Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Successful growth of AAC market in Turkey
Gulay Özdemir
nr katalogowy: 122385
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Walne Zgromadzenie UPEMI
nr katalogowy: 16693
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Methods of supplier selection for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 76302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Światowy Kongres Rolników IFAP
nr katalogowy: 37288
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-12
Negocjacje przedsiębiorstw papierniczych z instytucjami finansowymi w świetle postanowień Nowej Bazylejskiej Umowy Kapitałowej (Basel II)
Frank Bescherer
John Fogelholm
nr katalogowy: 22975
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-6
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 27267
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Dopuszczalne poziomy zaburzeń radioelektrycznych w świetle rzeczywistych charakterystyk zaburzeń promieniowanych przez urządzenia
Tomasz WOŹNICA
nr katalogowy: 30144
OPAKOWANIE 2012-9e
INTRODUCTION
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 71160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Bioetanol - wybrane aspekty rynkowe
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 29462
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Bioetanol - wybrane aspekty rynkowe
ADAM KUPCZYK
nr katalogowy: 27428
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opakowania do kontaktu z żywnością
ROMAN IMBIEROWICZ
ANNA WITKOWSKA
nr katalogowy: 113989
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Material and technological issues in production of electrostatic precipitators collecting electrodes
Paweł Tracz
Tadeusz Bacciarelli
Krzysztof Wacławiak
Barbara Kościelniak
nr katalogowy: 108936
10.15199/28.2017.4.7
collecting electrodes
steel strip grades
roll forming
CAD software
elektrody zbiorcze
gatunki taśmy stalowej
profilowanie
systemy CAD.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Kształtowanie uwarunkowań fiskalnych i prawnych w zakresie produkcji biopaliw w Polsce
Adam Kupczyk
Bogdan Drożdż
Daniel Ruciński
nr katalogowy: 38253
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Computer and Practical Simulation of the Surface Crack reducing on the Billet during Bar and Wire rod rolling process
MILAN KOTAS
TOMÁŠ GAJDZICA
SERGEY AKSENOV
JIŘÍ KLIBER
nr katalogowy: 37263
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Pulverized coal combustion modelling for Model Predictive Control
Waldemar WÓJCIK
Konrad GROMASZEK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
nr katalogowy: 53424
OPAKOWANIE 2009-I
Research Works On Biodegradable Polymers
Marek M. Kowalczuk
nr katalogowy: 42500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Promocja wyrobów spirytusowych
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 47058
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Stagnacja w sektorze napojów
Roman Urban
nr katalogowy: 81715
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
A Comparison between Line-Start Synchronous Machines and Induction Machines in Distributed Generation
Renato RIZZO
Luigi PIEGARI
Pietro TRICOLI
nr katalogowy: 67860
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Comparative analysis of two hierarchical methods of assembly planning for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 91011
10.15199/48.2015.04.20
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Nowoczesne linie do odwadniania i suszenia mas włóknistych Cz. 2. Instalacje do suszenia mas włóknistych w płatkach
nr katalogowy: 126942
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Regeneracja stacjonarnych baterii kwasowo-ołowiowych
Jacek ŚWIĄTEK
Witold HEJNRYCH
nr katalogowy: 46070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Rozwój polskiego handlu rolno-spożywczego w 2019 roku
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 126798
10.15199/65.2020.6.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging: Innovation is Still a Cornerstone
nr katalogowy: 42494
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rola organizacji odzysku w systemie ROP w perspektywie celu recyklingu papieru do 2030 roku
Jakub Tyczkowski
nr katalogowy: 139435
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Drying Control Design - Case Study on the Near-Ambient Drying of Rapeseed
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Jolanta Gawałek Dariusz Horla
nr katalogowy: 105771
10.15199/65.2017.4.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
Paths of the heat flow from semiconductor devices to the surrounding (Drogi przepływu ciepła wydzielanego w elementach półprzewodnikowych do otoczenia)
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 73351
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
The analysis of production technology and material properties of chassis part from high strenght steel
JOZEF BÍLIK
VIKTOR TITTEL
ĽUDMILA BABICOVÁ
nr katalogowy: 46224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2016 r.
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 110157
10.15199/65.2017.10.1
ceny
żywność
konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
competitiveness
Poland
European Union
OPAKOWANIE 2019-10
Opakowania wielomateriałowe
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 122995
10.15199/42.2019.10.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
PrimeLineTIAC: miejsce narodzin nowych produktów i procesów dla przemysłu papierów higienicznych
nr katalogowy: 112959
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
ODPADY MEDYCZNE – PRAWNE I ORGANIZACYJNE WYZWANIE DLA PODMIOTÓW MEDYCZNYCH
Anna ZIÓŁKO
nr katalogowy: 138383
10.15199/180.2022.2.1
odpady medyczne
ochrona środowiska
podmioty medyczne
prawne i organizacyjne wyzwania
medical waste
environmental protection
medical entities
legal and organizational challenges
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Logo w postaci znaku wodnego jako identyfikacja papierów graficznych
MARZANNA MAR CINKOWSKA
nr katalogowy: 123113
10.15199/54.2019.10.2
papiery graficzne
logo
znak wodny
graphic papers
logo
watermark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Pozycja przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 150093
10.15199/65.2024.8.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
polska
Unia europejska
food industry
national economy
foreign trade
poland
european Union
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Research of Accuracy of RSSI Fingerprint-Based Indoor Positioning BLE System
Michał Wysocki
Robert Nicpoń
Marta Trzaska
Agnieszka Czapiewska
nr katalogowy: 139277
10.15199/48.2022.09.17
Radiolocalization
Bluetooth Low Energy (BLE)
Fingerprinting
Indoor Positioning System (IPS).
radiolokalizacja
Bluetooth
IPS
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Research of Accuracy of RSSI Fingerprint-Based Indoor Positioning BLE System
Michał Wysocki
Robert Nicpoń
Marta Trzaska
Agnieszka Czapiewska
nr katalogowy: 139277
10.15199/48.2022.09.17
Radiolocalization
Bluetooth Low Energy (BLE)
Fingerprinting
Indoor Positioning System (IPS).
radiolokalizacja
Bluetooth
IPS
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
About trends in packaging products
A. Wilczewska
nr katalogowy: 109579
OPAKOWANIE 2020-2
Packaging spectrum: Opakowania w świetle założeń GOZ i SUP
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 125168
10.15199/42.2020.2.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
ODPADY MEDYCZNE – PRAWNE I ORGANIZACYJNE WYZWANIE DLA PODMIOTÓW MEDYCZNYCH
Anna ZIÓŁKO
nr katalogowy: 138383
10.15199/180.2022.2.1
odpady medyczne
ochrona środowiska
podmioty medyczne
prawne i organizacyjne wyzwania
medical waste
environmental protection
medical entities
legal and organizational challenges
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
ODPADY MEDYCZNE – PRAWNE I ORGANIZACYJNE WYZWANIE DLA PODMIOTÓW MEDYCZNYCH
Anna ZIÓŁKO
nr katalogowy: 138383
10.15199/180.2022.2.1
odpady medyczne
ochrona środowiska
podmioty medyczne
prawne i organizacyjne wyzwania
medical waste
environmental protection
medical entities
legal and organizational challenges
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Technologia Turbomach wspiera Arctic w sprostaniu wymogom ochrony środowiska
nr katalogowy: 62760
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Metrological parameters for determine the practicability of usage of electronic transducers for processing the deformed signals
Artur SZCZĘSNY
Krzysztof PACHOLSKI
Michał KACZMAREK
nr katalogowy: 53398
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Kompatybilność Elektromagnetyczna urządzeń PLC
Dariusz BRODECKI
Marek ORLIKOWSKI
nr katalogowy: 94701
10.15199/48.2015.11.01
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PACKAGING REVIEW 2023-1
Comparative Analysis Of Digital Ink-Jet Prints, Performed On Different Types Of Plastics
Katarzyna Piłczyńska
Jakub Plata
nr katalogowy: 142662
10.15199/42.2023.1.3
digital printing
ink-jet
plastics
optical density
trapping
relative contrast
gamut
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
tworzywa
gęstość optyczna
trapping
kontrast względny
obszar barw odtwarzalnych
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rola organizacji odzysku w systemie ROP w perspektywie celu recyklingu papieru do 2030 roku
Jakub Tyczkowski
nr katalogowy: 139435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności
Małgorzata Kowalska
Paulina Mitrosz
Klaudia Osytek
nr katalogowy: 117676
10.15199/65.2018.12.4
zafałszowanie żywności
dodatki do żywności
kontrola żywności
food adulteration
food additives
food control
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Investments in the shale oil industry under risk and uncertainty
Svetlana PULKKINEN
Juhan VALTIN
nr katalogowy: 117298
10.15199/48.2018.12.01
shale oil industry
investments profitability evaluation
scenario analysis
break-even analysis.
paliwa łupkowe
paliwa łupkowe w energetyce
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
30 years of extraction of construction aggregates in Poland – analysis of changes and forecasts
Ireneusz Baic
Wiesław Kozioł
Artur Miros
nr katalogowy: 149642
10.15199/33.2024.07.05
construction aggregates
extraction
econometric dependencies
forecasts
kruszywa budowlane
wydobycie
ekonometryczne zależności
prognozy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
30 years of extraction of construction aggregates in Poland – analysis of changes and forecasts
Ireneusz Baic
Wiesław Kozioł
Artur Miros
nr katalogowy: 149642
10.15199/33.2024.07.05
construction aggregates
extraction
econometric dependencies
forecasts
kruszywa budowlane
wydobycie
ekonometryczne zależności
prognozy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Analysis of selected factors reducing the efficiency of silicon solar cells
Agnieszka Stańco
nr katalogowy: 68597
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Recycling of steel and foundry fly ash in electric arc furnaces and cupola furnaces
LADISLAV SOCHA
JIŘÍ BAŽAN
nr katalogowy: 54102
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-9
Przypadki przedwczesnego kredowania nawierzchniowych powłok farb poliuretanowych alifatycznych
JACEK BORDZIŁOWSKI
nr katalogowy: 100718
10.15199/40.2016.9.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego
Robert Mroczek
nr katalogowy: 112852
10.15199/65.2018.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Przesłanki wytwarzania staliw pod kątem jakości odlewów austenitycznych
teresa Lis
Krzysztof noWaCKi
HaraLD Kania
nr katalogowy: 62505
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Producenci napojów optymalizują i standaryzują logistykę
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 115039
10.15199/65.2018.7.4
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
zarządzanie magazynem
analiza procesowa
usprawnianie procesów
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
producenci napojów
GS1 standards
GS1 logistic label
warehouse management
process analysis
process improvement
automatic data collection system
ADC
beverage producers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-9
Możliwość zastosowania mikroskopii elektronowej do badania struktury rur żeliwnych
Wojciech Dąbrowski
Anna Wassilkowska
nr katalogowy: 109613
10.15199/17.2017.9.3
rury z żeliwa sferoidalnego
SEM
ductile iron pipes
SEM
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Techniki mroźnicze oraz pakowanie w technologii MAP stosowane w produkcji piekarskiej dla wydłużenia trwałości wyrobów
Przemysław Kopeć
Anna Diowksz
nr katalogowy: 120565
techniki mroźnicze
pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
biokonserwacja
zakwas piekarski
ekstrakty warzywne
freezing techniques
packaging in modified atmosphere (MAP)
biopreservation
sourdough
vegetable extracts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Tendencje na rynku piwa w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 125628
10.15199/64.2020.3.1
browary
rynek
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny.
beer
breweries
market
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Analiza stosowanych metod oceny dostawców współpracujących z zakładami branży mięsnej
Katarzyna Jakubowska-Gawlik
Joanna Trafiałek
nr katalogowy: 119418
10.15199/65.2019.3.7
dostawcy
żywność
jakość
ocena
suppliers
food
quality
evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Rynek owoców w czerwcu i lipcu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 144735
10.15199/64.2023.4.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Problem nadwyżki ziarna zbóż na rynku związany z jego importem z Ukrainy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 147205
10.15199/61.2024.1.1
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
cereal market
production profitability
cereal import
cereal grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Problem nadwyżki ziarna zbóż na rynku związany z jego importem z Ukrainy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 147205
10.15199/61.2024.1.1
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
cereal market
production profitability
cereal import
cereal grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Problem nadwyżki ziarna zbóż na rynku związany z jego importem z Ukrainy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 147205
10.15199/61.2024.1.1
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
cereal market
production profitability
cereal import
cereal grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Problem nadwyżki ziarna zbóż na rynku związany z jego importem z Ukrainy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 147205
10.15199/61.2024.1.1
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
cereal market
production profitability
cereal import
cereal grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Problem nadwyżki ziarna zbóż na rynku związany z jego importem z Ukrainy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 147205
10.15199/61.2024.1.1
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
cereal market
production profitability
cereal import
cereal grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Problem nadwyżki ziarna zbóż na rynku związany z jego importem z Ukrainy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 147205
10.15199/61.2024.1.1
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
cereal market
production profitability
cereal import
cereal grain
PACKAGING REVIEW 2024-2
ANALYSIS OF THE QUALITY OF UNPRINTED VARNISHED FOLDING BOXBOARD AND THAT ONE, PRINTED BY DIGITAL ELECTROPHOTOGRAPHIC TECHNOLOGY WITH THE USE OF DRY TONER
KATARZYNA PIŁCZYŃSKA
KAROLINA KUPCZYK
nr katalogowy: 148907
10.15199/42.2024.2.2
digital printing of packaging
refining of packaging
ink-jet uv varnishing
ecological printing
drukowanie cyfrowe opakowań
uszlachetnianie opakowań
lakierowanie ink-jet uv
drukowanie ekologiczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Opakowania inteligentne dla branży spożywczej
Anna Żbikowska
Małgorzata Kowalska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 147793
10.15199/65.2024.3.3
opakowania
czasowy wskaźnik temperatury (TTI)
inteligentne opakowania
trendy
packaging
time temperature indicator (TTI)
intelligent packaging
trends
PACKAGING REVIEW 2024-2
ANALYSIS OF THE QUALITY OF UNPRINTED VARNISHED FOLDING BOXBOARD AND THAT ONE, PRINTED BY DIGITAL ELECTROPHOTOGRAPHIC TECHNOLOGY WITH THE USE OF DRY TONER
KATARZYNA PIŁCZYŃSKA
KAROLINA KUPCZYK
nr katalogowy: 148907
10.15199/42.2024.2.2
digital printing of packaging
refining of packaging
ink-jet uv varnishing
ecological printing
drukowanie cyfrowe opakowań
uszlachetnianie opakowań
lakierowanie ink-jet uv
drukowanie ekologiczne
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Metody pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Daniel Tokarski
Izabela Adamowicz-Łogwińska
nr katalogowy: 116035
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
A method of calculating CO2 emission savings obtained by the use of innovative technology of photovoltaic roof of cars supporting battery charge
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 111998
10.15199/48.2018.02.43
CO2 emission
Photovoltaic roof
Battery charging
Solar module.
Emisja CO2
Dach fotowoltaiczny
Ładowanie akumulatora
Moduł solarny
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Unijne i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności
Jolanta Bryk
Marzena Trajer
nr katalogowy: 73344
SZKŁO I CERAMIKA 2012-3
Wpływ metylocelulozy na mikrostrukturę zapraw gipsowych i cementowych
Paweł Pichniarczyk
Małgorzata Niziurska
Krzysztof Nosal
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 68548
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Przewidywanie wartości kąta niezgodności fazowej w procesach łączenia obiektów elektroenergetycznych do pracy równoległej
Grzegorz REDLARSKI
nr katalogowy: 67808
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Niepewność komputerowego systemu pomiarowego
Paweł SWORNOWSKI
nr katalogowy: 52093
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Struktura łańcucha wartości wyrobów w sektorze przedsiębiorstw hutniczych
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 57999
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Modyfikacja wyrobów wapienno-piaskowych
Anna Stępień
nr katalogowy: 95739
10.15199/33.2015.12.08
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badania jakości nadruku ink-jet na koszulkach bawełnianych
Svitlana Khadzhynova
Wiktor Lenarczyk
nr katalogowy: 134706
10.15199/54.2021.11.3
bezpośredni zadruk odzieży
drukowanie natryskowe
primer
jakość nadruku
gęstość optyczna
barwa
direct to garment printing
ink-jet printing
primer
print quality
optical density
color
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badania jakości nadruku ink-jet na koszulkach bawełnianych
Svitlana Khadzhynova
Wiktor Lenarczyk
nr katalogowy: 134706
10.15199/54.2021.11.3
bezpośredni zadruk odzieży
drukowanie natryskowe
primer
jakość nadruku
gęstość optyczna
barwa
direct to garment printing
ink-jet printing
primer
print quality
optical density
color
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badania jakości nadruku ink-jet na koszulkach bawełnianych
Svitlana Khadzhynova
Wiktor Lenarczyk
nr katalogowy: 134706
10.15199/54.2021.11.3
bezpośredni zadruk odzieży
drukowanie natryskowe
primer
jakość nadruku
gęstość optyczna
barwa
direct to garment printing
ink-jet printing
primer
print quality
optical density
color
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badania jakości nadruku ink-jet na koszulkach bawełnianych
Svitlana Khadzhynova
Wiktor Lenarczyk
nr katalogowy: 134706
10.15199/54.2021.11.3
bezpośredni zadruk odzieży
drukowanie natryskowe
primer
jakość nadruku
gęstość optyczna
barwa
direct to garment printing
ink-jet printing
primer
print quality
optical density
color
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-10
Polskie organizacje papiernicze w okresie międzywojennym
MACIEJ SZYMCZYK
nr katalogowy: 116731
10.15199/54.2018.10.1
OPAKOWANIE 2018-3
Badania i rozwój: Manipulacja wielkością opakowania - sztuka downsizingu
Anna Binda
nr katalogowy: 112816
10.15199/42.2018.3.1
OPAKOWANIE 2017-11
BADANIA I ROZWÓJ: Rozwój rynku oraz kierunki innowacji opakowań aerozolowych
ANNA FITRZYK
nr katalogowy: 110605
10.15199/42.2017.11.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-8
Odspojenie katodowe jako wskaźnik oceny współpracy powłoki z ochroną katodową. Wybrane zagadnienia
WIESŁAW PIENIĄŻEK
nr katalogowy: 86001
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WYSTĘPOWANIE GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH I GRZYBÓW TOKSYNOTWÓRCZYCH W POMIESZCZENIACH BIBLIOTECZNYCH I KSIĘGOZBIORACH NA TERENIE KRAKOWA
Wiesław Barabasz
Anna Pikulicka
Agnieszka Galus-Barchan
nr katalogowy: 70856
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
A novel approach to measurement of permeability of magnetic fluids
Daniel MAYER
Petr POLCAR
nr katalogowy: 69329
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
A contactless battery power supply system with bidirectional energy transfer
Cezary WOREK
nr katalogowy: 75317
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Poprawa dokładności predykcji strat energii w materiałach magnetycznych
Jan SZCZYGŁOWSKI
Paweł KOPCIUSZEWSKI
Krzysztof CHWASTEK
Mariusz NAJGEBAUER
Wiesław WILCZYŃSKI
nr katalogowy: 51514
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Pierwszy zjazd cukrowników polskich
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 56314
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH