Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wołowina? Z przyjemnością!
nr katalogowy: 63780
OPAKOWANIE 2013-2
Nanotechnologia w czujnikach świeżości pożywienia?
nr katalogowy: 74759
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Obroty żywcem wołowym na rynku krajowym po akcesji do UE
Krzysztof Serdeyn
nr katalogowy: 16749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Składowanie wołowiny odkostnionej przed wywozem
Andrzej Puka
nr katalogowy: 30658
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-2
Zastosowanie rezonatora kwarcowego z akustyczną falą powierzchniową i warstwy azotku tytanu do wykrywania amoniaku
WALDEMAR SOLUCH
JOLANTA SADURA
MARIAN TEODORCZYK
nr katalogowy: 41408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 67045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 20744
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90205
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 61123
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Rynek wołowiny w Polsce-stan aktualny
Łukasz Cukierski
nr katalogowy: 9528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Po czym poznać dobrą wołowinę?
nr katalogowy: 119005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
II Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 96227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Szefowie kuchni na szlaku polskiej wołowiny
nr katalogowy: 125921
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
OPAKOWANIE 2014-6
Wskaźniki ditlenku węgla przeznaczone do monitorowania świeżości żywności
NATALIA KRYSIŃSKA
MARIUSZ TICHONIUK
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 85064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 33826
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Za nami spotkanie branży wołowej
nr katalogowy: 95697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Konsumenci w U SA oczekują wydłużonej świeżości pieczywa
nr katalogowy: 109912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
System jakości wołowiny - QMP promuje PZPBM
nr katalogowy: 76490
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Detekcja zespołu QRS przy zastosowaniu sieci falkowo - neuronowych
Agnieszka DURAJ
Andrzej KRAWCZYK
Magdalena KUMOR
nr katalogowy: 11814
CHŁODNICTWO 2009-11
Przykład predykcji czasu zamrażania żywności przy użyciu modelu analityczno-empirycznego
JAROSŁAW SUROWSKI
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 47915
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny
Marzena Trajer
nr katalogowy: 127701
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Wielopunktowe czujniki światłowodowe do wykrywania nacisku
Jacek KUSZNIER
nr katalogowy: 45543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Powiew świeżości
nr katalogowy: 4069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Polskie Steki z długo sezonowanej wołowiny Najlepsze z najlepszych
nr katalogowy: 85462
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
KRONIKA
nr katalogowy: 87490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Sukces emulsji bezjajecznych
Stefanie Schmidt
nr katalogowy: 12839
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Od Redakcji
Maryla Burska
nr katalogowy: 12055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Profesjonalna sprzedaż wyrobów
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 9583
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Romantycznie w bieli
J. Perlińska-Szebesta
nr katalogowy: 19943
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Sytuacja na rynku mięsa w Polsce w 2017 roku
Marzena Trajer
nr katalogowy: 113406
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Możliwości wzrostu produkcji i poprawy jakości wołowiny
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 22714
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Międzynarodowe standardy w obrocie handlowym wołowi na australijską
Adam Olszewski
nr katalogowy: 9622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Unia w kalejdoskopie
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4259
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Obrót jagnięciną
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBIN
nr katalogowy: 22038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. V). Proces czerstwienia i konserwacji chleba plackowego
Michael Abdalla
nr katalogowy: 5147
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
KwintESENCJA kulinarnej świeżości Jesienią 2005 r. warszawski hotel Novotel Centrum (dawny Forum) pokazał swe odmienione oblicze
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 18673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Rynek żywności pochodzenia zwierzęcego. Stan po integracji z UE
R. Urban
nr katalogowy: 14791
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wpływ udziału mięsa chudego, tłuszczu, barwy mięśni oraz stopnia zaawansowania obróbki cieplnej na kształtowanie specyficznej smakowitości wołowiny i wieprzowiny
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 57880
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Modyfikacja systemu rozbioru półtusz z młodego bydła rzeźnego
Jerzy Strzelecki
Stanisław Tyszkiewicz
Karol Borzuta
Andrzej Borys
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 16718
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Co pisza inni - ze swiata
A.Ł.
nr katalogowy: 9530
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
OPAKOWANIE 2016-11
Wykorzystanie naturalnych barwników spożywczych w konstrukcji wskaźnika świeżości opakowanej żywności
MARIUSZ TICHONIUK
NATALIA RADOMSKA
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 102180
10.15199/42.2016.11.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Powiew świeżości
nr katalogowy: 31728
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Powiew świeżości
nr katalogowy: 31171
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Produkcja wołowiny współpraca przemysłu z nauką
Jean-François Hocquette
Jerzy Wierzbicki
Rod Polkinghorne
Isabelle Legrand
David Pethick
nr katalogowy: 96225
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 104732
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 86630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Azot - to dobra alternatywa dla dwutlenku węgla w przemyśle spożywczym
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 124003
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Z życia Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego - Walne Zebranie Członków UPPCH
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 96529
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Analiza możliwości wykrywania biomarkerów w wydychanym powietrzu
Zbigniew BIELECKI
Tadeusz STACEWICZ
Jacek WOJTAS
Janusz MIKOŁAJCZYK
Mirosław NOWAKOWSKI
Dariusz SZABRA
Magdalena GARLIŃSKA
Robert MĘDRZYCKI
Artur PROKOPIUK
Beata RUTECKA
nr katalogowy: 77837
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ANALIZA SYMULACYJNA WPŁYWU POZIOMU WYKRYWANIA NOŚNEJ NA WYDAJNOŚĆ SIECI IEEE 802.11 O TOPOLOGII LINII
Grzegorz Ząbkowicz
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 101763
10.15199/59.2016.6.45
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Możliwości wykrywania par alkoholu w kabinach samochodów z szybami o nieznanych parametrach
Jan KUBICKI
Jarosław MŁYŃCZAK
Krzysztof KOPCZYŃSKI
Jadwiga MIERCZYK
nr katalogowy: 100553
10.15199/48.2016.09.65
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Detecting the usage of a mobile phone during an online test using AI technology
Ahmad F. Al-allaf
Bashar H. Asker
nr katalogowy: 140341
10.15199/48.2022.11.11
YOLOv5
cell phone detection
Cheating in the online exam
Jetson nano
telefon komórkowy
egzamin online
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Detecting the usage of a mobile phone during an online test using AI technology
Ahmad F. Al-allaf
Bashar H. Asker
nr katalogowy: 140341
10.15199/48.2022.11.11
YOLOv5
cell phone detection
Cheating in the online exam
Jetson nano
telefon komórkowy
egzamin online
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Wykrywanie niewspółosiowości w układach napędowych z silnikiem indukcyjnym zasilanym z przemiennika częstotliwości
Paweł EWERT
Marcin MUSIAŁ
nr katalogowy: 103786
10.15199/48.2017.02.09
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody oznaczania kwasowości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30246
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-4
Ale wkoło jest wesoło
Edyta Kruhlik
nr katalogowy: 39313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Zakwas piekarski - od tradycji do innowacji
Anna Diowksz
nr katalogowy: 24436
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Bejo uczestniczy w targach BioFach
nr katalogowy: 23827
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-1
Metoda wykrywania nieszczelności w przesyłowych sieciach gazowych (cz. 2)
Andrzej J. Osiadacz
Łukasz Kotyński
nr katalogowy: 96358
10.15199/17.2016.1.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Kwasowość tłuszczowa w wybranych przetworach zbożowych (kasze i płatki)
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 35236
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Wołowina na medal
nr katalogowy: 83920
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Udział Polski w międzynarodowym handlu wołowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33847
OPAKOWANIE 2010-4
Nowy system wykrywania metali
nr katalogowy: 52892
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.I)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 33737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Maison du blé: nowa marka pieczywa na polskim rynku
nr katalogowy: 81750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
UNI Carriers Potęga wyrosła z tradycji
nr katalogowy: 102826
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Massive Multi-Frequency Eddy Current Method for Clad Material Inspection
Paweł Karol FRANKOWSKI
Tomasz CHADY
nr katalogowy: 97593
10.15199/48.2016.04.15
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-23
Wykrywanie bomb
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 5614
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Tapered plastic optical fiber loop coated with ZnO nanorods using multiple channels for relative humidity sensing
Mohamad Noriszakiy HISAM
. Hazli Rafis Abdul RAHIM
Hanim Abdul RAZAK
Siti Nurhidayah AZMI
. Siti Halma JOHARI
Mohd Hafiz JALI
Siti Amaniah Mohd CHACHULI
Siddharth Thokchome
Ahmad Razif Muhammd
Sulaiman Wadi HARUN
nr katalogowy: 136956
10.15199/48.2022.04.16
czujnik wilgotności
światłowód.
Humidity sensor
Zinc Oxide nanorods
Plastic optical fiber
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Tapered plastic optical fiber loop coated with ZnO nanorods using multiple channels for relative humidity sensing
Mohamad Noriszakiy HISAM
. Hazli Rafis Abdul RAHIM
Hanim Abdul RAZAK
Siti Nurhidayah AZMI
. Siti Halma JOHARI
Mohd Hafiz JALI
Siti Amaniah Mohd CHACHULI
Siddharth Thokchome
Ahmad Razif Muhammd
Sulaiman Wadi HARUN
nr katalogowy: 136956
10.15199/48.2022.04.16
czujnik wilgotności
światłowód.
Humidity sensor
Zinc Oxide nanorods
Plastic optical fiber
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
FRESH Kompleksowa oferta nowoczesnych bufetów chłodniczych, grzewczych i neutralnych
nr katalogowy: 109179
OPAKOWANIE 2007-9
Vortal e-hortipak-cobro. eu - doradcą plantatora i eksportera świeżych owoców i warzyw
Andrzej Hejduk
nr katalogowy: 29741
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Wiosenny Powiew Świeżości
nr katalogowy: 51663
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-2
Kompletny system diagnostyczny do wykrywania l identyfikacji uszkodzeń
Ryszard SIKORA
Piotr BANIUKIEWICZ
nr katalogowy: 11633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Italmarco - automatyzacja technologii rzemieślniczej
nr katalogowy: 56916
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-12
Postęp w technologii wykrywania żużla w konwertorach tlenowych
BORECKI M.
STECKO J.
BULKOWSKI L.
nr katalogowy: 22745
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Metody cyfrowego przetwarzania w impulsowym radarze do sondowań podpowierzchniowych
MARIUSZ ZYCH
nr katalogowy: 70185
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2016 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 101642
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wiadomości
nr katalogowy: 100634
DOZÓR TECHNICZNY 2020-4
Niekonwencjonalna metoda wykrywania pęknięć
Leszek Gardyński
nr katalogowy: 127754
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-11
Wstępne wyniki badań wykrywania pocisków przeciwpancernych przy użyciu mikrofalowej głowicy detekcyjnej
Adam Rutkowski
Adam Kawalec
Czesław Rećko
Andrzej Witczak
Bronisław Wajszczyk
Marcin Szugajew
nr katalogowy: 102371
10.15199/59.2016.11.7
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-12
Wykorzystanie prądu w obwodzie uziemienia żył powrotnych kabli elektroenergetycznych SN do wykrywania i lokalizacji zwarć doziemnych w sieciach SN
Krzysztof Łowczowski
Józef Lorenc
Józef Zawodniak
nr katalogowy: 129510
10.15199/74.2020.12.2
zwarcia doziemne
sieć SN
automatyka zabezpieczeniowa
lokalizacja zwarć
żyła powrotna
earth fault
MV network
protective relaying
earth fault location
cable screen
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-12
Wykorzystanie prądu w obwodzie uziemienia żył powrotnych kabli elektroenergetycznych SN do wykrywania i lokalizacji zwarć doziemnych w sieciach SN
Krzysztof Łowczowski
Józef Lorenc
Józef Zawodniak
nr katalogowy: 129510
10.15199/74.2020.12.2
zwarcia doziemne
sieć SN
automatyka zabezpieczeniowa
lokalizacja zwarć
żyła powrotna
earth fault
MV network
protective relaying
earth fault location
cable screen
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Jabłka to smak i zdrowie
nr katalogowy: 146035
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 80005
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
The application of wavelet analysis and neural networks in the diagnosis of rolling bearing faults in induction motors
Paweł EWERT
Czesław T. KOWALSKI
Marcin WOLKIEWICZ
nr katalogowy: 74840
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Sensory optoelektroniczne do detekcji markerów chorobowych z laserami przestrajalnymi w zakresie < 2,5 mikro m
Tadeusz Stacewicz
Jacek Wojtas
Paweł Magryta
Tomasz Ligor
Dariusz Szabra
Artur Prokopiuk
Zbigniew Bielecki
Bogusław Buszewski
Janusz Mikołajczyk
Mirosław Nowakowski
Robert Mędrzycki
nr katalogowy: 101106
10.15199/13.2016.9.16
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-4
Embedded mobile systems to assist road users in urban environments
Julian Balcerek
Karol Piniarski
Adam Konieczka
Paweł Pawłowski
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 97823
10.15199/13.2016.4.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-6
Wodnik - innowacyjny system do wykrywania wycieków oraz optymalnego sterowania w sieciach wodociągowych, oparty na zdalnie przesyłanych danych pomiarowych - wyniki badań
Damian Sala
Przemysław Kołakowski
Jerzy Klimkowski
Marian Kwietniewski
Jarosław Chudzicki
Agnieszka Malesińska
Katarzyna Miszta-Kruk
nr katalogowy: 91872
10.15199/17.2015.6.5
CHŁODNICTWO 2013-12
Brochotrix thermosphacta - bakteria odpowiedzialna za psucie mięsa w warunkach chłodniczych
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 81215
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-4
BADANIE WPŁYWU SENSORA ULTRADŹWIĘKOWEGO NA BEZPIECZEŃSTWO UŻYTKOWNIKA SAMOCHODU OSOBOWEGO
Jan Matuszewski
Piotr Gołek
nr katalogowy: 148418
10.15199/13.2024.4.2
sensory samochodowe
czujnik ultradźwiękowy
pomiar odległości
platforma Arduino
car sensors
ultrasonic sensor
distance measurement
Arduino platform
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
Badania nieniszczące metodą prądów wirowych – możliwości zastosowań
CZESŁAW DYBIEC
SYLWIA WŁODARCZYK
nr katalogowy: 50687
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 112172
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 84408
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Powiew świeżości
nr katalogowy: 78107
ELEKTROINSTALATOR 2021-7
PRODUKTY
nr katalogowy: 132690
ELEKTROINSTALATOR 2021-7
PRODUKTY
nr katalogowy: 132690
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-8-9
Sekwencyjny algorytm wykrywania transmisji użytkownika pierwotnego
Krzysztof Cichoń
Adrian Kliks
nr katalogowy: 71232
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
ALGORYTMY HEURYSTYCZNE W SYSTEMACH WYKRYWANIA ZAGROŻEŃ SIECIOWYCH
Michał Jakubski
Marcin Niemiec
nr katalogowy: 93784
10.15199/59.2015.8-9.75
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Wykorzystanie fosfatazy kwaśnej do wykrywania i oznaczania typowych anionów na chromatogramach
JOANNA MASŁOWSKA
ALINA OWCZAREK
nr katalogowy: 42691
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Elektroniczne systemy ochrony przed BSP
Krzysztof Górski
Sebastian Szymański
Igor Mielczarek
Jakub Grzesiak
nr katalogowy: 139288
10.15199/48.2022.09.28
Bezzałogowe Systemy Powietrzne
klasyfikacja BSP
Systemy zwalczania BSP
Systemy wykrywania BSP.
Unmanned Aerial Vehicle
classification of UAV
UAV combat systems
UAV detection systems
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Elektroniczne systemy ochrony przed BSP
Krzysztof Górski
Sebastian Szymański
Igor Mielczarek
Jakub Grzesiak
nr katalogowy: 139288
10.15199/48.2022.09.28
Bezzałogowe Systemy Powietrzne
klasyfikacja BSP
Systemy zwalczania BSP
Systemy wykrywania BSP.
Unmanned Aerial Vehicle
classification of UAV
UAV combat systems
UAV detection systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Kontrola atmosfery oraz jakości pakowania produktów spożywczych
Michał Bogaty
Phillippe Girardon
nr katalogowy: 115598
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
PORADNIK Wino dla inżyniera (197) Kalifornia w Warszawie (2)
winny maniak
nr katalogowy: 112674
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-26
PORADNIK Wino dla inżyniera (140)
winny maniak
nr katalogowy: 88744
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Informacje
nr katalogowy: 42109
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Butle Freshline Plus i mieszanki gazów Air Products zapewniają dobrą atmosferę dla żywności
nr katalogowy: 78775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Puffing vs. ziarno
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 88773
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-3
Aplikacja nowego algorytmu automatycznego wykrywania krawędzi ziaren na przykładzie zdjęć mikrostruktury stali austenitycznej 304L
ŁUKASZ RAUCH
JAROSŁAW NOWAK
nr katalogowy: 24646
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Zastosowanie rozszerzonego filtru Kalmana do diagnostyki zwarć zwojowych w uzwojeniu stojana silnika indukcyjnego
Robert WIERZBICKI
Czesław T. KOWALSKI
nr katalogowy: 49923
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Electrical Transients Monitoring via Higher-Order Cumulants and Competitive Layers
Juan José GONZÁLEZ DE LA ROSA
Antonio MORENO MUÑ
OZ
nr katalogowy: 47466
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
System kondycjonowania próbek gazowych do optoelektronicznego sensora markerów chorobowych
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
Zbigniew BIELECKI
Anna ZAJĄC
Dominika MAJSTEREK
nr katalogowy: 93270
10.15199/48.2015.09.46
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Wołowina w roli głównej
nr katalogowy: 102069
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Metody pośrednie wykrywania nieszczelności
Andrzej J. Osiadacz
Łukasz Kotyński
nr katalogowy: 63661
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-4
O ocenie czułości zabezpieczeń elektrycznych
nr katalogowy: 113268
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
ZM LENARCIK podbija Polskę!
Kinga Borek
nr katalogowy: 80014
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Wołowina godna zaufania
nr katalogowy: 76514
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
PRZEDSIĘBIORSTWO DROBIARSKIE WZRASTA DZIĘKI TECHNOLOGII INFORMATYCZNEJ
nr katalogowy: 121992
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Czerstwienie pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 76469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Lotne związki aminowe wskaźnikiem świeżości ryb i mięsa
Natalia Radomska
Mariusz Tichoniuk
Ryszard Cierpiszewski
Ewa Biazik
nr katalogowy: 96822
10.15199/65.2016.2.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-8
Metody wykrywania pracy wyspowej i ich implementacja w symulacji i modelu rzeczywistym Część II – Symulacja w czasie rzeczywistym
Désiré D. RASOLOMAMPIONONA
Bertrand RAISON
Albert BANASZEK
Denis ARNOULT
nr katalogowy: 45641
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Budowa i badania bloków funkcjonalnych układu do wykrywania i lokalizacji położenia linii przesyłowej wysokiego napięcia jako źródła promieniowania elektromagnetycznego małej częstotliwości
Janusz TUŚNIO
nr katalogowy: 48158
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
OPAKOWANIE 2011-9
Niezawodne systemy wykrywania metali
nr katalogowy: 62634
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Weryfi kacja laboratoryjna możliwości zastosowania wybranych detektorów akustycznych i ultradźwiękowych do wykrywania wewnętrznych nieszczelności armatury gazowniczej
Grzegorz Demusiak
Mariusz Koc
nr katalogowy: 112229
10.15199/17.2018.2.1
nieszczelności wewnętrzne armatury gazowniczej
metoda detekcji akustycznej i ultradźwiękowej wycieków gazu
zastosowanie detekcji ultradźwiękowej do wykrywania wewnętrznych wycieków gazu
inner gas leaks of gas fi ttings and valves
acoustic and ultrasound method of gas leak detection
application of ultrasound method for inner gas leak detection
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 68037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Testy DNA - pewność, że ryby i owoce morza pochodzą z wiarygodnych źródeł. Dobra identyfikacja
nr katalogowy: 98393
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Nowoczesne metody utrzymywania świeżości mięsa i wędlin
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 83741
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Wyjątek od reguły
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47110
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Prostota i pragmatyzm
Magda Druri
nr katalogowy: 61858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
EISVOGEL DOSTARCZA SZYBKO I WYDAJNIE
nr katalogowy: 121100
CHŁODNICTWO 2023-2
Niesamowite funkcje lodówek
nr katalogowy: 142830
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Co warto wiedzieć o systemach detekcji gazów?
Krzysztof Chmielewski
nr katalogowy: 143320
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Detection of acetone as a potential non-invasive diagnosis tool for diabetes patients
Mohd Hafiz Jali
Ahmad Nur Azeim Ahmad Zamzuri
Hazli Rafis Abdul Rahim
Md. Ashadi Md Johari
Aminah Ahmad
Mohamad Faizal Baharom
Huda Adnan Zain
Sulaiman Wadi Harun
nr katalogowy: 137343
10.15199/48.2022.05.13
aceton
żel agarozowy
podłoże szklane
cukrzyca
acetone
agarose gel
glass substrate
diabetes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Detection of acetone as a potential non-invasive diagnosis tool for diabetes patients
Mohd Hafiz Jali
Ahmad Nur Azeim Ahmad Zamzuri
Hazli Rafis Abdul Rahim
Md. Ashadi Md Johari
Aminah Ahmad
Mohamad Faizal Baharom
Huda Adnan Zain
Sulaiman Wadi Harun
nr katalogowy: 137343
10.15199/48.2022.05.13
aceton
żel agarozowy
podłoże szklane
cukrzyca
acetone
agarose gel
glass substrate
diabetes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Laserowa spektroskopia absorpcyjna z wykorzystaniem kwantowych laserów kaskadowych do detekcji amoniaku w zakresie długofalowej podczerwieni
Jacek WOJTAS
Zbigniew BIELECKI
Dariusz SZABRA
Janusz MIKOŁAJCZYK
nr katalogowy: 133577
10.15199/48.2021.10.30
laserowa spektroskopia absorpcyjna
kwantowe lasery kaskadowe QCL
wykrywanie amoniaku NH3
laser absorption spectroscopy
infrared spectroscopy
quantum cascade lasers QCL
ammonia detection NH3.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Zastosowanie spektroskopii plazmy wzbudzanej laserowo do zdalnego wykrywania materiałów wybuchowych
Jacek JANUCKI
Krzysztof KICZYŃSKI
nr katalogowy: 63370
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Badania nad poprawą czułości systemów detekcji śladowych ilości zanieczyszczeń gazowych metodą komórek wieloprzejściowych
Marcin Miczuga
Krzysztof Kopczyński
Jan Pietrzak
nr katalogowy: 101097
10.15199/13.2016.9.7
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
ROZPOZNAWANIE ZACHOWAŃ OSÓB Z WYKORZYSTANIEM PUNKTÓW ZNAJDUJĄCYCH SIĘ W SĄSIEDZTWIE PUNKTÓW EKSTREMUM KRZYWIZNY KONTURU CIAŁA
Łukasz Kamiński
Paweł Gardziński
Krzysztof Kowalak
Sławomir Maćkowiak
nr katalogowy: 90471
10.15199/59.2015.4.74
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-1
Wykrywanie przejść dla pieszych na zdjęciach wykonanych telefonem komórkowym
Rajmund Kożuszek
nr katalogowy: 89176
10.15199/13.2015.1.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
System X-ray zwiększa bezpieczeństwo kontroli jakości wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 129964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Higieniczne sygnalizatory poziomu cieczy gęstych, lepkich i z zawartością części stałych
nr katalogowy: 76487
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-10
Nowe modele systemów wizyjnych FH z innowacyjną detekcją defektów SI firmy Omron
nr katalogowy: 128675
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Głęboki dołek świński źródła i skutki
Roman Urban
nr katalogowy: 42531
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Lekcja z mistrzami
nr katalogowy: 143113
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-4
Systemy wykrywania intruzów wykorzystujące metody sztucznej inteligencji
Przemysław Kukiełka
Zbigniew Kotulski
nr katalogowy: 59070
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
DOZÓR TECHNICZNY 2015-6
Analiza uszkodzeń z wykorzystaniem opracowanego specjalistycznego oprogramowania do analizy danych z nieniszczącej diagnostyki obrazowej ASASD
nr katalogowy: 95321
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-3
Wystąpienie Krzysztofa Ciska - Prezesa Stowarzyszenia Geodetów Polskich
nr katalogowy: 41900
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Klejnot z Douro
winny maniak
nr katalogowy: 73897
OPAKOWANIE 2016-3
Trendy w projektowaniu opakowań a ochrona prawna
nr katalogowy: 98007
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
UKŁAD SZEROKOPASMOWEGO NAMIERNIKA WYKONANEGO W TECHNOLOGII RADIA PROGRAMOWALNEGO
Krzysztof Cwalina
Piotr Rajchowski
nr katalogowy: 93793
10.15199/59.2015.8-9.85
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 50645
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-12
Metoda wykrywania nieszczelności w przesyłowych sieciach gazowych (cz. 1)
Andrzej J. Osiadacz
Łukasz Kotyński
nr katalogowy: 95480
10.15199/17.2015.12.1
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Wyniki pomiarów szumowym radarem do sondowań podpowierzchniowych
MARIUSZ ZYCH
nr katalogowy: 71005
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Zastosowanie analizy falkowej do wykrywania uszkodzeń łożysk tocznych
Paweł EWERT
Anna DOROSŁAWSKA
nr katalogowy: 103244
10.15199/48.2017.01.72
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Nowoczesne metody stosowane w uboju świń i bydła
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 126892
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
ANALIZA MOŻLIWOŚCI WYKORZYSTANIA TRANSFORMACJI FALKOWEJ DO DETEKCJI NIEZAJĘTYCH PASM CZĘSTOTLIWOŚCI
Krzysztof Bronk
Dominik Rutkowski
Błażej Wereszko
Kacper Wereszko2
Krzysztof Żurek
nr katalogowy: 114381
10.15199/59.2018.6.71
entropia falkowa sygnału
radio kognitywne
transformacja falkowa
wykrywanie widma.
cognitive radio
signal wavelet entropy
spectrum sensing
wavelet transform.
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Europejski Stół – tradycja, nowoczesność, jakość rozmawiamy z Januszem Rodziewiczem, prezesem SRW RP
nr katalogowy: 50780
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Chcesz być zdrowy, szczupły - jedz mięso!
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 45677
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Co dają systemy jakości mięsa?
nr katalogowy: 73860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
ABP Poland z inicjatywą na rzecz rozwoju zrównoważonej produkcji wołowiny w Polsce
nr katalogowy: 144568
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Ochrona przed podróbkami
nr katalogowy: 19813
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH