Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2009-9
Sanus per aquam - "Zdrowie dzięki wodzie"
nr katalogowy: 46798
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-11
Borowina w Uzdrowisku Ustroń - od wydobycia do regeneracji
ZYGMUNT BIAŁAS
nr katalogowy: 1383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
AURA 2013-6
RECENZJE
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 77071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
AURA 2010-1
RECENZJE
nr katalogowy: 49127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
AURA 2010-12
Sezon miodobrania minął ...
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 56432
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42989
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Ćwiczenia w solniczce
nr katalogowy: 108571
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
AURA 2012-11
Rośliny lecznicze i użytkowe w kulturze wczoraj i dziś
Kamila MUSIAŁ
nr katalogowy: 72197
AURA 2021-10
Wykorzystanie grzybów leczniczych w medycynie
Małgorzata OSMENDA
nr katalogowy: 133678
grzyby lecznicze
metabolity
leki
medycyna
metoda HCLP
medicinal fungi
metabolites
medicines
medicine
HCLP method
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
PIERNIKI, SŁODKA SZOPKA I STU POMOCNIKÓW MIKOŁAJA
Maria Banasik
nr katalogowy: 41666
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
Lekarstwa nie lubią tytoniu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 46685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Z cholesterolem na bakier
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 60145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Nie masz wina nad Węgrzyna
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 52084
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
AURA 2022-1
Rośliny lecznicze w Rodopach Zachodnich
Piotr SIWEK
nr katalogowy: 135525
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2014-7
Wielka encyklopedia pszczelarstwa
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 85248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Królewskie ziele Bazylia i jej wszechstronne właściwości
nr katalogowy: 109866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Duch odnowy
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4015
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wody mineralne i lecznicze w uzdrowiskach Podkarpacia
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
JANUSZ RAK
nr katalogowy: 21527
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Charakterystyka i wykorzystanie karpackich wód leczniczych
BOGUSŁAW PORWISZ
ANDRZEJ SZCZEPAŃSKI
BARBARA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 21519
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
O chemii farmaceutycznej
H. Juskowiak
nr katalogowy: 42604
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Wody życia
nr katalogowy: 140098
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Lecznicze menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 35777
AURA 2015-9
Miód
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 93384
10.15199/2.2015.9.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Polska i Świat Wydarzenia
nr katalogowy: 113610
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Konopie medyczne czy medyczna marihuana
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123886
AURA 2018-10
Porzeczka czarna - uprawa ekologiczna i właściwości prozdrowotne
Roman PRAŻAK
Anna Krzepiłko
nr katalogowy: 116424
10.15199/2.2018.10.1
Ribes nigrum L.
uprawa ekologiczna
biologiczne i lecznicze właściwości
Ribes nigrum L.
organic cultivation
biology and healing
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Deklaracje producentów dotyczące wartości odżywczej soków
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 61768
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Badania i ocena wybranych układów materiałowych na obuwie specjalne dla osób chorych na cukrzycę lub reumatoidalne zapalenie stawów. Cz. I
Izabela Wierzbicka
Bogusława Jamrozik
Joanna Alvarez
nr katalogowy: 53777
AURA 2015-4
Pielęgnacja jamy ustnej
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 90312
10.15199/2.2015.4.10
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
AURA 2012-9
Nauka uzdrowi uzdrowiska?
nr katalogowy: 70482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Kwas cykoriowy i jego właściwości lecznicze
Renata Choińska
Małgorzata Zawadzka
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 127571
10.15199/62.2020.8.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Chmiel jako roślina lecznicza
Urszula Skomra
nr katalogowy: 64613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-16
Biotechnologia lecznicza
Tomasz Krawczyk
nr katalogowy: 46630
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Nadgryzione zdrowie?
nr katalogowy: 126709
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
Systemy zarządzania środowiskiem i jakością a proces restrukturyzacji podmiotów leczniczych
Ewa Popławska
nr katalogowy: 81142
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania naturalnych wód mineralnych
Janusz Rak
nr katalogowy: 62500
AURA 2010-2
Ziołowe potpourri, czyli sposób na chandrę, mole i odory
PAULINA JAKOWIENKO
nr katalogowy: 50104
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
AURA 2012-3
Rtęć - podstępny zabójca
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 66249
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Zioła - najzdrowszy dodatek do produktów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Marta Kozak
nr katalogowy: 103665
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
teksty-preteksty
nr katalogowy: 69369
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Wody życia
nr katalogowy: 140098
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Charakterystyka i zastosowanie bursztynu bałtyckiego w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym
Ludwik Synoradzki
Jacek Arct
Sławomir Safarzyński
Halina Hajmowicz
Agnieszka Sobiecka
Ewa Dankowska
nr katalogowy: 65160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Biorafinacja ziarna zbożowego
Joanna Harasym
nr katalogowy: 60159
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Występowanie, geneza, wiek i zagrożenia antropogeniczne wód leczniczych w województwie małopolskim
Józef Chowaniec
Piotr freiwald
Tomasz Operacz
Bogusław Porwisz
Krzysztof Witek
Andrzej Zuber
nr katalogowy: 46651
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-1
Muzeum Przemysłu Naftowego i Gazowniczego im. Ignacego Łukasiewicza w Bóbrce
Barbara Olejarz
nr katalogowy: 73971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Mleko kozie wybryk czy dar natury
Katarzyna Kycia
Paula Szymczak
nr katalogowy: 80052
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
O możliwościach wykorzystania wód mineralnych w profilaktyce zdrowotnej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 52826
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Charakterystyka jakości mięsa bobra europejskiego
Natalia Skiepko
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Janusz F. Pomianowski
Łukasz Mroziński
nr katalogowy: 99850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Synthesis of racemic rosmarinic acid Synteza racemicznego kwasu rozmarynowego
Katarzyna Sidoryk
Olga Michalak
Marcin Cybulski
Piotr Cmoch
Katarzyna Mróz
Katarzyna Filip
Agnieszka Burzyńska-Prajzner
nr katalogowy: 99643
10.15199/62.2016.7.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Wheat grain contaminated by microscopic fungi as a source of phenolic acids for potential application in the pharmaceutical industry Zanieczyszczone grzybami mikroskopowymi ziarno pszenicy jako źródło kwasów fenolowych o potencjalnym zastosowaniu w przemyśle farmaceutycznym
Kinga Stuper-Szablewska
Danuta Kurasiak-Popowska
Jerzy Nawracała
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 98974
10.15199/62.2016.6.31
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
OPAKOWANIE 2020-11
Etykietowanie zabezpieczające przed manipulacją
nr katalogowy: 129023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Nowa odsłona walki z zatorami płatniczymi
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 122777
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
AURA 2014-2
Mordercze rośliny
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 82237
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Rekonstrukcja i rewaloryzacja zabytkowego budynku "Pod Łokietkiem" w Ojcowie
Janusz Krentowski
nr katalogowy: 71109
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Skład polifenolowy owoców pigwy
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 111088
10.15199/65.2017.12.2
pigwa
związki bioaktywne
aktywność przeciwutleniająca
procyjanidyny
quince
bioactive compounds
antioxidant activity
proanthocyanidins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Dynia - bogate źródło związków bioaktywnych
Monika Rybarczyk
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza- -Michałowska
nr katalogowy: 126804
10.15199/65.2020.6.5
Pumpkin – A Rich Source of Bioactive Compounds
pumpkin
Cucurbitaceae
bioactive compounds
pro-health influence
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Prawo budowlane a Tarcza Antykryzysowa
Mariola Berdysz
nr katalogowy: 126790
AURA 2023-6
Lato – pachnące lipą i jej zalety
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143546
10.15199/2.2023.6.1
AURA 2023-6
Lato – pachnące lipą i jej zalety
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143546
10.15199/2.2023.6.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Badanie ekstrakcji substancji biologicznie aktywnych z pąków brzozy (Betula) ditlenkiem węgla w stanie nadkrytycznym
Marcin Stocki
Sławomir Bakier
Valery Isidorov
nr katalogowy: 123973
10.15199/62.2019.12.23
AURA 2012-11
W legendzie, w sztuce, w życiu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 72201
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Składniki mineralne i pierwiastki śladowe w wodach butelkowanych dostępnych na polskim rynku
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Dominika Gajewska
Emilia Sta ńkowska
nr katalogowy: 122277
10.15199/62.2019.9.27
AURA 2023-8
Niezwykła odżywcza i prozdrowotna moc nasion komosy ryżowej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 144508
10.15199/2.2023.8.2
komosa ryżowa
nasiona
składniki odżywcze
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
quinoa
seeds
nutrients
nutritional value
health-promoting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Biotransformacja związków steroidowych
TERESA USZYCKA-HORAWA
nr katalogowy: 107990
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-9
Controlling kosztów jakości w podmiocie leczniczym
Urszula Sulowska- Banaś
nr katalogowy: 86469
AURA 2014-7
W trosce o pszczoły
Stanisław Abramczyk
nr katalogowy: 85242
AURA 2012-2
Regionalne atrakcje kosmetyczne
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 65647
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-7
Kuracja i złoty standard w życiu
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 149604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Świdośliwa - mało znany gatunek owoców - wstępna ocena przydatności dla przetwórstwa
Dorota Konopacka
Jan Piecko
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
Dorota Kruczyńska
Maria Buczek
nr katalogowy: 111170
10.15199/64.2017.11-12.1
świdośliwa
antocyjany
utrwalanie
przeciery
suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe
Saskatoon berry
anthocyanins
preservation
puree
vacuum-microwave drying
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Optymalizacja ekstrakcji polifenoli z Mentha spicata różnymi rozpuszczalnikami
Agnieszka Najda
Kamila Klimeka
Sebastian Balanta
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 121949
10.15199/62.2019.8.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106892
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-9
Zastosowanie badań molekularnych do oceny wpływu farmaceutyków na organizmy ekosystemu wodnego
Katarzyna Affek
Monika Załęska-Radziwiłł
nr katalogowy: 70571
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-5
Wymiarowanie instalacji wodociągowej w zakładach przyrodoleczniczych
Edyta Dudkiewicz
Sebastian Englart
nr katalogowy: 76429
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Rehabilitacja lecznicza pracowników finansowana przez NFZ
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 150548
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Lecznicze złoto
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 123628
miód
rodzaje
właściwości
zastosowanie
honey
types
properties
application
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Uwalnianie substancji niebezpiecznych do środowiska podczas unieszkodliwiania odpadów medycznych oraz związane z tym zagrożenia zdrowotne
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Ewa Kosowska
Monika Szpringer
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Halina Król
Agnieszka Gonczaryk
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 125785
10.15199/62.2020.4.15
AURA 2011-1
Beskid Niski, Wysowa-Zdrój
Bronisław JANIEC
nr katalogowy: 56876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Owoce pigwy pospolitej - potencjalny surowiec dla przetwórstwa
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 54450
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-8
Analiza rozwiązań lokalnych systemów oczyszczania wody w wybranych Ośrodkach Sportu i Rekreacji (OSiR) Cz. 1. Rozwiązania technologiczne uzdatniania wody basenowej
Małgorzata Perchuć
Radosław Dziążak
nr katalogowy: 100165
10.15199/17.2016.8.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Zawartość wybranych metabolitów wtórnych i zdolność przeciwutleniająca ziela Mentha × piperita L. var. officinalis Sole f. pallescens Camus suszonego próżniowo
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 124474
10.15199/62.2020.1.18
AURA 2020-7-8
Produkty pszczele w ochronie zdrowia i suplementacji żywienia człowieka
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 127269
10.15199/2.2020.7–8.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Modelowanie mielenia w celu zmniejszenia zużycia energii oraz określenia wpływu zmiennych procesu na drukowność papieru metodą inkjet Część 3. Model przewidujący właściwości zorientowanych arkuszy papieru (DSF)
Jerzy W. Skowroński
nr katalogowy: 63484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Chmiel ekologiczny - najlepszy surowiec do produkcji piwa
Ewa Solarska
Bożena Sosnowska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 113421
10.15199/64.2018.4.5
chmiel ekologiczny
żyzność gleby
biologiczna ochrona roślin
ekstrakty roślinne
preparaty mikrobiologiczne
związki bioaktywne
organic hop
soil fertility
biological plant protection
plant extracts
microbial preparations
bioactive ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
AURA 2021-10
Uprawa i wykorzystanie konopi siewnych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Mariusz SZMAGARA
nr katalogowy: 133677
10.15199/2.2021.10.1
konopie siewne
kannabinoidy
właściwości prozdrowotne i lecznicze
hemp
cannabinoids
pro-health and healing properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Szkło nieliniowe dla fotoniki.Część 2. Nieliniowość mechaniczna i termiczna szkła
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 33959
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-12
Wpływ nanocząstek SiO2 na właściwości lakierów i powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 39976
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Wpływ rodzaju cementu i kruszywa drobnoziarnistego na właściwości zapraw
Teresa Rucińska
Olga Chańko
Agnieszka Nowicka
nr katalogowy: 95757
10.15199/33.2015.12.25
SZKŁO I CERAMIKA 2014-3
KRAINA OKIEN cz. II
nr katalogowy: 84824
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-2
Co powinna zawierać deklaracja właściwości użytkowych płytek ceramicznych wynikająca z rozporządzenia 305/2011
Łukasz Adamus
nr katalogowy: 77012
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-11
Poprawa właściwości kształtek wtryskowych z poli(tereftalanu etylenu) w wyniku zmieszania polimerów o różnych masach cząsteczkowych
ANDRZEJ WĄSICKI
WOJCIECH NAPIERALSKI
nr katalogowy: 43668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Właściwości epoksydowanego kauczuku naturalnego zawierającego modyfikowaną skrobię ziemniaczaną
Małgorzata Piotrowska
Marian Zaborski
Joanna Szymońska
nr katalogowy: 20263
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Wykorzystanie zestawu aparaturowego USTER HVI SPECTRUM do oceny wybranych właściwości fizycznych włókien bawełny
S. Lewandowski
nr katalogowy: 19744
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Fakty i mity dotyczące rur preizolowanych stosowanych w ciepłownictwie – Część III – Krajowe deklaracje właściwości użytkowych
Ewa Kręcilewska
Ireneusz Iwko
nr katalogowy: 136759
10.15199/9.2022.3.4
rury i złącza preizolowane
systemy ciepłownicze
właściwości cieplne
właściwości mechaniczne
preinsulated pipes and joins
district heating systems
thermal properties
mechanical properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-2
Mikrocytometria odkształceniowa wykorzystująca technikę mikrosystemów
Rafał WALCZAK
Aleksandra POKRZYWNICKA
nr katalogowy: 104240
10.15199/13.2017.2.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-10
Przegląd technik formowania nanowłókien Część I. Techniki laboratoryjne
WIESŁAWA BENDKOWSKA
nr katalogowy: 30715
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Właściwości i zastosowanie cieczy jonowych w syntezie nieorganicznych nanomateriałów
Krystyna Marczewska -Boczkowska
nr katalogowy: 56482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Elektrochemiczne właściwości polielektrolitów akrylanowych
EDWIN MAKAREWICZ
TOMASZ MIKULSKI
nr katalogowy: 43678
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Pomiary właściwości cieczy
nr katalogowy: 29080
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Ciepłochronne zaprawy gipsowe
Teresa Wons
Małgorzata Niziurska1
nr katalogowy: 117764
10.15199/33.2018.12.03
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-10
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 63050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Synteza i właściwości emulgujące polioksyetylenowych pochodnych (1-fenyloetylo)-fenoli
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 43359
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Właściwości antykorozyjne powłok zawierających nanocząstki węglika krzemu
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 34278
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Technologiczna ocena właściwości cynkowych sorbentów związków siarki
KAZIMIERZ STOŁECKI
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
KRZYSZTOF KOWALCZYK
nr katalogowy: 30011
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Optymalizacja właściwości dynamicznych układu napędowego z połączeniem sprężystym
Krzysztof SZABAT
nr katalogowy: 35764
GOSPODARKA WODNA 2007-11
Właściwości płyt kotwiących
JULIAN KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 31211
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Oznakowanie CE wybranych wyrobów budowlanych w zakresie właściwości akustycznych
Marek Niemas
nr katalogowy: 29290
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Właściwości przetwarzania energii w układach generatorów elektrowni wiatrowych
Wojciech JARZYNA
Piotr FILIPEK
Michał CHARLAK
nr katalogowy: 34937
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Właściwości optyczne papierów barwionych wypełnianych
JACEK CZECHOWSKI
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26212
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Wpływ rodzaju fal na właściwości tektur falistych
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26207
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Wpływ nanocząstek SiC na właściwości mechaniczne i ochronne powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 25496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-6
Zastosowanie recyklatu PET do produkcji polimerobetonów
BARBARA GAWDZIK
TADEUSZ MATYNIA
DANUTA MACIĄGA-DEMBIŃSKA
MARIOLA KURCZAK
nr katalogowy: 42755
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
Polifosfazeny: synteza, właściwości, nowe kierunki zastosowania
ALEKSANDRA BURCZYK
DARIUSZ BOGDAŁ
JAN PIELICHOWSKI
nr katalogowy: 28600
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Wpływ trójetyloaminy (TEA) na wybrane właściwości fizykomechaniczne matrycy cementowej
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 88057
SZKŁO I CERAMIKA 2009-4
Wpływ temperatury spiekania na właściwości tworzyw z ZnO
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 45985
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-4
Papier opakowaniowy - ortotropowy materiał sprężysty
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
nr katalogowy: 51141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Wpływ ilości domieszki na właściwości trybologiczne cienkich warstw TiO2:Nd
Michał Mazur
Damian Wojcieszak
Jarosław Domaradzki
Danuta Kaczmarek
Kosma Baniewicz
Piotr Mazur
nr katalogowy: 74222
SZKŁO I CERAMIKA 2012-6
Otrzymywanie i właściwości nanoproszków tlenku cynku Część III: Hydrotermalna synteza nano tlenku cynku domieszkowanego jonami Al+3
Tomasz Strachowski
nr katalogowy: 72949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Analiza zmian właściwości termicznych i struktury kompozytu poliamidu 6 z kulkami szklanymi po procesie wygrzewania
adam gnatowski
RenAta Caban
Zbigniew Bałaga
nr katalogowy: 62442
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Wymagania norm na zaprawy murarskie
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 51454
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-10
Problematyka oceny właściwości płynów hamulcowych i technologicznych w laboratorium akredytowanym
BRONISŁAW DEJNEGA
nr katalogowy: 30262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-12
Nanolignina jako czynnik antybakteryjny oraz blokujący promieniowanie ultrafioletowe w wyrobach włókienniczych
RYSZARD KOZŁOWSKI
MAŁGORZATA ZIMNIEWSKA
JOLANTA BATOG
nr katalogowy: 40016
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-10
Wpływ stopnia odkształcenia podłoża na właściwości powłoki cynkowej
MAGDALENA PŁOCIŃSKA
TOMASZ PŁOCIŃSKI
JERZY SZAWŁOWSKI
nr katalogowy: 38964
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Właściwości mechaniczne kompozytów z odpadami zawierającymi wełnę
EWA KOWALSKA
MARTA KIJEŃSKA
PAWEŁ CZYŻYK-MARKIEWICZ
nr katalogowy: 37676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Wpływ modyfikatorów na właściwości ceramiki sanitarnej
MAŁGORZATA OSIŃSKA
KATARZYNA LACHOWICZ
nr katalogowy: 35985
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Wpływ okresu przemalowywania powłok epoksydowych na adhezję powłok nawierzchniowych i właściwości ochronne całego systemu powłokowego
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 34124
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Właściwości warstw kompozytowych typu TiC+(Co-W) wytwarzanych w procesie tytanowania próżniowego połączonym z obróbką galwaniczną
EWA KASPRZYCKA
nr katalogowy: 40461
OPAKOWANIE 2008-11
Wpływ struktury krystalicznej skrobi zastosowanej jako napełniacz na właściwości biorozpraszalnego kompozytu polietylenowego
Dominik Paukszta
Zbyszko Lubiewski
Katarzyna Sobocińska
Anna Kończal
Grażyna Lewandowicz
nr katalogowy: 39474
CHŁODNICTWO 2008-6
Zmiany właściwości antyoksydacyjnych mrożonej kapusty brukselskiej w funkcji czasu i temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 36070
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Deklarowanie i porównywanie właściwości użytkowych elementów murowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 125936
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH