of nearest neighbours method robustness to data uncertainty
Marcin PLUCIŃSKI
nr katalogowy: 71438
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Aspekty korozyjne metody termicznej usuwania bakterii Legionella
JULIUSZ ORLIKOWSKI
nr katalogowy: 60966
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Fully Adaptive Higher-Order Finite Element Model of Electric Field near High-Voltage Insulator for Outdoor Use
František MACH
Pavel KARBAN
nr katalogowy: 69325
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Escherichia coli O104:H4 epidemia w Niemczech w 2011 r.
Łukasz Mąka
Halina Ścieżyńska
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Elżbieta Maćkiw
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63771
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ADHEZJA BAKTERII DO POLIMEROWYCH POWIERZCHNI URZĄDZEŃ PRODUKCYJNYCH
Anna Gernand
Dang Xuan Hoang
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 70840
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
A review on voltage control methods for active distribution networks
Tengku Juhana
TENGKU HASHIM
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 68822
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Control of 3-leg 4-wire inverter with passive LC output filter operating with nonlinear unbalanced load
Krzysztof KÓSKA
Adam RUSZCZYK
Marcin WAWRO
nr katalogowy: 98778
10.15199/48.2016.06.03
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Static Bifurcation Point and Maximum Loadability in a shunt compensated Multibus Power System
S.D.NAIK
S.S.BHAT
M.K.KHEDKAR
nr katalogowy: 70604
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Application of voltage stabilizer in Slovenian low voltage grid
Silvo ROPOŠA
Gorazd ŠTUMBERGER
Darko LESTAN
Miran ROŠER
nr katalogowy: 58542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Kalejdoskop ze świata napojów – maj 2007 r.
nr katalogowy: 27440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 14554
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The zinc coating solidification on surface silicon steels and DI castings
Dariusz Kopyciński
Edward Guzik
Waldemar Wołczyński
nr katalogowy: 52678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Non-linear modeling of resolve time in D-latch circuits
Piotr Z. Wieczorek
Leszek J. Opalski
nr katalogowy: 64771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Wpływ nadtlenku wodoru i odczynnika Fentona na eliminację bakterii Listeria monocytogenes z osadów ściekowych
Katarzyna Budzińska
Bożena Szejniuk
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 116173
10.15199/62.2018.9.42
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Hygienization of sewage sludge with burned and hydrated lime Higienizacja osadów ściekowych z wykorzystaniem wapna palonego i hydratyzowanego
Katarzyna Budzińska
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Anita Jurek
Rafał Pasela
Krzysztof Berleć
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 90674
10.15199/62.2015.4.23
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Kalejdoskop ze świata napojów - listopad 2006 r.
nr katalogowy: 23147
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Effect of chlorine dioxide and hydrogen peroxide on elimination of Salmonella Enteritidis in wastewater from fruit and vegetable-processing industry Wpływ ditlenku chloru i nadtlenku wodoru na eliminację Salmonella Enteritidis w ściekach z przemysłu owocowo-warzywnego
Katarzyna Budzińska*
Katarzyna Dziedziak
Bożena Szejniuk
Adam Traczykowski
Magdalena Michalska
Krzysztof Berleć
Rafał Pasela
nr katalogowy: 99651
10.15199/62.2016.7.18
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
Overheat security system for high speed embedded systems (Układ ochrony przed przegrzaniem dla szybkich systemów wbudowanych)
Maciej Frankiewicz
Adam Gołda
Andrzej Kos
nr katalogowy: 73354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Assessment of utilizing stand-alone renewable energy scenarios to feed a passenger service station in Saudi Arabia
Yaser Anagreh
Badr Alshammari
nr katalogowy: 101995
10.15199/48.2016.11.53
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Badanie i symulacja oddziaływania zmiennego pola elektromagnetycznego na rozwój mikroorganizmów
Henryk NOGA
Dominika OLSZEWSKA
Paweł PTAK
Tomasz PRAUZNER
Piotr MIGO
nr katalogowy: 111550
10.15199/48.2018.01.19
MES
symulacja komputerowa
mikroorganizmy
pole elektromagnetyczne
FEM
computer simulation
microorganisms
electromagnetic field
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-6
Studies on pitting corrosion of 2205 duplex stainless steel induced by sulphate reducing bacteria
JOANNA MICHALSKA
MARZENA JAWORSKA-KIK
ZOFIA DZIERŻEWICZ
nr katalogowy: 77088
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Functional properties of granulated ash and bone-based phosphorus biofertilizers in the field assessment. Part 3. Impact on selected properties of soil environment of winter wheat Właściwości użytkowe granulowanych bionawozów fosforowych z popiołu i kości w ocenie polowej. Cz. III.** Wpływ na wybrane właściwości środowiska glebowego pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Kinga Treder
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 100398
10.15199/62.2016.8.35
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-5
The structure of the porosity of the cement mortar CEM I exposed to microorganisms
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 91115
10.15199/40.2015.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Biobutanol. Perspektywy rozwoju produkcji
ZBIGNIEW GARNCAREK
ELŻBIETA KOCIOŁEK-BALAWEJDER
nr katalogowy: 44916
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Development of Ti-based materials for alloplastic implants
ANDRZEJ ZIELIŃSKI
SYLWIA SOBIESZCZYK
BEATA śWIECZKO-ŻUREK
nr katalogowy: 52784
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Biokorozja w przemysłowych systemach wodnych Cz. 1. Warunki powstawania korozji
Anna Sałek
nr katalogowy: 47541
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Ocena jakości wody w zbiorniku wodnym Domaniów pod kątem bakteriologicznym
Agnieszka Policht-Latawiec
Dorota Obrzut
nr katalogowy: 74526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Właściwości zdrowotne żywności wytwarzanej przy udziale bakterii kwasu mlekowego
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Jarosław Mazurkiewicz
nr katalogowy: 110163
żywność fermentowana
bakterie kwasu mlekowego
zdrowie
fermented food
lactic acid bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Escherichia coli w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 30676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Disinfection with vaporized hydrogen peroxide. Dezynfekcja za pomocą par nadtlenku wodoru
WładysłaW Harmata
Stanisław Kłosowicz
Małgorzata Chałupczak
Marzena Pępczyńska
Władysław Fediuk
nr katalogowy: 76866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Półilościowa ocena ryzyka jako narzędzie wykorzystywane przy wyznaczaniu CCP i oPRP
Agnieszka Jackowska-Tracz
Michał Tracz
nr katalogowy: 146033
10.15199/65.2023.11.2
ocena ryzyka
ogólny środek kontroli
szczególny środek kontroli
CCP
oPRP
PRP
risk assessment
general control measure
specific control measure
CCP
oPRP
PRP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Oporność szczepów Escherichia coli
Krzysztof Barbusiński
Teresa Nalewajek
nr katalogowy: 63666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Czas na różnorodność na polskim rynku piwa
Maria Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 48272
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
The method for identification of fotocell in real time
Konrad SKOWRONEK
Grzegorz TRZMIEL
nr katalogowy: 31285
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Effect of aluminum chloride and hydrogen peroxide on the elimination of filamentous bacteria in activated sludge Wpływ chlorku glinu i nadtlenku wodoru na eliminację bakterii nitkowatych w osadzie czynnym
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Kata rzyna Budzińska
Marcin Bochenek
Anita Jurek
Marcin Sulewski
nr katalogowy: 83702
10.12916/przemchem.2014.555
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZEWNĄTRZKOMÓRKOWE DEKSTRANOSACHARAZY LEUCONOSTOC MESENTEROIDES
Katarzyna Dybka
Anna Otlewska
Piotr Walczak
nr katalogowy: 70867
OPAKOWANIE 2011-1
Mistrzowska kampania Pepsi Coli
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 57270
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
Bus bar construction considerations for matrix converters in integrated AC drives
Alvis SOKOLOVS
Ilja GALKINS
nr katalogowy: 30325
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Input impedance of multi-drive traction vehicle
Marcin STECZEK
nr katalogowy: 106221
10.15199/48.2017.06.21
Impedancja wejściowa
kompatybilność
falownik napięcia
trakcja elektryczna.
Input impedance
compatibility
voltage source inverter
electric traction
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
Digital filtering by discrete trigonometric transforms realized with generalized convolution
PRZEMYSŁAW KOROHODA
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 34615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Application of Some Electrode Systems for Local Measurements with Conduct-Metrical Method
Uldis ILJINS
Juris SKUJANS
Imants ZIEMELIS
Uldis GROSS
nr katalogowy: 39595
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Use of a two-component, mineral-bacterial biofertilizer in cultivation of ornamental plants Zastosowanie dwuskładnikowego bionawozu bakteryjno-mineralnego w uprawie roślin ozdobnych
Anna Krawczyk
Paulina Supel
Paweł Kaszycki
Agnieszka Lis-Krzyścin
nr katalogowy: 92501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Czy możemy czuć się bezpieczni? Bezpieczeństwo żywności w Polsce w kontekście niedawnych zatruć E. coli w Niemczech
nr katalogowy: 63332
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Optimal planning and management of photovoltaic sources and battery storage systems in the electricity distribution networks
Chaimae ZEDAK
Abdelaziz BELFQIH
Anass LEKBICH
Jamal BOUKHEROUAA
Faissal ElMARIAMI
nr katalogowy: 127351
10.15199/48.2020.08.19
Battery Energy Storage System
Decentralization
NSGA-II
Optimal placement
Photovoltaic sources
ogniwa fotowoltaiczne
magazyny energii
algorytmy generyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Optimal planning and management of photovoltaic sources and battery storage systems in the electricity distribution networks
Chaimae ZEDAK
Abdelaziz BELFQIH
Anass LEKBICH
Jamal BOUKHEROUAA
Faissal ElMARIAMI
nr katalogowy: 127351
10.15199/48.2020.08.19
Battery Energy Storage System
Decentralization
NSGA-II
Optimal placement
Photovoltaic sources
ogniwa fotowoltaiczne
magazyny energii
algorytmy generyczne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructure and hardness of magnetron sputtering (Cr, Si)N coatings with up to 30 at. % Si
Justyna Grzonka
Ryszard Mania
SŁA WOMIR ZIMO WSKI
Jerzy Morgiel
nr katalogowy: 52703
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-8
Micro bial fuel cell with Ni-Co cathode
BARBARA WŁODARCZYK
PAWEŁ P. WŁODARCZYK
nr katalogowy: 108939
10.15199/67.2017.8.3
microbial fuel cell
Ni-Co alloy
cathode
wastewater treatment
renewable energy sources
environmental engineering
clean technology
mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
katoda
stop Ni-Co
oczyszczanie ścieków
odnawialne źródła energii
ochrona środowiska
inżynieria środowiska
czyste technologie
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Speech recognition by means of feature extraction method based on slope transformation assisted
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
nr katalogowy: 25113
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-5
Protective-conducting spinel coatings applied in IT-SOFC interconnects
Tomasz Brylewski
Michał Bobruk
Aleksander Gil
nr katalogowy: 105134
10.15199/40.2017.5.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-11
Influence of yttrium on the physicochemical properties of the Fe-25Cr ferritic steel for IT-SOFC interconnects
Tomasz Brylewski
Aleksander Gil
Jarosław Dąbek
nr katalogowy: 94848
10.15199/40.2015.11.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Materiały biodegradowalne wykorzystywane do produkcji opakowań kompostowalnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 37611
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Wpływ ultradźwięków na dezintegrację bakterii nitkowatych obecnych w osadzie czynnym
Eliza Hawrylik
nr katalogowy: 111819
10.15199/17.2018.1.6
bakterie nitkowate
ultradźwięki
dezintegracja
filamentous bacteria
ultrasound
disintegration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Propagacja bakterii kwasu mlekowego na potrzeby browarnictwa - dobór parametrów procesu
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
Olga Szczepanik
nr katalogowy: 109561
10.15199/64.2017.9.1
bakterie kwasu mlekowego
LAB
piwo kwaśne
propagacja
lactic acid bacteria
LAB
sour beer
propagation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Oszacowanie dopuszczalnej nieliniowo´sci trzeciego rz˛edu wzmacniacza sygnału OFDM
Adam RUDZIŃSKI
nr katalogowy: 51581
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Promieniowanie UV-C i promienniki promieniowania UV-C w zastosowaniu bakteriobójczym
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 131024
10.15199/48.2021.04.31
Promieniowanie UV-C
promienniki UV-C
odkażanie pomieszczeń promieniowaniem UV-C
UV-C radiation
UV-C lamps
disinfection of rooms by UV-C radiation
OPAKOWANIE 2011-3
Heinz w butelkach Coca-Coli
nr katalogowy: 58452
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Ciepłooporność przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Bytońska
Łucja Łaniewska-Trokenheim
nr katalogowy: 40143
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ PRZECIWDROBNOUSTROJOWA KWASU GENTYZYNOWEGO ORAZ GENTYZYNIANÓW SODU, WAPNIA, MIEDZI, CYNKU I KADMU
Monika Kalinowska
Jolanta Piekut
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70885
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
An energy-aware topology control in wireless sensor network
Marcin Wawryszczuk
nr katalogowy: 69622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Effect of bacterial inoculation on the growth of miscanthus and bacterial and fungal density in the polymer-containing soil. Part 1. Biodegradable polymers Wpływ szczepienia bakteryjnego na wzrost miskanta i liczebność bakterii i grzybów w glebie zawierającej polimery. Cz. I. Polimery biodegradowalne
Katarzyna Janczak
Grażyna Dąbrowska
Zuzanna Znajewska
Katarzyna Hrynkiewicz
nr katalogowy: 88694
10.12916/przemchem.2014.2218
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
CHŁODNICTWO 2011-11
Bakterie rodzaju Legionella w instalacjach wodnych, wentylacyjnych, klimatyzacyjnych i chłodniczych
Ireneusz Rąkoski
nr katalogowy: 63848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ PRZECIWDROBNOUSTROJOWA KOMPLEKSÓW KWASU P-KUMAROWEGO Z MANGANEM (II), CYNKIEM (II) I KADMEM (II)
Monika Kalinowska
Jolanta Piekut
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70884
AURA 2020-4
Polowania na czarownice
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 125832
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Impact of Renewable Resources Penetration on Maximum Loading Point and dynamic voltage stability
Benalia Nadia
Ben Si Ali Nadia
Zerzouri Nora
nr katalogowy: 145242
10.15199/48.2023.09.20
Hybrid solar- wind turbine
voltage stabiliyt
PSAT
P-V curve
Hybrydowa turbina fotowoltaiczno-wiatrowa
stabilizacja napięcia
Krzywa P-V
PSAT
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-10
Pros and cons of system-level synthesis of data-dominated algorithms
PIOTR DZIURZAŃSKI
nr katalogowy: 55016
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Behavioural modelling of dynamic frequency scaling with prediction of the integrated circuit temperature
MACIEJ FRANKIEWICZ
ANDRZEJ KOS
nr katalogowy: 69639
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Powlekany papier opakowaniowy. Cz. II. Wpływ starzenia się powłok na ich właściwości przeciwbakteryjne
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Michał Jarosz
Katarzyna Sobecka
Patrycja Sumińska
nr katalogowy: 113534
10.15199/62.2018.4.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of corona treatment on the mortality rate of bacterial strains. Wpływ wyładowań koronowych na śmiertelność niektórych szczepów bakterii
Magdalena Stepczyńska
Maciej Walczak
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 76868
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Synthesis of some novel heterocyclic compounds from chalcones
Banan Borhan Saeed
Zainab Faiyq Saeed
Nagham M. Zaki Dawood
nr katalogowy: 144969
10.15199/62.2023.9.2
α
β-unsaturated carbonyl compounds
pyrimidine
thiazine
oxazine
biological activity
α
β-nienasycone związki karbonylowe
pirymidyna
tiazyna
oksazyna
aktywność biologiczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Synthesis of some novel heterocyclic compounds from chalcones
Banan Borhan Saeed
Zainab Faiyq Saeed
Nagham M. Zaki Dawood
nr katalogowy: 144969
10.15199/62.2023.9.2
α
β-unsaturated carbonyl compounds
pyrimidine
thiazine
oxazine
biological activity
α
β-nienasycone związki karbonylowe
pirymidyna
tiazyna
oksazyna
aktywność biologiczna
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagrożenia związane z obecnością w żywności bakterii z rodzaju Clostridium
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 119409
10.15199/65.2019.3.2
bezpieczeństwo żywności
Clostridium spp.
C. botulinum
patogeny w żywności
food safety
Clostridium spp.
C. botulinum
food pathogen
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZANIECZYSZCZENIE MIKROBIOLOGICZNE WYBRANYCH OBIEKTÓW NA TERENIE PAŃSTWOWEGO MUZEUM AUSCHWITZ-BIRKENAU W OŚWIĘCIMIU
Anna Otlewska
Małgorzata Piotrowska1
Katarzyna Rajkowska
Anna Koziróg
Beata Gutarowska
Agnieszka Żydzik-Białek
nr katalogowy: 70858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Miniaturowy amplifikator DNA PCR
Patrycja SZCZEPAŃSKA
Wojciech KUBICKI
Rafał WALCZAK
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
Jan A. DZIUBAN
Paweł BEMBNOWICZ
Leszek GOLONKA
Anna JONKISZ
Małgorzata MAŁODOBRA
Anna KARPIEWSKA
Tadeusz DOBOSZ
nr katalogowy: 55152
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Comparison of new DPC methods for two- and three-level AC/DC converters
Krzysztof KULIKOWSKI
Andrzej SIKORSKI
nr katalogowy: 58307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Ocena oddziaływania oczyszczalni ścieków na stopień mikrobiologicznego zanieczyszczenia powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 51330
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
Quasi two-level operation of a five-level inverter
Grain Philip ADAM
Stephen Jon FINNEY
Barry Wayne WILLIAMS
Ahmed MASSOUD
nr katalogowy: 30328
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Wpływ tolerancji parametrów filtra wyjściowego i obciążenia na sterowanie PID/CDM jednofazowego inwertera napięcia
Zbigniew RYMARSKI
nr katalogowy: 63372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
A Novel Planar Interdigital Capacitor Level Sensor
Sarawoot Boonkirdram
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 92793
10.15199/48.2015.08.23
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WŁAŚCIWOŚCI ADHEZYJNE BAKTERII Z RODZAJU ASAIA
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 70868
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Detection of alcohol concentration level in sanitizer using PMMA/PVA coated glass substrate
Marlina Jahava
Mohd Hafiz Jali
Amilia Natasha Samsudin
Haziezol Helmi Mohd Yusof
Md. Ashadi Md Johari
Aminah Ahmad
Siti Halma Johari
Sulaiman Wadi Harun
Siddharth Thokchom
nr katalogowy: 145251
10.15199/48.2023.09.29
PMMA
PVA
glass substrate
alcohol
PMMA
PVA
podłoże szklane
alkohol
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Physicochemical properties of steel/coating composite interconnector for planar-type Solid Oxide Fuel Cell
KAZIMIERZ PRZYBYLSKI
TOMASZ BRYLEWSKI
nr katalogowy: 55612
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Comparison of Decentralized Voltage Control Methods for Managing Voltage Rise in Active Distribution Networks
TengkuJuhana TENGKU HASHIM
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 74434
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Level set methods in electrical impedance tomography
Tomasz RYMARCZYK
Stefan FILIPOWICZ
Jan SIKORA
Krzysztof POLAKOWSKI
nr katalogowy: 40230
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Oddziaływanie bakterii na folie oksy-degradowalne zawierające olejki eteryczne oraz nanocząstki srebra i miedzi
Edyta Gibas
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 112295
10.15199/62.2018.2.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of plasma modification of polyamide-polyethylene films on their physicochemical and bacteriological properties Wpływ modyfikacji plazmowej na fizykochemiczne i bakteriologiczne właściwości folii poliamidowo-polietylenowej
Zenobia Rżanek-Boroch
Hubert Dąbrówka
Elżbieta Godlewska
nr katalogowy: 82419
10.12916/przemchem.2014.177
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Barwa światła a poziom czujności człowiek
Agnieszka WOLSKA
Krystyna ZUŻEWICZ
nr katalogowy: 92121
10.15199/48.2015.07.23
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Jak przeciwdziałać obecności Campylobacter w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Marketingowa koncepcja funkcjonowania przedsiębiorstwa
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 41724
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Use of polyhexamethyleneguanidine in application of UV absorbers for textiles with antimicrobial properties. Zastosowanie poliheksametylenoguanidyny w procesie aplikacji absorberów UV w celu uzyskania wyrobów włókienniczych o właściwościach bakteriobójczych
Justyna Mamnicka
Wojciech Czajkowski
Magdalena Kiwała
Grażyna Janowska
nr katalogowy: 78587
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
The Non-Substrate Interdigital Capacitor Level Sensor
Jagraphon Obma
Worawat Sa- ngiamvibool
nr katalogowy: 127801
10.15199/48.2020.09.07
Interdigital Capacitor
Level Sensor
Non-Substrate
czujnik pojemnościowy
czujnik poziomu wody
OPAKOWANIE 2010-I
Polyolefine Composite Film Containing Mineral Raw Materials - Biologically Active
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 50913
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Skuteczność dwutlenku chloru w eliminowaniu mikroorganizmów patogennych
nr katalogowy: 7159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Znaczenie marki w globalnej gospodarce
P. Chechelski
nr katalogowy: 14825
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Wpływ wybranych substancji tłuszczowych, ich entalpii topnienia oraz kompozycji kwasów tłuszczowych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus GG podczas procesu suszenia rozpyłowego i przechowywania
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 144664
10.15199/65.2023.8.5
suszenie rozpyłowe
Lactobacillus rhamnosus GG
mikrokapsułkowanie
tłuszcze
kwasy tłuszczowe
spray drying
Lactobacillus rhamnosus GG
microencapsulation
fats
fatty acids
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Rewolucyjny japoński wynalazek pomoże w niszczeniu E. Coli i innych bakterii
nr katalogowy: 16531
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Laboratorium pomiaru poziomu i strumienia płynu w kanałach otwartych
Wojciech BŁOTNICKI
nr katalogowy: 41236
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
A Multi-Level Inverter for Ultra High Speed PM Motor Control Application
Lie XU
Yongdong LI
Zedong ZHENG
Hongwei MA4
Kui WANG
nr katalogowy: 67820
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Using boundary element method and level set methods in electrical impedance tomography
Daniel SAWICKI
Krzysztof KRÓL
Katarzyna SOBAŃSKA
Piotr ZUBKOWICZ
nr katalogowy: 53425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Wykorzystanie bakterii fermentacji propionowej w produkcji mleczarskiej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 123063
10.15199/65.2019.10.2
Propionibacterium
serowarstwo
cyjanokobalamina
bioutrwalanie
Propionibacterium
cheese making
cyanocobalamin
biopreservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Numerical Characterization Model of Vector Hysteresis for Magnetic Materials
nr katalogowy: 43958
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Characterization of the shape of unknown objects by inverse numerical methods
Tomasz RYMARCZYK
nr katalogowy: 69302
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Various kinds of level set applications in electrical impedance tomography
Tomasz RYMARCZYK
Stefan F. FILIPOWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 56640
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-3
Problem korozji mikrobiologicznej w instalacjach geotermalnych
JACEK BANAŚ
BOGUSŁAW MAZURKIEWICZ
WOJCIECH SOLARSKI
nr katalogowy: 58045
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH