Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Analiza wpływu wyposażenia lokali handlowych przyległych do pasażu galerii handlowej na oddymianie
Tomasz Burdzy
Marek Borowski
Grzegorz Krajewski
nr katalogowy: 121383
10.15199/33.2019.07.02
wentylacja pożarowa
oddymianie lokali handlowych
pasaż
lokale handlowe
doprowadzenie powietrza kompensacyjnego
ewakuacja.
fire ventilation
providing air supply
shoppingmall
smoke extraction of commercial spaces
commercial spaces
evacuation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Projektowanie dachowej wentylacji oddymiającej
M. Kosiorek
G. Sztarbała
nr katalogowy: 17496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Przyszłość coffee barów
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 23967
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Technika na co dzień
nr katalogowy: 7969
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-12
Wentylacja i oddymianie garaży systemem bezprzewodowym
Bogdan Mizieliński
nr katalogowy: 925
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-12
Oddymianie hal widowiskowo-sportowych
DOROTA BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 55938
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Siła zespołu
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 83254
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-11
Oddymianie atriów Część II
DOROTA BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 55680
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-9
Badanie procedury wykazywania lokali w ewidencji gruntów i budynków
KAMILA MODELSKA
nr katalogowy: 79115
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-7-8
Oddymianie obiektów po nowelizacji przepisów techniczno-budowlanych
DOROTA BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 52818
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
W słońcu i w deszczu
nr katalogowy: 67388
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-11
Problematyka powierzchni użytkowej lokalu jako obiektu w katastrze nieruchomości
MARCIN KARABIN
nr katalogowy: 63642
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Dwa papierobrusy proszę! i Azyl
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 38469
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-5
Podmioty odpowiedzialne za utrzymanie obiektów we właściwym stanie technicznym
Sebastian Szymczuk
nr katalogowy: 76741
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Podział nieruchomości obejmujący podział budynku, w tym budynku z wyodrębnionymi lokalami mieszkalnymi
nr katalogowy: 135427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Opłacalna współpraca?
Joanna Cabaj-Bonicka
nr katalogowy: 56178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Rok w pandemii
Redakcja
nr katalogowy: 130942
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-9
Poważne zmiany w najmie gminnych lokali mieszkalnych
TOMASZ BUDZYŃSKI
nr katalogowy: 70955
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-2
Dwie metryczki lokalu od dewelopera. Pozwy sądowe przeciw geodetom
Adrian HOŁUB
nr katalogowy: 124767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pandemia rujnuje branżę
nr katalogowy: 130444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Rok w pandemii
Redakcja
nr katalogowy: 130942
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-3
Pod paragrafem, czyli prawo na co dzień
Alicja MEUSZ
nr katalogowy: 104357
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Gospodarka remontowa w zarządzaniu gminnymi zasobami mieszkaniowymi
Andrzej Muczyński
Krzysztof Gawron
nr katalogowy: 99324
10.15199/33.2016.06.68
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Raport chmielarski 2020 – sezon pod znakiem Covid-19
Jan Szałas
nr katalogowy: 129631
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-2
Pytania i odpowiedzi na temat świadectw energetycznych
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 41388
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-6
Obliczanie powierzchni nowo budowanych lokali i budynków według jednolitych zasad
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 68402
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Jak przetrwać kryzys
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 79802
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Wspólny głos poparcia dla branży
nr katalogowy: 130428
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pandemia rujnuje branżę
nr katalogowy: 130444
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Podział nieruchomości obejmujący podział budynku, w tym budynku z wyodrębnionymi lokalami mieszkalnymi
nr katalogowy: 135427
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Podział nieruchomości obejmujący podział budynku, w tym budynku z wyodrębnionymi lokalami mieszkalnymi
nr katalogowy: 135427
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Podział nieruchomości obejmujący podział budynku, w tym budynku z wyodrębnionymi lokalami mieszkalnymi
nr katalogowy: 135427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Wspaniałość Wrocławia
nr katalogowy: 4119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
„Najlepsza Restauracja 2021”
nr katalogowy: 131710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Japońskie ucztowanie
TOMASZ ZIEJĄ
nr katalogowy: 12005
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
I BRANŻOWA WYMIANA DOŚWIADCZEŃ DLA KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ BHP w sieciach handlowych, centrach logistycznych i magazynach „WSPÓŁPRACUJEMY W BEZPIECZEŃSTWIE”
nr katalogowy: 132799
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Gastronomia nad modrym Dunajem
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 71222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Restauracje w trójwymiarze
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 54780
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Apetyt na mięso
nr katalogowy: 101277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Wspólny głos poparcia dla branży
nr katalogowy: 130428
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Na brzegu Bałtyku
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11946
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-10
Problem niejednoznaczności oznaczenia powierzchni użytkowej lokali w operacie ewidencji gruntów i budynków
KAMILA MODELSKA
nr katalogowy: 79645
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-8
Ochrona mieszkańców przed hałasem z lokali rozrywkowych
Hanna M. Koprowska
nr katalogowy: 86054
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kto jest gdzie
nr katalogowy: 11870
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Seniorka wrocławskiej gastronomii
nr katalogowy: 4120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kto jest gdzie
nr katalogowy: 11870
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Najbardziej poszukiwane informacje na stronie Bonduelle Food Service!
nr katalogowy: 119014
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Lunch po włosku
nr katalogowy: 22042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Perspektywy HoReCa na 2022 r.
nr katalogowy: 136212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Od inspiracji do restauracji
nr katalogowy: 18614
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
W grodzie Księcia Bogusława
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 12038
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-2
Mikroklimat w obiektach handlowych i usługowych
Sylwia Szczęśniak
nr katalogowy: 16253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
IFS BRC międzynarodowe standardy sieci handlowych
A Kłodawski
nr katalogowy: 14587
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Serce Europy
nr katalogowy: 4118
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kondycja polskiej gastronomii
nr katalogowy: 133979
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-1
Remonty mieszkań w budynkach wielkopłytowych
Marcin Kanoniczak
nr katalogowy: 124406
10.15199/33.2020.01.02
remont mieszkania
roboty wykończeniowe
wielka płyta
budownictwo prefabrykowane.
renovation of a flat
finish works
large-panel
prefabricated construction.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-12
Metody podziału indywidualnych kosztów ogrzewania w budynkach wielorodzinnych w świetle znowelizowanego Prawa energetycznego
Paweł Michnikowski
Stanisław Matys
nr katalogowy: 8886
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Kontrola PIH w restauracji
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 134019
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-4
Centralne systemy wentylacyjne i klimatyzacyjne z wymiennikami strefowymi do kształtowania mikroklimatu pomieszczeń handlowych
Edward Przydróżny
Julita Grabowska
nr katalogowy: 16225
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kondycja polskiej gastronomii
nr katalogowy: 133979
ELEKTROINSTALATOR 2019-6
Problem bezpieczeństwa eksploatacji rozdzielnic w budynkach wielorodzinnych
Stanisław Kampert
nr katalogowy: 121966
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-3
Moda wcale niekryzysowa
nr katalogowy: 42327
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-4
PRZEGLĄD PRZEPISÓW PRAWA
nr katalogowy: 83587
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-10
System rozliczania kosztów ogrzewania w budynkach wielorodzinnych na podstawie pomiaru temperatury w mieszkaniach
CEZARY A. PIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 87124
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Aranżacja przestrzeni w budynkach biurowych
Tadeusz Cisek
nr katalogowy: 125434
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-10
Jak rozliczać indywidualne koszty ogrzewania lokali w budynkach wielolokalowych
PAWEŁ MICHNIKOWSKI
nr katalogowy: 94246
10.15199/9.2015.10.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Ekspert Gastronomiczny
nr katalogowy: 33549
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Green Caffe Nero
nr katalogowy: 69678
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
15 lat Ital Proget w Polsce
nr katalogowy: 56351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wszechstronne wsparcie dla branży
nr katalogowy: 130937
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
„Najlepsza Restauracja 2021”
nr katalogowy: 131710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Winne trendy Iberii
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 55343
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ratujmy polskie restauracje!
nr katalogowy: 127616
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Izolacje Termiczne w obiektach handlowych
nr katalogowy: 32493
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Wzornictwo posadzek W OBIEKTACH HANDLOWYCH
Urszula Wincel
nr katalogowy: 35521
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-3
RYBNICKI INKUBATOR TECHNOLOGICZNY
nr katalogowy: 24004
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Obwarzanki rekomendowane
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 23292
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wszechstronne wsparcie dla branży
nr katalogowy: 130937
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Jak zaparzyć idealne espresso?
nr katalogowy: 136214
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-3
Rola marki produktów spożywczych w decyzjach zakupowych konsumentów – studium przypadku
Marzena GÓRALCZYK
nr katalogowy: 24953
CHŁODNICTWO 2007-1-2
Wyposażenie chłodnicze obiektów handlowych i usługowych
GRZEGORZ KRZYŻANIAK
Lucjan Kłos
nr katalogowy: 24252
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Strategia „od pola do stołu”
nr katalogowy: 132707
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Wybrane aspekty modernizacji instalacji ogrzewania
Paweł Kędzierski
nr katalogowy: 39410
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Trzy w jednym
nr katalogowy: 94062
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-8
Budujemy silną markę polskiej stolarki
nr katalogowy: 86043
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Pomocna analiza
HENRYK MRUK
JAROSŁAW MRUK
nr katalogowy: 34401
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Macho w szklanej klatce
nr katalogowy: 33561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Co mówią liczby?
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 37910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Najprostszy sposób na lody
nr katalogowy: 35921
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Perspektywy HoReCa na 2022 r.
nr katalogowy: 136212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Globalne korporacje handlowe Chechelski w Polsce
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 100961
10.15199/65.2016.7.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Nowe regulacje dotyczące terminów zapłaty
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 75896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Posiłek pełen wrażeń
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 78869
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Otwieramy i co dalej?
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 130932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Otwieramy i co dalej?
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 130932
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
O zasadach ustalania powierzchni użytkowej w budynkach mieszkalnych
Adam Podhorecki
Justyna Sobczak-Piąstka
Magdalena Lachowicz
nr katalogowy: 136279
10.15199/33.2022.02.09
wielorodzinne budynki mieszkalne
budowa w systemie deweloperskim
zasady ustalania powierzchni użytkowej lokali mieszkalnych.
family residential buildings
construction in a developer system
rules for determining the usable floor area of residential promeses.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
O zasadach ustalania powierzchni użytkowej w budynkach mieszkalnych
Adam Podhorecki
Justyna Sobczak-Piąstka
Magdalena Lachowicz
nr katalogowy: 136279
10.15199/33.2022.02.09
wielorodzinne budynki mieszkalne
budowa w systemie deweloperskim
zasady ustalania powierzchni użytkowej lokali mieszkalnych.
family residential buildings
construction in a developer system
rules for determining the usable floor area of residential promeses.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113841
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113840
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Na polskim rynku będzie przybywać marek własnych sieci handlowych
nr katalogowy: 27073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Trening czyni mistrza
DOMINIKA MATUSZAK
nr katalogowy: 33555
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Piwna uczta
JERZY MAGNER
nr katalogowy: 33554
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Sukces zaplanowany
HENRYK MRUK
JAROSŁAW MRUK
nr katalogowy: 23285
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
To warto było zobaczyć
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 57912
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-5
Ocena poprawności rozliczania kosztów ogrzewania lokali w budynkach wielorodzinnych na podstawie zarejestrowanego zużycia
PAWEŁ MICHNIKOWSKI
nr katalogowy: 120334
10.15199/9.2019.5.4
rozliczanie kosztów ogrzewania
podzielniki kosztów ogrzewania
heat costs allocation
heat costs allocator
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Dymek w opałach
nr katalogowy: 115022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Miejsca bez granic
nr katalogowy: 101150
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Kryzys w gastronomii odczuwalny również przez browary
nr katalogowy: 129629
DOZÓR TECHNICZNY 2020-1
Oddymianie grawitacyjne
Wioletta Zmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 124747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 123638
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-2
Utrzymanie budynku w należytym stanie
Przemysław Gogojewicz
nr katalogowy: 104119
10.15199/33.2017.02.17
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
MADE FOR Restaurant 2020
nr katalogowy: 126731
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Wentylacja pożarowa garaży w budynkach handlowych
WŁODZIMIERZ ŁĄCKI
nr katalogowy: 132936
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
ZŁOTY INŻYNIER 2010 - kandydaci
nr katalogowy: 52583
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Franczyza w gastronomii - możliwości i wyzwania
Dagmara Stangierska
nr katalogowy: 102066
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Od redakcji
nr katalogowy: 128538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Od redakcji
nr katalogowy: 128538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Trzecia gwiazdka Michelin
nr katalogowy: 127622
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Handel detaliczny artykułami żywnościowymi w Polsce
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 115034
10.15199/65.2018.7.1
handel detaliczny
artykuły żywnościowe
innowacje
nowoczesne technologie informacyjno-komunikacyjne
cyfrowe kanały dystrybucji Kody JEL: D30
D40
L81
M31
O31
retail trade
food products
innovations
up-to-date information and communication technologies
digital distribution channels JEL codes: D30
D40
L81
M31
O31
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-2
Przyczyny reklamacji posadzek w ciągach komunikacyjnych centrów handlowych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 106738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Praca w niedziele i święta
nr katalogowy: 122288
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dymkowi mówimy: pa, pa!
nr katalogowy: 123657
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Identyfikacja kryteriów oceny jakości oferty przedsiębiorstw handlu detalicznego
Paweł DOBSKI
nr katalogowy: 41787
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Wyniki kontroli jakości i prawidłowości oznakowania pieczywa, ciast o przedłużonej trwałości oraz bułki tartej
nr katalogowy: 47771
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
KRONIKA
nr katalogowy: 91539
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
Dystrybucja stalowych wyrobów hutniczych w Polsce
WOJCIECH SZULC
BOGDAN RĘBIASZ
nr katalogowy: 91089
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-1
Zużycie energii w centrach handlowych i możliwości jego ograniczenia
Jerzy Kwiatkowski
Joanna Rucińska
nr katalogowy: 65258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Od redakcji
nr katalogowy: 132087
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Oddymianie atriów
DOROTA BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 54075
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Oddymianie klatek schodowych w świetle wytycznych CNBOP-PIB
Grzegorz Kubicki1
nr katalogowy: 121384
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Tkaniny włoskie
nr katalogowy: 13914
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-3
Metoda wyznaczania ilości ciepła wymienianego przez sąsiednie lokale w budynku wielorodzinnym
PAWEŁ MICHNIKOWSKI
nr katalogowy: 112829
10.15199/9.2018.3.3
podział energii do ogrzewania
podzielnik kosztów ogrzewania
wymiana ciepła przez ściany
zyski ciepła od rur
allocation of heating energy
heat cost allocator
heat transfer through walls
heat gains from pipes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Długie terminy płatności nie zawsze korzystne dla nabywcy
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 69616
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 121401
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Plăcintă, palanet czy merdenele ?
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 115015
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1617
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 7985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Strategia „od pola do stołu”
nr katalogowy: 132707
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-19
Partnerskie konstrukcje
hp
nr katalogowy: 5529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Jubileusz Suempolu
A.Ł.
nr katalogowy: 14863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Polagra Food, Polagra Tech oraz Pakfood 2017 - wydarzenia
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 112309
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-9
Formuły handlowe Incoterms 2000 w hutnictwie
ZBIGNIEW KALAMAT
TOMASZ CIEŚLA
ANGELIKA TRELKA
nr katalogowy: 46838
AURA 2022-5
Sukcesja pozwoleń emisyjnych
Daria DANECKA
nr katalogowy: 137578
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Co w kawie piszczy, czyli podsumowanie roku
Anna Owczarek
nr katalogowy: 72858
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Polska gastronomia zrzeszona
Dagmara Stangierska
nr katalogowy: 98897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Od redakcji
nr katalogowy: 129521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Od redakcji
nr katalogowy: 129521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Od redakcji
nr katalogowy: 132087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Jakość i warunki produkcji pieczywa w Polsce
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 22991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Stworzona dla gastronomii
nr katalogowy: 18539
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Dach z płyt z betonu komórkowego
T. Rybarczyk
nr katalogowy: 2581
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Elementy prefabrykowane z betonu komórkowego
T. Rybarczyk
nr katalogowy: 2529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Znaczenie centrów dystrybucyjnych i logistycznych na rynku artykułów żywnościowych
U. Ktosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 7166
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-10
Branża mięsna na POLAGRZE-FOOD 2006
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 21555
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Zarodki pszenne (cz. 3). Zarodki handlowe
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6433
OPAKOWANIE 2004-12
Powrót mleka do butelki
nr katalogowy: 3412
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Dlaczego instalacja wentylacyjna nie pracuje
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 314
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-6
Wentylacja pożarowa pionowych dróg ewakuacyjnych – systemy i ich skuteczność w warunkach rzeczywistych Część 2. System mechanicznego oddymiania klatki schodowej a bezpieczeństwo ewakuacji
DOROTA BRZEZIŃSKA
GRZEGORZ KUBICKI
nr katalogowy: 68291
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
System FastFlow® do podciśnieniowego odwadniania dachów
nr katalogowy: 2579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Piece - tendencje rynkowe 2018
nr katalogowy: 116901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Cukiernia na lato
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 76273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Nowa matryca VAT - nowe wyzwania dla gastronomii
nr katalogowy: 125826
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Z myślą o gastronomii
Dagmara Stangierska
nr katalogowy: 104421
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Analiza rynku dowozów
nr katalogowy: 131707
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Letnia oferta, gdy skończy się lockdown
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 131987
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Letnia oferta, gdy skończy się lockdown
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 131987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Spotkanie przedstawicieli czechosłowackiego i polskiego przemysłu chemicznego
nr katalogowy: 106889
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Problem pracy w placówkach handlowych w święta
Piotr Wąż
nr katalogowy: 45100
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-1
Podział kosztów ogrzewania w budynku wielorodzinnym wykorzystujący nagrzejnikowe podzielniki kosztów
PAWEŁ MICHNIKOWSKI
nr katalogowy: 103511
10.15199/9.2017.1.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Adaptacja zabytkowych pomieszczeń na potrzeby komercyjne - ostatni etap inwestycji "Odtworzenie Dworca Głównego PKP we Wrocławiu"
Krystyna Kirschke
Paweł Kirschke
nr katalogowy: 95108
10.15199/33.2015.11.45
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Nowa normalność HoReCa
nr katalogowy: 127630
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-9
Pod paragrafem, czyli prawo na co dzień
Alicja Meusz
nr katalogowy: 133400
ODZIEŻ 2006-5
Weksel jako sposób kredytowania i zabezpieczenia obrotu gospodarczego
Maciej Pakowski
nr katalogowy: 21876
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Weksel jako sposób kredytowania i zabezpieczania obrotu gospodarczego
Maciej Pakowski
nr katalogowy: 18865
GOSPODARKA WODNA 2005-7
ODRZAŃSKA DROGA WODNA
Wojciech Kuczkowski
nr katalogowy: 9769
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Biedronka, Kaufland i inni
Maciej Sekunda
nr katalogowy: 8028
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Międzynarodowy standard handlowy dla mięsa kurzego
Elżbieta Anders
nr katalogowy: 21570
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
Rola systemów zapewnienia jakości w budowaniu jakości oferty przedsiębiorstw handlu detalicznego
Paweł Dobski
nr katalogowy: 21941
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Przedstawiciele sieci handlowych o sektorze wód i napojów w handlu
nr katalogowy: 20599
OPAKOWANIE 2004-12
Konferencja prasowa Powrót mleka do butelki
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3407
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Podłogi wykonywane bezpośrednio na gruncie
Zbigniew Pająk
Jerzy Sękowski
Krzysztof Sternik
nr katalogowy: 10742
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
PERSONALIA
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 113876
OPAKOWANIE 2014-3
Marki własne w sieciach handlowych
LENA BUDNICKA
nr katalogowy: 83299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Pierwsza kampania skupu według zasad wolnorynkowych już za nami
nr katalogowy: 6437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Rachunek kosztów zintegrowany w Systemie CSB - rozwiązanie dla przemysłu piekarniczego i cukierniczego
A. Krzywiński
H. Schalk
nr katalogowy: 14890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Gospodarka wolnorynkowa a Polska Norma na mąkę pszenną
Wojciech GÓRNIAK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14077
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-7
TNN - bądź w dobrym towarzystwie
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 106713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Obiad jak w domu
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 51060
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-3
Analiza wpływu parametrów budynku i źródeł ciepła na zapotrzebowanie na energię pierwotną budynku mieszkalnego wielorodzinnego
Ewa Zaborowska
nr katalogowy: 50293
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Programy do projektowania i certyfikacji energetycznej budynków
Jerzy Żurawski
nr katalogowy: 49257
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Jazz w restauracjach
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 49035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Liderzy rynku
nr katalogowy: 44852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Szokujące możliwości
nr katalogowy: 48022
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Podróż śladami dźwięków
Danuta Kostrzewska-Matynia
nr katalogowy: 102359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Rynek mleka w trzecim roku po integracji
J. Seremak-Bulge
nr katalogowy: 22432
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Dobór wyróżników jakościowych w kontraktach handlowych kupno-sprzedaż mąki pszennej
jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6294
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH