Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Cele zrównoważonego rozwoju i ich realizacja w świetle norm dotyczących systemów zarządzania i ich integracji
Małgorzata Z. Wiśniewska
nr katalogowy: 139096
10.15199/46.2022.4.2
cele zrównoważonego rozwoju
systemy zarządzania
organizacja
sustainable development goals
management systems
organization
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Cele zrównoważonego rozwoju i ich realizacja w świetle norm dotyczących systemów zarządzania i ich integracji
Małgorzata Z. Wiśniewska
nr katalogowy: 139096
10.15199/46.2022.4.2
cele zrównoważonego rozwoju
systemy zarządzania
organizacja
sustainable development goals
management systems
organization
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Cele zrównoważonego rozwoju i ich realizacja w świetle norm dotyczących systemów zarządzania i ich integracji
Małgorzata Z. Wiśniewska
nr katalogowy: 139096
10.15199/46.2022.4.2
cele zrównoważonego rozwoju
systemy zarządzania
organizacja
sustainable development goals
management systems
organization
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Cele zrównoważonego rozwoju i ich realizacja w świetle norm dotyczących systemów zarządzania i ich integracji
Małgorzata Z. Wiśniewska
nr katalogowy: 139096
10.15199/46.2022.4.2
cele zrównoważonego rozwoju
systemy zarządzania
organizacja
sustainable development goals
management systems
organization
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Cele zrównoważonego rozwoju i ich realizacja w świetle norm dotyczących systemów zarządzania i ich integracji
Małgorzata Z. Wiśniewska
nr katalogowy: 139096
10.15199/46.2022.4.2
cele zrównoważonego rozwoju
systemy zarządzania
organizacja
sustainable development goals
management systems
organization
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Cele zrównoważonego rozwoju i ich realizacja w świetle norm dotyczących systemów zarządzania i ich integracji
Małgorzata Z. Wiśniewska
nr katalogowy: 139096
10.15199/46.2022.4.2
cele zrównoważonego rozwoju
systemy zarządzania
organizacja
sustainable development goals
management systems
organization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
OPAKOWANIE 2022-7
Biopolimerowa powłoka ze skrobi do pakowania żywności
nr katalogowy: 138430
OPAKOWANIE 2022-7
Biopolimerowa powłoka ze skrobi do pakowania żywności
nr katalogowy: 138430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Ślad węglowy – istotny parametr zrównoważonego rozwoju w branży zbożowo-młynarskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 145406
ślad węglowy
dyrektywa CSRD
przemysł rolno-spożywczy
emisja GHG
carbon footprint
CSRD
agri-food industry
GHG emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Rozwój rodziny norm ISO serii 22000-2005
K. Mokrosińska
nr katalogowy: 20755
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-12
Zrównoważony produkt żywnościowy w systemie prawa - fakt czy życzenie?
Monika ŻUCHOWSKA-GRZYWACZ
nr katalogowy: 117604
10.15199/48.2018.12.2
produkt zrównoważony
zrównoważony rozwój
doskonalenie
wartości dodane
sustainable product
sustainable development
improvement
added values
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Gospodarka o obiegu zamkniętym zrównoważony rozwój w produkcji żywności
Agnieszka Sznyk
nr katalogowy: 129749
10.15199/65.2020.12.2
gospodarka cyrkularna
odpady żywnościowe
zrównoważony rozwój
modele biznesowe
circular economy
food wastes
sustainable development
business models
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Gospodarka o obiegu zamkniętym zrównoważony rozwój w produkcji żywności
Agnieszka Sznyk
nr katalogowy: 129749
10.15199/65.2020.12.2
gospodarka cyrkularna
odpady żywnościowe
zrównoważony rozwój
modele biznesowe
circular economy
food wastes
sustainable development
business models
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
OPAKOWANIE 2019-6
PACKAGING SPECTRUM: Sustainability aspects of active and intelligent packaging
Grzegorz Ganczewski
Anouk Dantuma
Katherine Flynn
Diana Gregor-Svetec
Johanna Lahti
Veronika Štampfl
Sanne Tiekstra
nr katalogowy: 120837
10.15199/42.2019.6.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-4
Aspekty zrównoważonego rozwoju w oznakowaniu produktów spożywczych
Mariusz CHMIELEWSKI
Ewa MALINOWSKA
Renata PŁOSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 144856
10.15199/46.2023.4.2
oznakowanie produktu
etykiety ekologiczne
etykiety społeczne
etykiety jakościowe
etykiety zrównoważone
produkty spożywcze
zrównoważony rozwó
product labeling
ecological labeling
social labeling
quality labeling
sustainable labeling
food products
sustainable development
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Zrównoważony rozwój wspierany przez narzędzia lean w procesach montażu – systematyczny przegląd literatury
Ewelina WYCZEWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 129776
10.15199/160.2020.4.7
narzędzia lean
zrównoważony rozwój
proces montażu
systematyczny przegląd literatury
Lean Tools
Sustainable Development
assembly process
systematic literature review
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Zrównoważony rozwój wspierany przez narzędzia lean w procesach montażu – systematyczny przegląd literatury
Ewelina WYCZEWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 129776
10.15199/160.2020.4.7
narzędzia lean
zrównoważony rozwój
proces montażu
systematyczny przegląd literatury
Lean Tools
Sustainable Development
assembly process
systematic literature review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
The Revival of the Food Industry in Poland
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 100976
10.15199/65.2016.8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu przechowywania i transportu chłodniczego żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 144667
10.15199/65.2023.8.8
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 146890
10.15199/65.2024.1.4
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Optimization of Extraction Processes of Water-Soluble Polysaccharides under the Electric Field Action
Antonina MALYUSHEVSKAYA
Anna YUSHCHISHINA
Olena MITRYASOVA
Volodymyr POHREBENNYK
Ivan SALAMON
nr katalogowy: 134757
10.15199/48.2021.12.12
pulsed electric field
extraction
polysaccharides
vegetable raw materials
pulsacyjne pole elektryczne
ekstrakcja
polisacharydy
surowce roślinne
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
14th QMOD conference on Quality and Service Sciences ICQSS 2011
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 62942
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Intelligent management system of production and quality products for the small and medium business enterprises
Irbulat UTEPBERGENOV
Maksat KALIMOLDAEV
Iouliia SKLIAROVA
Waldemar WÓJCIK
Shara TOIBAYEVA
Aimira MUSLIMOVA
Lyazzat ISSABEKOVA
nr katalogowy: 111568
10.15199/48.2018.01.38
QMS
model rules base
fuzzy inference algorithm
expert evaluation database
forecasting.
QMS
podstawa reguł modelu
algorytm wnioskowania rozmytego
baza danych oceny ekspertów
prognozowanie.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Rola innowacji w transformacji systemów żywnościowych
Renata Grochowska
nr katalogowy: 124137
10.15199/65.2019.12.1
innowacje
systemy żywnościowe
innovations
food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
AURA 2019-3
Produkcja i spożycie mięsa a zrównoważony rozwój
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119041
10.15199/2.2019.3.2
produkcja mięsa
emisja gazów cieplarnianych
zrównoważony rozwój
meat production
greenhouse gas emissions
sustainable development
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Ślad węglowy (CF) w łańcuchu chłodniczym produkcji żywności
URSZULA STĘPLEWSKA
MAGDALENA WRÓBEL-JĘDRZEJEWSKA
nr katalogowy: 87492
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
15 punktów doskonałości
nr katalogowy: 49315
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Development of Diagnostic System for the State of Electric Drives of Food Enterprise
Nataliia LUTSKA
Nataliia ZAIETS
Lidiia VLASENKO
nr katalogowy: 147351
10.15199/48.2024.02.33
electric drives
system for diagnosing
classification
quantitative estimates
scenarios
napędy elektryczne
system diagnozowania
klasyfikacja
szacunki ilościowe
scenariusze
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Wykorzystanie systemów informatycznych w logistyce
Magdalena Kownacka
nr katalogowy: 127237
10.15199/65.2020.7.5
logistyka
łańcuch żywnościowy
zarządzanie
systemy informatyczne
ERP
logistics
food chain
management
IT systems
ERP
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-1
Utilizing World Class Manufacturing and Circular Economy Principles in the Context of Sustainable Development
Mateusz GAWLIŃSKI
Patrycja DUL
Katarzyna ŁYP-WROŃSKA
nr katalogowy: 147608
10.15199/46.2024.1.3
World Class Manufacturing
WCM
problem solving
circular economy
environmental pillar
World Class Manufacturing (WCM)
problem solving
gospodarka obiegu zamkniętego
filar środowiskowy
CHŁODNICTWO 2013-9
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna - podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 1. Ogólne zasady GHP/GMP obowiązujące w zakładach przemysłu spożywczego
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 79214
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów żywnościowych Cz. 1. Znakowanie żywności - różne podejścia i sposoby informowania konsumentów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Janusz Ciok
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 113411
10.15199/64.2018.4.1
cele znakowania
systemy
sprzeczność interesów
efekty zdrowotne
labelling aims
systems
conflict of interests
health effects
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
AURA 2022-11
Czy zachowanie bioróżnorodności jest możliwe bez wielu gatunków drzew?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140548
10.15199/2.2022.11.3
bioróżnorodność
zrównoważony rozwój
gatunki drzew
zapylacze
ptaki
biodiversity
sustainable development
tree species
pollinators
birds
AURA 2022-11
Czy zachowanie bioróżnorodności jest możliwe bez wielu gatunków drzew?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140548
10.15199/2.2022.11.3
bioróżnorodność
zrównoważony rozwój
gatunki drzew
zapylacze
ptaki
biodiversity
sustainable development
tree species
pollinators
birds
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Semitransparentne systemy fotowoltaiczne zintegrowane z przeszkleniem jako element wspomagający zrównoważone budynki biurowe
Magda Słowik
Henryk Nowak
nr katalogowy: 118121
10.15199/33.2019.01.08
ogniwa STPV
komfort wizualny
budownictwo zrównoważone
cykl życia ogniw PV.
STPVcells
visual comfort
sustainable building
PV cells lifecycle.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PACKAGING REVIEW 2024-1
MODERN SOLUTIONS IN PRODUCTION OF BIOPOLYMERS, EMPLOYED IN PACKAGING FOR FOOD INDUSTRY
JULIA MUNDZIEL
TOMASZ RYDZKOWSKI
nr katalogowy: 147837
10.15199/42.2024.1.2
active packaging
biopolymers
edible films
essential oils
opakowania aktywne
biopolimery
folie jadalne
olejki eteryczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Ślad wodny przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115049
10.15199/64.2018.7.2
ślad wodny
zużycie wody
przemysł rolno-spożywczy
water footprint
water usage
agri-food industry
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
THE 29TH INTERNATIONAL SCIENCE CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 146686
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Dobrowolne systemy jakości - znaczący trend w prawie żywnościowym
Monika ŻUCHOWSKA-GRZYWACZ
nr katalogowy: 114111
10.15199/48.2018.6.2
jakość
systemy jakości
żywność
prawo żywnościowe
samoregulacja
quality
quality systems
food
food law
self-regulation
OPAKOWANIE 2007-I
SOLVENT FREE AND SOLVENT BASED LAMINATING ADHESIVES FOR SAFE FOOD PACKAGING
Hans-Georg Kinzelmann
Norbert Bialas
nr katalogowy: 25073
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Tradycyjne produkty mięsne Podkarpacia
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 115605
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Pożyteczne mikroorganizmy "ProBio - Emy" i ich praktyczne zastosowanie
Grzegorz Chęciński
Krzysztof Czernaś
nr katalogowy: 65617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Sztuczna inteligencja w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego – potencjał i wyzwania
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 147264
10.15199/65.2024.2.1
sztuczna inteligencja
przemył spożywczy
wdrażanie technologii AI
zrównoważony rozwój
problemy i wyzwania
artificial intelligence
food industry
sustainable development
AI technology adoption
problems and challenges
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kontrola jakości opakowań za pomocą systemów wizyjnych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147794
10.15199/65.2024.3.4
kontrola wizyjna
opakowania
przemysł spożywczy
vision inspection
packaging
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19
Iwona Szczepaniak Łukasz Ambroziak Jadwiga Drożdż Robert Mroczek
nr katalogowy: 126513
10.15199/65.2020.5.1
przemysł spożywczy
eksport rolno- -spożywczy
pandemia COVID-19
wirus SARS-CoV-2
food industry
agri-food export
COVID-19 pandemic
SARS-CoV-2 virus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Renewable Energy in Sustainable Policies of the European Union
Lucjan KURZAK
nr katalogowy: 70628
AURA 2019-6
Czy studentów ekonomii uczyć o trwałym rozwoju?
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 120623
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Badania śladu węglowego produkcji pieczywa
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 147245
10.15199/61.2024.1.5
ślad węglowy pieczywa
GHG
emisja gazów cieplarnianych
przemysł piekarski
bread carbon footprint
GHG
greenhouse gas emissions
bakery industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Microgrid Power Quality Enhancement with Adaptive Control Strategies: A Literature Survey
Lenin Babu Chilakapati
T Gowri Manohar
nr katalogowy: 147743
10.15199/48.2024.03.21
Power Quality
Microgrid
Power Converter Control
Renewable Energy
Jakość energii
mikrosieci
sterowanie przetwornicą mocy
energia odnawialna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-3
Quo vadis, urban drainage?
Marek Sokáč
nr katalogowy: 112822
10.15199/17.2018.3.4
urban drainage
sewer systems
sustainable development
reliability
urban catchment runoff
pollution
systemy odwadniania miast
system kanalizacyjny
zrównoważony rozwój
niezawodność
odpływ ze zlewni miejskiej
zanieczyszczenie
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Structure Optimization of Functionally Sustainable Electromechanical Systems
Viktor CHUMAKEVYCH
Volodymyr POHREBENNYK
Oleg MASHKOV
Jakub TAKOSOGLU
Vadym PTASHNYK
nr katalogowy: 128270
10.15199/48.2020.10.32
functional stability
restoration
electromechanical system
stabilność funkcjonalna
przywracanie
układ elektromechaniczny
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Kwestia przekazywania konsumentom informacji na temat żywności na opakowaniach jednostkowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 115376
10.15199/48.2018.8.4
opakowanie jednostkowe
konsument
znakowanie żywności
system RASFF
system AAC & EU FFN
urzędowa kontrola żywności
individual packaging
consumer
food labelling
RASFF system
AAC & EU FFN system
food control
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Summaries of selected articles published in the "Problemy Jakości (Quality Issues)" monthly in 2014 year
nr katalogowy: 89030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Zarządzanie bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym wg PN EN ISO 22 000:2018
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 127224
10.15199/65.2020.7.2
żywność
zarządzanie
normy ISO 22000
bezpieczeństwo
food
management
22000 ISO standards
safety
OPAKOWANIE 2010-8
Idea pakowania zrównoważonego
Małgorzata Lisińska-Kuśnierz
nr katalogowy: 53590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-10
The new investing effectiveness evaluation multi-criteria method in modern energy supply systems
Waldemar Kamrat
nr katalogowy: 145674
10.15199/17.2023.10.2
Decision making
Modelling investment process
Multi-criteria method
Effectiveness evaluation
Renewable energy development
Sustainable energy supply systems
Podejmowanie decyzji
Modelowanie procesu inwestycyjnego
Metoda wielokryterialna
Ocena efektywności
Rozwój energii odnawialnej
Zrównoważone systemy dostaw energii
GOSPODARKA WODNA 2005-1
XII Konferencja i posiedzenie EEAC
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 9683
GOSPODARKA WODNA 2005-1
XII Konferencja i posiedzenie EEAC
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 9683
PACKAGING REVIEW 2022-4
Ecolure – Beauty And Sustainability In One In Light Of Today’s Challenges For The Packaging Market
Ewelina Basiak
Krzysztof Wójcik
Anna Frąc
nr katalogowy: 141490
10.15199/42.2022.4.1
sustainable paper packaging
laminated packaging
metallized packaging
eco-friendly packaging technology
PET lamination
research packaging project
zrównoważone opakowania papierowe
opakowanie laminowane
opakowanie metalizowane
ekologiczna technologia pakowania
laminacja PET
projekt badawczy opakowania
PACKAGING REVIEW 2022-4
Ecolure – Beauty And Sustainability In One In Light Of Today’s Challenges For The Packaging Market
Ewelina Basiak
Krzysztof Wójcik
Anna Frąc
nr katalogowy: 141490
10.15199/42.2022.4.1
sustainable paper packaging
laminated packaging
metallized packaging
eco-friendly packaging technology
PET lamination
research packaging project
zrównoważone opakowania papierowe
opakowanie laminowane
opakowanie metalizowane
ekologiczna technologia pakowania
laminacja PET
projekt badawczy opakowania
CHŁODNICTWO 2019-4
Warunki i zaplecze techniczne związane z przechowywaniem żywności w magazynach spożywczych
Marian Panasiewicz
nr katalogowy: 122517
10.15199/8.2019.4.4
magazyny żywności
mikroklimat
systemy wentylacyjno-klimatyzacyjne
food storage
microclimate
ventilation and air conditioning systems
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
CHŁODNICTWO 2020-3
Wpływ na środowisko wadliwie wykonanych i eksploatowanych układów wentylacji w przemyśle spożywczym
Izabela Małecka
Zdzisław Jan Małecki
Marek Moga
nr katalogowy: 126898
10.15199/8.2020.3.2
wentylacja
bakterie chorobotwórcze
mikrobiologia
ergonomia
punkt rosy
dezynfekcja
cyrkulacja powietrza
ventilation
pathogenic bacteria
microbiology
ergonomics
dewpoint
disinfection
air circulation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Analiza stosowanych metod oceny dostawców współpracujących z zakładami branży mięsnej
Katarzyna Jakubowska-Gawlik
Joanna Trafiałek
nr katalogowy: 119418
10.15199/65.2019.3.7
dostawcy
żywność
jakość
ocena
suppliers
food
quality
evaluation
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wpływ certyfikowanych systemów zarządzania na kształtowanie jakości usług transportowych żywności
Milena BOJANOWSKA
Nikola BARANOWSKA
nr katalogowy: 116050
10.15199/48.2018.9.9
bezpieczeństwo żywności
doskonalenie usług transportowych
jakość usług logistycznych
łańcuch chłodniczy
transport towarów szybko psujących się
food safety
improvement of transportation services
quality of logistic services
cold chain
perishable goods transport
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-6
Niekonwencjonalna architektura wyzwaniem dla inżynierów
Adam Zb. Pawłowski
Wiesław Rokicki
nr katalogowy: 10548
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
AI-based control techniques for maximum power point tracking of photovoltaic systems using a boost converter
Amanuel Haftu Kahsay
Paweł Regulski
Piotr Derugo
nr katalogowy: 145907
10.15199/48.2023.11.01
Artificial Intelligence
MPPT
Photovoltaic
DC-DC converter
Sztuczna inteligencja
MPPT
fotowoltaika
przetwornica DC-DC
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
DECLARATION OF THE WORLD CONGRESS OF ENGINEERS – WEC23
nr katalogowy: 146685
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kilka zasad ekoprojektowania opakowań do żywności – wyzwania i zalecenia
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147795
10.15199/65.2024.3.5
opakowanie do żywności
ekoprojektowanie
gospodarka oobiegu zamkniętym
recykling
food packaging
ecodesign
circular economy
recycling
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWE folii stosowanych do pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 144570
opakowanie
mięso
folia
substancje przeciwdrobnoustrojowe
olejki eteryczne
chitozan
bezpieczeństwo
packaging
meat
film
antimicrobial substances
essential oils
chitosan
safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Economic Analysis and Modeling Process of Photovoltaic Power Systems
Sabir RUSTEMLI
Furkan DINCER
nr katalogowy: 62351
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Zatłaczanie gazów ze źródeł odnawialnych do sieci gazowych
Andrzej J. Osiadacz
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 137161
10.15199/17.2022.4.1
magazynowanie energii
odnawialne paliwa gazowe
energetyka wodorowa
jakość gazu
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH