Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna owsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Rokitnik nie taki zwyczajny
nr katalogowy: 138213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Niedoceniony owies
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 71820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Rokitnik nie taki zwyczajny
nr katalogowy: 138213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Owies jako źródło składników odżywczych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 108632
owies
składniki odżywcze
profilaktyka
oats
nutrients
prophylaxis
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-9
NEKROLOGI
nr katalogowy: 18705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
EKOLOGIA
nr katalogowy: 54201
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Zarodki pszenne (cz. 1)
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Recenzja trylogii zbożowej
STANISŁAW JANKOWSKI
nr katalogowy: 6278
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Owies - zboże o ukrytym potencjale żywieniowym
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Zwyczajny, niezwyczajny jeans
E. Kałuda
nr katalogowy: 19869
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Wspomnienia o prof. dr hab. Jerzym Kączkowskim
Wiesław Bielawski
nr katalogowy: 14022
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-3
Władze Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji AR we Wrocławiu
nr katalogowy: 18785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Zmarł Kazimierz Bogaczyński
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 138721
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-10
Książki
Marian Pasko
Bogusław Grzesik
nr katalogowy: 39294
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Oddzielacz kamieni Combistoner firmy Bühler
nr katalogowy: 120567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Zmarł Kazimierz Bogaczyński
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 138721
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Przegląd wydawnictw - Wojciech Lipiński.Obliczenia numeryczne w teorii sygnałów i obwodów elektrycznych
Marian Pasko
Bogusław Grzesik
nr katalogowy: 39631
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Nowe książki - Wojciech Lipiński Obliczenia numeryczne w teorii sygnałów i obwodów elektrycznych (Recenzja)
nr katalogowy: 37887
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Nowoczesny przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 27809
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-8
WYDAWNICTWA (streszczenie) - Obliczenia numeryczne w teorii sygnałów i obwodów elektrycznych
nr katalogowy: 36944
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Jubileusz 70-lecia urodzin prof. dr hab. inż. Tadeusza Glinki
Kazimierz Zakrzewski
nr katalogowy: 35772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
Profesor Grzegorz W. Urbańczyk (1928-2008)
nr katalogowy: 39334
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Rokitnik - roślina niczym apteka
MAGDALENA GUT
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 36004
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.) – cenne źródło dodatków do żywności
Kamila Mateuszuk
Wioletta Biel
nr katalogowy: 126521
10.15199/65.2020.5.6
Hippophae rhamnoides L.
liście
olej
owoce
skład chemiczny
Hippophae rhamnoides L.
leaves
oil
fruit
chemical composition
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-10
Nowe władze Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
nr katalogowy: 38457
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-9
ZŁOTY INŻYNIER 2013 - Kandydaci
nr katalogowy: 76143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-3
Wspomienia pośmiertne - W dniu 3 stycznia 2007 roku zmarł Ś.P Prof. zw. dr hab. inż. JAN ADAMCZYK
Leszek A. Dobrzański
nr katalogowy: 24658
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-2
W dniu 3 stycznia 2007 roku zmarł ŚP. Prof. zw. dr hab. inż. Jan Adamczyk Honorowy Profesor Politechniki Śląskiej
Leszek A. Dobrzański
nr katalogowy: 24348
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-1
Wspomnienie pośmiertne - Śp. Profesor dr hab. inż. ZBIGNIEW MISIOŁEK Profesor zwyczajny 1924÷2006
Zbigniew Śmieszek
nr katalogowy: 23506
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
WSPOMNIENIE Profesor Edward Włodzimierz Mielcarzewicz 1924 - 2013
Halina Hotloś
nr katalogowy: 80387
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Step voltage nearby tree for surge current excitation
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 70734
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż
nr katalogowy: 38787
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
ZŁOTY INŻYNIER 2016
nr katalogowy: 99067
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
XXXVI Walny Zjazd Delegatów STC
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 70124
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Owies
Aneta Popek
nr katalogowy: 123775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Prof. dr hab. Jerzy Ryszard Warchalewski "Nie umiera ten, kto trwa w pamięci i sercach naszych"
nr katalogowy: 73468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Chleba naszego Wielkanocne wypieki
nr katalogowy: 120368
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
Roman Jurga
nr katalogowy: 51697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Burak zwyczajny – superwarzywo Nr 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 54914
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Chleba naszego Wielkanocne wypieki
nr katalogowy: 120566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Wielkanocne wypieki
nr katalogowy: 120484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Wspomnienie Pana Profesora Andrzeja Jarczyka
nr katalogowy: 136888
AURA 2010-2
Polskie łany zbóż...
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 50105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Owies z certyfikatem?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 48497
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-2
Nowe władze Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej
nr katalogowy: 41529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Prof. dr hab. Andrzej Jarczyk (1933–2022)
nr katalogowy: 137303
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Prof. dr hab. Andrzej Jarczyk (1933–2022)
nr katalogowy: 137303
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-8
Prof. dr. hab.inż. Heronim Olenderek profesor zwyczajny nauk leśnych, 1.10. 1941 – 30.06.2022
Wojciech Wilkowski
nr katalogowy: 138797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wykorzystanie wybranych zbóż w produkcji piekarskiej
Alicja Cegli ńska
Aleksandra Dubicka
nr katalogowy: 48612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza - produkt wartościowy sam w sobie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83383
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wpływ nawożenia azotowego na plon i wartość żywieniową ziarna owsa
RenataTobiasz-Salach
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 99942
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
MANOMIN Historia pewnej "dzikiej kultury"
Beata Marchand
nr katalogowy: 89833
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-1
X Sympozjum Ochrona obiektów budowlanych przed wilgocią, korozją biologiczną i ogniem i XIII Zwyczajny Zjazd Polskiego Stowarzyszenia Mykologów Budownictwa
nr katalogowy: 49375
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
Prof. Andrzej Jajszczyk laureatem Nagrody Fundacji na rzecz Nauki Polskiej
Andrzej Pach
nr katalogowy: 41886
GOSPODARKA WODNA 2009-11
Wybitni - Zygmunt Sochoń 1909-1998
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 47934
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Droga do satysfakcji? Poszukiwanie i pasja
Marta Stus
nr katalogowy: 47590
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Doktoraty - Wioletta Anna Maksylewicz-Przybylska
nr katalogowy: 65659
AURA 2020-6
Złotodeszcz - piękno blasku i promieni słońca w kwiatach
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 126627
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Wspomnienie Pana Profesora Andrzeja Jarczyka
nr katalogowy: 136888
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Nagroda Corrosion Awareness Honour
nr katalogowy: 147257
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Zwyczajny pączek
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 82206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
I ty możesz zostać sprawcą
nr katalogowy: 48509
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Czosnek pospolity - strażnik naszego zdrowia
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 62814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Dobroczynny dodatek do potraw
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 54033
AURA 2016-5
Zwalczanie barszczu Sosnowskiego w województwie małopolskim
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 98258
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-2
KĄCIK ZADAŃ GEODEZYJNYCH
Stanisław GRODZICKI
nr katalogowy: 141791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Jak produkować pieczywo specjalne wysokiej jakości
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 75347
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Celebryckie diety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Karczoch zwyczajny innowacyjny surowiec o szerokim zastosowaniu
Monika Michalak-Majewska
Dorota Teterycz
nr katalogowy: 115042
10.15199/65.2018.7.7
karczoch
inulina
enzymy proteolityczne
biogaz
globe artichoke
inulin
proteolytic enzymes
biogas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wybory władz Stowarzyszenia Młynarzy RP na kadencję lat 2015-2019
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 89327
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wstęp do budowy modeli prognozujących ceny zboża i produktów zbożowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Sprawozdawczo-wyborcze Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Młynarzy RP w dniu 10 czerwca 2011 roku
nr katalogowy: 57348
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Przyczyny chorób zbóż z nowych zasiewów
nr katalogowy: 61315
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
W 80-lecie urodzin profesora Ryszarda Sikory - doktora Honoris Causa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
Kazimierz Zakrzewski
nr katalogowy: 74202
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-8
WSPOMNIENIE - Profesor Apolinary Leszek Kowal (1925-2013)
nr katalogowy: 78406
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-8
Prof. dr. hab.inż. Heronim Olenderek profesor zwyczajny nauk leśnych, 1.10. 1941 – 30.06.2022
Wojciech Wilkowski
nr katalogowy: 138797
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Możliwości wykorzystania różnych mąk w produkcji makaronów bezglutenowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77120
AURA 2011-3
Ciemna strona roślinnych pyłków
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Zagrożenie wybuchem pyłu pochodzenia zbożowego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 147247
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Młyny Zachodniej Brabancji Prawie jak sztuczna szczęka (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 113071
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-10
III Kongres PORT PC wskazał nowy kierunek rozwoju techniki grzewczej
nr katalogowy: 87131
AURA 2013-4
Len doskonały także w pielęgnacji skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 75682
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-2
Profesor zwyczajny Politechniki Krakowskiej Zbigniew S. Piasek doktorem honoris causa
nr katalogowy: 57485
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Tuszki i mięso bażanta łownego - wykwintny produkt dla wymagającego konsumenta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 111832
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-7
PROF. DR HAB. INŻ. JERZY OSTOJA SĘDZIMIR (1924–2018)
WANDA GUMOWSKA
nr katalogowy: 115028
10.15199/67.2018.7.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-18
Inżyniera Korwin-Krukowskiego podróż z Wiatki do Warszawy
Marek Bielski
nr katalogowy: 108811
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-7
LUDZIE POLSKIEJ ELEKTRYKI Stanisław Alfred Odrowąż-Wysocki (1876-1931)
Andrzej Marusak
nr katalogowy: 121357
GOSPODARKA WODNA 2016-7
Kazimierz Garbulewski, Józef Mosiej, Zbigniew Popek: "Inżynieria krajobrazu" Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 2015 ISBN 978-83-7583-642-4
Barbara Żarska
nr katalogowy: 99691
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Sytuacja na rynku zbożowych surowców paszowych i produkcji pasz
nr katalogowy: 72182
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
Wspomnienia pośmiertne
nr katalogowy: 59226
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Sos w ampułce, wino w menzurce
nr katalogowy: 95512
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Chmiel i produkty chmielowe dla browarnictwa
Marcin Żyła
nr katalogowy: 149344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Oznakowanie produktów stosowanych w diecie osób chorych na celiakię
Małgorzta Darewicz
Leszek Jaszczak
nr katalogowy: 66202
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
AURA 2019-9
Klony i ich skrzydlate nasiona
Małgorzata Falencka -Jabłońska
nr katalogowy: 122148
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Stowarzyszenie Elektryków Polskich w otoczeniu gospodarczym Polski na Walnym Zjeździe Delegatów w Bydgoszczy
Sławomir Cieślik
nr katalogowy: 138839
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Co nowego w Klubie Polskie Forum ISO 9000
Joanna Dziadkowiec
Marek Roszak
nr katalogowy: 141044
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Co nowego w Klubie Polskie Forum ISO 9000
Joanna Dziadkowiec
Marek Roszak
nr katalogowy: 141044
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ mikoryzacji na jakość technologiczną ciasta pszennego z dodatkiem liści rokitnika
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
nr katalogowy: 123784
mikoryza
rokitnik zwyczajny
pszenica
cechy farinograficzne
mycorrhiza
sea buckthorn
wheat
farinographic properties.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Przetwory owsiane cennym składnikiem naszej diety
nr katalogowy: 52966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-5
Pomiar strzałek montażowych toru zwrotnego w rozjeździe
Arkadiusz KAMPCZYK
nr katalogowy: 105451
10.15199/50.2017.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Ocena technologii składowania odpadów komunalnych metodą BATNEEC
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 68163
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologia produkcji małotonażowej fosforanów spożywczych
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 59876
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
PERSONALIA
nr katalogowy: 57054
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-1
Z żałobnej karty Profesor Marian Zientalski 1935 - 2020
Sylwester Kaczmarek
Ryszard Weisbrodt
nr katalogowy: 124482
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-1
Geodezja w literaturze - cd
Konrad Przemko
nr katalogowy: 124364
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
Inżynierowie II RP
nr katalogowy: 97640
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Porady prawne
nr katalogowy: 81775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Prawie wszystko o kaszach
Roman Jurga
nr katalogowy: 82846
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Perspektywy rynku piwa bezglutenowego w Europie
Tomasz Podeszwa
Joanna Harasym
nr katalogowy: 77501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-8
Naukowa i techniczna działalność profesora Ignacego Mościckiego do roku 1926**}
JERZY SCHROEDER
nr katalogowy: 106872
AURA 2012-8
Synantropizacja zwierząt (3)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 69881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych EFMA - Bruksela, 22 listopada 2019 roku
nr katalogowy: 124783
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Trwały jak metan. Przemysł Chemiczny. Narodowa kronika chemików i przemysłu chemicznego
Jacek Kijeński
nr katalogowy: 103983
10.15199/62.2017.2.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
Inżynierowie II RP
nr katalogowy: 99490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jęczmień - właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w produkcji spożywczej
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89832
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Charakterystyka – β-glukanu zbóż
Magdalena Wiśniewska
Anna Fraś
Marlena Gzowska
Anna Kondej
nr katalogowy: 148049
10.15199/61.2024.2.2
β-glukan
jęczmień
owies
nieskrobiowe polisacharydy
składniki bioaktywne
β-glucan
bioactive ingredients
barley
oats
nonstarch polysaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Wybrane informacje o produkcji, jakości i zastosowaniu kasz – ze szczególnym omówieniem kasz gryczanych
Roman Jurga
nr katalogowy: 70531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Kto stoi w miejscu ten się cofa...
Marek Suliga
nr katalogowy: 66086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Dostępność środków ochrony roślin dla zbóż w Polsce
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 77123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Skrobia owsiana i możliwości jej wykorzystania
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 57342
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Celiakia - aspekty molekularne, technologiczne, dietetyczne
Małgorzata Darewicz
Jerzy Dziuba
Leszek Jaszczak
nr katalogowy: 57028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ zmian klimatycznych na branżę młynarską
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-23-24
Różnice w kształceniu inżynierów w Polsce i w USA
nr katalogowy: 72254
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Granulacja mączki mięsno-kostnej, słomy i osadów ściekowych
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Paweł Staroń
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 68162
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania nad zastosowaniem NH4OH do usuwania substancji goryczkowych z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Jakub Skut
nr katalogowy: 59863
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH