Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
Rozwój hodowli i przetwórstwa jedwabiu naturalnego w Polsce
Zdzisław Czaplicki
Eulalia Gliścińska
nr katalogowy: 129765
jedwab naturalny
grena
greża
morwa
hodowla jedwabników
technologie przetwarzania jedwabiu
historia rozwoju jedwabnictwa
natural silk
grena
grega
mulberry
silkworm farming
silk processing technologies
history of silk development
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
Rozwój hodowli i przetwórstwa jedwabiu naturalnego w Polsce
Zdzisław Czaplicki
Eulalia Gliścińska
nr katalogowy: 129765
jedwab naturalny
grena
greża
morwa
hodowla jedwabników
technologie przetwarzania jedwabiu
historia rozwoju jedwabnictwa
natural silk
grena
grega
mulberry
silkworm farming
silk processing technologies
history of silk development
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-7
Wełna alpaki - nowy surowiec włókienniczy w Polsce1
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 108372
10.15199/60.2017.07.1
wełna owcza
wełna alpaki
struktura zewnętrzna
struktura wewnętrzna
opłacalność hodowli
sheep wool
alpaca wool
outer structure
inner structure
profitability of breeding
GOSPODARKA WODNA 2016-6
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 98919
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Znaczenie ekologicznych warzyw i owoców w profilaktyce i leczeniu chorób chronicznych
Ewa Solarska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 112298
10.15199/64.2018.2.1
rolnictwo intensywne
rolnictwo ekologiczne
mikroelementy
związki bioaktywne
warzywa i owoce
znaczenie dla zdrowia
intensive farming
organic farming
micronutriens
bioactive ingredients
vegetables and fruits
important for health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Stosowanie modelu gospodarki o obiegu zamkniętym i czystszych technologii na przykładzie polskiego koncernu rolno-spożywczego Farmutil
Henryk Stokłosa
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 120217
10.15199/62.2019.5.3
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
AURA 2017-1
Przykłady wykorzystania pomp ciepła w rolnictwie i przemyśle rolno-spożywczym
Izabela GÓRALCZYK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 103500
10.15199/2.2017.1.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-12
Z DZIAŁALNOŚCI FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 64216
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Czy w Polsce nastąpi odbudowa i rozwój owczarstwa?
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 112598
10.15199/60.2018.03.1
owce
stan pogłowia owiec
program doskonalenia hodowli
opłacalność hodowli owiec
polska wełna
sheep
state of sheep breeding
breeding improvement program
profitability of sheep breeding
Polish wool
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Systemy jakości żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 123526
10.15199/65.2019.11.1
żywność wysokiej jakości
polityka jakości
systemy jakości
rynek
kontrole
high quality food
quality policy
quality systems
market
controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Unijne i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności
Jolanta Bryk
Marzena Trajer
nr katalogowy: 73344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Tradycyjne produkty mięsne Podkarpacia
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 115605
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Algi. Źródło energii i substancji chemicznych
Bartłomiej Igliński
Roman Buczkowski
Grzegorz Piechota
nr katalogowy: 60213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Mitygacja gazów cieplarnianych z produkcji zwierzęcej
Jacek Walczak
Eugeniusz Herbut
Wojciech Krawczyk
nr katalogowy: 59921
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Fizykochemiczna i biologiczna ocena fosforanu diwapniowego wyprodukowanego metodą proekologiczną
Stefania Kinal
Józef Hoffmann
Daniel Korniewicz
Olga Belzyt
Renata Jendroszczyk
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59870
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Modeling, Design and Energy Management of a Residential Standalone Photovoltaic-Fuel Cell Power System
Fatima AGGAD
Tayeb ALLAOUI
Amina TAMER
Mouloud DENAI
nr katalogowy: 127349
10.15199/48.2020.08.17
PV system
PEMFC system
Energy Management
fuzzy MPPT
P&O MPPT.
Fotowoltaika
system hybrydowy
zarządzanie energią
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Energy Rating of Biogas Station
Jiri JANSA
Zdenek HRADILEK
Petr MOLDRIK
nr katalogowy: 83834
10.12915/pe.2014.04.027
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-1
Prawne uwarunkowania rezygnacji z instytucji wymiany gruntów w gospodarce nieruchomościami na obszarach wiejskich1)
DOROTA WILKOWSKA-KOŁAKOWSKA
nr katalogowy: 65131
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Use of algae in agriculture and food industry Wykorzystanie glonów w rolnictwie i przemyśle spożywczym
Łukasz Biłos
Sabina Golla
Agnieszka Patyna
nr katalogowy: 100783
10.15199/62.2016.9.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
The use of telematics systems to optimize the operation of agricultural machinery
Mirosław Zagórda
Paweł Kiełbasa
nr katalogowy: 141871
10.15199/48.2023.02.49
precision agriculture
telematics
exploitation
information technology
rolnictwo precyzyjne
telematyka
eksploatacja
informatyka
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
The use of telematics systems to optimize the operation of agricultural machinery
Mirosław Zagórda
Paweł Kiełbasa
nr katalogowy: 141871
10.15199/48.2023.02.49
precision agriculture
telematics
exploitation
information technology
rolnictwo precyzyjne
telematyka
eksploatacja
informatyka
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Green Solar Source for Outdoor Environment Monitoring Using Wireless RF 2.4 GHz for Smart Farm Application
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 132831
10.15199/48.2021.08.14
RSS
RSSI
ZigBee-Pro
IEEE802.15.4
O2
monitorowanie środowiska
ZigBeee
źródła fotowoltaiczne
AURA 2019-4
Owady w świecie kryzysu klimatycznego
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119617
10.15199/2.2019.4.3
owady
zmiany klimatu
wymieranie
rolnictwo wielkoobszarowe
insects
climate change
extinction
large-scale agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
The possibility of using Fenton reagent for purification of the liquid phase derived from processed waste from pig farming Ocena możliwości zastosowania odczynnika Fentona do oczyszczania fazy ciekłej pochodzącej z przetworzonych odpadów z hodowli trzody chlewnej
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95919
10.15199/62.2015.12.41
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Sterowanie zespołem elektrozaworów na podstawie sygnału z panelu nawigacyjnego Trimble CFX-750 z modułem Field-IQ
Mirosław ZAGÓRDA
Tadeusz JULISZEWSKI
Paweł KIEŁBASA
Piotr NAWARA
Tomasz DRÓŻDŻ
Karolina TRZYNIEC
nr katalogowy: 111060
10.15199/48.2017.12.50
elektrozawory
panel nawigacyjny
opryskiwacz
rolnictwo precyzyjne
electrovalve
navigation display
sprayer
precision farming
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Analiza spadków napięć w instalacjach elektrycznych ciągników rolniczych i ich konsekwencje na mechatroniczne układy sterujące
Mirosław ZAGÓRDA
Paweł KIEŁBASA
Tomasz DRÓŻDŻ
Aleksander GĄSIORSKI
nr katalogowy: 117348
10.15199/48.2018.12.51
spadki napięcia
panel nawigacyjny
układy sterujące
rolnictwo precyzyjne
voltage drops
navigation display
control systems
precision farming
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
A Framework for Chili Fruits Maturity Estimation using Deep Convolutional Neural Network
M.N.Shah ZAINUDIN
Najihah HUSSIN
W.H.Mohd SAAD
S.Mohd RADZI
Z.Mohd NOH
N.A. SULAIMAN
M.S.J.A RAZAK
nr katalogowy: 134758
10.15199/48.2021.12.13
agriculture
chili
maturity
deep learning.
robot rolniczy
dojrzałość owoców
sieci neuronowe.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Wykorzystanie metody konduktometrycznej i georadarowej do identyfikacji stopnia ugniecenia wierzchniej warstwy gruntu
Akinniyi AKINSUNMADE
Sylwia TOMECKA-SUCHOŃ
Paweł PYSZ
Jerzy KARCZEWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Mirosław ZAGÓRDA
Paweł KIEŁBASA
nr katalogowy: 124706
10.15199/48.2020.02.33
georadar
konduktometr
rolnictwo precyzyjne
zagęszczenie gleby
ground penetrating radar
conductivity
precision farming
soil compactness.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Ocena możliwości wykorzystania map przewodności elektrycznej gleby do szacowania zróżnicowania potencjalnego plonu roślin
Mirosław ZAGÓRDA
Paweł KIEŁBASA
Pavel FINDURA
Miroslav ŽITŇÁK
nr katalogowy: 124689
10.15199/48.2020.02.16
przewodność elektryczna gleby
mapy przestrzennej zmienności
plonowanie roślin
GPS
rolnictwo precyzyjne
soil electrical conductivity
maps of spatial variability
yielding plants
GPS
precision farming
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Katastralne efekty scalenia gruntów
Jarosław Taszakowski
Arkadiusz Doroż
Ewelina Grzesiak
nr katalogowy: 131933
10.15199/50.2021.6.3
scalenie gruntów
kataster nieruchomości
dane katastralne
land consolidation
cadaster
cadastral data
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Katastralne efekty scalenia gruntów
Jarosław Taszakowski
Arkadiusz Doroż
Ewelina Grzesiak
nr katalogowy: 131933
10.15199/50.2021.6.3
scalenie gruntów
kataster nieruchomości
dane katastralne
land consolidation
cadaster
cadastral data
AURA 2018-7
Ochrona przyrody w dolinie Skawicy - stan obecny i propozycje ochrony
Paweł FRANCZAK
Karolina LISTWAN-FRANCZAK
nr katalogowy: 114791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Identyfikacja Zróżnicowania Struktury Reologicznej Gruntu na Podstawie Map Przewodności Elektrycznej
Mirosław ZAGÓRDA
Sławomir KURPASKA
Tomasz DRÓŻDŻ
Paweł KIEŁBASA
Miroslav ŽITŇÁK
nr katalogowy: 124688
10.15199/48.2020.02.15
przewodność elektryczna gleby
mapy przestrzennej zmienności
GPS
rolnictwo precyzyjne
soil electrical conductivity
maps of spatial variability
GPS
precision farming
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH