Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Konsument XXI wieku
EWA BABICZ-ZIELIŃSKA
ROMUALD ZABROCKI
nr katalogowy: 23588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
Konsument - najważniejsze ogniwo współczesnego przedsiębiorstwa
ROKSANA ŻEREK
nr katalogowy: 47668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Konsument stuprocentowo ponowoczesny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 118418
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Jakość dobrze wywarzona
nr katalogowy: 109362
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-6-7
Zakłady Badań i Atestacji ZETOM im. Prof. F. Stauba w Katowicach Sp. z o.o.
nr katalogowy: 90553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Rola informacji o żywności i żywieniu w kształtowaniu wyborów konsumenckich
Dominika Jakubowska
Katarzyna Staniewska
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 86363
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Konsument na rynkach produktów zbożowych
Hanna GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 6431
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Tektura najbardziej preferowanym materiałem opakowaniowym
nr katalogowy: 127297
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Tektura najbardziej preferowanym materiałem opakowaniowym
nr katalogowy: 127297
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Konsument na rynkach produktów zbożowych
Hanna GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 14156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Wykorzystanie promieniowania jonizującego w technologii żywności
M. Janowicz
nr katalogowy: 20818
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
nr katalogowy: 16776
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Konsument soków, nektarów i napojów gazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7095
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-8
Opakowania i etykiety realizują funkcję ochronną produktu
Hieronim Kubera
Karolina Peruk-Gnatowska
nr katalogowy: 18836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Sprawozdanie z konferencji naukowej pt. "Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
nr katalogowy: 20160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Konsument na rynku mięsa i jego przetworów
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 20838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Od pola do stołu - nowe spojrzenie na bezpieczeństwo żywności
Artur Dominiak
nr katalogowy: 7005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Konsument a strategie pozycjonowania na rynku soków, nektarów i napojów niegazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14840
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Retrospektywne spojrzenie na kształtowanie jakości wędlin
Adam Olszewski
nr katalogowy: 61128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 133270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 133270
GAZETA CUKROWNICZA 2005-8
Czy konsumenci żywności zawierającej cukier w Unii Europejskiej, w tym i w Polsce, skorzystają na reformie regulacji unijnego cukru
J.Rybski
nr katalogowy: 9434
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przez żołądek do serca, czyli zakochani w jakości
nr katalogowy: 74709
OPAKOWANIE 2019-4
W duchu ekologicznych innowacji i kreatywnych inspiracji
nr katalogowy: 119851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Glazura
nr katalogowy: 142961
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Podsumowanie 2014 r. i wyzwania na 2015 r. w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 89755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Projektowanie nowych produktów spożywczych. Cz. II
ANDRZEJ LENART
nr katalogowy: 35490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Do spraw jakości podchodzimy ze szczególną troską. Rozmowa z Romanem Kalkowskim, prezesem ZPZ Szymanów Sp. z o.o.
Marta P. Stus
Magdalena Mart
nr katalogowy: 4742
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Tekstura żywności
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 25844
OPAKOWANIE 2014-4
Preformy PET z Masterchemu
PIOTR WASILEWSKI
nr katalogowy: 83630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Sposób na ofertę zgodną z trendami
nr katalogowy: 138271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Koncepcja Crustica, już czas?
Marek Pogonowski
nr katalogowy: 34442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Najcenniejsze z cennych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 32550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 29651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Piekarze wśród pionierów przetwórstwa ekologicznego
nr katalogowy: 28971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Ciekły azot w kuchni i przy stole
Maria Bonikowska
Piotr Śnieżawski
nr katalogowy: 38042
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Żeby handel był bardziej uczciwy
Marta Stus
nr katalogowy: 24446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Rynek dżemów
Aleksandra Środa
nr katalogowy: 54451
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Innowacje w sektorze rolno-spożywczym - NCBR oraz KOWR podpisały umowę na dofinansowanie projektu Platformy Żywnościowej
nr katalogowy: 117173
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Świąteczne zakupy w aspekcie prawnym
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 31198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Trudna decyzja
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 30191
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Konsument na rynku ryb i przetworów rybnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25856
CHŁODNICTWO 2023-2
Zastosowanie agregatów z naturalnym czynnikiem chłodniczym
nr katalogowy: 142840
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Glazura
nr katalogowy: 142961
OPAKOWANIE 2007-8
Felieton obserwatora zmian w branży opakowaniowej na rynku polskim - konsument - klient - branża - rozwój
nr katalogowy: 29115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Sposób na ofertę zgodną z trendami
nr katalogowy: 138271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Bezpieczeństwo to podstawa
nr katalogowy: 57742
CHŁODNICTWO 2008-3
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Przekąski - sposób na sukces
nr katalogowy: 32318
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 35506
OPAKOWANIE 2012-10
Uszlachetnianie opakowań tekturowych
ROMAN IMBIEROWICZ
nr katalogowy: 71915
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-2
Kiedy i jakie płytki można reklamować?
Michał Herde
nr katalogowy: 68740
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Trudna droga polskich win na wyższe półki
nr katalogowy: 37615
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
UPEMI - System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP
nr katalogowy: 78766
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Projekt ” Inkubator przetwórni polskich owoców” – szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 148472
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Projekt „Inkubator przetwórni polskich owoców”– szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 150101
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 118223
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Czym jest jakość w XXI wieku ? Wg Platona jakość to "Pewien stopień doskonałości"
nr katalogowy: 109359
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Chleby pełnoziarniste - charakterystyka, spożycie, wartość odżywcza
Gabriela Potapowicz
nr katalogowy: 118413
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Możliwe innowacje produktowe w ramach kompetencji browaru
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 53816
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-14-15
Zrzędzenie malkontenta
winny maniak
nr katalogowy: 114784
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-8
Skóra czy dwoina?
Mirosław Brych
nr katalogowy: 108923
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Dlaczego pieczywo czerstwieje?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 74636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Nowe sensoryczne analizy porównawcze piwa
nr katalogowy: 93607
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
W pogoni za smakiem!
nr katalogowy: 49800
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Dopracowane pomysły na wysokiej jakości produkty mięsne
Piotr Andrzej Pawłowski
nr katalogowy: 63862
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Aktualne problemy ze znakowaniem produktów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 56849
OPAKOWANIE 2019-6
ARCWISE Wrap Around - okrągłe opakowanie z tektury falistej
nr katalogowy: 120813
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Właściwości sensoryczne pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. I. Podstawy prawne, ogólne zasady, podział metod
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 90890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
AURA 2009-6
Efekty zewnętrzne
TOMASZ ŻYLICZ
nr katalogowy: 45361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Dzień dobry dla pieczywa?
Bartłomiej Osiński
nr katalogowy: 43709
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Żywność koszerna. Cz. 1
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 47053
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Deutsch für M arketingfachleute/Niemiecki dla specjalistów od marketingu
nr katalogowy: 76026
OPAKOWANIE 2019-10
Dobry insight to nie wszystko, czas na opakowanie
nr katalogowy: 122985
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Wdrożenie siatki z tasiemką BrandNet w GZELLA Poland
nr katalogowy: 104150
OPAKOWANIE 2020-11
Interaktywne etykiety zabezpieczają rumuńskie wina
nr katalogowy: 129026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Jak przygotować się na konsumenta przyszłości w swojej cukierni?
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 133662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Co to jest "czysta etykieta" - CLEAN LABEL?
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 84842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
CHŁODNICTWO 2010-3
Barwa opakowań jako element marketingu produktów spożywczych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julita Zapadka
nr katalogowy: 50601
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Kosztowne pobieranie
nr katalogowy: 50266
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Kawałek plastiku znaleziony w serniku?
Ewelina Kasprzyk
nr katalogowy: 50148
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Cwaniactwo i bezradność
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 69607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Wyzwania branży przetwórczej w obszarach zaopatrzenia surowcowego
Jarosław Dybus
nr katalogowy: 67204
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Kawa na medal?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 66224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
MODA na MINI...
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 62785
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Informacje na etykietach produktów spożywczych - jakie i dla kogo?
nr katalogowy: 56033
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Konsument korporacyjny
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 95044
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Ochrona środowiska
nr katalogowy: 127285
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Ochrona środowiska
nr katalogowy: 127285
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Efektywność energetyczna w przemyśle spożywczym "innowacje (kogeneracja" media energetyczne – finansowanie)
nr katalogowy: 117188
OPAKOWANIE 2009-3
Technologia drukarska w marketingu opakowań
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 42258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Problemy małych browarów w dobie kryzysu
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 48971
OPAKOWANIE 2009-8
Jak dobrze zaprojektować opakowanie, aby dobrze sprzedać produkt
Edyta Walecka
nr katalogowy: 46262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Nie tylko cena
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 95785
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Wskazówki dla producentów Zmiany nawyków żywieniowych Polaków
Dariusz Winek
nr katalogowy: 96819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Akademia Marketingu dla Kawiarni (cz. 4) Spójna całość
nr katalogowy: 89962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Gotowe kanapki w piekarniach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 92629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Komplet. Dobry jak chleb
nr katalogowy: 127404
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Ochrona środowiska
nr katalogowy: 127285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Etykiety win przejdą lifting
nr katalogowy: 146353
OPAKOWANIE 2011-8
Bezpieczne włókna pierwotne
nr katalogowy: 61741
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Konsumencka ocena jakości żywności i ogólna ocena jakości
Adam Olszewski
nr katalogowy: 123399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Garść nowoczesności, ze szczyptą tradycji
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 91745
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-1
Energetyka prosumencka dylematy i kontrowersje
Krzysztof Żmijewski
nr katalogowy: 89300
10.15199/33.2015.01.08
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Komplet. Dobry jak chleb
nr katalogowy: 127404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Komplet. Dobry jak chleb
nr katalogowy: 127404
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Jak przedłużyć trwałość uwzględniając aktualne potrzeby konsumentów
nr katalogowy: 133501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Piwo z pszenicy
Jakub Marczak
Zbigniew Jarząbek
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 49503
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Konsument musi znać skład chleba i ciast
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 87289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-4
Czy świadomy konsument powinien kupować wyroby bawełniane?
nr katalogowy: 59076
OPAKOWANIE 2021-10
Konsumenci preferują zrównoważone opakowania
nr katalogowy: 133833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Porozmawiajmy o smakach i kolorach
nr katalogowy: 148029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Co piekarz wiedzieć powinien - Mąka żytnia typ 2000 – razowa czy pełnoziarnista?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 148022
OPAKOWANIE 2018-3
Jak powstają etykiety, które sprzedają
nr katalogowy: 112805
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-3
Ustawa o prawach konsumenta - nowe obowiązki przedsiębiorców
Ernest Makowski
nr katalogowy: 86328
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-1-2
Reklamacje wyrobów skórzanych
Mirosław Brych
nr katalogowy: 124914
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Zwierciadełko - powiedz przecie...
nr katalogowy: 116714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Kontrola pochodzenia "na klik"
nr katalogowy: 106813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. III) Przykład obliczenia wartości odżywczej chleba
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 83158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88512
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Jaki marketing?
Henryk Mruk
nr katalogowy: 69605
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Niedozwolone klauzule umowne w kontraktach budowlanych
Maciej Dutkiewicz
nr katalogowy: 63832
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Kontrola rynku
nr katalogowy: 63450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Projektowanie nazw produktów piekarskich
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 80098
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Dlaczego branża mięsna nie walczy z czarnym PR?
nr katalogowy: 76747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Zachwycają, inspirują, dostarczają nowych przeżyć...- marki własne jakich nie znacie
Izabela Bohdan-Talmont
nr katalogowy: 75359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Winne trendy Iberii
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 55343
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Rozwój światowego handlu zbożem w latach 2001/2002 - 2009/2010
Marian Borek
nr katalogowy: 53668
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnoąci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Produkcja bezglutenowa to odpowiedzialne zadanie
nr katalogowy: 120483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
OPAKOWANIE 2020-10
Poprawa recyklingu opakowań plastikowych
nr katalogowy: 128481
OPAKOWANIE 2020-12
Papier IPack® – ekologiczny wybór
nr katalogowy: 129470
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-1
OPTYMALIZACJA PARAMETRÓW ZASILACZA
nr katalogowy: 130164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Brudas w opałach
nr katalogowy: 84687
AURA 2012-12
Ważna jest edukacja
Agnieszka GLIŃSKA
Marta PAWLAK
nr katalogowy: 72791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Światowej jakości polski cydr
nr katalogowy: 78962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Jakość ziarna zbóż i przetworów - pojęcie wieloznaczne; interpretacja, konsekwencje, perspektywy
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 52049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Kto nie idzie naprzód, ten się cofa
nr katalogowy: 56931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Świat automatyzmów
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 123755
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Czarne chmury zbierają się nad dodatkami do żywności z numerami "E" - najlepszym antidotum jest żywność barwiąca
nr katalogowy: 123398
OPAKOWANIE 2020-3
Jak "ożywić" druk z rozwiązaniem genARate firmy Konica Minolta
nr katalogowy: 125539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Zainteresowanie pieczywem z dodatkiem błonnika wśród polskich konsumentów
Marzena Jeżewska-Zychowicz
nr katalogowy: 97764
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
O roku ów! Czyli co słychać w browarach regionalnych
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 128795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Marketing a emocje
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 132508
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Bühler. Możliwości wykorzystania roślin strączkowych. Okazały się bardzo obiecującymi składnikami w odżywianiu nowych pokoleń
Alexandra Londoño Baderschneider
nr katalogowy: 133705
CHŁODNICTWO 2023-2
Zastosowanie agregatów z naturalnym czynnikiem chłodniczym
nr katalogowy: 142840
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
IJHARS na tropie oszustw na rynku żywności
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 148721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Master Baker po raz piąty
Czesław Meus
nr katalogowy: 149850
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Proces zmiany sprzedawcy energii elektrycznej w Polsce dla odbiorcy w gospodarstwie domowym
Rafał ŁANGOWSKI
nr katalogowy: 125684
10.15199/48.2020.04.29
generalne umowy dystrybucji
proces zmiany sprzedawcy energii
rynek energii elektrycznej
zasada TPA.
general distribution agreements
electricity supplier switching process
electricity market
third party access
TPA.
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
ENTER - i już "u źródła pochodzenia"
nr katalogowy: 83577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zawartość fosforu (dodanego) w aspekcie stosowania mięsa odkostnionego mechanicznie jako surowca w przemyśle mięsnym
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 83236
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
ENTER - i już "u źródła pochodzenia"
nr katalogowy: 83135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Uwagi do etykiety "Chleb pytlowy ze słonecznikiem"
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Content marketing
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 120489
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Czym można się pochwalić na etykiecie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 103063
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jadalne osłonki w przemyśle spożywczym
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 92041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
To produkt jest gwiazdą
Dagny Kurdwanowska
nr katalogowy: 93908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Marketing 3.0
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 129593
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Catering dietetyczny
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134020
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Dobry chleb – rzemieślniczy czy przemysłowy?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140138
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
WIEŚCI KONOPNE
nr katalogowy: 148479
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Emulgatory spożywcze w żywności wygodnej
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 82520
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Nowoczesne środki wypiekowe
Anna Diowksz
nr katalogowy: 51662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Influencer marketing
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 121164
OPAKOWANIE 2021-10
Sztywna elastyczność: przyszłość tektury falistej na rynku opakowaniowym i nowe perspektywy
nr katalogowy: 133817
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
KARAGENY JAKO SKŁADNIK preparatów funkcjonalnych
Justyna Osiecka
Adam Kostecki
Lech Adamczak
nr katalogowy: 142887
OPAKOWANIE 2023-11
Jak połączyć ogień z wodą
nr katalogowy: 146017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Marketing 3.0
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 118027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Alergeny w menu restauracji
Iga Bielejewska
nr katalogowy: 117485
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-4
Tekstylia organiczne – prawdy, mity i plotki
nr katalogowy: 51286
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Informacje żywieniowe na opakowaniach produktów spożywczych - podejście konsumentów
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 67957
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Próba oceny jakości innowacyjnych rozwiązań dotyczących reklamacji w ustawie o prawach konsumenta z 2014 roku
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 104173
10.15199/48.2017.2.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Prozdrowotne trendy konsumenckie – jak je wykorzystać w komunikacji?
Barbara Groele
nr katalogowy: 126837
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Marketing 3.0
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 129593
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-1
Sprzedaż myśli technicznej w Polsce
MICHAŁ ROSOŁOWSKI
nr katalogowy: 107564
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Nanoprodukty - co wiedzą o nich studenci
Natalia Chomaniuk
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85717
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Dao - bastion tradycji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 87310
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Musimy być wizjonerami - podkreśla Witold Choiński, prezes zarządu Związku "Polskie Mięso", w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk i Małgorzatą Witek
nr katalogowy: 68039
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Rozwój i kondycja branży soków w Polsce na tle UE
Julian Pawlak
nr katalogowy: 59094
OPAKOWANIE 2011-2
Działalność proekologiczna w zakresie opakowań w świadomości konsumentów
MARZENA UCHEREK
nr katalogowy: 57708
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Pojęcie satysfakcji
Grzegorz Biesok
Jolanta Wyród-Wróbel
nr katalogowy: 56969
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH