Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Wymagania jakościowe dotyczące cukru w świetle obowiązujących aktów normatywnych
K.Lisik
nr katalogowy: 9465
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Cicha woda Wody butelkowane - aktualne wymagania jakościowe i technologiczne
TERESA LATOUR
nr katalogowy: 18495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Jakość zagęszczonych soków owocowych a wymagania międzynarodowe
Piotr Podoba
nr katalogowy: 67205
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Rynek NATO - wymagania jakościowe
Maciej Kozłowski
Edward Gancarz
Stefan Wojciechowski
nr katalogowy: 3498
SZKŁO I CERAMIKA 2006-1
Wymagania jakościowe dla szkieł kryształowych
E. Grochal
E. Żelazowska
W. Łachman
nr katalogowy: 21023
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-1-2
Czujniki do pomiaru odległości w przemyśle
nr katalogowy: 7511
OPAKOWANIE 2005-12
Wymagania jakościowe dotyczące opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 11353
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-1
Satysfakcja klienta w polskich organizacjach w świetle badań ankietowych
Mariusz GIEMZA
nr katalogowy: 23275
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-7
Postęp w budowie wysokowydajnych osłon konwekcyjnych
Aleksander Klepaczka
WiktorianTarnawski
nr katalogowy: 12460
OPAKOWANIE 2013-8
Opakowania aktywne, funkcjonalność i wygoda użytkowania
MARIUSZ S. KUBIAK
TOMASZ BOROWY
nr katalogowy: 78682
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Kierunki rozwoju lakierowych powłok antykorozyjnych
M. Zubielewicz
nr katalogowy: 21869
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Oczyszczanie wód podziemnych z zastosowaniem modyfikowanego zeolitu naturalnego
JADWIGA KALETA
nr katalogowy: 16523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Kompletne obiekty młynarskie dostarczane przez FP SPOMAX S.A.
Marek Lewicki
nr katalogowy: 14119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wymagania jakościowe ziarna kukurydzy w przetwórstwie młynarskim
Tadeusz MICHALSKI
nr katalogowy: 20122
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Rozdrobnienie pigmentów a barwa szkliw ceramicznych
C. Dziubak
R. Gebel
A. Gąsiński
nr katalogowy: 7428
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4782
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-11
Autokolimacyjna metoda badania warunków osiowych ustawiania walcarki typu Sendzimir ZR
Wojciech Anigacz
Kazimierz Ćmielewski
nr katalogowy: 4507
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Przejrzysty system identyfikacji w firmie Tópfer GmbH
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 14921
OPAKOWANIE 2004-9
Jakościowe wymagania i kontrola opakowań szklanych w Rexam Szkło Gostyń S.A.
Olga Lorek
nr katalogowy: 3342
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Technologie gazowe Linde dla przemysłu mięsnego. Chłodzenie i mrożenie z wykorzystaniem gazów ciekłych
nr katalogowy: 16143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wymagania jakościowe dla pszenicy i mąki na cele makaronowe w Rosji
nr katalogowy: 22313
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-4
Zastosowanie naturalnych minerałów - bentonitów do sorpcji metali ciężkich ze ścieków przemysłowych
Willner J.
Pacholewska M.
nr katalogowy: 20953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Uwarunkowania prawne i wymagania jakościowe dla otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar KOROL
nr katalogowy: 20019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4785
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2005
A. Baryga
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 16591
OPAKOWANIE 2015-6
Metoda predykcji parametrów nawijania etykiet termokurczliwych
KRZYSZTOF KRYSTOSIAK
nr katalogowy: 92397
10.15199/42.2015.6.2
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Wymagania jakościowe dla papierowych opakowań do żywności
Ewa Kopania
nr katalogowy: 146284
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Wymagania jakościowe dla papierowych opakowań do żywności
Ewa Kopania
nr katalogowy: 146284
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
XVIII Naukowo-Techniczna Krajowa Konferencja Spawalnicza zatytułowana "Postęp, innowacje i wymagania jakościowe procesów spajania". (Międzyzdroje, 22÷24 maja 2012)
Joanna Wyciślik
nr katalogowy: 69427
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wymagania jakościowe i przemiałowe surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 44904
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Wytłaczanie powierzchniowe blach
nr katalogowy: 29086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
DECHEMA - Raporty o trendach rozwojowych
nr katalogowy: 28554
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Wymagania jakościowe w stosunku do tekstyliów określone przez dyrektywy Unii Europejskiej na przykładzie odzieży ochronnej i ekologicznej
Anita Fajczak-Kowalska
nr katalogowy: 11412
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Wymagania jakościowe w stosunku do tekstyliów określone przez dyrektywy Unii Europejskiej na przykładzie odzieży ochronnej i ekologicznej
Anita Fajczak-Kowalska
nr katalogowy: 11412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Współczesne przechowalnictwo ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27941
OPAKOWANIE 2016-6
Klej "szyty na miarę"
nr katalogowy: 99093
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-3
Połączenie zapewniające lepszą produktywność i konkurencyjność
nr katalogowy: 136737
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-3
Połączenie zapewniające lepszą produktywność i konkurencyjność
nr katalogowy: 136737
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Między prawem a życiem!
KAZIMIERZ KLEPACZEWSKI
nr katalogowy: 29519
OPAKOWANIE 2013-8
Opakowania tekturowe i etykiety samoprzylepne dla sektora kosmetycznego - wymagania jakościowe i ich badanie część I
KAMIL MAZUREK
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 78680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Zasady określania wymagań jakościowych w umowach kupno-sprzedaż dotyczących mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 53341
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Domieszki i dodatki do betonów podwodnych
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 49598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Wskazówki praktyczne
nr katalogowy: 54813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Dobra jakość ziarna to dobra mąka dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 34428
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Profilaktyczna konserwacja maszyn solidną inwestycją
nr katalogowy: 51687
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-10
Wymagania jakościowe dla odpadów z papieru i tektury
ZBIGNIEW FORNALSKI
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 30868
ELEKTROINSTALATOR 2022-6
SZYBKIE ZMIANY NAPIĘCIA W UKŁADACH ELEKTROENERGETYCZNYCH
Radosław Wiśniewski
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 138134
ELEKTROINSTALATOR 2022-6
SZYBKIE ZMIANY NAPIĘCIA W UKŁADACH ELEKTROENERGETYCZNYCH
Radosław Wiśniewski
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 138134
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zasady transportu i uboju drobiu
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 139486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy Projekt regulacji prawnych dotyczących zawartości sporyszu w ziarnie zbóż
nr katalogowy: 84002
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-9
IV Konferencja "Jakość energii elektrycznej w sieciach elektroenergetycznych w Polsce - wymagania jakościowe obsługi odbiorców"
nr katalogowy: 46882
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 70535
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Sztuczne skóry meblowe. Nowe wymagania jakościowe. Cz. I
Joanna Alvarez
Izabela Wierzbicka
Bogusława Jamrozik
nr katalogowy: 59668
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-6
Wymagania jakościowe stawiane środkom ochrony indywidualnej
Ryszard Szefler
nr katalogowy: 98998
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Przetwórstwo kukurydzy Część 2. Możliwości wykorzystania w przemiale i wtórnym przetwórstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 84588
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 82779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
Ewa Łasińska
Piotr Częścik
Jarosław Ostrowski
nr katalogowy: 77513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 98023
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-3
JAKOŚCIOWE ASPEKTY DZIAŁAŃ GOSPODARCZYCH
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 100649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Jak wpływać na jakość poprzez innowacje?
Jan Szałas
nr katalogowy: 119343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
Ewa Łasińska
Piotr Częścik
Jarosław Ostrowski
nr katalogowy: 90901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Odgazowywanie termiczne wody zasilającej kocioł parowy
nr katalogowy: 136366
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Badania jakościowe rejestratorów zakłóceń
Zygmunt Kuran
Sławomir Skrodzki
Grzegorz Kubiak
nr katalogowy: 53959
OPAKOWANIE 2018-1
Sprawdzone rozwiązania Trepko do pakowania
nr katalogowy: 111848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Produkcja mąki w obliczu wymagań jakościowych rynku
nr katalogowy: 50876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Powrót pszenżyta (cz.I)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50233
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
BioEnzym Technology s. c. – Danisco partnerstwo w biznesie Młynarskie i Piekarskie Innowacje – część 2
nr katalogowy: 48394
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
DIENES Narzędzia tnące i usługi w przemyśle opakowaniowym
Marek Pstrong
nr katalogowy: 46481
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Zastosowanie drutów ze stali specjalnych do produkcji wyrobów finalnych
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 52548
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
ZAAWANSOWANE TECHNIKI BADAWCZE W ANALIZIE PROBLEMÓW JAKOŚCIOWYCH LUTOWANYCH ALUMINIOWYCH WYMIENNIKÓW CIEPŁA
MONIKA MOTYKA
LESZEK ORMAN
MARZENA LECH-GREGA
MAREK NOWAK
nr katalogowy: 54025
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-2
NOWE WYDAWNICTWA
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 57579
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
Powłoki malarskie z farb proszkowych na wyrobach stalowych ocynkowanych zanurzeniowo – porównanie wymagań jakościowych GSB i Qualisteelcoat w odniesieniu do normy PN-EN ISO 13438
IZABELA KUNCE
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 130810
10.15199/40.2021.3.1
systemy powłokowe
farby proszkowe
wymagania jakościowe
GSB
Qualisteelcoat
coating systems
powder coatings
quality requirements
GSB
Qualisteelcoat
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-1
Analiza jakości i zużycia energii elektrycznej w obiektach o różnym charakterze
Marcin Wardach
Andrzej Kiryluk
Piotr Cierzniewski
Tomasz Zarębski
nr katalogowy: 89003
10.15199/74.2015.1.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Metoda zautomatyzowanej, bieżącej analizy jakości procesów produkcji żywności z zastosowaniem spektrometrii bliskiej podczerwieni, wspomaganej techniką wizyjną
JERZY KERN
nr katalogowy: 45498
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Wymagania jakościowe i zasady produkcji mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 48400
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Modelowanie zachowania się przepływu w dwuwylewowej kadzi pośredniej COS - badania numeryczne i fizyczne
TOMASZ MERDER
BEATA OLEKSIAK
PIEPRZYCA
nr katalogowy: 45867
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Przetwórstwo kukurydzy Część 1. Właściwości fizyczne i wymagania jakościowe ziarna kukurydzy
nr katalogowy: 83995
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Technika pomiaru stanu walców 15 tys. punktów pomiarowych na 15 mm
nr katalogowy: 130214
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Metody zwiększania gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu
Katarzyna Gorazda
Marcin Banach
Agnieszka Makara
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 61048
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Jeść zdrowo i tradycyjnie
nr katalogowy: 73440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wydajność pieczywa parametr specyficzny dla rodzaju pieczywa i jego producenta (piekarni)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 56324
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-11
Rola służby bhp w ocenie ryzyka zawodowego
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 116949
CHŁODNICTWO 2011-5
Swegon = profesjonalizm i wiarygodność
nr katalogowy: 59723
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Punkt widzenia piekarzy
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57891
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Narzędzia tnące i usługi w przemyśle opakowaniowym
MAREK PSTRONG
nr katalogowy: 55057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Trzecia rewolucja w produkcji i dystrybucji jabłek
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 91471
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Duża wydajność maszyn sposobem na poprawę konkurencyjności
Maciej Lewandowski
Ryszard Szypowski
nr katalogowy: 90790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Polskie Normy w działalności zakładu młynarskiego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 115160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Stabilność fizykochemiczna piwa - wybrane aspekty praktyczne
nr katalogowy: 82782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa, cz.1
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 62805
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Wykorzystanie metody liczbowej podczas kontroli odbiorczej betonu i wyrobów betonowych
Małgorzata Lenart
nr katalogowy: 92971
10.15199/33.2015.08.19
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-10
Badania jakościowe w ocenie usług transportowych w sferze cywilnej i wojskowej
Ewa DĘBICKA
Tomasz JAŁOWIEC
nr katalogowy: 101340
10.15199/47.2016.10.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Porównanie oraz wyznaczenie wspólnych parametrów jakościowych dla biometanu zatłaczanego do sieci gazowej oraz biometanu przeznaczonego do celów transportowych bioCNG
Paweł Filanowski
nr katalogowy: 140179
10.15199/17.2022.10.2
biogaz
bioCNG
CNG
jakość biometanu
jakość CNG
jakość bioCNG
biogas
bioCNG
CNG
biomethane quality
CNG quality
bioCNG quality
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Porównanie oraz wyznaczenie wspólnych parametrów jakościowych dla biometanu zatłaczanego do sieci gazowej oraz biometanu przeznaczonego do celów transportowych bioCNG
Paweł Filanowski
nr katalogowy: 140179
10.15199/17.2022.10.2
biogaz
bioCNG
CNG
jakość biometanu
jakość CNG
jakość bioCNG
biogas
bioCNG
CNG
biomethane quality
CNG quality
bioCNG quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 97836
ELEKTROINSTALATOR 2022-6
SZYBKIE ZMIANY NAPIĘCIA W UKŁADACH ELEKTROENERGETYCZNYCH
Radosław Wiśniewski
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 138134
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Woda butelkowana a wodociągowa skład chemiczny, właściwości, przeznaczenie
Teresa Latour
nr katalogowy: 91998
10.15199/65.2015.6.5
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-2
Malowanie radiatorów przy użyciu metody KTL jako nowoczesnego zabezpieczenia antykorozyjnego stanowiącego alternatywę dla cynkowania ogniowego
Marek Milanowski
nr katalogowy: 89436
10.15199/74.2015.2.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Sieci neuronowe jako narzędzie wyszukujące źródło pochodzenia benzyn silnikowych
Bogusław Haducha
Ryszard Tadeusiewicz
nr katalogowy: 117205
10.15199/62.2018.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Jakościowe problemy produkcji nadrenianu amonu
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 37049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Qualitätswein Bestimmter Anbaugebiete, Trockenbeerenauslese i Prädikatswein, czyli tajemnice etykiet win niemieckich
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 109068
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
BOSMAL Badania odporności korozyjnej w rękach specjalistów
nr katalogowy: 130815
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33845
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33105
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Charakterystyka składu chemicznego kłaczków izolowanych z zakwaszonych roztworów cukru
Jan Iciek
Ilona Błaszczyk
Joanna Biernasiak
nr katalogowy: 64436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polimorfizm białek mleka a ich przydatność do produkcji serów
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Stanisław Kamiński
Agnieszka Jankowska
Anna Ruść
nr katalogowy: 76486
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Analiza parametrów jakości wody w wybranych sieciach wodociągowych w Polsce pod względem potrzeby jej doczyszczania
Maciej Malarski
Agata Drzazga
Magdalena Matusiak
Marta Strzelczyk
Paulina Pająk
nr katalogowy: 75955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137857
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-8
Wykorzystanie analizatorów stacjonarnych w zakresie analizy pracy i przyłączania do systemu źródeł OZE
Andrzej Książkiewicz
nr katalogowy: 149875
10.15199/74.2024.8.2
analizator
jakość energii
OZE
NcRfG
analyser
energy quality
RES
NcRfG
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-12
Wpływ nowoczesnych opraw oświetlenia ulicznego z lampami LED na parametry jakościowe energii elektrycznej
Grzegorz Hołdyński
Dariusz Sajewicz
nr katalogowy: 88332
DOZÓR TECHNICZNY 2011-4
Spawanie zbiorników ciśnieniowych - zapewnienie jakości produkcji
Jacek Słania
Tadeusz Kaczor
nr katalogowy: 61099
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-2
Korekcja układów regulacji z wykorzystaniem charakterystyk Nyquista
KAROL SUCHENIA
MIROSŁAW WCIŚLIK
nr katalogowy: 58282
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-3
Etykietowanie zaworów
nr katalogowy: 60237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Przygotowanie powierzchni przed cynkowaniem ogniowym
Lilianna Parol
nr katalogowy: 126379
OPAKOWANIE 2021-12
Znaleźć doskonałe dopasowanie
nr katalogowy: 135074
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Odgazowywanie termiczne wody zasilającej kocioł parowy
nr katalogowy: 136366
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Przygotowanie powierzchni przed cynkowaniem ogniowym
Lilianna Parol
nr katalogowy: 126379
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wyzwania jakościowe związane z produkcją i przechowywaniem całoziarnowej mąki pszennej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96576
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-5
Regulacja wartości skutecznej napięcia w sieciach dystrybucyjnych nn z wykorzystaniem regulatora LVRSys
Andrzej Książkiewicz
nr katalogowy: 148697
10.15199/74.2024.5.4
regulacja napięcia
sieci dystrybucyjne
LVRSys
regulator napięcia
voltage regulation
distribution networks
LVRSys
voltage regulator
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Weryfikacja poprawności działania elektrohydraulicznego regulatora mocy turbiny kondensacyjnej, biorącej udział w regulacji systemu elektroenergetycznego
Jacek Karczewski
Mariusz Pawlak
nr katalogowy: 81812
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Kierunki rozwoju i oczekiwania przemysłu dotyczące farb antykorozyjnych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 86611
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Próby i badania instalacji elektrycznych w kontekście jakości i niezawodności zasilania
Tadeusz DASZCZYŃSKI
Waldemar CHMIELAK
nr katalogowy: 72075
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Praktyczne zagadnienia metrologiczne
Marek SZCZUTKOWSKI
Jakub JANKA
nr katalogowy: 69444
OPAKOWANIE 2013-9
Opakowania tekturowe i etykiety samoprzylepne dla sektora kosmetycznego - wymagania jakościowe i ich badanie część II
KAMIL MAZUREK
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 79697
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Produkty tradycyjne i regionalne w regulacjach prawnych UE i krajowych
nr katalogowy: 55959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Przechowywanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Praca napędu z silnikiem PM BLDC w warunkach awarii tranzystora komutatora elektronicznego
Marcin SKÓRA
nr katalogowy: 98784
10.15199/48.2016.06.09
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Wymagania jakościowe dla mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 91645
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
Projektowanie betonowych obiektów oczyszczalni ścieków z uwzględnieniem ich trwałości
J. Jasiczak
T. Jaroszyński
nr katalogowy: 137136
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wymagania jakościowe wobec racji żywnościowych przeznaczonych dla wojsk NATO
Aleksandra BĘBNOWICZ
Adam NOWOSAD
nr katalogowy: 116058
10.15199/48.2018.9.16
jakość
racje żywnościowe
STANAG 2937
operacje wojskowe
quality
food rations
STANAG 2937
military operations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Normy dotyczące pieczywa nie będą w Katalogu Polskich Norm
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 77662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Norm dotyczących pieczywa nie będzie w Katalogu Polskich Norm
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 76259
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Zakłady Mięsne SKIBA wybrały rozbiór potokowy firmy MPS
nr katalogowy: 54640
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jakościowe dylematy konsumenta w sprzedaży detalicznej mięsa i jego przetworów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 122551
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-12
Weryfikacja obliczeń maksymalnego dopuszczalnego ciśnienia roboczego dla gazociągu ze stali walcowanej termomechanicznie z defektami typu ubytek materiału ścianki
Maciej Witek
nr katalogowy: 73002
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Niektóre aspekty ekologiczności wyrobów włókienniczych. Walidacja i oszacowanie niepewności
Krystyna Mader
Wiesława Lota
Marcin Kudzin
Zdzisława Mrozińska
nr katalogowy: 52611
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-9
Certyfikacja bez tajemnic, czyli jak bada się jakość pomp ciepła?
nr katalogowy: 150497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Co nowego na rynku soków, nektarów i napojów?
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 68728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konferencja w Lublinie o zagrożeniach w polskim sadownictwie i sposobach ich łagodzenia
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 114512
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Zmiany jakościowe mąki pszennej w czasie przechowywania
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 22306
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Projekt CORPROT - wydarzenia w roku 2005
nr katalogowy: 17842
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Jakościowe i ilościowe metody pomiaru kapitału intelektualnego
Amir FazIagić
nr katalogowy: 11559
OPAKOWANIE 2006-3
Zespoły drukujące w maszynach offsetowych firmy Heidelberg PM 74, SM 74 i CD 74
nr katalogowy: 18050
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-21
Orlen - jakościowe podejście
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5570
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Aspekty zdrowotne i jakościowe mięsa drobiowego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 1704
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Poznawajmy przemiany jakościowe
Romuald Kolman
nr katalogowy: 11410
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-11
Cykl Bez zarzutu. Zbyt mała zawartość części stałych
nr katalogowy: 3011
GOSPODARKA WODNA 2004-11
Gospodarowanie zasobami wodnymi w Iranie
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 1932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Nowy system do oceny jakości ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14078
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Pasze średniobiałkowe jako ilościowo-jakościowe uwarunkowania produkcji zwierzęcej
Zbigniew BRYŚ
nr katalogowy: 14032
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Poznawajmy przemiany jakościowe
Romuald Kolman
nr katalogowy: 11410
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-8
Odbiory jakościowe sprzętu i materiałów dla wojska
Krzysztof Mariankowski
nr katalogowy: 8173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Standardy jakościowe ziarna pszenicy stosowane w krajach Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 6234
ODZIEŻ 2004-1
Wspomaganie komputerowe w małych firmach odzieżowych
Elżbieta Gabryszak
nr katalogowy: 3040
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Gorąca linia. Udana transformacja- z nieczynnej masarni - nowoczesna piekarnia
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 22115
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Jakościowe aspekty komunikowania się ludzi w organizacji
Jakub Palka
nr katalogowy: 18195
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-7-8
Zagadnienia regulacji układów wodociągowych z zastosowaniem automatycznych zaworów Claytona
CZESŁAW GRABARCZYK
ADAM KSYTA
nr katalogowy: 1342
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Zmiany jakościowe surowca wieprzowego w Polsce w ostatnim dziesięcioleciu
K. Borzuta
nr katalogowy: 14790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Badania jakościowe soków w ramach Dobrowolnego Systemu Kontroli
W.Plocharski
B. Niewiarowicz
A. Jakubowski
nr katalogowy: 6754
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Wyznaczanie siły rozdzierającej skór -jaką metodę stosować
A. Pierzgalska
L. Korowajczyk
nr katalogowy: 13647
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 81091
OPAKOWANIE 2015-11
Trzy w jednym, czyli Forum Technologii Pakowania
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 94914
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Badania testowe procesu przedmuchiwania stali gazem obojętnym w kadzi stalowniczej
Paulina SOJDA
Marek WARZECHA
Jacek PIEPRZYCA
Bartłomiej JĘDRYSIAK
Jacek SYGIT
nr katalogowy: 91235
10.15199/24.2015.5.6
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-12
Cynkowanie alkaliczne i wpływ stężenia węglanów na przebieg procesu
Mateusz Kołodziej
nr katalogowy: 129419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Badania jakościowe soków w ramach Dobrowolnego Systemu Kontroli
W. Plocharski
B. Niewiarowicz
A. Jakubowski
nr katalogowy: 6730
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Jakość pszenicy konsumpcyjnej i żyta ze zbiorów 2003 r. w Czechach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 6270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Podejście jakościowe Emocjonalny masaż w restauracji jest tak samo ważny, jak dobra karta menu
WIESŁAWA SZCZEP
nr katalogowy: 4145
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
MATEMATYCZNY MODEL IZOLACJI USŁUG W SIECIACH PLASTROWYCH
Tomasz Nowak
nr katalogowy: 109511
10.15199/59.2017.8-9.50
sieci plastrowe
QoS
algorytmy heurystyczne
5G
network slicing
QoS
heuristic algorithms
5G
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wpływ różnych poziomów nawożenia azotem i siarką na parametry jakościowe ziarna pszenicy
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
ALICJA CEGLIŃSKA
TADEUSZ HABER
MARIUSZ LISIECKI
ANNA PODLEŚNA
nr katalogowy: 6303
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Porównanie oraz wyznaczenie wspólnych parametrów jakościowych dla biometanu zatłaczanego do sieci gazowej oraz biometanu przeznaczonego do celów transportowych bioCNG
Paweł Filanowski
nr katalogowy: 140179
10.15199/17.2022.10.2
biogaz
bioCNG
CNG
jakość biometanu
jakość CNG
jakość bioCNG
biogas
bioCNG
CNG
biomethane quality
CNG quality
bioCNG quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Rozporządzenie Komisji Europejskiej WE nr 1068 2005 zmieniające rozporządzenie WE nr 824 2000 ustanawiające procedury przejęcia zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 14134
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-11
Parametry jakościowe energii elektrycznej
Krzysztof Billewicz
nr katalogowy: 39020
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Doskonała trwałość i niewielkie koszty
Krystyna Szymaniak
nr katalogowy: 92569
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Pulsacyjne pole elektryczne (PEF) - zastosowanie w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 69905
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Techniki wizyjne do oceny jakości mięsa
Fabian Magda
nr katalogowy: 59757
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-3
CO NOWEGO W KLUBIE POSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 75120
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Jakość energii elektrycznej w wybranej elektrowni wiatrowej na podstawie wyników badań jej parametrów i standardów
Ryszard Skliński
nr katalogowy: 97779
10.15199/74.2016.4.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Rozwiązania procesowe i technologiczne w zakresie inteligentnych systemów zarządzania w energetyce
Andrzej Nowakowski
Aleksander Lisowiec
Paweł Wlazło
nr katalogowy: 99204
10.15199/13.2016.6.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-5
Analiza wpływu doboru cewki na pracę przetwornicy DC/DC obniżającej napięcie
NATALIA PRAGŁOWSKA-RYŁKO
nr katalogowy: 91198
10.15199/13.2015.5.10
ELEKTROINSTALATOR 2021-4
BADANIE JAKOŚCIOWE OGRANICZNIKÓW PRZEPIĘĆ
nr katalogowy: 131469
ELEKTROINSTALATOR 2021-6
REGULACJA NAPIĘCIA W LINIACH NISKIEGO NAPIĘCIA WSPÓŁPRACUJĄCYMI Z INSTALACJAMI PV
Andrzej Książkiewicz
nr katalogowy: 132248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Sprzedaż w punkcie detalicznym – dobre praktyki Co możemy standaryzować w procesie sprzedaży, aby odbywał się z zakładaną jakością (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 147188
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-5
Automatyzacja pogłębiania wstecznego
nr katalogowy: 106064
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH