Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
WYKORZYSTANIE ELEKTRONICZNEGO DOWODU TOŻSAMOŚCI DO BEZPIECZNEGO I WYGODNEGO UWIERZYTELNIANIA W USŁUGACH ELEKTRONICZNYCH
Piotr Lewandowski
nr katalogowy: 115985
10.15199/59.2018.8-9.27
dodatkowy składnik uwierzytelniający
elektroniczny dokument tożsamości
Mobile Connect
podpis kwalifikowany
SIM
SMS
token
USSD.
electronic identification document
Mobile Connect
multifactor authentication
qualified signature
SIM
SMS
token
USSD.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Zmniejsz ryzyko zanieczyszczenia biologicznego w wieżach chłodnicznych
nr katalogowy: 128779
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Zmniejsz ryzyko zanieczyszczenia biologicznego w wieżach chłodnicznych
nr katalogowy: 128779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Dodatkowy kontyngent bezcłowy na import zbóż
nr katalogowy: 6284
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-4
Ekonomiczna strona fotowoltaiki
Jan M. Olchowik
nr katalogowy: 83544
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-2
Targi EuroBLECH 2020 - dodatkowy pawilon wystawowy
nr katalogowy: 125046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Piekarnia z ofertą kawiarni staje się konkurencją dla restauracji
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 142955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Nowe trendy. Sklep piekarski z ofertą Bistro Coffee
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 85527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mocne punkty
nr katalogowy: 29145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Sytuacja polskich zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego - sektor przetwórstwa mięsnego
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 7036
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Patentowe chciejstwo
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 13195
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-12
Energetyczne, ekologiczne i ekonomiczne aspekty stosowania sprężarkowych pomp ciepła
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 39866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Lignany funkcjonalny składnik żywności
Katarzyna Waszkowiak
nr katalogowy: 77387
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Właściwości nowoczesnych pianek poliuretanowych
Maciej Połyga
nr katalogowy: 71114
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Biznes to twarda gra
Maria J. Przegalińska
Anna Karwowska
nr katalogowy: 20598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Piekarnia z ofertą kawiarni staje się konkurencją dla restauracji
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 142955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
AURA 2023-4
Naukowcy zachęcają rolników do uprawy wierzby purpurowej
nr katalogowy: 142639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
glanbia nutritionals - wprowadza na rynek OPTISOL - składnik zastępujący całe jaja
nr katalogowy: 81757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
ELEKTROINSTALATOR 2023-9
INSTALACJA OŚWIETLENIOWA BEZ PRZEWODU NEUTRALNEGO
nr katalogowy: 145111
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Ceramiczne piece piekarskie dalej w modzie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 112487
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-6
Jak zaprojektować ciepły dom?
nr katalogowy: 35821
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-5
Nie tylko auta
nr katalogowy: 24610
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Nowy sprzętowy składnik symulatora RTDS
Konrad Woliński
nr katalogowy: 140486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Dodawanie płynnych składników do pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 99953
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-4
Modyfikacja powierzchni mikro- i nanoproszków - napełniaczy mikronanokompozytów polimerowych
Tadeusz Habdank-Wojewódzki
Lech Subocz
nr katalogowy: 34185
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Odporność okien na włamanie - rola okuć
Klaudia Mendyka-Waszkowiak
nr katalogowy: 29319
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Nowy sprzętowy składnik symulatora RTDS
Konrad Woliński
nr katalogowy: 140486
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Materiał fosforencyjny z ligniny
nr katalogowy: 133612
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Materiał fosforencyjny z ligniny
nr katalogowy: 133612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wartość odżywcza makaronu
nr katalogowy: 22314
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-9
Charakteryzacja tranzystorów typu FinFET na podstawie analizy statycznych charakterystyk prądowo-napięciowych
JAN GIBKI
LIDIA ŁUKASIAK
ANDRZEJ JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 37974
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 79794
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
MOOG lepszy niż oryginał! Udoskonalone elementy zawieszenia
nr katalogowy: 139796
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-1
Niewłaściwe wykorzystanie wózka widłowego przyczyną nieszczęścia
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 146870
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Glukozynolany - niedoceniony składnik funkcjonalny warzyw
E. Sosińska
nr katalogowy: 23141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-4
Kontrola geometrii światłowodów kapilarnych
R. Romaniuk
J. Dorosz
nr katalogowy: 16408
DOZÓR TECHNICZNY 2006-2
Kontrola geometrii światłowodów kapilarnych
R. Romaniuk
J. Dorosz
nr katalogowy: 16288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Zastosowanie skrobi modyfikowanych w przemyśle spożywczym
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 19141
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 10 i 11 z 2008 r.)
nr katalogowy: 37044
OPAKOWANIE 2016-1
Dni otwarte Bobst pod hasłem wielkoformatowego złocenia na gorąco
nr katalogowy: 96368
AUTO MOTO SERWIS 2020-7
CPA – odśrodkowy tłumik drgań typu wahadłowego
Kacper Zabłocki
nr katalogowy: 135609
OPAKOWANIE 2023-8
Opłaty epr odroczone o rok
nr katalogowy: 144628
GAZETA CUKROWNICZA 2006-6
Potrzeby pokarmowe buraka cukrowego względem potasu
E. Jaszczołt
nr katalogowy: 16611
AURA 2006-3
ASPEKTY ZDROWOTNE WODY DO PICIA
Anna Wawrzyk
nr katalogowy: 16001
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Kruszywo jako podstawowy składnik nawierzchni bitumicznych
W. Gardziejczyk
M. Wasilewska
nr katalogowy: 17510
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Przewiewność mieszanki rudnej spiekanej na ruszcie
SABELA W.
BUZEK J.
nr katalogowy: 16936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Akryloamid - niechciany składnik przetworów zbożowych i pieczywa
Ludwik CZERWIECKI
nr katalogowy: 14147
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131144
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-5
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. III. Wytrzymałość włókien
Kazimierz Przybysz
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 12432
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-4
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. II. Wymiary i kształt włókien
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12416
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-2
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. l. Cel i zadania systemu
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12378
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-1
Roboty współpracujące z serii TM przyspieszają harmonizację pracy ludzi i maszyn
nr katalogowy: 118248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Odpowiedzialność biznesu - czy tylko dla "dużych"?
nr katalogowy: 71822
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Na bieżąco...
nr katalogowy: 92877
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 132037
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. V. Substancje rozpuszczalne zawarte w masie włóknistej
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12503
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Za święto przypadające w dzień wolny od pracy należy się dodatkowy dzień wolny - wyrok Trybunału Konstytucyjnego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 72869
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 126404
GOSPODARKA WODNA 2023-5
Marek Gromiec: WODOCIĄGI POLSKIE
Krzysztof Zaręba
nr katalogowy: 143157
SZKŁO I CERAMIKA 2006-4
Potencjał redox jako istotny parametr technologiczny procesów produkcji szkieł użytkowych. Cz. II Metody określania potencjału redox
J. Zawiła
nr katalogowy: 20989
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Synteza i właściwości pigmentów monoazowych pochodnych 5-amino-6-nitro-benzimidazolonu-2
Zygmunt Boruszczak
Mariola Kaźmierska
nr katalogowy: 6611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
SMARTCAP
nr katalogowy: 119011
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 132037
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
MOOG lepszy niż oryginał! Udoskonalone elementy zawieszenia
nr katalogowy: 139796
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-7
Wpływ dodatków stopowych oraz obróbki wykańczającej na odporność korozyjną blach cynkowych
Liberski P.
Lejkowski J.
Spyra M.
Kania H.
Podolski P.
nr katalogowy: 7344
CHŁODNICTWO 2016-3
Europejskie Centrum Rozwiązań Emerson dla segmentu Climate Technologies
nr katalogowy: 96985
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-4
Właściwości adsorpcyjne sorbentów montmorylonitowo-węglowych
EWA KOMOROWSKA-CZEPIRSKA
nr katalogowy: 43589
SZKŁO I CERAMIKA 2006-3
Morfologia tlenku cynku domieszkowanego jonami glinu otrzymywanego metodą hydrotermalną oraz kondensacji próżniowej
T. Strachowski
R. R. Piticescu
C. J. Monty
W. Łojkowski
R. Pielaszek
nr katalogowy: 21009
AURA 2023-4
Naukowcy zachęcają rolników do uprawy wierzby purpurowej
nr katalogowy: 142639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Co to jest wykusz – i co z tego wynika? Ważny wyrok NSA do wykorzystania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 139346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Co to jest wykusz – i co z tego wynika? Ważny wyrok NSA do wykorzystania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 139346
GOSPODARKA WODNA 2023-5
Marek Gromiec: WODOCIĄGI POLSKIE
Krzysztof Zaręba
nr katalogowy: 143157
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Inteligentne opakowania
nr katalogowy: 150460
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
Wpływ działań termomodernizacyjnych doprowadzających do standardu nZEB na wartość emisji CO2eq w cyklu życia budynku
Anna Komerska
Jerzy Kwiatkowski
nr katalogowy: 103618
10.15199/33.2017.01.06
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107543
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zboża w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 58924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biomateriały fosforanowe - substytuty tkanki kostnej
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 28805
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-6
Grafika inżynierska
nr katalogowy: 126757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Kukurydza - Część 3. Błonnik pokarmowy
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 32431
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
BONIGRASA - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 37753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-12
Innowacje analityczne w charakterystyce pozostałości ropnych
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
HEINZ BERNDT
BERNHARD LUCKE
WOLFGANG FECHNER
nr katalogowy: 43370
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-3
Wykorzystanie alkoholu etylowego w paliwach silnikowych reformułowanych
EWA BEDNAREK
JERZY MAŁYSKA
LUDWIK KOSSOWICZ
nr katalogowy: 43242
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Udział Polski w międzynarodowym handlu wieprzowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33107
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-12
Wymagania dotyczące oceny geosyntetyków
Ewa Szewczak
nr katalogowy: 39902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Metody ograniczania krystalizacji lodu w procesie zamrażania
ANNA KAMIŃSKA
PIOTR P. LEWICKI
nr katalogowy: 38041
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Możliwości wykorzystania skrobi zbożowych w innych niż spożywczy przemysłach
nr katalogowy: 37698
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-6
Specyfika funkcjonowania obiegów wodno-ściekowych oraz wód technologicznych
Jan Bondaruk
Jerzy Kwapuliński
nr katalogowy: 36272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Porafinacyjne kwasy tłuszczowe jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 42723
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Ile wody w pieczywie?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 74637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wzrost znaczenia kukurydzy w produkcji zbóż Miejsce zbóż w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 98702
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
FRESH
nr katalogowy: 112573
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-4
Kolor w weryfikacji twarzy
MARIUSZ LESZCZYŃSKI
nr katalogowy: 44090
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Systemy Safety
Andrzej Cyganik
nr katalogowy: 41803
OPAKOWANIE 2020-4
Cyfrowe technologie zwiększają wszechstronność procesów pakowania
nr katalogowy: 126010
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131144
ELEKTROINSTALATOR 2021-11
WYDARZENIA
nr katalogowy: 134720
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Marek Gromiec: „WODOCIĄGI POLSKIE / PL WATERWORKS"
Krzysztof Zaręba
nr katalogowy: 142430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-10
Powierzchniowo czynne sole sodowe siarczanowanych oksyalkilenowych pochodnych styrenowanego technicznego m-krezolu
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 43659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-7
Estry metylowe kwasów tłuszczowych jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
JOANNA JABŁOŃSKA
MARIUSZ MACIEJEWSKI
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 43624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43052
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Podstawy metody bilansowej obliczania zapotrzebowania na energię do ogrzewania i chłodzenia
Dariusz Heim
Aleksander Panek
nr katalogowy: 33916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Herbatka na karnawał
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 32329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 30235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Nowoczesny przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 27809
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Akocheese innowacyjny składnik roślinny produktów typu ser
nr katalogowy: 38793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Żywieniowo-profilaktyczna wartość ziarniaków gryki oraz produktów gryczanych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 37062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Ryż - cenny składnik żywności
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 35493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
REZWERATROL - środek dobry na wszystko?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 24358
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Wodór jako paliwo podstawowe i dodatkowe do tłokowego silnika spalinowego
nr katalogowy: 124962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 28988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Inulina jako zamiennik tłuszczu w produktach spożywczych
ANNA FLOROWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 25846
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Generowanie energii z odpadów powstajacych przy przerobie makulatury - produkcja paliw wtórnych
Bartek Stawicki
Anna Stawicka
nr katalogowy: 24408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Dłuższe spojrzenie na długoterminowe przechowywanie energii
nr katalogowy: 112086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Komisja Europejska odnowiła zatwierdzenie stosowania glifosatu do 2033 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 147200
DOZÓR TECHNICZNY 2010-1-2
Wybrane zagadnienia eksploatacji rurociągów z tworzyw sztucznych
Andrzej Pusz
nr katalogowy: 50606
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Sposób na szczelny basen
nr katalogowy: 50530
OPAKOWANIE 2014-5
Etykiety rękawowe podnoszą koszty recyklingu
nr katalogowy: 84328
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
KRONIKA
nr katalogowy: 44822
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-2
Charakter prawny zakresu czynności pracownika
nr katalogowy: 41596
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Afryka, kawior i Mleczko
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48582
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Ryzyko zawodowe telepracowników
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 48210
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-11
Polonia techniczna
nr katalogowy: 59818
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-1
Możliwości wykorzystania ciepła odpadowego w tłoczni gazu
ANDRZEJ J. OSIADACZ
KONRAD WOLIŃSKI
nr katalogowy: 56837
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-5
Synteza i właściwości metalokompleksowych barwników typu 1:2 - pochodnych 1-(3'-N-benzenosulfonamido)fenylo-3-metylopirazolonu-5
KAZIMIERZ BLUS
JAN KRASKA
nr katalogowy: 42969
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowa generacja błonnika pokarmowego polepsza stan zdrowotny jelit
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 123774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 120494
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-3
Tłumik hałasu wytwarzanego przez upusty pary w elektrowni
Antoni Tarnogrodzki
Andrzej Szummer
nr katalogowy: 82860
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-1
O historii i niezbyt świetlanej przyszłości tradycyjnych żarówek
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 48990
SZKŁO I CERAMIKA 2009-5
Problemy "wycieku emisji" w przemyśle ceramicznym
JERZY CZECHOWSKI
nr katalogowy: 47404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Dodatkowy sposób na gości
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 65480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Rodzaje makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76471
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Wpadł do sieczkarni
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 51854
GOSPODARKA WODNA 2011-5
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 59543
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-5
Analizator jakości energii elektrycznej SO-52v11-eME
nr katalogowy: 120177
10.15199/74.2019.5.15
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-10
Wydarzenia
nr katalogowy: 94212
OPAKOWANIE 2016-3
Gerresheimer- proste rozwiązania są najlepsze
nr katalogowy: 97989
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Listy i maile
Wojciech S. Wocław
nr katalogowy: 99376
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Służebność drogi - co to jest i jak to można wykorzystać
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 90350
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Planuj czas pracy z Grafikiem Optymalnym
nr katalogowy: 129065
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Planuj czas pracy z Grafikiem Optymalnym
nr katalogowy: 129065
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Planuj czas pracy z Grafikiem Optymalnym
nr katalogowy: 129065
AUTO MOTO SERWIS 2020-6
Auto i technika
nr katalogowy: 135575
CHŁODNICTWO 2023-1
Jak wygląda praca w chłodni w Niemczech?
Jan Brzeski
nr katalogowy: 142010
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Łubin, jako alternatywa dla soi
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 105081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
BONIGRASA - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 56381
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 67293
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 76002
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Sympozjum produktowe Frutarom Health
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90193
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-7
Innowacyjne spoiwa cementowe i betony z wykorzystaniem popiołu lotnego wapiennego
nr katalogowy: 69540
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Guma
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 112254
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Mistrzowie polecają na Wielkanoc
nr katalogowy: 83129
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 63824
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 61254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
INGREDION wprowadza na rynek nowy zamiennik KARAGENU z czystą etykietą
nr katalogowy: 80058
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 92048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
I Forum Technologii Napojowych
nr katalogowy: 88505
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-7
ludzie i wydarzenia > kto jest kim Iwona Bobrowska-Budny
nr katalogowy: 121248
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
OMEGA-3, nasza tajna broń
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 141104
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-10
Narzędzia do monitorowania przepięć oraz stanu i czasu życia ograniczników przepięć
Radosław Gruszka
nr katalogowy: 151056
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Analiza wpływu zmiennej rezystywności elektrycznej na pole termiczne szynoprzewodu cylindrycznego metodą funkcji Greena
Jerzy GOŁĘBIOWSKI
Marek ZARĘBA
nr katalogowy: 106226
10.15199/48.2017.06.26
szynoprzewód cylindryczny
funkcja Greena
krzywa rozgrzewu
termiczna stała czasowa
cylindrical bus bar
Green’
s function
heating curve
thermal time constant
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Barwniki naturalne i barwiąca żywność firmy Chr. Hansen w wyrobach cukierniczych
nr katalogowy: 78888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Era blogów
Patrycja Chojak
nr katalogowy: 100588
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Zaburzenia elektromagnetyczne generowane przez układy cyfrowe
Krzysztof Kajstura
Igor Kurytnik
nr katalogowy: 97777
10.15199/74.2016.4.1
OPAKOWANIE 2012-8
Etykiety samoprzylepne dla rynków żywności i napojów
JULES LEJEUNE
nr katalogowy: 70240
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-1
Astroprognoza
Jan Desselberger
nr katalogowy: 65181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
MIWE thermo-static
nr katalogowy: 68233
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Tańsza i bezpieczniejsza Kamizelka z cieczą
Zdzisław Marzec
nr katalogowy: 90926
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Automatyczne skrzynie biegów w warsztacie (cz. 4)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135717
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Beryl
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 44139
OPAKOWANIE 2013-4
Transport wewnętrzny i automatyzacja produkcji
nr katalogowy: 76099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Owies
Aneta Popek
nr katalogowy: 123775
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-24
Żuraw
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 123204
ELEKTROINSTALATOR 2021-12
BLIŹNIAK CYFROWY DLA SIECI ENERGETYCZNYCH
nr katalogowy: 135230
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Uczta dla melomanów w Białej Fabryce
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 138023
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-8
Wytyczne do projektu tłumika hałasu wytwarzanego przez upust pary w elektrowni
Antoni Tarnogrodzki
Andrzej Szummer
nr katalogowy: 92907
10.15199/74.2015.8.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
BONIGRASA – składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 50246
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 44559
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 43686
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Uwarunkowania innowacyjności w przedsiębiorstwach
Zbigniew KŁOS
nr katalogowy: 41775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 47384
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Zrównoważony rozwój sektora opakowaniowego w Ameryce Północnej
nr katalogowy: 46479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Mąka jest sztuką
nr katalogowy: 144326
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Krajowe doświadczenia i osiągnięcia w produkcji furfuralu
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 107804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Wykorzystanie strategii ewolucyjnej do estymacji parametrów modelu histerezy
Krzysztof CHWASTEK
Grzegorz DUDEK
nr katalogowy: 73130
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Ocena właściwości użytkowych grubowarstwowych powłok hydroizolacyjnych z wyrobów asfaltowych modyfikowanych polimerami
Barbara Francke
nr katalogowy: 120272
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Wpływ rozdrobnienia granulowanego żużla wielkopiecowego i współczynnika w/c na wytrzymałość cementów żużlowych
Mikołaj Ostrowski
Małgorzata Niziurska
Bogumiła Duszak
Aleksandra Tkocz
nr katalogowy: 122394
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH