Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
the safety and hygiene of work in the steel company
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 33215
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Higiena nie zna pojęcia kryzys
MAREK ŚCIĄŻKO
nr katalogowy: 42441
CHŁODNICTWO 2013-9
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna - podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 1. Ogólne zasady GHP/GMP obowiązujące w zakładach przemysłu spożywczego
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 79214
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Human protection from low frequency electromagnetic fields
Kazimieras MACEIKA
nr katalogowy: 69320
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
"Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg IFS oraz BRC" - szkolenie branżowe
K. Oleksy
nr katalogowy: 114513
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Zasady bezpieczeństwa i higieny użytkowania nastrzykiwarek
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 111827
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
edukacja > angielski dla behapowców Projekt poprawy warunków pracy: Niemcy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 112042
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Jakość wyrobów higienicznych
MARIA ŻUBRZAK
nr katalogowy: 118737
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WYBRANE PROBLEMY UTRZYMANIA CZYSTOŚCI I HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 145524
czystość i higiena w zakładach mięsnych
środki czystości
metody
sposoby i techniki mycia
cleanliness and hygiene in meat processing plants
cleaning agents
methods
ways and techniques of washing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Seminarium firmy Eaton dla branży sokowniczej w Dwikozach
K. Oleksy
nr katalogowy: 86172
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
PMP Intelli-Tissue - technology supporting hygiene and healthcare
nr katalogowy: 125562
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Outsourcing usług czystości
nr katalogowy: 87479
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2023 r.
MICHAŁ JASTRZĘBSKI
nr katalogowy: 147981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Magazynowanie surowców i potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 65461
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ - Giorgia Caruso, Luciana Bolzoni, Caterina Barone, Izabela Steinka, Salvatore Parisi, Angela Montanari CHEMIA MATERIAŁÓW OPAKOWANIOWYCH
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 113503
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-7
Sposób modyfikacji materiałów wyściółkowych celem poprawy komfortu użytkowania obuwia
WIOLETA SERWETA
ZBIGNIEW OLEJNICZAK
nr katalogowy: 114999
10.15199/60.2018.07.1
komfort obuwia
dzianiny o strukturze przestrzennej
mikroklimat obuwia
wskaźnik dyskomfortu
footwear comfort
spacer fabrics
footwear microclimate
discomfort index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szkolenie "Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg ISO 22000 oraz IFS/BRC" już za nami...
nr katalogowy: 105844
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Główne zadania systemu próżniowego usuwania odpadów
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 115076
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Spis treści rocznika
nr katalogowy: 73024
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Zewnętrzna firma sprzątająca to gwarancja jakości i optymalizacji kosztów – podkreślają Dariusz Witkowski, prezes zarządu IMP EL Food Hygiene i Jolanta Waśniewska dyrektor segmentu rynku spożywczego IMP EL Cleaning w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 65230
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
OPAKOWANIE 2019-8
Packaging Spectrum: Znaczenie właściwego pakowaniA płytek Petriego dla ich jakości i trwałości
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 122055
10.15199/42.2019.8.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wołki i ich zwalczanie
nr katalogowy: 124785
wołki
Sitophilus sp.
przechowywane zboże
straty
dobra praktyka higieniczna
fumigacja
insektycydy kontaktowe
grain weevils
Sitophilus sp.
stored grain
economic losses
good storage hygiene
fumigation
contact insecticides
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Ocena czystości mikrobiologicznej powierzchni produkcyjnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 104727
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Poprawa jakości niektórych artykułów spożywczych
Tomasz Jałowiec
Janusz Płaczek
nr katalogowy: 60275
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-7
Benchmarking w zarządzaniu bezpieczeństwem i higieną pracy na przykładzie przedsiębiorstwa hutniczego – analiza wskaźnikowa
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 53216
OPAKOWANIE 2010-9
Dozowniki wagowe - kryteria wyboru
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 54384
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Środki transportu żywności - wymogi w zakresie dezynfekcji
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 118342
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 95692
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-4
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 148509
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Nowoczesne rozwiązania na linii ubojowej dla trzody chlewnej
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 113401
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Oznaczanie substancji niebezpiecznych w obuwiu
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
JOLANTA JAGIEŁŁO
MAŁGORZATA KRĘPSKA
nr katalogowy: 85180
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-2
Badanie możliwości odpopielania papierów higienicznych na drodze frakcjonowanego odkr ylania wybranych mas makulaturowych
HONORATA GRUSZKA
PAWEŁ WANDELT
nr katalogowy: 74998
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
30 Years of semiochemicals in the Institute of Industrial Organic Chemistry 30 Lat badań nad związkami semiochemicznymi w Instytucie Przemysłu Organicznego
Jacek Grodner
nr katalogowy: 103101
10.15199/62.2016.12.7
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Bioaktywne wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 92703
10.15199/60.2015.7.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Detection of alcohol concentration level in sanitizer using PMMA/PVA coated glass substrate
Marlina Jahava
Mohd Hafiz Jali
Amilia Natasha Samsudin
Haziezol Helmi Mohd Yusof
Md. Ashadi Md Johari
Aminah Ahmad
Siti Halma Johari
Sulaiman Wadi Harun
Siddharth Thokchom
nr katalogowy: 145251
10.15199/48.2023.09.29
PMMA
PVA
glass substrate
alcohol
PMMA
PVA
podłoże szklane
alkohol
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-12
Koncepcja obuwia dla osób w wieku 60+ Część 1A. Badania komponentów materiałowych przeznaczonych na elementy innowacyjnego obuwia dla osób w wieku 60+
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
ZBIGNIEW OLEJNICZAK
MAŁGORZATA KRĘPSKA
EDYTA GRZESIAK
BOGUSŁAW WOŹNIAK
nr katalogowy: 111121
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Badania i ocena skór naturalnych wyprawy chromowo-roślinnej i roślinnej pod kątem ich wykorzystania do produkcji obuwia
Izabela Wierzbicka
Joanna Alvarez
Magdalena Panek
nr katalogowy: 79965
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Wpływ rodzaju medium łączącego materiały włókiennicze w układy warstwowe przeznaczone do produkcji obuwia dziecięcego na ich właściwości higieniczne
Joanna Alvarez
Izabela Wierzbicka
nr katalogowy: 103006
10.15199/60.2016.12.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Use of rapeseed oil fatty acid methyl esters for preparation of self-adhesive formulations for hygiene in toilets Wykorzystanie estrów metylowych kwasów tłuszczowych pozyskiwanych z oleju rzepakowego do wytwarzania samoprzylepnych preparatów przeznaczonych do utrzymywania czystości toalet
Tomasz Wasilewski
Dominik Czerwonka
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97899
10.15199/62.2016.4.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Analiza zysku finansowego przy zastosowaniu instalacji odzysku ciepła ze ścieków spod prysznica dla budynku jednorodzinnego
Robert Kowalik
nr katalogowy: 142427
10.15199/17.2023.2.4
odzysk ciepła
ścieki szare
wymienniki cieplne
odzysk ciepła ze ścieków
heat recovery
gray wastewater
heat exchangers
heat recovery from wastewater
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Analiza zysku finansowego przy zastosowaniu instalacji odzysku ciepła ze ścieków spod prysznica dla budynku jednorodzinnego
Robert Kowalik
nr katalogowy: 142427
10.15199/17.2023.2.4
odzysk ciepła
ścieki szare
wymienniki cieplne
odzysk ciepła ze ścieków
heat recovery
gray wastewater
heat exchangers
heat recovery from wastewater
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of electric field in the outdoor switch-gear
Ramunas DELTUVA
Juozapas Arvydas VIRBALIS
nr katalogowy: 69321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Metody wykrywania biofilmu na linii produkcyjnej
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 112320
10.15199/65.2018.2.2
biofilm
higiena
metody oceny
biofilm
hygiene
evaluation methods
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Koncepcja obuwia dla osób w wieku 60+ Część 2A. Badania komponentów materiałowych przeznaczonych na elementy innowacyjnego obuwia dla osób w wieku 60+
ZBIGNIEW OLEJNICZAK
AGNIESZKA MILESZCZAK
BOGUSŁAW WOŹNIAK
JUSTYNA WÓJCIK
DOMINIK WOŹNICKI
nr katalogowy: 112597
innowacyjne obuwie
osoby 60+
higieniczność
mikroklimat
innovative shoes
the elderly people
hygiene
micro- -climate
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Termowizyjny pomiar temperatury wstęgi w procesie produkcji papieru
Paweł Pełczyński
Włodzimierz Szewczyk
nr katalogowy: 117738
10.15199/54.2018.12.3
termowizja
temperatura papieru
emisyjność
transmisyjność
thermovision
paper temperature
emissivity
transmissivity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Modernistyczne podejście do wyposażenia sklepu mięsnego
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130132
wizerunek
modernistyczne wyposażenie
sklep mięsny
image
modern equipment
butcher shop
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Skuteczność działania preparatu biobójczego do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 112600
10.15199/60.2018.03.3
preparat biobójczy do obuwia
profilaktyka grzybicy stóp
higiena obuwia
biocidal footwear preparation
prevention of athlete’
s foot
hygiene of footwear
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
AURA 2024-1
James Lovelock – klimatyczny prorok i twórca hipotezy Gai
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 146856
10.15199/2.2024.1.1
Ziemia
superorganizm
hipoteza Gai
zmiany klimatu
Earth
superorganism
Gaia hypothesis
climate change
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Krajowy przemysł mleczarski po integracji Polski z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 123061
10.15199/65.2019.10.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
GOSPODARKA WODNA 2021-11
Vibration and seismicity monitoring in dam control process
TOMAS RUDOLF
nr katalogowy: 134295
dam
vibration
seismicity
technological equipment
monitoring
zapora
drgania
sejsmiczność
urządzenia technologiczne
monitoring
AURA 2018-2
Warunki miejskie jako źródło rozwoju medycyny środowiskowej - rys historyczny
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 112088
10.15199/2.2018.2.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-3
Quo vadis, urban drainage?
Marek Sokáč
nr katalogowy: 112822
10.15199/17.2018.3.4
urban drainage
sewer systems
sustainable development
reliability
urban catchment runoff
pollution
systemy odwadniania miast
system kanalizacyjny
zrównoważony rozwój
niezawodność
odpływ ze zlewni miejskiej
zanieczyszczenie
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-3
The influence of the glow discharge nitriding or oxynitriding process on the corrosion resistance of stainless steel orthodontic arch-wires
JANUSZ KAMIŃSKI
JANUSZ RĘBIŚ
TADEUSZ WIERZCHOŃ
KONRAD MAŁKIEWICZ
nr katalogowy: 125376
10.15199/40.2020.3.3
stainless steel arch-wires
glow-discharge nitriding and oxynitriding
corrosion resistance
artificial saliva
kstalowe łuki ortodontyczne
azotowanie i tlenoazotowanie jarzeniowe
sztuczna ślina
korozja
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Walidacja środków kontroli w planie HACCP
Agnieszka Jackowska-Tracz
Paweł Pniewski
Michał Tracz
nr katalogowy: 150098
10.15199/65.2024.8.4
zagrożenie
środek kontroli
walidacja
rewalidacja
HACCp
podejście oparte na dowodach naukowych
monitoring
weryfikacja
hazard
control measure
validation
re-validation
HACCp
scientifically based approach
monitoring
verification
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH