Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Anna Połczyńska"

Synchronizacja danych - bezpieczny produkt, mniejsze koszty DOI:


  Mocno zakorzenione poczucie własności we właścicielach firm, kredyty zaciągane na potrzeby inwestycyjne wynikające z chęci sprostania wymaganiom stawianym przez rynek, rozdrobnione zakłady mięsne, niska siła przetargowa dostawców, coraz częściej występujące na rynku polskim przypadki ptasiej grypy, afrykańskiego pomoru świń (ASF), wycofania produktów z rynku, coraz silniejsza presja cenowa, coraz wyższe kary nakładane przez Sanepid i PIH, powodują, że coraz więcej podmiotów branży mięsnej jest skorych do negocjacji, rozpoczyna bądź rozważa w najbliższym czasie proces konsolidacji, poszukuje innowacyjnych rozwiązań, które pomogą zoptymalizować koszty.Pomimo rosnącej siły dużych sklepów oraz większej liczby supermarketów i dyskontów, nadal mniejsi detaliści odpowiadają za większą sprzedaż mięsa i wędlin. Polacy najchętniej kupują mięso i wędliny w specjalistycznych sklepach mięsno-wędliniarskich i w tradycyjnych sklepach spożywczych. Zakłada się, że trendy k[...]

 Strona 1