Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2019-2
Metabolizm wtórny porostów jako źródło potencjalnych związków przeciwgrzybicznych
Łukasz Furmanek
nr katalogowy: 118523
10.15199/2.2019.2.2
porosty
metabolity wtórne
związki przeciwgrzybiczne
naturalne substancje antybiotyczne
lichens
secondary metabolites
antifungal compounds
natural antibiotic substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
AURA 2005-11
KLASYFIKACJA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8559
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
Substancje barwiące włosy
JOANNA RUTOWICZ
nr katalogowy: 27128
OPAKOWANIE 2008-10
Bakteriocyny jako składniki opakowań o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 38589
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Rola wybranych substancji smakowych i aromatyzujących
Halina Makała
nr katalogowy: 59065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
AURA 2014-11
Zioła w diecie zwierząt jeleniowatych
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
AURA 2010-6
Kosmetyki ekologiczne - od uprawy do gotowego produktu
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 52186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Guma
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 112254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
AURA 2014-5
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności
Mariusz Dudziak
Edyta Burdzik
nr katalogowy: 84521
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Określenie stanu gleby na terenie stacji dystrybucji paliw dla jej potencjalnej remediacji
Arkadiusz Kamińskia
Agnieszka Pusz
Łukasz Drewniak
nr katalogowy: 112760
10.15199/62.2018.3.13
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-11
Ilościowe oznaczanie niebezpiecznych substancji chemicznych w tekstyliach - pestycydy
Agnieszka Lisiak-Kucińska
nr katalogowy: 102202
10.15199/60.2016.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
KARAGENY - SUBSTANCJE KSZTAŁTUJĘCE TEKSTURĘ PRZETWORÓW MIĘSNYCH
Ryszard Kowalski
Jolanta Malczak-Solińska
nr katalogowy: 42885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Regulacje prawne dotyczące stosowania syntetycznych czynników chłodniczych
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 42487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Syntetyczne czynniki chłodnicze przegląd regulacji prawnych
Urszula Stęplewska
Krzysztof Maćkowiak
Paweł Kuleta
nr katalogowy: 47073
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Energia zielona, emisje CO2
HENRYK DRECHNOWICZ
nr katalogowy: 63988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Badania zmian powierzchniowych powłok z dodatkiem cieczy jonowych
Joanna Kowalik
Anna Zalewska
nr katalogowy: 58896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Analiza elementarna osadów ściekowych z wybranych oczyszczalni ścieków woj. pomorskiego
Arkadiusz Ostojski
nr katalogowy: 45662
AURA 2010-5
Kosmetyki ekologiczne - nie kaprys, ale konieczność
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 51905
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Nowe rozporządzenie w sprawie dodatków do żywności a koncentraty barwiące EXBERRY
nr katalogowy: 50745
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Kto się boi lnu?
nr katalogowy: 78231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Coal-water mixtures as an alternative fuel. Mieszaniny wodno-węglowe (CWL) jako paliwo alternatywne
Anita Staroń
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
Paweł Staroń
nr katalogowy: 75934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Aromaty projekty nowych przepisów
Jolanta Jarecka
Joanna Gajda-Wyrębek
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 71082
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Ammonium ionic liquids containing an ester group as stored product insect antifeedants Amoniowe ciecze jonowe zawierające grupę estrową jako deterenty pokarmowe owadów magazynowych
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
Filip Walkiewicz
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 86579
10.12916/przemchem.2014.1632
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Reputacja znaków E
nr katalogowy: 65900
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Autoklawizowany beton komórkowy - ekologiczny materiał budowlany
Bogumiła Górska
Piotr Gębarowski
nr katalogowy: 64808
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Naturalne dodatki i ich działanie przeciwdrobnoustrojowe
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 89081
AURA 2021-10
Promieniowanie oraz hałas w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
nr katalogowy: 133682
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-3
Rodzaje i charakterystyka kamieni (cz. 2)
Sławomir Chłądzyński
Romuald Skrzypczyński
nr katalogowy: 54550
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Woski polietylenowe. Cz. I. Otrzymywanie i właściwości
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 124857
10.15199/62.2020.2.22
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Postęp w poznawaniu chemicznych zależności między roślinami a owadami
JURAJ HARMATHA
JAN NAWROT
nr katalogowy: 108114
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Aromaty dymu wędzarniczego
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 84431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ dodatku pochodnych poliheksametylenoguanidyny na masowy wskaźnik szybkości płynięcia oraz podatność na biodegradację kompozytów polilaktydowych
Agnieszka Richert
Maciej Walczak
nr katalogowy: 70097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Substancje biologicznie czynne w surowcu jajczarskim, ich znaczenie biomedyczne oraz technologiczne możliwości otrzymywania na skalę przemysłową
Agnieszka Sosnowska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski*
Fabiola Bubel
nr katalogowy: 59916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Separation and identification of biologically active compounds from algae and their use in nutrition of plants. Wyodrębnienie i identyfikacja substancji biologicznie czynnych z glonów oraz ich zastosowanie w żywieniu roślin
Bogusława Górka
Jacek Lipok
Piotr P. Wieczorek
nr katalogowy: 77352
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Przemysł lotniczy w Polsce wobec wprowadzenia Rozporządzenia REACH***
Andrzej Krześlak
Krzysztof Raga
Andrzej Sobkowiak
nr katalogowy: 98937
10.15199/62.2016.6.3
AURA 2012-5
Mineralny wszechświat wulkanów
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 67549
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Aromaty naturalne przepisy prawne i zasady znakowania
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 102264
10.15199/65.2016.11.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-1
Konferencja online Click-Watch-Talk 3.0 dla branży materiałów kompozytowych
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 136545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Substancje bioaktywne pozytywne i negatywne skutki dodawania do żywności
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 111089
10.15199/65.2017.12.3
substancje bioaktywne
pozytywne działanie
negatywne działanie
bioactive substances
positive effect
negative effect
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-20
Ekologiczne materiały budowlane
Przemysław Brzyski
nr katalogowy: 79821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Characteristics of adsorbents used to remove petroleum contaminants from soil and wastewater Charakterystyka adsorbentów stosowanych do usuwania zanieczyszczeń ropopochodnych z gleby i ścieków
Wilhelm J. Tic
Piotr M. Pijarowski
nr katalogowy: 90060
10.15199/62.2015.3.7
OPAKOWANIE 2015-5
Aktywność antymikrobiologiczna olejku cynamonowego i olejku eterycznego z chińskiego piołunu stanowiącego składniki aktywnej emulsji powłokotwórczej nanoszonej na celulozowe materiały opakowaniowe
QIHAO TAN
PATRYCJA SUMIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 91361
10.15199/42.2015.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Use of natural sorbents for removal of heavy metal ions Zastosowanie sorbentów naturalnych w procesie usuwania jonów metali ciężkich
Dorota Kołodyńska
Marzena Gęca
Zbigniew Hubicki
nr katalogowy: 105745
10.15199/62.2017.5.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of benzoic and cinnamic acid derivatives in fruits from Rosaceae family plants Analiza zawartości wybranych pochodnych kwasu benzoesowego i cynamonowego w owocach roślin z rodziny Rosaceae
Małgorzata Olek
Jakub Dziedzic
Jerzy Baron
Witold Żukowski
nr katalogowy: 99659
10.15199/62.2016.7.26
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Szczególne właściwości wyróżniające wody naturalne - mineralne i źródlane
T. Latour
nr katalogowy: 20577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Kombucza - fermentowany napar herbaciany
Ewa Jabłońska-Ryś
Waldemar Gustaw
Marta Zalewska-Korona
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
Monika Michalak-Majewska
nr katalogowy: 90188
10.15199/64.2015.3.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Laborant, kierownik laboratorium, cz. 1
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
KARAGENY JAKO SKŁADNIK preparatów funkcjonalnych
Justyna Osiecka
Adam Kostecki
Lech Adamczak
nr katalogowy: 142887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Substancje endokrynnie aktywne. Występowanie, zagrożenia i metody ich oznaczania
Małgorzata Szewczyńska
Elżbieta Dobrzyńska
nr katalogowy: 112283
10.15199/62.2018.2.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Kwas ferulowy. Właściwości, oznaczanie i zastosowanie w przemyśle kosmetycznym
Kinga Stuper-Szablewska
Anna Przybylska
Danuta Kurasiak-Popowska
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 110066
10.15199/62.2017.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Evaluation of agricultural and animal origin waste-to-energy technologies and the environmental impact of their co-firing with fossil fuels Ewaluacja energetycznego wykorzystania substancji odpadowych pochodzenia zwierzęcego i roślinnego oraz wpływu na środowisko procesów ich współspalania z paliwami kopalnymi
Andrzej J. Wandrasz
Krzysztof Pikoń
Magdalena Bogacka
nr katalogowy: 93589
10.15199/62.2015.9.27
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-1
Płytki imitujące materiały naturalne
Maria Tyniec
nr katalogowy: 33801
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Opracowanie metody estryfikacji kwasów stearynowego i oleinowego alkoholami 2-etyloheksylowym i decylowym
STANISŁAW ROPUSZYŃSKI
EDWARD MULARCZYK
GRAŻYNA MATACZYŃSKA
nr katalogowy: 107265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-6
Czy środowisko naturalne da szansę branży papierniczej
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 18870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
Naturalne inhibitory korozji miedzi w wodzie pitnej
I. Drela
P. Falewicz
M. Klakočar-Ciepacz
T. Lesiak
nr katalogowy: 22834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Fluorowane gazy cieplarniane nowe obowiązki operatorów urządzeń chłodniczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115589
10.15199/65.2018.8.4
f-gazy
certyfikacja
obowiązki i kary
f-gas
certification
obligations and penalties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
AURA 2019-10
Sorbenty do odsiarczania biogazu na osnowie związków żelaza. Cz. 1. Rudy darniowe
Magdalena Szymczak
Kamila Płacheta
Andrzej Żarczyński
Marcin Zaborowski
nr katalogowy: 123000
10.15199/2.2019.10.2
biogazownie
ruda darniowa
siarkowodór
odsiarczanie biogazu
biogas plants
bog iron ore
hydrogen sulphide
biogas desulphurization.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Podkład podłogowy o wysokiej wytrzymałości mechanicznej oraz obniżonym śladzie węglowym
nr katalogowy: 145659
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12a
Substancje szczególnie niebezpieczne dla środowiska wodnego w prawodawstwie polskim w świetle wymagań europejskich
BARBARA OSMULSKA-MRÓZ
nr katalogowy: 22699
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Przemysłowy potencjał rozmarynu lekarskiego (Rosmarinus officinalis L.)
Alicja Surowiak
Dorota Kannenberg-Leszczyńska
Daniel J. Strub
Stanisław Lochyński
nr katalogowy: 124850
10.15199/62.2020.2.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ochrona przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi
nr katalogowy: 86853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
AURA 2015-4
Rośliny w oczyszczaniu obszarów skażonych metalami ciężkimi
Anna Parus
nr katalogowy: 90301
10.15199/2.2015.4.2
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Szkoła REACH: Substancje niewprowadzone
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 38404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Szkoła REACH: Przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej przy użyciu systemu IUCLID
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 37661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Część VII. Obowiązki producentów, importerów i dalszych użytkowników wynikające ze stosowania substancji SVHC
Anna Bańkowska
Paulina Porębska
Marcela Palczewska-Tulińska
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 65146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Odpady opakowaniowe a środowisko naturalne
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 36086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-2
Nowe poglądy na oddziaływanie substancji powierzchniowo czynnych na naturalne środowisko człowieka
IWONA SZWACH
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 41294
AURA 2008-3
Warunki naturalne w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 34008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Sympozjum Naukowe nt. "Naturalne antyoksydanty w farmacji i medycynie"
Iwona Wawer
nr katalogowy: 28223
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Inwestycja w naturalne materiały włókniste – to się opłaca!
Izabela Siemińska
Anna Szulc
nr katalogowy: 141067
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Zastosowanie klinoptylolitu do usuwania substancji humusowych z wody
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 36358
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Zmniejsz ciężar - nowa kampania
nr katalogowy: 124516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Naturalne barwy, które nigdy nie blakną GNT - daj się porwać kolorom!
nr katalogowy: 29446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
Świat bez odpadów
nr katalogowy: 122665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Z półki księgarskiej - Dietrich Braun KLEINE GESCHICHTE DER KUNSTSTOFFE (KRÓTKA HISTORIA TWORZYW SZTUCZNYCH)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 84991
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Prekursory materiałów wybuchowych. nowe wyzwanie dla przedsiębiorców
Dorota Kalisz
Lesław Górniak
Jolanta Wikalińska
nr katalogowy: 105246
10.15199/62.2017.4.23
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Właściwości transglutaminazy i jej rola w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 106080
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-5
Zwiększenie niezawodności pracy instalacji technologicznej na przykładzie Instalacji Odsiarczania Spalin kotłów K7 i K8 w Elektrociepłowni Białystok
Grzegorz Sasinowski
Krzysztof Witala
nr katalogowy: 105525
10.15199/74.2017.5.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Ochrona klimatu a obowiązki użytkowników urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Emulgowanie w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 67947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Źródła barwników w żywności
Milena Krępska
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 67946
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-4
Biopolimery zewnątrzkomórkowe w osadzie czynnym
Monika Solecka
Ewa Liwarska-Bizukojć
nr katalogowy: 66954
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Strategia postępowania z odpadami powstającymi przy produkcji kwasu siarkowego
PIOTR GRZESIAK
MARCIN GROBELA
RAFAŁ MOTAŁA
JOANNA ŁUKASZYK
GRZEGORZ SCHROEDER
BARBARA CICHY
nr katalogowy: 61529
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
Wpływ surfaktantu z grupy oksyetylenowanych alkoholi na aktywność enzymatyczną osadu czynnego w technologii oczyszczania ścieków
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
Zbysław Dymaczewski
nr katalogowy: 80384
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-10
Aspekty termodynamiczne w gazownictwie ziemnym
Witold Warowny
nr katalogowy: 79967
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Surowce i procesy w produkcji paliw dla ogniw paliwowych
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 58212
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Metody badania migracji szkodliwych substancji z opakowań do żywności
KAROL BAL
ZBIGNIEW MIELNICZUK
nr katalogowy: 53873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Enantioselective reduction of β-tetralone derivatives by Coryneum betulinum KCh 6534 and Chaetomium sp. KCh 6651 cultures Enancjoselektywna redukcja pochodnych β-tetralonu w kulturze szczepów Coryneum betulinum KCh 6534 i Chaetomium sp. KCh 6651
Tomasz Janeczko
Alina Świzdor
Jadwiga Dmochowska-Gładysz
Ewa Kozłowska
Monika Dymarska
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 100770
10.15199/62.2016.9.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Nowe czynniki chłodnicze i zmiany w instalacjach chłodniczych. Cz. 3
Rafał Andrzejczyk
Tomasz Muszyński
Blanka Jakubowska
nr katalogowy: 96824
10.15199/65.2016.2.6
AURA 2016-7-8
Substancje pochodzenia naturalnego jako substytut fenolu
Aleksandra Banaszak
Radosław Mirski
nr katalogowy: 99826
10.15199/2.2016.7-8.6
GOSPODARKA WODNA 2015-4
Recyrkulacja wód potechnologicznych na przykładzie zakładu oczyszczania wody w Lubiczu
GRAŻYNA TOTCZYK
ŁUKASZ GÓRSKI
KATARZYNA KOKORZYCKA
nr katalogowy: 90625
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Substancje niebezpieczne pod kontrolą
nr katalogowy: 117695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ POWŁOKAMI ZAWIERAJĄCYMI MIKROKAPSUŁY
nr katalogowy: 78097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 108234
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Jaki zasięg harmonizacji w UE?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 61476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
OPAKOWANIE 2018-3
Atrakcyjne, naturalne i inteligentne - największy wybór opakowań
nr katalogowy: 112798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Nowe i zaktualizowane obowiązki przedsiębiorców w zakresie ochrony środowiska (f-gazy)
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 127661
10.15199/65.2020.8.4
f-gazy
baza danych sprawozdań
Centralny Rejestr Operatorów
baza danych odpadów
kontrole (UDT
WIOŚ)
f-gases
report data- base
Central Register of Operators
waste database
inspections (UDT
VIEP)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Nowe i zaktualizowane obowiązki przedsiębiorców w zakresie ochrony środowiska (f-gazy)
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 127661
10.15199/65.2020.8.4
f-gazy
baza danych sprawozdań
Centralny Rejestr Operatorów
baza danych odpadów
kontrole (UDT
WIOŚ)
f-gases
report data- base
Central Register of Operators
waste database
inspections (UDT
VIEP)
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Coraz więcej nowotworów zawodowych
nr katalogowy: 125347
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Konferencja „Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca”
nr katalogowy: 132806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
OPAKOWANIE 2014-2
Tekturowe opakowania najlepsze dla środowiska
nr katalogowy: 82546
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 65784
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-11
Współczesne sorpcyjne metody unieszkodliwiania ścieków zawierających pestycydy
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 108274
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-5
Substancje zapachowe a środowisko
WŁADYSŁAW S. BRUD
nr katalogowy: 107632
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Średnie współczynniki aktywności CaS04 • 2H20 i CaCO, w wodach naturalnych i przemysłowych
MARIAN J. ŁĄCZNY
LIDIA TOMASZEWSK A-NATK ANIEC
DOROTA RZYCHOŃ
EUGENIUSZ WITA
nr katalogowy: 107270
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Technologia topienia wieloskładnikowych brązów aluminiowych
Paweł Schlafka
Adam W. Bydałek
Andrzej Bydałek
nr katalogowy: 73519
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-1
Osad nadmierny jako alternatywne źródło węgla w biologicznych procesach oczyszczania ścieków komunalnych
Anna M. Anielak
Filip Kaczmarek
nr katalogowy: 65093
AURA 2012-6
Wody termalne dużo więcej niż woda...
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 68417
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Rewolucje w czynnikach chłodniczych
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 79241
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Sorption of acid and reactive dyes from aqueous solutions on minerals. Sorpcja barwników kwasowych i reaktywnych z roztworów wodnych na minerałach
Magdalena Greluk
nr katalogowy: 76855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Zastosowanie zeolitów do adsorpcji pozostałości środków ochrony roślin. Modelowe badania porównawcze
Justyna Wrzosek
Barbara Gworek
nr katalogowy: 57614
AURA 2010-11
Uroda czerpana z ziemi
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 55316
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Identyfikacja produktów uwodornienia wybranych ftalanów dibutylowych metodą GC/MS
EUZEBIUSZ J. DZIWIŃSKI
ALEKSANDRA TASARSKA
JÓZEF LACH
nr katalogowy: 54884
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Badanie ekologicznego bezpieczeństwa produktów rynkowych zawierających kationowe środki powierzchniowo czynne
IWONA SZWACH
ROMAN CYGA-DÖHNER
nr katalogowy: 54875
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH