Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Research on the Intercommunication of Healthy Records and Hospital Medical Records
Guang DONG
Weili SHI
Jing LIU
Yinlong HU
nr katalogowy: 66615
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8237
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Sympozjum produktowe Frutarom Health
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90193
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
OPAKOWANIE 2006-7
Suplementy żywnościowe marki Health Essentials dla sieci Aldi - przykład dobrego opakowania
nr katalogowy: 17945
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Pomoc przedsiębiorstwom w poprawie stanu zdrowia pracowników: Holandia (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 111595
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Ocena realizacji strategii na rzecz poprawy jakości zdrowia psychicznego w Polsce
Mira LISIECKABIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 113219
ochrona zdrowia psychicznego
Narodowy Program Zdrowia (NPZ) na lata 2016-2020
Narodowy Program Ochrony Zdrowia Psychicznego (NPOZP)
mental health protection
National Health Programme (NPZ) for 2016-2020
National Mental Health Protection Programme (NPOZP)
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Angielski dla behapowców lekcja 6
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 52368
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość opieki zdrowotnej
Justyna Grudziąż-Sękowska
nr katalogowy: 51039
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Intelligent support system for e-Health
Larysa GLOBA
Ivan ISHCHENKO
Andrii ZAKHARCHUK
nr katalogowy: 102644
10.15199/48.2016.12.60
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Real Time Prototype to Measure Structural Acceleration and Tilt of High-Rise Building
M. E. HAQUE
M. F. M. ZAIN
M.A. HANNAN
M.JAMIL
MD. ASIKUZZAMAN
nr katalogowy: 89375
10.15199/48.2015.02.40
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Assessment of the Electromagnetic Radiation Level of vehicles, computers, household appliances, personal care products, mobile phones and smartphones
Krzysztof PRZYSTUPA
Volodymyr POHREBENNYK
Olena MITRYASOVA
Orest KOCHAN
nr katalogowy: 124202
10.15199/48.2020.01.42
electromagnetic radiation level
computers
mobile phones and smartphones.
poziom promieniowania elektromagnetycznego
komputery
telefony komórkowe i smartfony.
AURA 2018-8
Mieszkanie jako element środowiska ludzkiego
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 115301
zdrowie środowiskowe
zdrowy dom
ekologia wnętrz
zagrożenie środowiskowe
environmental health
healthy house
ecological interior-design
environmental hazard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
PERSONALIA
nr katalogowy: 103118
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
OCENA WŁASNOŚCI TECHNOLOGICZNYCH ODLEWNICZYCH STOPÓW ALUMINIUM PRZY WYKORZYSTANIU METAL HEALTH SYSTEM
BOGUSŁAW AUGUSTYN
TOMASZ STUCZYŃSKI
nr katalogowy: 54011
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
INTERNET NANORZECZY W SIECI m-ZDROWIA
Jacek Jarmakiewicz
Krzysztof Parobczak
Krzysztof Maślanka
nr katalogowy: 101841
10.15199/59.2016.6.111
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Czy broń elektromagnetyczna zagraża zdrowiu człowieka?
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
nr katalogowy: 48813
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Profilaktyka chorób układu krążenia
A. Cichocka
nr katalogowy: 7239
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-5
Pech czy trucizna
nr katalogowy: 19481
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-16-17
Inżynieria bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia na budowie
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 127489
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Melamina jako składnik naczyń i przyborów kuchennych. Analiza przypadków produktów niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów
Małgorzata A. Jarossová
Paulina Krnáčová
Małgorzata Krzywonos
Anna Cierniak-Emerych
Alica Lacková
Szymon T. Dziuba
nr katalogowy: 124849
10.15199/62.2020.2.14
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-5
BHP - co to jest
Z. Niczyporuk
nr katalogowy: 15659
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-5
Cyfryzacja stacji elektroenergetycznych
Jakub Papiernik
nr katalogowy: 120168
10.15199/74.2019.5.6
ABB Ability
stacja cyfrowa
standard IEC 61850-9-2
szyna procesowa
światłowodowy czujnik pomiaru prądu
Asset Health Center
ABB Ability
digital substation
IEC 61850-9-2 standard
process bus
fiber optic current sensor
Asset Health Center
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Nowe rozwiązania inteligentnych czujników pomiarowych dla diagnostyki układów mechanicznych
T. Bojko
T. Uhl
nr katalogowy: 1133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Architektura obiektów ochrony zdrowia a jakość usług medycznych – na przykładzie lecznictwa psychiatrycznego
Beata ŁABUZ-ROSZAK
Jakub S. BIL
Piotr GORCZYCA
Marek ROSZAK
nr katalogowy: 114875
10.15199/48.2018.7.1
jakość usług medycznych
architektura obiektów ochrony zdrowia
lecznictwo psychiatryczne
quality of health services
architecture of health service buildings
psychiatric services
AURA 2019-9
Ekonomiczne i zdrowotne koszty niskiej jakości powietrza - sytuacja w Polsce
Monika Załuska
nr katalogowy: 122132
pył zawieszony
zanieczyszczenie powietrza
smog
jakość powietrza
zdrowie
ekonomia
particulate matter
air pollution
smog
air quality
health
economy
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Znaczenie przestrzegania praw pacjenta w szpitalu w ogólnej ocenie placówki medycznej
Sandra KRYSKA
Anna REJ-KIETLA
nr katalogowy: 114876
10.15199/48.2018.7.2
prawa pacjenta
jakość usług zdrowotnych
jakość w ochronie zdrowia
patient rights
quality of health services
quality in health care
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Oświadczenia zdrowotne dotyczące składników botanicznych
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 113829
botanicals
oświadczenia zdrowotne
lista pending
Trybunał Sprawiedliwości
Komisja Europejska
EFSA
ocena naukowa
botanicals
health claims
pending list
Court of Justice of the European Union
European Commission
EFSA
scientific assessment
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Resilience engineering a wdrożenie systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy i zasad odpowiedzialności społecznej w polskich przedsiębiorstwach
Małgorzata PĘCIŁŁO
nr katalogowy: 97921
10.15199/47.2016.4.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The improved tool in the process of evaluation of electromagnetic therapy
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
Andrzej KRAWCZYK
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 56658
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 110435
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-11
Przedsiębiorstwa i koncepcje zarządzania
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 31565
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Analiza wpływu niskiej temperatury na jakość spoin bezołowiowych w aspekcie występowania zarazy cynowej
K. Witek
A. Skwarek
M. Cież
nr katalogowy: 22663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
An efficient biometrics-based authentication scheme for telecare medicine information systems
Zuowen Tan
nr katalogowy: 76799
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Logistyka zabiegowa
nr katalogowy: 123565
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Arctic Paper z certyfikatem „Cradle to Cradle CertifiedTM”
nr katalogowy: 128232
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Arctic Paper z certyfikatem „Cradle to Cradle CertifiedTM”
nr katalogowy: 128232
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Polscy behapowcy w europejskiej sieci
nr katalogowy: 105404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43191
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Kreator Sodexho
JERZY PASIKOWSKI
nr katalogowy: 31175
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-13
Medyczny szok przyszłości?
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 85071
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Angielski dla behapowców lekcja 8
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 53581
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-5
Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w doskonaleniu warunków produkcji – implikacyjne aspekty wymagań normy ISO 45001
Adam GÓRNY
nr katalogowy: 105583
10.15199/48.2017.5.1
AURA 2018-11
Zmiany klimatu a zdrowie człowieka
Piotr Skubała
nr katalogowy: 117035
10.15199/2.2018.11.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
System automatycznej oceny stanu zdrowia krów mlecznych
Mariusz PROROK
Paweł KNAPKIEWICZ
Jędrzej JAŚKOWSKI
Jan DZIUBAN
nr katalogowy: 72333
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Właściwości korozyjne wybranych lutowi bezołowiowych
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
KRYSTYNA PIETRZAK
KATARZYNA MAKOWSKA
nr katalogowy: 58815
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Calculation in 3D of magnetic fields generated by underground cable of complex geometry
Krzysztof BUDNIK
Wojciech MACHCZYŃSKI
nr katalogowy: 92129
10.15199/48.2015.07.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Właściwości zdrowotne żywności wytwarzanej przy udziale bakterii kwasu mlekowego
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Jarosław Mazurkiewicz
nr katalogowy: 110163
żywność fermentowana
bakterie kwasu mlekowego
zdrowie
fermented food
lactic acid bacteria
health
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-4
Bezpieczeństwo i ochrona zdrowia w zarządzaniu przedsięwzięciami budowlanymi
Jerzy OBOLEWICZ
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 126033
obiekty budowlane
bezpieczeństwo
ochrona zdrowia
zarządzanie
proces budowlany
construction works
safety
health protection
management
construction process
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Spotkanie ENSHPO
nr katalogowy: 113804
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 77100
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Zawodowe narażenie pracowników zakładów powłok galwanicznych na substancje chemiczne oraz związane z tym skutki zdrowotne w aspekcie edukacji zdrowotnej i profilaktyki
Jarosław Chmielewski
Bożena Wójtowicz
Ilona Żeber-Dzikowska
Małgorzata Dziechciaż
Radosław Sierpiński
Anna Cedro
Kamil Markowski
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 127568
10.15199/62.2020.8.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Sprawy bliskie sercu
nr katalogowy: 40049
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Światowy rynek słodzików a napoje "Better for You"
Michał Linowski
nr katalogowy: 37622
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Issues of intelligent lighting in buildings
Barbara MATUSIAK
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 37113
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Pomoc przedsiębiorstwom w poprawie stanu zdrowia pracowników: Holandia (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 109735
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Angielski dla behapowców Lekcja 76
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 97744
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Protection from electromagnetic fields
nr katalogowy: 98821
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
Bhp w sieci
nr katalogowy: 112626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Using Data Mining to Investigate Dental Cancer Claiming Data
Hsiao-Hui Li
Shu-Li
WANG Yung-Yen CHIANG
Shin-Kuo
FU
nr katalogowy: 74351
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Unia chce walczyć z otyłością ,a polski rząd tę walkę popiera
Marta Stus
nr katalogowy: 31684
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Zjawisko nadwagi i otyłości w Polsce
Mirosław Jarosz
Ewa Rychlik
nr katalogowy: 37620
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
Speaker identification based on Gaussian mixture model - experiments with Polish language utterances
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
DAMIAN CETNAROWICZ
IRENA CHMIELEWSKA
nr katalogowy: 34603
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze zagospodarowania odpadów (6)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 124522
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-7
Nowy kontrakt PMP na rynek chiński
nr katalogowy: 115090
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
The estimation time of life and time of health for Ni-MH accumulator
Konrad SKOWRONEK
Piotr SZYMKOWIAK
nr katalogowy: 31287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 41
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 76602
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Aplikacja pola elektromagnetycznego zakresu mikrofalowego w badaniach eksperymentalnych in vitro
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Marek P. DĄBROWSKI
Wanda STANKIEWICZ-SZYMCZAK
nr katalogowy: 56641
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 111600
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
BHP w sieci
nr katalogowy: 109413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wodorosty morskie źródło pobrania pierwiastków szkodliwych dla zdrowia
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117678
10.15199/65.2018.12.5
metale ciężkie
wodorosty
najwyższe dopuszczalne poziomy pobrania z dietą
heavy metals
seaweed
maximum levels
dietary intake
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Tendencje na rynku napojów i informacje prawne - głównymi tematami sympozjum
nr katalogowy: 52615
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Międzynarodowe spotkanie behapowców we Wrocławiu
nr katalogowy: 102494
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-6
Analiza pracy elementów konstrukcyjnych budynku Afrykarium na podstawie monitoringu technicznego
Krzysztof Wilde
Aleksandra Mariak
Michał Groth
nr katalogowy: 106552
10.15199/33.2017.06.22
monitoring konstrukcji
dźwigary klejone
układ słup-tarcza.
structural health monitoring
laminated timber
concrete reinforced cantilever
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Uwarunkowania pierwotnej czystości oraz właściwości korzystnych dla zdrowia naturalnych wód mineralnych i źródlanych
Teresa Latour
nr katalogowy: 109569
10.15199/64.2017.9.4
naturalne wody mineralne
wody źródlane
pierwotna czystość
właściwości biochemiczne
natural mineral waters
spring waters
original purity
biochemical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Uwalnianie zanieczyszczeń do środowiska w wyniku pożarów składowisk odpadów i ich wpływ na zdrowie człowieka wyzwaniem dla edukacji zdrowotnej
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Jarogniew Łuszczki
Jarosław Szajner
Mariusz Bartyzel
Małgorzata Dziechciaż
Bartłomiej Chmielowiec
Barbara Gworek
Bożena Wójtowicz
nr katalogowy: 127558
10.15199/62.2020.8.6
AURA 2018-2
Warunki miejskie jako źródło rozwoju medycyny środowiskowej - rys historyczny
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 112088
10.15199/2.2018.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Charakterystyka właściwości prozdrowotnych wybranych gatunków grzybów i ocena ich dostępności na rynku lokalnym Warszawy
Katarzyna Świąder
Marta Wojda
Anna Piotrowska
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 128782
10.15199/65.2020.10.6
grzyby
produkty z grzybów
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
mushrooms
mushroom products
nutritional value
health properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-1
II Forum DNI NAUKI I TECHNOLOGII POLSKA - WSCHÓD
nr katalogowy: 49154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 41571
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-5
LOHAS - klient świadomy
Renata Karolewska
nr katalogowy: 76654
OPAKOWANIE 2013-3
Materiały opakowaniowe nowej generacji z tworzywa polimerowego ulegającego recyklingowi organicznemu
MAREK KOWAL
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75714
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Ocena efektywności energetycznej w budynkach służby zdrowia
Maciej ZAJKOWSKI
Damian TYNIECKI
nr katalogowy: 102658
10.15199/48.2016.12.74
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
SYNCHRONIZACJA POMIARÓW W SIECI ZIGBEE DLA APLIKACJI W DIAGNOSTYCE MASZYN
Jan Macheta
Łukasz Krzak
Mateusz Kubaszek
Cezary Worek
nr katalogowy: 106319
10.15199/59.2017.6.19
synchronizacja czasu
ZigBee
sieć kratowa
diagnostyka maszyn
time synchronization
ZigBee
mesh network
machine health diagnostics
AURA 2020-1
Choroba Minamata 45-letnia japońsko-polska współpraca
Jan W. Dobrowolski
nr katalogowy: 124435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Słodycze nie tylko słodkie (cz. I)
Marta Stus
nr katalogowy: 50254
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 65690
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Oznaczanie substancji niebezpiecznych w obuwiu
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
JOLANTA JAGIEŁŁO
MAŁGORZATA KRĘPSKA
nr katalogowy: 85180
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-12
Grzyby mikroskopowe jako czynnik zagrażający trwałości papieru oraz zdrowiu pracowników w pomieszczeniach bibliotecznych i archiwalnych
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anna Koziróg
nr katalogowy: 64870
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 29
nr katalogowy: 67600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2010 r.
nr katalogowy: 51977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości chemicznej ochrony przed organizmami szkodliwymi produktów przechowywanych w magazynach
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 54207
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze zagospodarowania odpadów (8)Lekcja 123
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 125355
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ROZPROSZONY SYSTEM MONITOROWANIA I ANALIZY STRUKTURY KADŁUBA W STATKACH POWIETRZNYCH
Janusz Gozdecki
Michał Wągrowski
Krzysztof Łoziak
Marek Sikora
Jacek Wszołek
Wiesław Ludwin
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 101782
10.15199/59.2016.6.58
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Komputerowe narzędzie do pomiaru efektywności operacyjnej systemów zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy z wykorzystaniem Kluczowych Wskaźników Efektywności
Daniel PODGÓRSKI
Anna SKŁAD
nr katalogowy: 97919
10.15199/47.2016.4.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Angielski dla behapowców Lekcja 62
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89537
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów żywnościowych Cz. 1. Znakowanie żywności - różne podejścia i sposoby informowania konsumentów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Janusz Ciok
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 113411
10.15199/64.2018.4.1
cele znakowania
systemy
sprzeczność interesów
efekty zdrowotne
labelling aims
systems
conflict of interests
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Ile soli w diecie (i w chlebie)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50841
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
bhp w sieci
nr katalogowy: 50006
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Światowa Organizacja Zdrowia Zwierząt o bezpieczeństwie żywności
Henryk Lis
nr katalogowy: 42101
AURA 2012-7
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 69570
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Ways and possibilities of creating medical information systems based on OLAP-technology
Sergii V. KOSTISHYN
Sergii V. TYMCHYK
Myhaylo V. BACHYNSKYI
Irina V. FEDOSOVA
Aynur KAZBEKOVA
Wojciech SURTEL
nr katalogowy: 105436
10.15199/48.2017.05.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2010 r.
nr katalogowy: 51272
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w garbarniach - zagrożenie dla przetwarzanego surowca, wyrobów skórzanych oraz zdrowia pracowników zakładów garbarskich
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anita Śnioszek
nr katalogowy: 82171
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Stator Winding Fault Diagnostic of Induction Motor Using Instantaneous Currents’ Space Phasor Approach
Aurelian CRĂCIUNESCU
Gloria CIUMBULEA
Marius MEDIA
nr katalogowy: 65351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
The Cellular Phone-Induced Electromagnetic Radiation as the Risk Factor in Brain Cancer - a Survey of Recent Research
Wanda STANKIEWICZ
Andrzej KRAWCZYK
Jarosław KIELISZEK
nr katalogowy: 74814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Complex ergonomic subsystem management on workplaces from point of light climate view
Marián FLIMEL
nr katalogowy: 58356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
E-zdrowie: Zdalne systemy monitoringu pacjentów na przykładzie astmy
Marcin WIŚNIEWSKI
Tomasz ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 55496
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-3
Tool for monitoring and analysing noise level and technological parameters on welding workstation
Jolanta MATUSIAK
Joanna WYCIŚLIK-SOŚNIERZ
Leszek SZUBERT
nr katalogowy: 104598
10.15199/24.2017.3.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Occupational EMF exposure and risk of breast cancer
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Józef KORBICZ
nr katalogowy: 103215
10.15199/48.2017.01.43
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Carbonaceous aerosol. An indicator of the human activity impact on environment and health Sadza jako wskaźnik wpływu działalności człowieka na środowisko i zdrowie
Krzysztof Skotak
Anna Degórska
Rafał Ulańczyk
Tomasz Pecka
nr katalogowy: 97266
10.15199/62.2016.3.39
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Elektryczne źródła światła - wpływ na zdrowie człowieka
Agnieszka WANTUCH
Mirosław JANOWSKI
nr katalogowy: 97033
10.15199/48.2016.03.41
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Pumpkin (Cucurbita sp.) as a source of health-beneficial compounds with antioxidant properties Dynia (Cucurbita sp.) jako źródło prozdrowotnych związków o charakterze antyoksydacyjnym
Michał Kruczek
Iwona Ledwożyw-Smoleń
Katarzyna Kałużny
Przemysław Kopeć
Adriana Nowicka-Połeć
Paweł Kaszycki
nr katalogowy: 91676
10.15199/62.2015.6.10
AURA 2018-7
Na szali nasze zdrowie
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 114798
CHŁODNICTWO 2009-4
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności Proces certyfikacyjny (Część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 44075
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 41575
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Angielski dla behapowców Lekcja 85 Plan zróżnicowania składu zespołów pracowniczych: zrozumiałe instrukcje na stanowisku pracy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 103430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
III Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 103066
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Internet Rzeczy w ochronie zdrowia
Łukasz Kryśkiewicz
nr katalogowy: 112249
IoT
zaawansowane technologie
e-zdrowie (telemedycyna).
IoT
advanced technologies
e-health (telemedicine)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Znaczenie ekologicznych warzyw i owoców w profilaktyce i leczeniu chorób chronicznych
Ewa Solarska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 112298
10.15199/64.2018.2.1
rolnictwo intensywne
rolnictwo ekologiczne
mikroelementy
związki bioaktywne
warzywa i owoce
znaczenie dla zdrowia
intensive farming
organic farming
micronutriens
bioactive ingredients
vegetables and fruits
important for health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Prediction of SAR of Electromagnetic Radiation due to Virtual Reality Headsets in the Human Head
Piyapat POUNGSRI
Tanaporn PECHRKOOL
Aphibal PRUKSANUBAL
Prayoot AKKARAEKTHALIN
nr katalogowy: 127829
10.15199/48.2020.09.35
SAR
Virtual Reality Headsets
Human Head
wirtualna rzeczywistość
współczynnik SAR
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Pole elektromagnetyczne niskiej częstotliwości a układ nerwowy - przegląd aktualnych wyników badań
Joanna WYSZKOWSKA
Maria STANKIEWICZ
nr katalogowy: 48820
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Doktor X czy doktor Robot?
nr katalogowy: 121334
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
An Analysis of 5.8 GHz Microwave Doppler radar for Heartbeat Detection
Mohd Azlishah Othman
Mohan Sinnappa
Hazwani Azman
Mohamad Zoinol Abidin Abd Aziz
Mohd Nor Hussein
Mohd Muzafar Ismail
Hamzah Asyrani Sulaiman
Mohamad Harris Misran
Maizatul Alice Meor Said
Ridza Azri Ramlee
nr katalogowy: 80875
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of electric field in the outdoor switch-gear
Ramunas DELTUVA
Juozapas Arvydas VIRBALIS
nr katalogowy: 69321
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Energy harvesting from the external magnetic flux generated by AC electrical rotating machines
Jean-Philippe LECOINTE
Fabrice MORGANTI
Jean-François BRUDNY
Thierry JACQ
Frédéric STREIFF
nr katalogowy: 69290
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Metale ciężkie w środowisku i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Grażyna Nowak-Starz
Bożena Wójtowicz
Tomasz Wójcik
Ilona Żeber-Dzikowska
Agnieszka Strzelecka
Monika Szpringer
nr katalogowy: 124459
10.15199/62.2020.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Oleje odpadowe jako źródło zagrożeń środowiskowych i zdrowotnych
Jarosław Chmielewski
Alicja Walosik
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 121957
10.15199/62.2019.8.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Ocena skuteczności wdrożenia oraz funkcjonowania Systemu Zarządzania Jakością w jednostce organizacyjnej systemu opieki zdrowotnej - Dział Pomocy Doraźnej
Anita FAJCZAK-KOWALSKA
Magdalena KOWALSKA
nr katalogowy: 106567
10.15199/48.2017.6.1
norma PN-EN ISO 9001:2009
system opieki zdrowotnej
Dział Pomocy Doraźnej
PN-EN ISO 9001:2009 standards
health and care system
Department of Emergency
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagrożenia związane z obecnością w żywności bakterii z rodzaju Clostridium
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 119409
10.15199/65.2019.3.2
bezpieczeństwo żywności
Clostridium spp.
C. botulinum
patogeny w żywności
food safety
Clostridium spp.
C. botulinum
food pathogen
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Automatic estimation of the intima-media thickness of the common carotid artery
PAWEŁ TURCZA
TOMASZ P. ZIELIŃSKI
AIMÉ LAY-EKUAKILLE
nr katalogowy: 50815
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Eksport amerykańskich orzechów na rynek polski
Beata Marchand
nr katalogowy: 85723
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Ontology-based approach to scada systems vulnerabilities representation for CIP
MICHAŁ CHORAŚ
ANNA STACHOWICZ
RAFAŁ KOZIK
ADAM FLIZIKOWSKI
RAFAŁ RENK
nr katalogowy: 47716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
The role of fuzzy modeling in creation of knowledge base’s for intelligent decision’s support systems hydrometeorological phenomenon threat
TATIANA TRETYAKOVA
nr katalogowy: 47711
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 18
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 60471
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 47
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 78337
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Occupational safety and health - mission impossible?
Piotr Janczewski
nr katalogowy: 76576
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Metoda określania jakości i liczebności rusztowań budowlanych na przykładzie województwa mazowieckiego
Robert Bucoń
Agata Czarnigowska
nr katalogowy: 116542
10.15199/33.2018.10.29
Keywords: scaffolding
occupational health and safety
qualitative and quantitative assessment.
scaffolding
occupational health and safety
qualitative and quantitative assessment.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Amarantus - skład chemiczny i wartość prozdrowotna
Ewelina Łysoń
Wioletta Biel
nr katalogowy: 106760
10.15199/65.2017.6.9
amarantus
skład chemiczny
właściwości prozdrowotne
amaranth
chemical composition
health- -promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Profile składników odżywczych - brakujący element w regulacji oświadczeń
Marta Zawadka
nr katalogowy: 117674
10.15199/65.2018.12.2
profile składników odżywczych
oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
rozporządzenie nr 1924/2006
ocena REFIT
nutrient profiles
health and nutrition claims
1924/2006 Regulation
REFIT evaluation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Optymalizacja mikrofalowo wspomaganej ekstrakcji substancji bioaktywnych z tarczycy bajkalskiej przy użyciu planu doświadczeń Boksa i Behnkena
Lin Cheng
Li-min Yang
Mei Han
nr katalogowy: 114208
10.15199/62.2018.6.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
Problem emisji rtęci i jej związków w Polsce. Oddziaływanie na zdrowie człowieka i środowisko naturalne
Anna Tałach
Zbigniew A. Tałach
nr katalogowy: 125614
10.15199/17.2020.3.2
rtęć
zdrowie człowieka
wpływ na środowisko
mercury
human health
environmental impact
AURA 2019-3
Dobro wspólne i solidarność jako uzasadnienie ograniczeń wprowadzonych ustawą antysmogową
Anna Sadkowska
nr katalogowy: 119047
zanieczyszczenie powietrza
ochrona środowiska
zdrowie
uchwały antysmogowe
konstytucyjne wolności i prawa
air pollution
environmental protection
health
anti-smog resolutions
constitutional freedoms and laws
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 85140
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
Angielski dla behapowców - lekcja 14
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 57561
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Podsumowanie roku i plany Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Pracowników Służby BHP
nr katalogowy: 103416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
"Jej wysokość" mąka kasztanowa
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 122803
mąka kasztanowa
żywność
zdrowie
produkt
odżywianie.
chestnut flour
food
health
product
nutrition.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Substancje ropopochodne. Zagrożenie dla środowiska i zdrowia w kontekście edukacji ekologicznej
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Krystyna Pawlas
Grażyna Nowak-Starz
Izabela Chojnowska-Ćwiąkała
Agnieszka Dębska
Monika Szpringer
Barbara Gworek
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 126664
10.15199/62.2020.6.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Niebezpieczne związki chemiczne jako nowe substancje psychoaktywne. Współczesne zagrożenia zdrowotne i wyzwanie edukacyjne
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Alicja Walosik
Małgorzata Supińska
Bożena Wójtowicz
Bartłomiej Chmielowiec
Mariola Wojciechowska
nr katalogowy: 129624
10.15199/62.2020.12.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Niebezpieczne związki chemiczne jako nowe substancje psychoaktywne. Współczesne zagrożenia zdrowotne i wyzwanie edukacyjne
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Alicja Walosik
Małgorzata Supińska
Bożena Wójtowicz
Bartłomiej Chmielowiec
Mariola Wojciechowska
nr katalogowy: 129624
10.15199/62.2020.12.20
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 54.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 84962
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 75899
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH