Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Wołowina na medal
nr katalogowy: 83920
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Wołowina - trudne czy łatwe mięso
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 117488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Wołowina - trudne czy łatwe mięso?
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 116977
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Wołowina godna zaufania
nr katalogowy: 76514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Po czym poznać dobrą wołowinę?
nr katalogowy: 119005
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jaka wołowina jest najlepsza?
nr katalogowy: 75381
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 115600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
System jakości wołowiny - QMP promuje PZPBM
nr katalogowy: 76490
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
KRONIKA
nr katalogowy: 87490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Apetyt na nasze mięso
nr katalogowy: 4199
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Smak tradycji - ROLADA WIEPRZOWA, SALCESON WŁOSKI
nr katalogowy: 44881
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 22012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Ameryka od kuchni
nr katalogowy: 132096
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Porównanie jakości różnych mięśni tusz młodego bydła rzeźnego rasy ncb
Eugenia Grześkowiak
Karol Borzuta
Jerzy Strzelecki
nr katalogowy: 16672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Polacy najbardziej lubią wołowinę
nr katalogowy: 109181
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Ameryka od kuchni
nr katalogowy: 132096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Nowości
nr katalogowy: 33858
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2013 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 83137
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71047
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Wykorzystanie mięsa końskiego w Polsce i na świecie
Halina Makała
nr katalogowy: 31196
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Stek, tango i malbec
Monika Kucia
nr katalogowy: 54782
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Wiadomości
nr katalogowy: 102453
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Rynek mięsa produkcja rośnie - opłacalność niekoniecznie
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 33810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wołowina? Z przyjemnością!
nr katalogowy: 63780
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 53492
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Krwiste, czy wysmażone?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77103
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Wołowina w roli głównej
nr katalogowy: 102069
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
KOWALCZYK - Naszą pasją jest wołowina!
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 69412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Powiew nowości
nr katalogowy: 51622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
"Wirtuozyjne" steki
nr katalogowy: 97700
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Unijne rozporządzenie w sprawie wylesiania
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 141595
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Polskie Steki z długo sezonowanej wołowiny Najlepsze z najlepszych
nr katalogowy: 85462
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Smak tradycji
nr katalogowy: 49798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Epoka lodowcowa w Twojej kuchni
nr katalogowy: 46514
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 46325
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2013 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 79235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 88435
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Smak tradycji KIEŁBASA KMINKOWA PARZONA, POLĘDWICA ŁOSOSIOWA
Zdzisław Jabłoński
Janina Kunicka
nr katalogowy: 45683
OPAKOWANIE 2024-9
Polskie firmy dostosowują się do wymogów nowej ustawy
nr katalogowy: 150683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Wyzwania i bariery produkcji mięsa w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 50743
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2018 roku
nr katalogowy: 115608
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 62724
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 75378
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-1
Małe zwycięstwa na rzecz klimatu i przyrody w roku 2023
ELŻBIETA KOZERA
nr katalogowy: 147020
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Niech jagnięcina zagości na polskich stołach - namawia Roman Niżnikowski, przewodniczący komisji zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Owczego, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 64452
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Kuchnia Bratanków
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 121428
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Poprzeczka coraz wyżej
nr katalogowy: 118541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Jakość i wartość odżywcza gęsiny
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109018
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2017 roku
nr katalogowy: 115080
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
KRONIKA
nr katalogowy: 63184
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 104732
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 109659
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 86630
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 101047
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97360
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 112890
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny
Marzena Trajer
nr katalogowy: 127701
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH