Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ jakości wody technologicznej na wybrane parametry brzeczki słodowej
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Maria Zdaniewicz
nr katalogowy: 105837
10.15199/64.2017.5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Słody specjalne z owsa nagiego
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Danuta Leszczyńska
Justyna Gąsior
Alan Gasiński
nr katalogowy: 125133
10.15199/64.2020.1–2.3
słody z owsa nagiego
ekstraktywność
brzeczka
wydajność warzelni
naked oat malts
extractivity
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Ditlenek siarki w piwie Cz. 2. Wartość dopuszczalna a poziomy zawartości
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 44687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Przerób słodu z surowcami niesłodowanymi a wydajność warzelni
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
Agata Arian
nr katalogowy: 101014
10.15199/64.2016.9.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Jony magnezu obecne w wodzie technologicznej a stężenie jonów magnezu i cynku w brzeczce słodowej
Aleksander Poreda
Aneta Walczak
nr katalogowy: 92026
10.15199/64.2015.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 111178
10.15199/64.2017.11-12.2
DMS
piwo
prekursory DMS
zacieranie
warzenie brzeczki
chmiel
DMS
beer
DMS precursors
mashing
wort boiling
hops
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
The effect of malting on green lentils and their suitability for wort production
Jonas Trummer
Aleksander Poreda
Wiktor Berski
nr katalogowy: 123047
10.15199/64.2019.10.1
soczewica
słodowanie
zacieranie
enyzmy
Lentils
malting
mashing
exogenous enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Deutsch für M arketingfachleute/Niemiecki dla specjalistów od marketingu
nr katalogowy: 76026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 63322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Korozja płytowych rozbieralnych wymienników ciepła ze stali nierdzewnej AISI 316 stosowanych do podgrzewu brzeczki piwnej. Studium przypadku
Zbigniew Klenowicz
Jan Marjanowski
Patryk Solecki
nr katalogowy: 131449
10.15199/64.2021.2.2
browary
brzeczka
chlorki
płytowe wymienniki ciepła
stal nierdzewna AISI 316
korozja szczelinowa i wżerowa
pasywacja
repasywacja
CIP
breweries
wort
chlorides
plate heat exchangers
stainless steel AISI 316
crevice and pitting corrosion
passivity
repassivation
CIP
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Korozja płytowych rozbieralnych wymienników ciepła ze stali nierdzewnej AISI 316 stosowanych do podgrzewu brzeczki piwnej. Studium przypadku
Zbigniew Klenowicz
Jan Marjanowski
Patryk Solecki
nr katalogowy: 131449
10.15199/64.2021.2.2
browary
brzeczka
chlorki
płytowe wymienniki ciepła
stal nierdzewna AISI 316
korozja szczelinowa i wżerowa
pasywacja
repasywacja
CIP
breweries
wort
chlorides
plate heat exchangers
stainless steel AISI 316
crevice and pitting corrosion
passivity
repassivation
CIP
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Diagnozowanie i rozwiązywanie problemu obniżonej żywotności drożdży piwowarskich w warunkach przemysłowych – studium przypadku
Aleksander Poreda
Paweł Zych
nr katalogowy: 112304
żywotność drożdży
fermentacja
napowietrzanie
suplementacja
yeast viability
fermentation
aeration
supplementation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Purification of fumaric acid made by bioconversion of waste glycerol Oczyszczanie kwasu fumarowego otrzymanego w wyniku biokonwersji odpadowego glicerolu
Andrzej Olszanowski
Robert Biernacki
nr katalogowy: 102383
10.15199/62.2016.11.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
EBC Symposium "Modern brewhouse technologies and wort production"
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 101683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Propagacja bakterii kwasu mlekowego na potrzeby browarnictwa - dobór parametrów procesu
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
Olga Szczepanik
nr katalogowy: 109561
10.15199/64.2017.9.1
bakterie kwasu mlekowego
LAB
piwo kwaśne
propagacja
lactic acid bacteria
LAB
sour beer
propagation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. II. Grupa siarczków
Anna Sałek
nr katalogowy: 56537
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Fitomelatonina w produktach spożywczych
Jacek Anioła
Aleksandra Malinowska
nr katalogowy: 111727
10.15199/65.2018.1.8
melatonina
zawartość fitomelatoniny
czynniki
żywność pochodzenia roślinnego
melatonin
phytomelatonin content
factors
plant foods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
The impact of the pulse electric field on the germination of common sorrel seed
Karolina TRZYNIEC
nr katalogowy: 148994
10.15199/48.2024.06.33
pulsacyjne pole elektryczne
kiełkowanie
szczwa zwyczajny
pulsed electric field
germination
common sorrel
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH